Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A harmadikat is megnyerte, döntős az Alba

A Körmend erejéből tisztes helytállásra futotta.

Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 103-86 (24-24, 30-18, 30-21, 19-23)

Rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Györfy Rúben (Balogh László György)

Alba: Pongó Ma. 22/9, Somogyi 19/6, DeCosey 2, Ford 15/12, Philmore 6. Csere: Vojvoda 17, Diong 14, Góbi -, Szabó Zs. 2, Takács Mi. 6/6.

Körmend: Doktor 2, Mitchell 28/15, Ferencz 7/3, Adams 5, Omenaka 20. Csere: Durázi 2, Takács K. 6, Edwards 9/6, Cakarun 7/3, Kiss M. -, Herczeg -, Geröly -.

5-0-val indított az Alba, a Körmend számára Omenaka zsákolása jelentette a mérkőzés első kosarát két és félperc elteltével. Pongó közelije után 7-2-re vezettek a hazaiak, a vendégek számára jókor jött Ferencz távolija. Doktor büntetőivel előbb utolérte a Körmend a vendéglátóját, majd Mitchell közelije után már náluk volt az előny. Hiába vette vissza a vezetést az Alba Somogyi hármasával, Mitchell is pontosan célzott a triplavonalon túlról. A folytatásban is felváltva vezettek a csapatok, a végén Takács Milán triplájára Edwards válaszolt, így egál lett az eredmény az első tíz percet követően (24-24).

Diong zsákolása nyitotta a második etapot, majd Vojvodát ismét csak szabálytalanul tudták megállítani a vendég védők. A válogatott hátvéd mindkét büntetőjét értékesítette. Mitchell révén újra feljött egy pontra a Körmend, de egyenlíteniük nem sikerült. Pár ponttal csak, de az Alba tartott előrébb. Nagyobb különbség a 17. percben alakult ki, amikor már nyolc pont volt a hazaiak előnye Somogyi hármasa után. A vasiaknak azért kellett küzdeniük, hogy a félidőre csak tíz pont legyen a különbség, ám Diong a dudaszó előtt még betalált közelről (54-42).

Mitchell hármasa nyitotta a második félidőt, amire Pongó vezérletével kilenc fehérvári pont érkezett. 63-45-nél már közel álltak ahhoz a csapatok, hogy először húszpontos legyen a különbség. Cakarun pontjait követően aztán Somogyi hozta újra közel a húszpontos távolságot, majd Pongó hárompontosával át is lépte azt az Alba 69-47-nél a 25. percben. A körmendiek már egyre kevesebb akciót fejeztek be sikerrel, míg a túloldalon minden sült, Ford például kétszer is távolról talált be. Ennek köszönhetően a negyed végén 21 ponttal tartottak előrébb a hazaiak (84-63).

Úgy nézett ki a negyedik negyed elején, hogy akár némi izgalom is lehet még a mérkőzésben, amikor Omenaka és Mitchell kosaraira építve visszajött 86-71-re a körmendi együttes. Vojvoda és Pongó azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket, visszaállítva a korábbi különbséget. Az extrán játszó Michell még tett egy próbálkozást, a negyed közepén 92-79 állt az eredményjelzőn, de ennél már nem sikerült közelebb kerülniük a vasiaknak. Végül magabiztos győzelmet aratott az Alba, és 3-0-s összesítéssel jutott a bajnoki döntőbe (103-86).

Fotó: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Mte23PapikaBorn2BallSavariaRedbid Recent comment authors
Born2Ball
Olvasó

Doktor kinek fizet és mennyit, hogy még nb1/a csoportos csapat keretében van?

Mte23
Olvasó

Melyik meccset nézted?Most,hogy végre többet játszott Doktor, egyszerre megmutatta mit is tud,mert addig voltunk partiban az albával amíg a pályán volt. 5perc játék után már volt öt assistja,szerzett labdája.

Savaria
Olvasó

,Na, majd jövőre’…:)

kazso
Olvasó

Tisztelt szak(!!)portál!
Korrekt és tárgyilagos tudósításhoz hozzá tartozott volna egy ilyen!
Nemzeti sportból egy kis ŕészlet:
“Hogy mennyire hiányzott a vasiaknál a Szolnok elleni győztes negyeddöntő öt mérkőzésén 16 pontot és 6.8 gólpasszt átlagoló Siyani Chambers,azt az első perc is jól példázta: a piros mezes körmendiek két eladott labdával kezdték az Alba elleni harmadik felvonást a férfibajnokság elődöntőjében.”
Üdv. Kazso

Soós Sándor
Olvasó

Holnap reggel minden magyar játékos és Edwards jelentkezzen a Tszben. Mehettek kapálni a földekre!

Redbid
Olvasó

Igazán rendes vagy, hogy közbenjársz a munkahelyeden, de vidd csak a haverjaidat, mint ahogy eddig!

De miért kapáltatni akarod őket, és miért nem a tehenészet végtermékfeldolgozásra ahol te is ügyködsz?
Bár gondolom nagy tapasztalatot és elhivatottságot kíván, nem mindenki alkalmas rá.
Viszont te igazán büszke lehetsz magadra, a kavarása nagyon megy arrafelé az látszik!!

Bohóóóc!

Szertáros
Olvasó

Szép estét kedves felhasználók!

Az, hogy az alba jobb csapat már az előző két meccsen sem volt kérdés.Viszont 1 dolgot nem értek.Ilyen undorító ocsmány módon elfújni egy meccset…Ehhez azért kell pofa barátaim..Nagyon ráférne már erre a bajnokságra, hogy komolyabban vizsgálják a bírói tevékenységet.

A legjobbakat,
Szertáros

Mindörökké MTE❤️?

Papika
Olvasó

Nem tudom, hogy melyik meccset nézted. Nem volt ott “elfújás”. Viszont volt bénázás gazdagon. Amikor 2 az 1-ellen viszitek a labdát és addig bénáztok amíg az ALBA szerez pontot, akkor ott minek kellene “elfújás”???

gondnok
Olvasó

A meccs helyett inkább a helyszínen lévő körmendi szurkolótársaimat szeretném kiemelni. Egy szó:SZENVEDÉLY.
MTE❤️?

Freebulletz
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek, utolsó meccsen odatették magukat, végül is nem volt vesztenivalójuk. Kérdés volt meddig bírják a tempót, és hát a félidőre elfogytak. Mitchell a vállára vette a csapatukat, Omenakával együtt.
Viszont az Alba csapatként nagyon megy, amikor kellet lehúzták a rolót.
Az utolsó negyedben meg kb. csak az órafuttatás volt a cél. Zubillaga is jól forgatta a csapatot, belefért DeCosey és Philmore kevés perce.
Jó utat hazafelé a vendégeknek, jól nyomták a szurkolást. Pikáns lesz a Zete-Körmend.

97MTE00
Olvasó

Első 24 perc büntető arány 22:6. Ez csak érdekesség kedvéért írtam. Gratulálok csapatomnak és a tábornak is. A döntő 2 esélyes.

Freebulletz
Olvasó

Ott voltam a palánkotok mögött, talán 2-3 fault volt amit nem kellett volna befújni, de a többi jogos volt. egyszerűen Omenaka nélkül csak a répázásra, lökésre futotta a festékben védekezés címszóval. Plusz a sok sportszerűtlen, amit ezeknek a madaraknak vissza kellett nézni mert hát ugye kurvára nem volt egyértelmű 😀 viccek voltak. az MTE is kapott olyat amin csak röhögtem. Nem értem a PO-t miért nem lehet megoldani külföldi zebrákkal.

neszojjabele
Olvasó

ojanokal mint a real partizanon? 😉

SárgaPárna
Olvasó

Gyerekek ez annyin múlt, hogy nem volt Dellas!
Javaslom az erkölcsi aranyérmet ezúttal is (zsinórban 15. éve) kapja a Körmend!

Daszti
Olvasó

Fura, hogy egy kiélezett Falco meccs alatt is ideböfögsz…. gondolom a szhelyi csarnokba már be sem engednek.

Marillion
Olvasó

Nem jár Falco meccsre….ennyi…még nekünk sem volt a személyíségét megtapasztalni…tehát marad továbbra is mindenki BB1 fantomja!

SzhelY
Olvasó

azért csak kiderül .hogy a falcohoz semmi közöd fotelnyuszi

SzhelY
Olvasó

az a zte nek jár

laci78
Olvasó

A jó kurva édes anyádat te fattyú!!!
Remélem el is élveztél mire vége lett a meccsnek!!??
Mert mostanában nem igen fog felállni a pöcköd te kis nyomorék!!!??

SárgaPárna
Olvasó

laci78!
nyugodj meg bazdmeg, még a végén valami bajod lesz!

SzhelY
Olvasó

neki lesz neked van fogyihomi

szombathelyiasszonykorus
Olvasó

Lassan a ti időtök is lejár⏰?

Yellow
Olvasó

De tényleg! Amikor minden Falco szurkoló a haját tépi, tart a hosszabbítás, izgul. És ez az sp a másik meccs tudosítását, kommentjeit olvassa és hergel. Nyílván semmi köze a Falcohoz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés