Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Kaposvár a Debrecent is elkapta

A somogyiak magabiztos játékkal szakították meg a vendégek nagy sorozatát.

Kaposvári KK - DEAC 93-72 (28-15, 23-17, 20-22, 22-18)

Bajnokság, 23. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Győrffy P. A., Tóth C., Kovács N.

Kaposvár: Curry 27/18, Krnjajski 7/3, Rivers 21, Révész 6, Allen 11. Cserék: Miliszavljevics 11/3, Plézer -, Bogdán 6/3, Hendlein 4.

DEAC: Moore 7/3, Somogyi -, Guyton 4, Hines 13/3, Tóth 12. Cserék: Moody 13/6, Polyák -, Neuwirth -, Molnár D. -, Drenovac 21/6, Molnár M. 2.

A bajnokság legjobb formájában levő DEAC nyolc győztes meccs után látogatott a Nikola Lazics kinevezése óta eredményesen játszó Kaposvár csapatához a pontvadászat 23. fordulójában.

Jól belőtte a kaposvári gyűrűt a bemelegítés során a DEAC, előbb Hines, majd Moore küldött a helyére egy triplát, miközben a túloldalon csak egy Krnjajski büntető árválkodott (1-6). Sikerült rendeznie a védekezését a somogyiaknak, amivel szépen lassan fordítottak is (7-6). A jó kezdés után mindkét oldalon alábbhagyott a jó dobóteljesítmény, a negyed derekán 12-11 volt az állás. Sikerült pár labdát szereznie a Kaposvárnak, a gyorsindításokkal pedig elkezdtek ellépni az ellenfelüktől (18-13). Lefagyott a támadóoldalon a Debrecen, miközben sorozatosan érkeztek a hazai kosarak, mínusz tíznél kért időt Kovács Adrián (23-13). Az utolsó egy percre már nem tudott változást hozni a játékba a Debrecen, kezdett ellépni Nikola Lazics együttese. 28-15.

Drenovac ziccerére Miliszavljevics trojkája érkezett válaszként, majd a bedobó egy betörésből is eredményes tudott lenni, tovább nőtt a differencia (33-17). Bár a második negyedbeli pontokat tekintve kiegyenlített játékot hozott az első pár perc, látszott az is, hogy a somogyiak sokkal energikusabban játszanak a Debrecennél, ráadásul a vendégek a labdára is vigyáztak túlságosan, nyolcszor adták el a játékszert 15 perc alatt (37-22). Bogdán öt pontjával a húsz is meglett közte (42-22). Nem tudtak kilábalni a gödörből a vendégek, újabb időt kellett kérnie Kovács Adriánnak (48-26). Drenovac pontjaival zárkózott a Debrecen, ezzel bejött húsz alá a csapat a nagyszünet előtt. 51-32.

Kosárra-kosár volt a válasz mindkét oldalon a fordulás utáni első percekben, így az eredményben nagy változás nem történt (58-38). Drenovac próbálta tartani a lelket az övéiben, a büntetője után tizenhatra zárkózott a DEAC, Nikola Lazics kért időt (61-45). Sikerült rendezni a sorokat a somogyiaknak, két szép támadással nyugtatták a kedélyeket, ám most a vendégek is sorozatosan betaláltak (65-49). Curry hármasa után öt debreceni pont érkezett, viszont egy újabb eladott labda után Miliszavljevics ziccerezhetett az utolsó másodpercben. 71-54.

Egy remek kezdésnek köszönhetően tízre zárkóztak a vendégek, kezdett újra nyílt lenni a találkozó (73-63). Guyton kipontozódott, majd Curry dobott egy nagyon fontos triplát a hazaiaknak. Jól reagált a kritikus pillanatokra a Kaposvár, amint közelebb jött volna a DEAC, azonnal váltottak ritmusban a kék-fehérek és visszaállították a magabiztos előnyüket (79-63). Hiába próbálkozott a Debrecen, nem tudott tíz ponton belülre kerülni, mindig volt valaki a KKK-ban, aki a kosárral fejezte be a támadást, amikor kellett (84-67). Moody kiharcolt egy sportszerűtlent, de ebből csak egy pontot tudott szerezni a vendég együttes, Curry pedig azonnal büntetett a túloldalon (86-68). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, a Kaposvár visszavágott a debreceni kiütésért és megszakította a DEAC nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériáját. 93-72.

Fotó: hunbasket.hu

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
21 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
SchwarzkopfMásikVégétFújdMegBlizzardHubie BrownRouge Recent comment authors
Blizzard
Olvasó

Nagy könnyelműség, ha ezen a meccsen ment el az alaszakasz harmadik hely és így a Paks helyett az Albával lesz az első körös playoff.

Valvano
Olvasó

Ádám magánéleti katasztrófája után sajnos már nem tudott úgy teljesíteni mint korábban. Valószínűleg ez mindenkivel így lett volna aki hasonlókon megy keresztül. Szerintem nem az ő hibája ami történt, hanem a vezetőké. Észre kellett volna venni, hogy sem neki, sem a csapatnak nem használ ha tovább folytatja. Ez csakis az ő alkalmatlanságukat bizonyítja.
Én a vezetők béralapja terhére visszahoznám a Voját meg a Spica ikertestvérét(?), aztán a vendég csapatok már félidőben izzíthatnák a buszt.
Ezek után meg ha nem LAZICS mester lesz az év edzője, mindenki el mehet a p….ba!

Hubie Brown
Olvasó

Nem mintha lenne Év edzője díj a bajnokságban.

Valvano
Olvasó

Ezek után legyen!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Óriási elismerésem a csapatunknak! Tulajdonképp már az első félidőben a magunk javára döntöttünk. Kidolgotzott, ötletes támadások, agresszív védekezés, amivel pl. Tóth Ádit -a legjobb magyar centert- sikerült semlegesíteni! A harmadik negyedben fogyott a puskapor, de akkor is mindig volt aki extradobásokkal őrizte a legalább 10 pontos különbséget. Az utolsó felvonásban is nagyot harcolva végül is -bármily furcsa is ezt kimondani- visszaállt a mai meccs “rendje” és nagy különbséggel győztünk. A DEAC talán fáradt volt, meg kicsit az elején félvállról is vette a mérkőzést, de ez nem csorbítja az érdemeinket! Valóban látszik, mennyit számít az edző. Fekete Ádám is -tán egy… Olvass tovább »

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ez férfimunka volt! Grat, Kaposvár!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem úgy volt,hogy Lazic savanyú, nem halad a korral és nem tud rotálni? ?? Tisztán emlékszem, ezek a szavak hangoztak el vele kapcsolatban nem is oly rég.
Szakmailag az egyik legjobb edző a ligában, nincs is miről beszélni.
Gratulálok, Nikola! ?
Szép volt, KKK!

Columbo
Olvasó

Jászberényben az idióta vezetőkkel van a baj!!!!!!

makelovenotwar69
Olvasó

Egyre nehezebb szavakat találni a kaposvári teljesítményre!
Gratulálok Lazic-nak és a játékosoknak. Megmutatták, milyen erő van egy működő CSAPATban még akkor is ha esetleg jobb egyéni képességű játékosokkal kerülnek szembe.
A DEAC játékosok vagy fáradtak vagy demotiváltak voltak, közel sem voltak olyan élesek mint a hazaiak.
Jó meccs volt!

Valvano
Olvasó

Ezt csak is a porcos testű játékvezetőknek köszönheti a DEAC.
Nélkülük 30 lett volna közte.
Remélem jövőre együtt marad ez a keret. Ez lenne a minimális gesztus a szurkoló felé azok után, hogy évekig itt tartották az Ádámot. Hol lehetnénk most, ha korábban feltekerik a hallókészüléket…

Schwarzkopf
Olvasó

Egyetértek!
Egyértelműen látszik hogy itt az edző volt a leggyengébb láncszem.Aki ezt nem látja be az vak!Laziccsal,de meg merem kockáztatni,bármely más edzővel a szezon elejétől fogva ez a keret a 8-ba lenne!Ádám vagy belefáradt,vagy tényleg csak ennyi volt benne!De szerintem inkább az utóbbi!
Remélem Puska minden követ megmozgat végre hogy jöjjön jövőre egy komoly támogató,és Lazicsot is itt tudja tartani,meg még pár játékost is!
Hajrá Delfinek!

Kiskokas
Olvasó

Elég savanyúak voltak ma a srácok.

Luffanat
Olvasó

Őszintén szólva, amikor edzőváltás volt Kaposváron, és jöttek a győzelmek, akkor arra gondoltam, hogy ez csak átmeneti lesz, a játékosok bizonyítani akarnak az új edzőnek, aztán majd visszaesnek. Nem gondoltam, hogy Lazicsnak ekkora hatása lesz a csapatra. De tévedtem, az eredményesség nagyrészt edzői tevékenységnek köszönhető. Részben szakmai előrelépés, részben létrejött a kémia a játékosok és az edző között. Ez az amit a Fekete nem talált meg, és ezért nem jöttek vele az eredmények. Ettől még nem gondolom, hogy a Fekete szakmailag alkalmatlan, de az látszik, hogy ha nincsenek egy hullámhosszon az edzők a játékosokkal, akkor nincs eredmény. Summa summárum Nikolának… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Nem találok szavakat ! Nagy gratuláció a LAZICS MESTER-nek és az általa vezetett CSAPAT-nak ! Nagyon nagy kár, hogy Ádám nem állt fel előbb vagy nem engedték előbb felállni ! Kíváncsi lennék,hogy ezeket a meccseket ha látta, hogyan értékelné utólag saját tevékenységét ?

Player
Olvasó

Aki akarta, most lathatta Lazics mester munkajanak eredmenyet. Nagyjabol vegig vezetve, jo jatekkal nyertunk! Gratulacio a csapatnak, edzonek! Van fazonja a jatekunknak. Es nem ijedunk meg, ha kozelebb jon hozzank az ellenfel. A kezdonk nagyon eredmenyes volt ma, viszont a padrol is jott 22 pont. Az aranyossag is rendben van. Onbizalom jellemzi a jatekosokat, erre pelda Curry magabiztossaga, Rivers vallalasai, de Bogdan 3 pontosa is. Lazics tudja mikor mit kell jatszatni, reagal idoben a tortenesekre. A DEAC zonara valtott, kisse zavart lett a jatekunk, azonnal idot kert es elmondta mit kell jatszani. A cserek jokor es tobbnyire jol szalltak be.… Olvass tovább »

Player
Olvasó

Elnyomtam: a padrol 21 pont jott.

Bezse
Olvasó

Hajrá Nikola! A csapatot pedig egyben kell tartani. Egy (max két) magyar kellene még

Gecse J. Márió
Olvasó

Lazic tényleg csodát tett, ez a mostani csapat roppant kellemetlen ellenfél lett volna bárkinek a rájátszásban, de elég későn ébredtek rá Kaposvárott, hogy edzőkérdés van. Ez sajnos rólunk ugyanúgy elmondható. Remélem, hogy ez a kellemetlen ellenfél kijelentésre is igaz lesz…

Dudi
Olvasó

Minden sorozat véget ér, de a Kaposvár abszolút megérdemelte. Nagyon jól jàtszottak, a Deac ma gyenge volt. Ha holnap győz a Szeged a Deac lecsúszhat a 3. helyről?

Vulcano
Olvasó

Ha a Szeged elveri a Paksot és a Szolnokot(nagyon remélem) akkor mindenképpen ők zárnak a 3. helyen.

moldi56
Olvasó

Sok minden előfordulhat,de arra ne tegyél fel sok pénzt,hogy a Szeged megveri az Olajt,főleg a Tiszaligetben.

Vulcano
Olvasó

Nem is óhajtottam, fogadni rá. Tisztában vagyok, hogy az Olaj az esélyese annak a meccsnek, de reménykedni azért még lehet ugye?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Azért, azt kevesen gondolták,(leginkább Falco szurkolók) hogy néhány fordulóval az alapszakadz vége előtt ennyire fognak örülni egy Deac vereségnek Szombathelyen, hogy a második helyük meglegyen. Természetesen még elsők is lehetnek a PO előtt.

Rubik75
Olvasó

Összerakta a csapatot Lazic kegyetlenül.Öröm nézni,hogy a csapat élvezi a játékot.Lehet,hogy csak bedumálom magamnak,de ahogy elnézem a játékosok arcát felszabadultság látszik rajtuk és nem a görcs,unalom mint január előtt.Nagy kár,hogy nem érünk a legjobb 8ba,lehet ott is meglepetéseket okoztunk volna.Ha egy mód van rá akkor,jó lenne együtt tartani a csapatot.

Vulcano
Olvasó

Köszönjük Kaposvár! Nekünk ezzel elég nagy szívességet tettetek. Ki tudja hol tarthatnátok most, ha már októberben Lazics mester ül a kispadon. Én garantálom, hogy akkor ott lennétek a 8-ban.

Rouge
Olvasó

Milyen szívességet?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ugyanezt szerettem volna én is megkérdezni…

KPSVRKK
Olvasó

Nagyon rendezett, élvezetes játék volt, gratulálok a csapatunknak!

Sajka
Olvasó

Nem is Kaposvár győzelme, hanem a különbség a meglepetés.
Kaposváron meg töprenghetnek azon, mi lett volna, ha az idei bajnokság elején is már Lazics az edző?

Pbask
Olvasó

Hát emelem kalapom,erre azért nem számítottam. Lazicról tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Olyan hiányérzetem van az idei Kaposvárral,mint tavaly az Oroszlánnyal. Mig utobbi covid miatt ki tudja meddig jutott volna, addig előbbinél ha kicsivel előbb meglépték volna az edzőváltást…

Debrecen pedig olajozottabban játszik szerintem, ha Moody nincs a pályán, hátráltatja a csapat eredményességét. Nekem ingyen se kéne.

Dudi
Olvasó

Moody csak ‘hajigál’, kevés érdemleges mozzanata volt.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Szép volt Kaposvár !!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés