Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Kaposvár ellen szakadt meg a ZTE rossz sorozata

A második félidőben fordított a Zalaegerszeg.

Zalakerámia ZTE KK - Kometa Kaposvári KK 88-78 (23-27, 18-17, 23-13, 24-21)

Bajnokság, 20. forduló.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Major Ádám (Páli dr. Kálmán)

Zalaegerszeg: Hicks 24/6, Paige 18/6, Szalay 2, Tóth 23, Osztojics 9. Csere: Németh 3, Keller 4, Mishula 5/3, Csuti -.

Kaposvár: Krnjajski -, Abell 17, Szőke 7/3, Jackson 16/3, Jean-Marie 7. Csere: Eaddy 22/12, Halmai 5/3, Bogdán 2, Puska -, Koprivica 2.

Mély gödörben levő Zalaegerszeg fogadta a Kaposvárt szombaton este; ráadásul továbbra sem sikerült megtalálni az ötödik légióst, így a KKKK ilyen téren előnyben volt Keller Ivánékkal szemben. Novemberben épp a ZTE vendégjátéka előtt érkezett a somogyiakhoz Eaddy, a meglepetés erejével pedig 11 ponttal jobbnak bizonyult Dalibor Damjovic gárdája, aki épp tegnap írt alá 2 éves szerződéshosszabbítást a klubbal.


Matthias Zollner tíz napja kezdte meg a közös munkát a ZTE keretével, s az volt a nagy kérdés, sikerült-e a kissé zilált, megtépázott kék-fehér gárdát rendbe szedni, s a győzelem útjára terelni. Szükség is volt erre, hiszen a roppant sűrű mezőnyben a 10. helyen szerénykedett a feldobást megelőzően a ZTE KK.
Panácz Antalra, a zalaegerszegi kosárlabdaélet legendás alakjára emlékeztek a feldobás után, a ZTE pedig, Tóni bácsi emlékének adózva elég jól kapta el a fonalat. Kivló első 5 percet produkálva, egy 12-0-s szériának, illetve több labdalopásnak is köszönhetően 15-5-re léptek meg, hiába kért közben időt a kaposvári edző. A hazai nézők örömére Tóth Ádám is szorgalmasan gyűjtögette pontjait a palánk alatt, de a csereként pályára lépő Keller Iván is szépen tett fel egy labdát. A vendégek Jean-Marie zsákolását követően kezdtek éledezni és védekezésüket összekapva gyorsan zárkóztak. A bátran és harcosan játszó fiatal Halmai Dániel triplájával 19-19-nél érték utol a ZTE-t, majd a vezetést is átvették, 23-27-es eredménnyel zárult az első negyed.


Tóth Ádám taktikusan harcolt ki faultot Jean-Marie-n, ám ezt követően ismét a vendégek percei következtek – volt olyan támadás, amikor négy támadólepattanót is lekaptak, a végén pedig ismét Halmait lehetett dicsérni. Hétpontos somogyi előnynél igazán örülhettek a kaposváriakat elkísérő „Bicskások”, s hogy a félidő végére zárkózott a Zalaegerszeg, a faultokat sorra kiharcoló, s büntetőit többnyire a helyükre küldő „csk”, Tóth Ádám érdeme volt. 44-41-re így is a KKKK mehetett előnnyel az öltözőbe, többek között azért is, mert az első 3 sikeres zalai tripla után már nem sikerült távolról gyűrűbe találnia a zalaiaknak.
A harmadik negyedet megint élesebben kezdte a ZTE, a Kaposvár pedig az öltözőben maradt egy időre: Dalibor Damjovic eléggé csalódottan konstatálta, hogy nem koncentrált eléggé csapata; több egymás utáni támadásban is eladták a labdát. 6 perc alatt csak 2 pontig jutottak. Az addig leghasznosabban játszó vendégjátékos, Jerome Eaddy fújt riadót: triplájával újra zárkózni kezdtek a vendégek, majd a Debrecen ellen megsérült, s fájós vállal játszó Remy Abell is egyre több faultot kezdett kiharcolni. Matthias Zollner nem véletlenül volt ingerült a kényszerű időkérésnél, ám szavai meghallgatásra találtak: Paige kétszer is labdát lopott, első alkalommal Tóth Ádám pöcizte vissza ziccerét, amiért igencsak hálás lehetett – nem is maradt el az ölelkezés kettejük között, ami mutatja, hogy a hetekkel korábbi nézeteltérést sikerült megoldaniuk. 64-57-re vezetett a ZTE 30 percnyi játékot követően.


Paige 2+1-es akciójával a negyedik negyed elején rövid ideig megvolt a hőn áhított 12 pontos differencia a két csapat között, de a vendégek nem adták fel, a ZTE pedig sorra rontott támadásban – többször is lepörgött az óra érdemi akciók nélkül. Tony Hicks többször is butaságokat csinált, Eaddy pedig triplával büntetett. 8-0-ás rohanásban volt a Kaposvár, s három pontig zárkózott, amikor a hazaiak legjobbja, Tóth Ádám megkapta 5. faultját. A somogyiak egészpályás védekezéssel próbálkoztak, a ZTE pedig összekapta magát és okos játékkal ismét feltornászta a különbséget. A bűvös 12 pontos előny azonban nem lett meg, tízzel, 88-78 arányban nyert a ZTE, így a Kaposvár annak örülhetett, hogy az egymás elleni eredményben jobbak maradtak. A zalaiak január 6. után nyertek ismét, s közvetlen riválisaik vereségeinek köszönhetően 3 helyet léptek előre ideiglenesen a tabellán.
A győzelemért Tóth Ádám tette a legtöbbet, de a második félidőben fontos pontokat szerzett Tony Hicks és Paige is, Danilo Ostojic pedig nagyot melózott ismét igazi helyettes hiányában. A vendégeknél Eaddy volt a leghasznosabb, aki bár nagy hibaszázalékkal dobott, rendre fontos pillanatokban adta vissza a hitet a kaposvári drukkereknek. Remy Abellen nagyon látszott, hogy a dobókezének válla sérült, ezúttal hét próbálkozásból egy kísérlete sem ért célba távolról, ám sérülten is igyekezett segíteni csapatán – megtalálta, hogy ez kiharcolt faultokkal sikerülhet és igencsak jó százalékkal értékesítette a büntetőit. Halmai Dániel és SzőkeBálint is jól sáfárkodott tíz percnyi játékidejével Paár Márk távollétében. A meccsez azonban megérdemelte a palánk alatt sokkal határozottabb, s a palánk alatt döntő fölényt kiharcoló, s innen 50 pontot jegyző ZTE.

Jól sikerült tehát Matthias Zollner első hazai mérkőzése Egerszegen, védekezésben már élesebb volt a csapat a korábban látottaknál, de Pakson kemény dió vár a ZTE-re szerdán.

Fotó és szöveg : Bálizs Zsuzsa

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
MTE1975gulyasszabolcs00Csakegyfanalbczterulez Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

Elnézve a mérkőzést jól látszott, hogy Szalay sokkal hasznosabb mint a Csátaljay. Ő legalább védekezésben nem átjáróház mint Petike. Szorgosan gyűjtögette a lepattanókat is. Keller számomra továbbra is talány , nem védekezik és két perc után úgy fut mint akit húznak vissza hátutról, Ákos ezerszer hasznosabb tagja lenne ennek a csapatnak. Sokkal jobb formát mutat mint Iván. Misula a leggyengébb láncszem küldjük már haza. Zollener jól meccsel az látszik nem egy Ruzicska. Szerintem egész jól forgatta a csapatot. Ádi gratula extra volt. A bírók nem akarom szídni Őket de ez a Kapitány , atya ég !!!

zterulez
Olvasó

Gratulálok a csapatnak a tegnapi győzelemhez! Én még várnék azokkal a kifejezésekkel, hogy “kijöttünk a gödörből” vagy “Zollner tud meccselni”. Jelenleg az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk és mivel nem sikerült 12 ponttal nyerni, pontegyezőség esetén a KKK fog előbbre végezni. Ez a hiányzó 2 pont könnyen lehet, hogy playoffot fog jelenteni valaki számára. A tegnapi meccsen is megvoltak az eladott labdáink, Hicks szokásos önzőzése a végén, megvoltak a védekezésünkben a lyukak, csak ezeket a Kaposvár többnyire nem tudta pontra váltani. Dobtunk pár extra 3-ast és Dusán extra volt, ennyivel voltunk jobbak a tegnapi napon. Viszont a következő 2 meccset mindenképpen hozni… Olvass tovább »

lujo
Olvasó

Grat a srácnak, erre a mentalitásra lehet alapozni. Már most látszik, hogy Zollner tud meccselni, azonnal reagál és nem kaptunk 100 pontot.
Milyen érdekes, hogy Ádám és Danilo egyszerre volt a pályán, Ruzickánál szerintem nem nagyon láttuk ezt.
Külön grat Danilo 4 gólpasszához.
Csak így tovább!

Derulo
Olvasó

Bravó Ádi !! Miért vártunk ennyit a cseh remek menesztésével? Zollner előbb jön előrébb vagyunk….

Mary
Olvasó

Nagyon sajnálom, hogy éppen ellenünk szakadt meg a ZTE rossz sorozata. Borisz és Beni már sokadszorra bizonyította, hogy nem ilyen szintű játékos. Talán Dalibor nem azt veszi majd figyelembe, hogy Beni kinek a fia, hanem hogy ki van a csapat hasznára! Le kell(ene) vonni a tanulságokat ( már sokadszorra) és készülni szerdára!
Hajrá fiúk!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Bénák voltunk! Gratulálok a ZTE-nek, megérdemelték a győzelmet! Boris, Beni, Milos, Bence, sajnos kuka… Milost nem értem?!

Kosárfan66
Olvasó

5. légiós vajon megérkezik még idén?
Valaki tud valamit róla már?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Tristan Ekong Ikpe.

Állítólag… De Pante papa esete után már nem merek semmit se mondani.

JR.BENITEZ
Olvasó

Laptopon keresztül ez a Zete továbbra is fos. De jobban pattogtak, én hajtàst is láttam rajtuk. Vagy vak vagyok?

Redbid
Olvasó

Dehogy, csak “Laptopon keresztül”! 🙂 🙂 🙂
Egyrészt mert úgy kurvanehéz jól látni, másrészt meg mert a tökéletes Szombathelyről akarsz ellátni odáig …

JR.BENITEZ
Olvasó

MOst ha vicces akartál lenni fuss neki újra. Ha csak szimplán rosszindulatú akkor parádé. De köszi a választ, jó hogy neked is feltűnt

Redbid
Olvasó

Idejössz lefosozod őket, de én vagyok a rosszindulatú, ez jó …
Kérdeztél valamit, válaszoltam!

Fától az erdőt???

JR.BENITEZ
Olvasó

Inkább dicsértem őket. A fos szót a zalai b közép vezetője mondta meccs után Dusànnak. Ezért engedtem én is meg magamnak. Legalább hajtottak ennyit jegyeztem meg magamtól. Mi is a problemàd továbbra sem értem

KisArany
Olvasó

“zalai b közép vezetője” vicces vagy! Arra az agresszív,arogáns senkire gondolsz akit a körülötte lévő 10-15 pénzen megvett pincsin kívül az egész csarnok rühell? Még a kispad mögötti szektorbol is látni, hogy mellettük jobbról-ballról mögöttük levő csoportok teljesen ehatárolódnak tőlük! A tegnapi sörlocsolásból is látszik a kultúrájuk, ahogy a panaszkodó idős bácsival beszéltek meg anyázta az a dagadt agysebész, ahelyett, hogy 100x inkább bocsánatot kért volna és elmagyarázta volna,mennyire véletlen dolog volt és leszúrta volna azt akinek a figyelmetlensége miatt fröcskölték le azt a kb. 20 embert! Az ilyen pö€st ne nevezz vezetőnek, mert ezzel megsétred a többi 1500 szurkolót!… Olvass tovább »

Derulo
Olvasó

Milyen vezető? 😀

KPSVRKK
Olvasó

Az a helyzet, hogy minden meccsünk pár perc után -10, majd Borisz leül és visszakapaszkodunk. A második félidőt pedig minden esetben elveszítjük mert a két felnőtt magyar játékosunk Beni és Borisz. Beni védekezésben elmuzsikált de támadásban 0. Sajnos azt kell mondjam ma este Zollner>Dalibor. Vastagon benne volt. A Zetét 4es poszton agyon kellett volna vernünk de ehhez nem láttam a taktikát. Egy dolog hogy Bogdánnak is vállalnia kell betörést, de Jackson meg az utolsó percre tér vissza??! Pont az ő játéka lett volna a mérkőzés kulcsa. Az 5 triplát kihagyó Remyvel kell a végén 2 triplát eldobatni? Puska meg ennyi… Olvass tovább »

Kaposkosár KKK
Olvasó

Köszönjük szépen hogy ismét oda jöttél hozzánk és szurkoltál velünk!

Csakegyfan
Olvasó

Állítólag lesz hazatérőnk jövőre…

KPSVRKK
Olvasó

Jól hangzik. Külföldről jön?

zetekosarak
Olvasó

Kötelező volt ez a győzelem. Rég láttam ilyen motiváltan játszani Ádit. Dacát nagyon kihozták a palánk alól, ami egyenlőre nem áll jól neki. Még mindig sok az elzárás utáni visszarendeződésből kapott kosarak száma, de már keményebb volt a védekezés. Remélem még finomodik a játékunk, mert ez még kevés lesz a következő meccseken. Akkor négyes posztra már nem jön senki? Tudtok valamit?

Bebe
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek! Van valami különleges hangulata enne a csarnoknak… nincs dob, de mikor felhördül, az valami euforikus érzés, meg a vendég oldalon ülve is, mint amikor régen nálunk úgy Isten igazából megszólalt a Körcsarnok ❤️ Tóth Ádámot naggyá tettük, ha már ránéztünk is falut volt. Remy szerintem kaposvári pályafutása legrosszabb meccset játszotta, a 0/7 tripla mindent elárul…. Boris kritikán aluli játékán vastagon hozza járult ehez a vereséghez. Anno a pletykák szerint ha a pvsk feljut akkor oda igazolt volna, hat lehet mindenkinek jobb lenne ha ott játszana, Hendlein után a csapatkapitányi posztot nem érdemli meg ezzel a játékkal. Bogdán… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Egyetértek azokkal ami írtál, de azért Remynek megköszönhetjük, hogy játszott, a hét közepén még nem volt rá sok esély.
Más kérdés, hogy a végén nem így kellett volna hoznia. Vagy betör, vagy passzol.

Bebe
Olvasó

Ezt nem tudtam, így jár neki a respect!!!

Borbély Lajos
Olvasó

Jár a gratuláció a csapatnak, bravó.
Mégiscsak tudnak ezek a fiúk védekezni.
Volt csapatjáték és ez már kosárlabdának nézett ki.
Ostojic szerepét kellene még megtalálni.
Kaposvárnak gratula Halmaihoz. Ügyes a srác.

Adomás Le@urmár
Olvasó

Még mindig rossz, de legalább nyertünk. Zollner remélem nem épiti le Ákost, sokkal jobb formában van, mint Keller

Kaposkosár KKK
Olvasó

Lapos örülj, Beni és Boris miért volt ennyi időt a pályán könyörgöm?!?!

Akuver
Olvasó

Ez már Zollneres volt.

Alulu
Olvasó

Eddigi legroszabb játékunk. Azt se értem hogy volt végig szoros mérkőzés

Laposvár
Olvasó

❤️

Alulu
Olvasó

Csak vigyázz le ne es a föld szélén! Úgy tudjuk ez a legnagyobb félelmed. 🙂 🙂

albc
Olvasó

Le ne ess. Szívesen. 🙂 szar a szar a kaposvár.

KPSVRKK
Olvasó

Hasonlóan építő jellegű a munkásságotok, neked is jár a gratuláció!
Mindenképp randizzatok. Főleg, ha te is ő vagy.

albc
Olvasó

A fóbiád figyelemre méltó. 🙂

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Remélem ma is rojtosra verted…

HajraKapos
Olvasó

Gratulálok a ZTE-nek, jobbak voltak ma.
Sajnos mi nagyon rosszul dobtunk, és összességben nem is játszottunk jól.
A másik oldalon több játékos is extrát hozott, nálunk meg 2-3-an is bőven elmaradtak az eddigi teljesítményükhöz képest. Ez van, jó lett volna győzni, talán hazai pályán az Alba ellen tudunk javítani.
Hajrá Kaposvár!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés