Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A jövőbe tekintenek Kaposváron

“Irreális kéréseknek nem tudunk megfelelni, más klubokkal történő árlicitbe pedig nem akarunk belemenni.”

  •   :

:

A nemrég befejeződött 2020/2021-es idény értékelésére kérte a delfinek.hu a Kaposvári Kosárlabda Klub ügyvezetőjét, Puska Zoltánt, aki már előre is tekint: a stabil anyagi háttérnek köszönhetően a 2021/2022-es szezon csapatának kialakítása már folyamatban van.

Hogyan értékeli a mögöttünk hagyott szezont?

– Igen hektikus évet zártunk, melyre sajnos rányomta a bélyegét a koronavírus újabb hulláma. Szinte alig kezdődött el a bajnoki szezon, máris zártkapus mérkőzésekre készülhettünk. Ráadásul több csapat került karanténba hosszú időre, amely a versenynaptár teljes átszervezését vonta maga után. A bajnokság kezdeti szakaszában többször előfordult, hogy csak az utolsó pillanatban tudtuk meg ki lesz az aktuális ellenfél. Emellett a csapat kialakítása sem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Sajnos több játékoscserét is meg kellett lépnünk, de az elvárható eredményes szereplés így is váratott magára. Decemberben Fekete Ádám vezetőedző helyét Nikola Lazic vette át. Érkezésekor volt egy hosszabb szünet a bajnokságban, melyben részben sikerült saját játékrendszerére, elképzeléseire felkészíteni, illetve mentálisan megerősíteni a csapatot. Ez a folyamat egyre hatékonyabbá tette az együttest. Ennek eredményeként olyan sorozatot tudhattunk magunkénak, melynek köszönhetően az alapszakasz kilencedik helyét sikerült megszereznünk. A versenykiírás módosítás szerint középszakasz nem volt. Így lehetőségünk sem arra, hogy az immár „összeállt”, eredményes játékot produkáló csapatunk megküzdjön a Play Off-ot jelentő helyezésekért. A módosított versenykiírás szerinti Play Out szakaszban a kiesés matematikai lehetőségének elkerülése után a magyar és a fiatalabb játékosok szerepeltetése került előtérbe.

Egész éves szereplésünk sajnos nagyon kettős. Rendkívül mélyről indultunk, mert az alapszakasz elején nem sikerült szinte semmit megvalósítani a tervezettből. Lazics érkezése után átlendült a mérleg nyelve és a végén azon kesereghettünk, hogy miért nincs középszakasz.

– Mi várható, hogyan épül fel a jövő évi csapat?

– Akik a Klub játékosai és eredményes, jó hozzáállású csapattagok, elsődleges opcióként szerepelnek a következő évi csapat kialakítási tervezetében. De irreális kéréseknek nem tudunk megfelelni, más klubokkal történő árlicitbe pedig nem akarunk belemenni. Reálisan kell látnunk, értékelnünk a lehetőségeinket és ebből kell kihozni a legtöbbet, legjobbat. Az elmúlt két év fegyelmezett gazdálkodásának, támogatóinknak – kiemelten Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának – köszönhetően a Klub anyagi helyzete stabil. Ennek köszönhetően úgy gondolom a következő évadban kicsit nagyobbat léphetünk az eddigiektől.

– Mit üzen a szurkolóknak?

– Meggyőződésem, hogy Nikola Lazics személyében olyan szakember irányításával készülhetünk a következő szezonra, akinek szakmai munkája, felkészültsége megfelelő alapot biztosít egy eredményes keret kiválasztására és felkészítésére. A Klub ehhez minden segítséget és maximális lehetőséget biztosítani fog számára. Ez a folyamat már a bajnokság utolsó részében megkezdődött. A szerződtetett játékosok szurkolóink felé történő bemutatása pedig a kontraktus megkötése után megtörténik. Addig is a csapat nevében szeretném megköszönni szurkolóinknak a rengeteg biztatást, segítő, támogató megnyilvánulást. Nagyon bízom abban, hogy a 2021/22-es bajnoki évad mérkőzései nézők előtt kerülnek megrendezésre és újra nagyszerű sikereket élhetünk meg együtt, csapat és közönség.

fotó: delfinek.hu

  •   
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
HajraKaposCibuláre BucimbungaKováts ImreKKK72KPSVRKK Recent comment authors
KKK72
Olvasó

Már kezdődik az etetés és a végén kapunk egy kiesés elkerüléséért “harcoló” csapatot ! Révésszel is úgy voltak talán mint anno Szilivel, mert egy kicsivel többet kérni és akkor már nem is kell ,Irreális kéréseknek nem tudunk megfelelni, más klubokkal történő árlicitbe pedig nem akarunk belemenni.” mondja klub vezére! Szili azóta a FALCO és a válogatott meghatározó játékosa ! Könnyen lehet,hogy Révész is erre az útra”téved” .

HajraKapos
Olvasó

Azért ne túlozzunk. Biztos nem 5 Ft-tal kért többet. Ahogy mondták is többen, a ZTE kicsit kapkodott, és kifizetett egy ideális összeget neki. Azt azért hozzá kell tenni, hogy Révész teljesítményéhez kellett egy olyan irányító is, mint Curry. Ha ő nincs, akkor Ádám lelkesedése nem lett volna elég.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Csodálkoztam, hogy Révész hátat fordít első igazi sikereinek helyszínének. De azon meg csak ámultam, hogy pont a nálunk is csóróbb ZTE vitte el? És akkor hol az erősen stabil anyagi hátterünk? Vagy más a koncepció?

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Ez a “stabil anyagi háttér” valami olyasmi lehet szerintem, mint anno a General Manager három éves fejlesztési programja.

Kováts Imre
Olvasó

Köztünk legyen mondva (és maradjunk a formális logikánál), ha egy “nevesincs” játékost (aki “de jól érzem magamat Kaposváron) egy hozzánk hasonló csóró ZTE-vel szemben sem tudunk megtartani, akkor – még oly stabil pénzügyi helyzetben is – mire lehet számítani egy – az ideinél – ütőképesebb csapat kialakítása során.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Elkeserítő, de sajnos reálisnak tűnik, amit írtál Imre.

Kováts Imre
Olvasó

A szurkolók joga, hogy ne nézzen szembe a realitádokkal. Ehhez persze bátorság is kell.

KKK72
Olvasó

Sz@r-bók Lazics sem tud “várat építeni” ha csak arra lesz pénz, hogy esetleg ne essünk ki nem sok reményünk lehet egy ütőképes csapatra.
Révészt megértem de nagyon sajnálom,hogy nem tudtuk megtartani.

KPSVRKK
Olvasó

A közlemény az irreális fizetésről szinte azonnal megjelent a miután Zte bejelentette Révészt.

Ádám nálunk király lehettél volna, így már semmiképp!
Ettől függetlenül köszi, sok sikert!

Kíváncsian várom nálunk a neveket.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“A versenykiírás módosítás szerint középszakasz nem volt. Így lehetőségünk sem arra, hogy az immár „összeállt”, eredményes játékot produkáló csapatunk megküzdjön a Play Off-ot jelentő helyezésekért” Ez nem igaz. Az edzőváltást már jóval előbb megléphettük volna, és valószínűleg bekerültünk volna a play off-ba, a középszakasz nem kellett hozzá … ez csak egy magyarázkodás, félre vezetés. Puska úr ügyvezető bénázott egy nagyot, fáziskésésben volt az edzőváltással, most meg magyarázza a bizonyítványát. Csak akkor reagált, amikor a kiesés réme ütötte fel a fejét. Azt hiszem, a szurkolók megérdemeltek volna ezért egy elnézést. Puska úr lábon lőtte magát a késői intézkedésével, ezt ő nem… Olvass tovább »

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés