Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Jóisten segítségét kéri a Szeged új légiósa

Az Albával, a DEAC-cal és a Falco BL-ellenfelével is játszik edzőmeccset Andjelko Mandics csapata.:

:

Elkezdte a felkészülést a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a 2019-2020-as szezonra. A hét még a felvezetésről szól, három új fiú, Kerpel-Fronius Balázs, Olasz Ádám és a szerb Milos Miliszavljevics már a kerettel edzett.

– Remélem, segít a Jóisten, hogy jó idényt fussak az új csapa­tom­mal, a Naturtex-SZTE-Szedeákkal – nyilatkozta a delmagyar.hu oldalnak az új szerb lé­­giós, Milos Miliszavljevics.

– Az első hét rávezetés lesz – nyilatkozta a portálnak Andjelko Mandics vezetőedző, akinek a munkáját Simándi Árpád másodedzőként segíti. – A jövő héttől már nagyobb terhelést kap a csapat, ekkor már futás és kondizás is szerepel a programban. A horvát Ante Krapic jövő héten hétfőn csatlakozik hozzánk, a center, Brian Asbury pedig rá egy hétre. Még egy légióst szeretnénk szerződtetni. Keressük a játékost, nagyon bízom benne, hogy hamarosan rátalálunk.

A kedd délelőtti edzésen a labda is előkerült, volt benne gyorsítómunka, technikai fel­adat és sok-sok dobás. Napi két edzésen vesz részt a társaság, a hétvégére még pihenőt kapnak a játékosok. A csapattal készült még Bonifert Bendegúz is, aki a jövő héten az Amerikai Egyesült Államokba utazik, ahol ta­nulni kezd, mellette pedig egy egyetemi csapatban játszik.

Alaposan átalakul a keret. Az említett érkezők mellett tá­­vozott Juhos Levente (Szolnok), Révész Ádám (Kecskemét) és a három szerb légiós, Marko Boltics, Nenad Sulovics és Alak­szan­dar Ponjavics.

– Furcsa volt az első edzés, mert kerestem a régi társakat, azért az elmúlt időszakban nem nagyon változott a keretünk – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a Szedeák saját nevelésű játékosa, Wirth Ádám. – Most azonban alaposan kicserélődtünk, így most nem tudom megmondani még, hogy mire lehetünk képesek az új bajnokságban. Néhány hét múlva már okosabb leszek, nagyon remélem, hogy jóval eredményesebbek leszünk, a kö­­zépmezőny elején végzünk. Az első hetekben pihentem csak, utána edzésbe álltam, futottam, kondiztam, és egy hetet Budapesten töltöttem. A fővárosban dobóedzésen vettem részt, ami nagyon hasznos volt.

Ismertté vált a csapat felké­szülési programja is, két hét múl­­va vívja majd az első edzőmeccsét, majd szeptemberben há­­rom tornán is szerepel a csapat.

augusztus 22.: Alba Fehérvár – Naturtex-SZTE-Szedeák
augusztus 30.: DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák
augusztus 31.: CSM CSU Oradea (Nagyvárad) – Naturtex-SZTE-Szedeák
szeptember 4.: Naturtex-SZTE-Szedeák – Timisoara (Te­mesvár)
szeptember 6–7. kaposvári torna, ellenfelek: Kaposvár, Paks, Pécs
szeptember 11–12., pécsi torna, ellenfelek: Pécs, Eszék, Sza­­­­badka
szeptember 17.: Timisoara (Temesvár) – Naturtex-SZTE-Szedeák
szeptember 20–21., oroszlányi torna: Oroszlány és két külföldi csapat.

fotó: delmagyar.hu/Frank Yvette

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés