Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A héten rendezik a fiú junior döntőt

Két külföldi játékvezető emeli a torna színvonalát.

  •   :

:

A fiú junior döntő első negyeddöntőjében is ott lesz a Kecskeméti KA, amely 9-5-tel a főtábla A csoportjának negyedik helyén zárt. A rájátszás piros csoportjában kapott helyet Sztojan Ivkovics együttese, amely a legjobbak között 8-6-tal harmadik lett. Elképesztően kiegyensúlyozott a mezőny az idei fiú U18-as bajnokságban, így nem lenne meglepetés a kecskemétiek végső sikere sem – de ez lényegében majdnem az összes csapatról elmondható. A Kecskemét ellenfele a DEAC Kosárlabda Akadémia lesz majd, amely 11-3-mal az alapszakasz A csoportját megnyerte, de a rájátszás piros csoportjában 7-7-tel csak a hatodik lett – három hely, de csak egy meccs volt a két együttes között, ez is mutatja, mennyire szoros összecsapások várhatóak majd. Október 11-én, Debrecenben a DEAC nyert 74-66-ra, január 25-én viszont 55-49-re a Kecskemét győzött hazai pályán.

A második negyeddöntőben jön az eddigi legjobb mérleget felmutató Zsíros Akadémia Kőbánya/A, amely az alapszakasz B csoportját nyerte meg 11-3-mal, majd a rájátszás piros csoportjában 10-4-gyel a második lett – ugyanolyan mutatóval, mint az első helyezett pécsi együttes. A fővárosiak a Soproni Sportiskola KA/A-t kapták negyeddöntős ellenfélnek, amely az alapszakasz A csoportjában 10-4-gyel a harmadik lett, utána viszont a rájátszás piros csoportjában 6-8-cal csak a hetedik. Emiatt a Sopronnak keresztjátékot kellett játszania, de a MAFC-ot kettős győzelemmel ütötték ki Csendes Péterék, így bekerültek a legjobb nyolc együttes közé. A fővárosban, február 20-án 89-80-ra győzött a Zsíros Akadémia, március 21-én azonban egy 100-77-es sikerrel vágtak vissza a soproniak.

A harmadik párharcban szerepel majd az NKA Pécs/A, amely az alapszakasz A csoportját 10-4-gyel a második helyen zárta, a rájátszás piros csoportját pedig szintén 10-4-gyel megnyerte. A mecsekaljaiak ellenfele az a Kaposvári SI lesz, amely az alapszakasz B csoportjában 6-8-cal negyedik lett, a rájátszás piros csoportjában pedig 0-14-gyel az utolsó helyen zárt. Jöhetett a keresztjáték a somogyiaknak, akik a Sopronhoz hasonlóan kettős győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé, csak ők a Budapesti Honvédot verték kétszer. A két együttes két nagyon sima ütközetet vívott eddig egymással, és a kaposvári 0-14-ből kitalálható, hogy mindkétszer a Pécs győzött: március 1-jén 83-49-re idegenben, március 17-én 87-43-ra pedig hazai pályán nyertek a pécsiek. Előzetesen talán ez az egyetlen párharc, ahol komoly meglepetés lenne az alacsonyabban rangsorolt gárda, jelen esetben a Kaposvári SI továbbjutása.

A szerdai nap utolsó fiú meccsén lép majd pályára a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A, amely az alapszakasz főtábla B csoportjában 11-3-mal a második lett, a rájátszás piros csoportjában pedig 8-6-tal a negyedik. Nagyjából ugyanezt a szezont hozta le eddig ellenfelük, a Vasas Akadémia/A, amely az alapszakaszban szintén a B csoportban szerepelt, és ugyanúgy 11-3-mal zárt a harmadik helyen, mint a szombathelyi együttes a másodikon. A pasarétiek utána 7-7-tel az ötödikek lettek a rájátszás piros csoportjában, így kapta meg egymást a két gárda a negyeddöntőben. A két eddigi egymás elleni találkozót az alapszakaszban vívták meg a felek, és ez két rettenetesen egyoldalú csata volt: október 3-án, Szombathelyen a hazaiak 87-59-es sikert arattak, november 28-án, a fővárosban viszont 104-49-re a Vasas bizonyult jobbnak.

 

A program:

Fiú junior országos bajnoki A döntő (Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok)

Negyeddöntők

2021. május 26., szerda

11:00   Kecskeméti KA – DEAC Kosárlabda Akadémia (V.: Földesi Á., Utasi B., Komlódi B.)

13:30   Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Soproni Sportiskola KA/A (V.: Dr. Oláh M., Sancilio A., Kovács M.)

16:00   NKA Pécs/A – Kaposvári SI (V.: Csák M., Ntsasis L., Káli Sz.)

18:30   FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A – Vasas Akadémia/A (V.: Horváth Cs., Nyíri P., Kozma B.)

 

5-8. helyért keresztjáték

2021. május 28., péntek

11:00   1. negyeddöntő vesztese – 2. negyeddöntő vesztese (I.)

13:30   3. negyeddöntő vesztese – 4. negyeddöntő vesztese (II.)

 

Elődöntők

2021. május 28., péntek

16:00   1. negyeddöntő győztese – 2. negyeddöntő győztese (III.)

18:30   3. negyeddöntő győztese – 4. negyeddöntő győztese (IV.)

 

Helyosztók

2021. május 30., vasárnap

11:00   I. vesztese – II. vesztese (7. helyért)

13:30   I. győztese – II. győztese (5. helyért)

16:00   III. vesztese – IV. vesztese (3. helyért)

18:30   III. győztese – IV. győztese (Döntő)

A meccseket élőben követhetitek figyelemmel a hunbasket.tv oldalon!

Forrás: Hunbasket

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
dbrcnfnSopronKCfan Recent comment authors
dbrcnfn
Olvasó

Ez az új lebonyolítási rendszer azért nem egyszerű. Négy csapat bajnoki reményei már az első napon odalesznek. Valószínűleg nem könnyű ezzel megbirkózni és motiváltnak maradni.

Grat a mieinknek, hogy még versenyben vannak a végső győzelemért!

Hajrá DEAC!

SopronKCfan
Olvasó

Hajrá Sopron! 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés