Connect with us

Bajnokság

A karakter, az emberi minőség volt a legfontosabb az Egis Körmendnél

A vasiak fejben és fizikálisan is készen állnak a bajnoki rajtra.:

:

Szombaton először fog tétmérkőzésen vezetőedzőként ülni az Egis Körmend kispadján, Ziga Mravljak.

A keret egy részét már korábbról ismeri, hiszen különböző pozíciókban már éveket dolgott az Egis Körmendnél. A kerethez azonban érkeztek új játékosok is az USA-ból, de Mócsán Bálint és Vukas Vanja is csatlakozott a kerethez.

– Mindig elmondom, hogy nem szeretek egyénekről beszélni, én mindig csapatban gondolkodom. A csapat működésén múlik az leginkább, hogy mennyire lehetünk sikeresek, nem az egyéni teljesítményeken. De természetesen van véleményem róluk külön-külön is. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Mócsán Bálint nálunk kosárlabdázik. Remek személyiség, mint ahogy a többiek is, akiket a csapathoz hívtunk. A kezeteknél ez volt a legfontosabb a számunkra. A karakter, az emberi minőség. Ebben a tekintetben igazán jó srácok érkeztek hozzánk, úgy látom, hogy nagyon jó a csapatkémia, jó a légkör az öltözőben. Azt hiszem, hogy ez a legfontosabb pont a számunkra. Nagy szerencse, hogy Travis Taylort is a csapatban tudhatjuk, és hogy Xavier Tahmes-t is vissza tudtuk hívni. Tudjuk, hogy milyen fontos láncszeme volt a döntőbe jutott csapatnak 2019-ben. A két újoncunk, Xeyrius Williams és Jagan Mosely esetében ugyanazt mondhatom. Remek személyiségek, mindketten keményen dolgoznak, de ahogy általában igaz, az újoncoknak mindig idő kell. Mindketten sokat léptek előre a felkészülés alatt. Remélem, mindketten ugyanígy folytatják és a szezon közben megmutatják igazi minőségüket, igazi tudásukat, amiért ide hívtuk őket.
Vukas Vanja még nagyon fiatal játékos, aki a pécsi akadémiáról érkezik. Nagyon sok munka áll még előtte. Ő egy igazi irányító, aki reményeim szerint az előttünk álló hetekben, hónapokban folyamatosan fejlődni fog, és mindenképpen a segítségünkre lehet a következő idényben – nyilatkozta a tréner a csapat Facebook-oldalának.

A vasiakra nehéz sorozat vár, hiszen az első forduló után háromszor is idegenben utaznak.

Az biztos, hogy szeretünk a saját szurkolóink előtt játszani. De ahogy mondtam korábban, itthon sem lesz könnyű egyik mérkőzés sem. Igyekszünk majd minden egyes mérkőzésre a lehető legjobban felkészülni. És ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor idegenben is jól kell játszani, nem is fogunk túl sok figyelmet fordítani erre, hogy zsinórban hányszor fogunk utazni. Úgy érzem, a fiúk fejben és fizikálisan is készen állnak, és ha most többet megyünk idegenbe, akkor később többet játszunk itthon. Szóval nem szeretnénk ezzel sokat foglalkozni, csak szeretnénk majd visszatérni a saját szurkolóink elé a lehető legtöbb győzelemmel

– mondta Ziga Mravljak.

Arról, hogy mire lehetnek képesek a bajnokságban ezt mondta az edő:

Elsőként remélem, hogy minden gárda, mindenki egészséges marad! Ez a feltétele annak, hogy végig tudjuk játszani a szezont. Ugyanez igaz a mi csapatunkra is. Ahogy korábban is mondtam, fiatalok vagyunk, igyekszünk elsősorban a saját játékunkra fókuszálni. Szeretnénk az élmezőnyhöz tartozni. Mérkőzésről mérkőzésre igyekszünk ezért tenni és majd meglátjuk, ez mit ér számunkra a jövőben.

Címlapfotó: Bálizs Zsuzsa

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
egismte1Kendeffy BotondRedbidSárgaPárna Recent comment authors
Redbid
Olvasó

Szegény….
Még vereség sincs de a csúnya kopasz erőszakos, már itt lentebb veri 🙂
Mondjuk nem csoda, tudjuk ő kicsit “más” és a Körmendre megy csak neki

És még van a pofáján bőr emberi minőséget, karaktert emlegetni …….

SárgaPárna
Olvasó

Szegény….
Majd az első vereségek után megismeri az emberi minőséget, a karaktert… :))))
Egy csúnya, kopasz, erőszakos bácsi formájában érkezik. 🙂 🙂 🙂

Kendeffy Botond
Olvasó

Téged nagyon nem jellemez sem az emberi minőség, sem a karakter.

Különben is a sárga az irigység színe…

egismte1
Olvasó

Egysejtű

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés