Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A jók között is a legjobbak – ők voltak a fordulók ászai

Mindössze öten tudtak egynél többször is kiemelkedni a mezőnyből.

  •   :

:

Huszonegy forduló, 147 mérkőzés (pontosabban 148, hiszen a 22. fordulóból előrehozott Szeged – Kaposvárt még lejátszották). 147 lehetőség arra, hogy valami maradandót alkosson az ember. Ennek megfelelően futottak ki minden egyes alkalommal a játékosok a pályára, akik közül bár sokan kiemelkedtek, kevesen mondhatják el magukról, hogy az adott forduló legjobb teljesítményével rukkoltak elő.

Egészen pontosan tizenheten, és mindössze öten, akik ezt a bravúrt egynél többször is el tudták érni.

Az első körben a soproni Damier Erik Pitts lett a legjobb, aki a Jászberény otthonában, 31 VAL ponttal vezette győzelemre csapatát. Ez volt az első és az utolsó alkalom is egyben a bajnokságban, hogy valaki 35-ös teljesítményindex alatt zárjon az élen.

A második fordulóban megosztott lett a díj, a Jászberényt erősítő Philip De Shon Miller és a Kecskemétben kosárlabdázó Marko Djeraszimovics egyaránt jutott kereken 40 VAL-ig.

A szezon eleji pécsi nagy menetben Quincy Johann Diggs keze is bőven benne volt, a harmadik felvonásban a Fehérvár ellen 49 VAL-t szorgoskodott össze, ami holtversenyben a legtöbb ebben a szezonban – de ennyire még ne szaladjunk előre.

Diggs és a Pécs nagyot ment a szezon elején. Fotó: hunbasket.hu

Philip De Shon Miller is jól rajtolt, a negyedik kanyarban már duplázott, 48 VAL-t ért el a Pécs ellen, igaz, vesztes meccsen.

Sokat szólt a PVSK-ról a bajnokság eleje, ezúttal Christopher Smith emelkedett ki közülük az ötödik fordulóban, egy 44 VAL-os meccsel.

A hatodik menetnél megérkezett a második legtöbb VAL-t átlagoló paksi hátvéd, Shannon Eugene Evans, akinek a remek játékával simán gyűrte le az ASE a Zalaegerszeget (39 VAL).

Majd jött Ante Krapic brutális estéje, ő 47 VAL-t szorgoskodott össze a Debrecen elleni thrillerben, de győzelmet nem ért a teljesítménye.

Zsinórban kétszer is szegedi lett a forduló legjobbja, sőt, Stefan Balmazovics 40 pontos, 49 VAL-os produkciója az egy meccsen dobott pontokat tekintve a legtöbb lett, míg Diggs-szel karöltve övé a legjobb összteljesítmény is.

Balmazovics a ZTE ellen 40 pontig, és 49 VAL-ig jutott. Fotó: pvsk-panthers.hu

Stefan Tyler Moody hamar bebizonyította a DEAC-nak, hogy jó választás volt, a 9. fordulóban 43 VAL-t szorgoskodott össze az Alba ellen, majd a 11. körben 35-tel lett a legeredményesebb.

A 10. forduló többek között Milos Borisov főszerepléséről szólt, 44 VAL, tizenhét pontos győzelem a Jászberény ellen.

Andrij Agafonov egészen félelmetes estét produkált a Körmend ellen a 12. etapban. Bár “csak” 23 pontig jutott, ezt 100%-os hatékonysággal tette, egy győzelem és 39 VAL lett a jutalma.

Érdekesség, hogy a Debrecenből három kosaras is el tudta hódítani a “forduló legjobbja” címet, Jahenns-Ley Manigat 39 VAL pontot szerzett a ZTE ellen.

Marko Djeraszimovics javított egyet a második fordulóban felállított rekordján, a 14. körben 41-et ért el.

A körmendi Jordon Milik Varnado kis időn belül kétszer is elhódította az elismeréssel járó díjat, a 15. kanyarban 39, a 17-ben 36 VAL-al lett a legjobb.

Két Varnado-extra közé “csúszott be” a ZTE hátvédje, Reginald Johnson Jr., aki az OSE ellen szerzett kereken 40 VAL-t.

Tauras Jogéla hamar belopta magát a soproni szurkolók szívébe. Fotó: hunbasket.hu

Kosztasz Flevarakisz érkezése a soproniakhoz nemcsak az edzői stábot, hanem a csapatot is felzavarta. Az ő kérésére hozott Tauras Jogéla a 18. és a 21. fordulóban is a legjobb lett, előbb 42, majd 39 VAL ponttal.

A 19. körben Andre Jones vitte a prímet, amikor a Kaposvár ellen 8/8 triplával jutott 42 VAL-ig.

Andre Jones nyolc triplája a Kaposvár ellen

Elképesztő dobóformát fogott ki a Kaposvár ellen Andre Jones❗️🏀A Szolnoki Olajbányász amerikai hátvédje mind a 8️⃣triplakísérletét értékesítette, végül 1️⃣0️⃣/1️⃣1️⃣-es mezőnymutatóval és 2️⃣8️⃣ponttal zárta a 89–80-as szolnoki győzelemmel végződő bajnokit❗️🎯http://bit.ly/2Sy9FiO

Közzétette: M4Sport – 2020. február 7., péntek

A szezon közben Zalaegerszegre igazoló Justin Irvin Bibbins is meghálálta a bizalmat, ő a 20. forduló legjobbja lett 39 VAL-al.

Ők voltak tehát a fordulók legjobbjai, de ami talán még érdekesebb, hogy nem feltétlen ezek a játékosok hozták a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt – több kivételtől eltekintve persze.

Kezdjük ott, hogy a VAL átlagokat tekintve a listán az első a soproni Eric Carter, aki egyszer sem tudta elhódítani a hét legjobbnak járó díját. Sőt, a forduló legjobbjai közül mindössze négyen szerepelnek az első tízben ezen a listán.

Persze tudjuk, a VAL nem minden, pusztán játék a számokkal…

Kiemelt fotó: fiba.basketball

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés