Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Honvéd nyerte az idegek csatáját

Ott van a rájátszásban a Honvéd!

Budapesti Honvéd Sportegyesület - Zalakerámia ZTE KK (18-26, 18-15, 23-20, 17-14)

Bajnokság, 26. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, JAKAB László Imre, Major Ádám (Schäffer Béla Róbert)

Budapesti Honvéd: Djokovics 5/3, Kopácsi -, Wesson 15/6, Henry 13/3, Peringer -. Csere: Simon K. 4, Bazsó 3, Brown 28/9, Filipovics 8, Hajdu -, Reizinger.

ZTE: Paige 20/9, Hicks 11/3, Szalay 2, Ikpe 6, Osztojics 10. Csere: Ona Embo 20/9, Keller I. -, Németh Á. 4, Csuti 2, Csátaljay -.

A vendég Zalaegerszeg kezdte jobban a mérkőzést, Paige triplájára még ugyan Djokovics válaszolt, de a ZTE légiósa újra betalált, Osztojics kettese után pedig 3-7 állt az eredményjelzőn. Egy ideig maradt is a közte négy Wesson kettesére Hicks válaszolt egy triplával, Ipke büntetőivel pedig már 7 ponttal állt jobban a ZTE (7-14). Filipovic váltotta pontokra Wesson átadását, Ona Embo kintről köszönt be, majd kisebb büntetőtpárbaj következett, amit Paige tört meg egy triplával, 15-24-re módosítva az állás. Brown azonnal válaszolt, de a negyedet Németh két pontja zárta. 18-26

A második negyed első felében állandósult a különbség, a Honvéd mindent megtett a zárkózásért, de a ZTE-nek mindig volt válasza. Osztojics közelije után 8 ponttal vezetett a Zalaegerszeg 26-34-re, Djokovics tört be remekül, Hikcs pedig egy pontot a vonalon hagyott. Simon és Henry révén valamelyest zárkózott a Honvéd, erre Ona Embonak volt válasza. Wesson büntetői után Brown csökkentette két pontra a hazaiak hátrányát egy triplával, de a félidőt két ZTE-pont zárta. 36-41

A második félidő elején Brown és Henry indított öt ponttal, így 41-nél utolérte ellenfelét a Honvéd, Hicks egy tempót süllyesztett el, Paige és Osztojics juttatta némi levegőhöz a ZTE-t (41-46). Ez azonban nem tartott sokáig Henry dobott egy hármast, aztán Paige dupláját is ő annulálta. Hicks és Bazsó váltott kosarat, utobbié viszont 2+1-es volt, egy hosszú pont csendet Ipke tört meg, Brown ziccerezett. A negyed hátralévő részében sem engedte el egymás kezét a két csapat, így elképesztő izgalmakra volt kilátás. 59-61

Ona Embo hármasa után Filipovic és Brown csente a távolságot, Ipke találta meg a festékben Osztojicsot. Wesson triplájánál 66-66-ot mutatott az eredményjelző, Hicks ziccere után Brown hármasával a mérkőzés folyamán először, a Honvéd vezetett (69-68). A hátvéd erre még rátett egy kettessel, Paige zsákolt, Ona Embo pedig már fordított. Brown továbbra is tarthatatlan volt, ezúttal egy 2+1-el jelentkezett, Paige azonban bevágott egy triplát, a Honvéd időt kért egy pontos hátrányban. Hat másodperccel a vége előtt most Brown lett a hős, az ő ziccerével nem csak megnyerte a mérkőzést a fővárosi csapat, de rájátszásba is jutott. 76-75 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

57 hozzászólás

57
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
40 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
turulMilivojzsotiMendezZTESK1113 Recent comment authors
zsoti
Olvasó

miért mindig a hicks-é az utolsó dobás.??!!eddig kb.5ször bizták rá de mind az 5ször elhibázta.ezért vesztettünk el miatta már sok mérkőzést!hajrá ZTE!

Zombi
Olvasó

Áldott Húsvétot kívánok Mindannyiunknak! Külön üdvözlöm Turul és Kovács István barátainkat! Köszönjük objetív feltáró munkájukat, ami alapján elindulhatunk a megtisztulás útján!
Nagyon köszönjük a csapat játékosainak, edzőknek, a stábnak, hogy egy szörnyű kezdet után széppé tették az ünnepet!

turul
Olvasó

Teljes tisztulást, különben hasonló kaotikus évek következnek. Kellemes ünnepeket!

Zombi
Olvasó

Ezzel az a baj, hogy a tulajdonos nem azért teszi bele a pénzét, hogy a házastársaknak legyen melója.
Jelezni kell mindent a tulajnak. Szerintem fogalmuk sem volt eddig, hogy mi is a helyzet. Nem is kell mindent tudniuk egész addig, amíg ez normálisan működik.
Természetesen ez még mindig csak egy vélemény, nem kell azonosulni vele.
Ami esetleg gyanúként felmerül, jelezni kell. Ha nem igaz a történet, akkor sincs semmi baj. Elnézést, gyanús volt. Viszont ha ügyeskednek, akkor máris segítettél.

ZTESK1113
Olvasó

Csak egy kérdés!! Mióta korrekt, ha egy budapesti csapat mérkőzését budapesti bíró vezeti?

Lantos Máté
Olvasó

Csak gondoltam ide írom azoknak a Zalaegerszegi szurkolóknak is akik átjöttek a hazai szektorba gondolom nekik semm volt tétje és nem bántotta őket a vereség 2024 ben ott tart a Magyar Kosárlabda, hogy 14 éves módjára átjöttök a másik oldalra és szidjátok az ellenfelet ? Ennél nagyobb blamát el sem tudtatok volna követni szerintem elég ciki Főleg úgy, hogy a meccs előtt még mindenki azt mondta, hogy remélem nyerünk majd egy pontos vereség után már nem volt tétje és segítettek a bírók ? Azért szerintem picit száljon magába mindenki Egerszegen, mert olyan a szurkoló, mint a csapata jelen esetben egy… Olvass tovább »

albc
Olvasó

Hogyne lenne köze. Kispest = Honvéd.

Lantos Máté
Olvasó

Szerintem ezt még gyakorold egy picit.
Honvéd szurkolóként szerintem magabiztosabb tudásom van a klubok közötti összefüggésről.
Ismétlem magam mint korábban a Kispesti Labdarúgásnak és a Honvéd Kosárlabdának nincsen köze egymáshoz, mert nem ugyan az a klub más a tulajdonos és egyéb ehhez hasonló dolgok.
Ez olyan mint ha vennénk az MTK és a Mezőköved közötti összefüggéseket na ott egyel több van mint a Kispesti Labdarúgás és a Honvéd Kosárlabda között remélem érthető és világos voltam.

albc
Olvasó

Nincs mit gyakorolni. Kispest = Honvéd. Aki mást állít, az hazudik, és egyéb gazemberségekre IS képes.

Lantos Máté
Olvasó

Nos albc ha neked így szebb napod lesz akkor legyen igy.
Kellemes húsvétot sok locsolót.
Üdv: Máté

albc
Olvasó

Ez nem ünnep kérdése.

Mendez
Olvasó

Kár erőlködnöd ezzel a pedofil pszichopatával, ezt csinálja minden cikknél.
Sajnos a szerkesztő úr elmondta, hogy az ilyen szefósokat is megtűrik, ez van.
A zetésekkel kapcsolatban pedig semmi meglepő nem történt, csak a szokásos viselkedés tőlük, náluk ez alap, ismeri őket mindenki.

albc
Olvasó

Te írsz pszichopatáról több nickkel? Öngól.

Mendez
Olvasó

Ahogy lenni szokott ebben is óriási tévedésben vagy.
Mi értelme lenne 2 névröl írogatni?
Mit érnék el vele?
Ilyenek is csak a te beteg agyadban születnek.

albc
Olvasó

Mivel már nem kettővel tolod, hanem többel. Utálnak is a sajátjaid is.

Xero
Olvasó

Azért a csarnokuk mégis gyakorlatilag Ferencvárosban van.. 😀

33goldmedals
Olvasó

A csarnok GYAKORLATILAG a VIII. kerületben van.

Xero
Olvasó

😀 sikerült megnézni a google-ben a címet? 😀 örülök… akkor biztos az is átment, hogy kb. 200 méterre van a Ludovica Aréna a Grupamától…
Bár nem tudom mit küzdötök állandóan, hogy a hülye focit idekeverjétek. Rajtatok kívül ez senkit se érdekel..

33goldmedals
Olvasó

Budapest Honvéd FC = Kispest
A kosárlabdacsapat pedig a Budapesti Honvéd SE szakosztálya.
Szóval te hazudsz.
Amúgy az ilyen gyengén képzettek kedvéért mér elmondanám, hogy a Honvéd kosárlabdacsapatának szurkolói között akadnak olyanok, akik amúgy a labdarúgásban az Újpestnek, vagy mondjuk a Vasasnak szurkolnak.
Szóval: igen, gazember vagy!

albc
Olvasó

Annál aljább dolog nem sok van, hogy kispestiként valaki a lila majmoknak szurkol.

33goldmedals
Olvasó

Nem nagyon megy a szövegértelmezés…

Mendez
Olvasó

Más sem megy neki.

albc
Olvasó

Megszólalt a gyáva fos.

albc
Olvasó

Tanár vagyok, nekem ne.

Zombi
Olvasó

Jóember! Ott voltam, láttam mi történt!
Azért azt vedd alapul, hogy a három veréb, engedte a véreb módjára történő játékot csapatod részére…Kicsit azért megérted talán, hogy elgurul a gyógyszer. Természetesen azért nem kell megtámadni senkit sem. Valaki azt írta, van róla felvétel. Linkeljétek be. Csapatod azért minimum a baltás jelzőért megharcolt.

33goldmedals
Olvasó

Ki nem szarja le a jelzőiteket??? És nem, nincs mentség a két köcsög tettére!!!

Milivoj
Olvasó

A Honvéd szurkolói kemény mag, igazi old school emberekből áll, akik szinte mindig sportszerűen buzdítják a csapatukat és nem az ellenféllel foglalkoznak…, ellenünk sem volt probléma velük, a csapat stílusáról meg nem tehetnek…, szerintem a rátgéber sokkal alattomosabb

ZTESK1113
Olvasó

“Igazi old school emberek” – én nem éppen nevezném őket annak, miután mutogatássuklal meginvitálták az ellenfél szurkolóit a szektorukba, majd amikor szembesültek vele, hogy tényleg átmentek, akkor rémült arccal futnak vagy éppen kiabálnak, hogy menjen vissza mindenki a helyére.
Egy régi vágású ember beleáll a helyzetbe amit kiharcol magának. Arról inkább nem is beszélek, amikor az arénán kívül a zetések megint a dupla kordon túloldalán álltak és az addig nagyszájú fiatalember hirtelen a gyerekekből és nőkből is álló tömeg közé visszahúzódva mutogatott továbbra is.

elfogult vagyok
Olvasó

Ne legyél “felsőbbrendű Budapesti”!

efeli96
Olvasó

Örömmel olvasnék bármilyen konstruktív választ a témával kapcsolatban, mert tényleg érdekel ennek a gyűlöletnek a háttere: (Relatíve) fiatal budapesti kosárlabda szurkolóként fantasztikus érzés látni, hogy ez a papíron eléggé gyenge, anyagi lehetőségek alapján alsó 3-ba tartozó Honvéd masszívan erőn felül teljesítve, rájátszásba jutva megvetette a lábát az A-csoportban. A klubbal szemben az elmúlt 30-40 évben történt valós vagy vélt sérelmekkel kapcsolatban -saját tapasztalat hiányában- nem tudok nyilatkozni. Ugyanakkor számomra rendkívül szomorú volt néhány egerszegi szurkoló mai viselkedése, kezdve az indokolatlan rigmusokkal, amely a hazai szurkolókhoz történő “átjövetelben” tetőzött, ahol végül (az amúgy teljesen homályon lévő) rendőri állomány beavatkozása volt szükséges.… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Gratulálok mindkét csapatnak a playoffba jutásért!

zterulez
Olvasó

4 gólpassz egész meccsen… WTF?

donnarumma
Olvasó

Na, itt tényleg volt mind a 2 csapatnak tét…
Hiába kapartak, az újonc ellen kevés volt.
Nyert a jóval nagyobb tradícióval, de kevesebb pénzzel gazdálkodó-sokkal szimpatikusabb hazai csapat.

csakazete
Olvasó

Ki volt az újonc…?
Mi volt a tét…?

Best2
Olvasó

Sötét denevérek!!! Zeg zeg zeg B*ZI egerszeg

csakazete
Olvasó

Te mi a bánatos faszt keresel itt?!?
Bújj vissza a lyukadba patkány!

33goldmedals
Olvasó

Mondjuk azt, hogy egy nyomorult rossz szót nem szoltunk hozzátok, majd az unintelligens, 0 IQ-s táborotok rákazdett a Budaoesti Honvéd, a f@szomat szopd szét rigmusra! Magyarul provokáltatok minket!
Ennyit rólatok, a meccs utáni balhétokról, – amiröl van felvétel – már ne is beszéljünk…
Az orkok értelmesebbek nálatok!

csakazete
Olvasó

Inkább ünnepeljétek a favágó csapatokat, hiszen éppen bejutottak a 8ba… Remélem hogy a Falcot nyertétek meg ezzel…

33goldmedals
Olvasó

Most hirtelen hajrá Falco??? ????????????
Halljátok ezt Szombathelyen?
Amúgy adj értelmes választ a felvetéseimre!!! Ne terelj!
Bár abba úgy is van gyakorlatotok…
????????????

csakazete
Olvasó

Dehogy szurkolok a Falconak… Pontosan nekik való baltás ellenfél vagytok! Ellenük ezt majd kevésbé lehet, ha mégis akkor meg úgy is jó lesz.

gabor77
Olvasó

Kispesti cigányok…többit úgyis tudod

33goldmedals
Olvasó

Igen. Ez egerszeg…

Xero
Olvasó

Naa ez meglepett!!! Gratula a Honvédnak! 🙂

Redbleck88
Olvasó

Sajnos a Honvédnak minden képen be kellett jutnia a legjobb nyolcba! Azért azt hittem hogy a ZTE jobb csapat mint ez a kutyaütő Honvéd!

Borbély Lajos
Olvasó

Egyébként a bíróknak el kellene azon gondolkodni, hogy engedik az annyira kemény kosárlabdát, mint amit a Honvéd ma művelt. Ez nem kosárlabda, hanem bunyó volt. Nem hinném azt sem, hogy külföldön így védekeznének a csapatok.

elfogult vagyok
Olvasó

A Honvédnak, és a Pécsnek mindig is engedték a favágást! A hátszelet soha nem fogják elveszíteni! SAJNOS!

Zetesziv
Olvasó

Csak a ZTE.Gyenge ez a filco döntőbe Alba ZTE.

p.borisz
Olvasó

Álmodozz csak…

albc
Olvasó

Ne félj, nem fog fájni. 🙂

Borbély Lajos
Olvasó

Azért az utolsó támadásra végre ki kell a ZTE-nek valami figurát találni. A szezon kezdete óta Hicks egy-egyezik az utolsó másodpercekben. Kb. 10 esetből egyszer sikerül neki. Arról nem is beszélve, hogy az ellenfelek tudják ezt, s készülnek is erre… “Lúzerség” a köbön. Az is tudható volt, hogy a végén a Honvéd engedni fog néhány mp.-t lefutni a 12-ből, s utána fog faultolni. Erre nagyon lassan hozta fel a ZTE a labdát 12-vel a vége előtt, s a faultot így még a felezővonal környékén kapta 5mp-vel a vége előtt. Ennél azért sokkal profibb befejezés kellene, mert nagyon sok ilyen utolsó… Olvass tovább »

csakazete
Olvasó

Baltás Honvéd…. Semmi baj fiúk ez ma belefért, a csoda már megtörtént, megyünk tovább, irány a 4 !!!

gabor77
Olvasó

Szar a Kispest, kár, hogy fél gőzzel játszottunk…

heraklith
Olvasó

Mint közben kiderült, nem volt tétje a meccsnek. Csak azért lett volna jó nyerni, mert akkor nem jutottak volna playoffba ezek baltások. A lényeg az hogy senki nem sérült meg a Zetéből. Nem ezeken a henteseken múlt.
Ritkán látni, hogy valamelyik csapat győzelméért ennyire látványosan dolgoznak a verebek, de a mi szempontunkból ennek most nincs jelentősége, a falkónak kell félnie, hogy le ne mészárolják a fél keretüket.
Ádival ez sima lett volna, de így is jók voltunk 8 ember ellen.

Zombi
Olvasó

Valamiért szeretik ezeket a sintéreket. Életveszélyes dolgokat műveltek most is. A vezető hölgyeinknek ezt is rendbe kell tenniük!

Hmafino1
Olvasó

Közpénz milliókból csak ennyire futotta?

heraklith
Olvasó

Egy 4. helyre? Brutál jó alapszakasz, bőven a várakozások és a lehetőségek felett.
Köszönjük az érdeklődést!

Zombi
Olvasó

Semmi baj! Negyedikek vagyunk! Zollner csodát tett! Kiesés helyett felsőház!
Gondolom a hölgyek már dolgoznak a következő szezon csapatán….Ámbár azt suttogják, hogy nem csinálnak semmit…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés