Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Honvéd nyerte a Sitku Ernő Emléktornát

Simán verték a DEAC-ot a fővárosiak.:

:

A Budapesti Honvéd nyerte a 2023-as Sitku Ernő Emléktornát, miután a torna döntőjében 81-58 arányban legyőzte a DEAC kosárlabdacsapatát. A kiegyenlített első negyedet követően végig a rekordbajnok irányította a mérkőzést, s végül ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

A pénteki Kecskemét ellen aratott kétpontos sikerének köszönhetően bejutott az emléktorna döntőjébe Andjelko Mandics együttese, ellenfelük az a Budapesti Honvéd volt, aki az elődöntőben 25 ponttal verte a házigazda Nyíregyházát. Henry hárompontosával indult a mérkőzés, melyre sorozatban kilenc ponttal válaszoltak a hajdúságiak. A légiós újabb távolija és Filipovics duplái után megkezdték a felzárkózást a fővárosiak, de a feladathoz ezúttal is abszolút felnővő Czermann és a kintről pontosan célzó Mócsán kosaraival tartotta előnyét a DEAC (18-12). A negyed hajrája viszont egyértelműen a Honvédé volt, Alekszics időkérése után mintha kicserélték volna a csapatot, Brown utolsó másodperces ziccerével pedig sikerült is egyenlíteniük.

A második negyed elején Filipovics szerzett sorozatban három kosarat, debreceni részről pedig Edwin betörése után Neuwirth dobott egy triplát. A folytatásban is inkább a Honvéd akarata érvényesült, légiósaik rendre megtalálták a rést a kissé lyukas debreceni védelmen, támadásban pedig érződött a tegnapi meccsen végig játszó, ám a finálé második negyedét teljes egészében kiülő Drenovac hiánya. A félidő utolsó percében előbb Brown dobott egy dudaszós kettest, majd Lopez értékesített egy kettő plusz egyes akciót, így némi meglepetésre a budapestiek tíz pontos fórral mehettek az öltözőbe (35-45).

Mandics mester szokottnál hosszabb taktikai megbeszélése ellenére sem változott a játék képe, a hajdúsági kísérletek továbbra sem ültek, a Honvéd pedig szinte minden támadásból ziccert dobhatott, így a 24. percre már 18 volt közte (37-55). A folytatásban rendezte a sorokat a DEAC, de az továbbra is érződött, hogy a fővárosiak jó vásárt csináltak a Lopez-Henry duóval, a légiósok szépen menedzselték a támadásokat, így magabiztosan tartották előnyüket a játékrész végéig (50-67). A záró felvonás kezdetén Peringer pontjaival hamar húsz fölé nőtt a differencia, a lényegi dolgok itt el is dőltek, innentől pedig már az addig kevesebbet játszóknak szavazott bizalmat mindkét szakmai stáb. A Debreceni Egyetem összességében a felkészülés leggyengébb játékát nyújtotta a Sitku Ernő Emléktorna döntőjében, melyet végül teljesen megérdemelten a Budapesti Honvéd nyert meg.

DEAC – Budapesti Honvéd 58-81 (20-20, 15-25, 15-22, 8-14)

DEAC: Edwin 9, Mócsán 5/3, Drenovac 12, Williamson 7, Czermann 4 csere: Buckles 8, Kenéz 4, Csizmadia, Neuwirth 5/3, Ságodi 2, Hőgye 2, Hegedűs.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Honvéd: Kopácsi 4, Lopez 15/3, Bazsó 1, Henry 20/9, Peringer 2 csere: Brown 13/3, Filipovics 18, Karda 2, Reizinger 6, Vámos, Major.

vezetőedző: Zlatko Jovanovics

Tudósítás: kosarlabda.deac.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés