Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A harmadikat is behúzta Dzuniccsal az Atomerőmű

Az utolsó negyedben nem sok hiányzott a fordításhoz a DEAC-nak.

DEAC - Atomerőmű SE 88-92 (16-30, 19-24, 23-22, 30-16)

Bajnokság, 22. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Földházi T., Papp P., Rácz Zs. R. (Bernáth A.)

DEAC: Dugat 16/6, Manigat -, Borisov 21/12, Ivosev 21/3, Amigo 18. Csere: Kósa 3/3, Bognár 9/3, Polyák -.

ASE: Kovács Ák. 13/6, Faust 14/9, Henton 8, Eilingsfeld 14/12, Jevtovics 7. Csere: Ruják 2, Norfleet 13/9, Medve 5/3, Williams 16, Horváth K. -.

A hazai pályán rendkívül erős DEAC fogadta az edzőváltás óta egyre jobb teljesítményt nyújtó Atomerőmű SE-t a férfi kosárlabda bajnokság 22. fordulójának második játéknapján. Mindkét csapat számára fontos volt a találkozó, hiszen a paksiak egy győzelemmel beérhették volna a hatodik helyen álló hajdúságiakat.

Amigo büntetőjével vette kezdetét a mérkőzés, ám pillanatok alatt meglépett az Atomerőmű SE. Három perc alatt egy 10-0-s sorozatot repesztettek, és máris Berényi Sándornak kellett időt kérnie. Talán meglepte a hazaiakat a paksiak magas szerkezete. Valamelyest magához tért a DEAC, mert 7-12-re felzárkózott, de nem tört meg nagyon a vendégek lendülete. Olyannyira nem, hogy a padról beszálló Williams gyors hét pontjával újra több, mint tíz volt a vendégek előnye, amire még Norfleet triplája tett rá a végén (16-30).

Norfleet második hármasát is a helyére küldte, összességében az ASE tíz próbálkozásból pedig ötször volt eredményes távolról eddig a szakaszig. Folyamatosan tíz pont fölött állandósult a Dzunics-legénység vezetése, hiába próbálkozott Borisov többször is. Nem tudott közelebb kerülni a DEAC, sőt még tovább nőtt a különbség. A félidőre közel húsz ponttal tartott előrébb az Atomerőmű (35-54).

A harmadik negyedben már kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt egyre közelebb került a Debrecen. Borisov hármasa után 46-59-nél újra lőtávolság közelében voltak a hazaiak. A válasz sem késett sokáig: Kovács Ákos vagy éppen Faust célzott hasonlóan jól távolról. A végére ugyan egy ponttal megnyerte az etapot a DEAC, így is óriási bravúrra lett volna szükség ahhoz, hogy ledolgozza tetemes hátrányát tíz perc alatt (58-76).

A záró játékrész elején folytatódott az adok-kapok, majd Ivosev fújt távolijával riadót. A csereként beszálló Kósa, majd Bognár is betalált, így 70-81-nél Braniszlav Dzunics kérte ki idejét. Mindhiába, mert egy újabb Ivosev kosarat hosszú csend után Dugat távolija követett. 75-81-nél teljesen nyílt lett a meccs a hajrára. Ekkor már többet hibáztak a csapatok, de Borisov 82-85-re felhozta csapatát. Faust szíve volt a helyén, aki szintén triplából válaszolt. A DEAC nem adta fel, hat másodperccel a vége előtt Dugat dobott be egy kintit. A faultolás után Henton  csak egyik büntetőjét bedobta,  de ezzel meg is nyert az ASE a nagyon fontos idegenbeli rangadót (88-92).

Fotó: deacbasket.hu

HIRDETÉS
13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
atibácsigulyasszabolcs00andrásCsapajevpurple Recent comment authors
atibácsi
Olvasó

Tegnap tettem egy tippmixet. Az a baj, Manigat is.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Bomba kerete van a Paksnak, mostmár egy komoly szakemberrel egyértelmű nekik kell a felsőházba jutniuk, bármennyire is nehéz a sorsolásuk. Papíron nekik 2-3.helyen kellene állni. A DEAC-nál pedig pont az hiányzik, ami Paksra megérkezett pár hete. Egy edző.

A játékvezetés pont olyan volt, amilyennek elképzeltem, és amilyennek megírtam az előzetesben. Kriminális.
Gratula az Atomnak, Debrecenben még csak mi nyertünk mindezidáig ?

zterulez
Olvasó

A hozzászólásod első felével egyetértek. Ettől függetlenül szerintem a Deac is elég jó szezont fut idén. Most leszálló ágban vannak, szerintem a kupadöntő idején voltak a csúcson, de nincs miért szégyenkezniük. Kb. 1 győzelem vagy vereség fog dönteni a felsőházról, a ZTE, ASE, DEAC, KTE, Pécs, Kaposvár, Sopron és az Alba közül még bárki odaérhet. Talán az Albának van a legkönnyebb sorsolása ezek közül, de ők meg még nemzetközi fronton is érdekeltek, szóval a jó ég tudja, hogy ki-,hogyan jön ki a maradék 4-5 meccsből.

andrás
Olvasó

Deac drukkerként mondom, igazságos eredmény született. Minőségi pad van a Paksnál. Bírózni utálok, de most oldaltol függetlenül hagy mondjam el, 3 ilyen lógó csöcsű pohos játékvezetőt nem szabad A csoportos meccsre engedni, mert méterekre lemaradva fújnak, emiatt rengeteg rosszat, ma mindkét oldalra, mert kompenzálni az rutinbol tudnak. Az utolso negyedben jobban lihegtek, mint a játékosok. 40 perc alatt befujtak vagy 40+ faultot, ez játékpercenként egy, aminek a fele szinte nem akciófault volt, hanem érintés vagy az sem. Nevetséges állomány jutott ma, nem volt méltó egy ilyen meccshez.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ez az ASE lehet, hogy okoz majd egy-két kellemetlen meglepetést a felsőbb helyen álló csapatoknak.
Ha Béci helyett rögtön leigazolták volna Dzunicsot, akkor az első ötbe kerülés is sima lenne. Bár így sem elképzelhetelen…

Tamás
Olvasó

Gratulálok az ASE csapatának, a szoros végeredmény ellenere ezen a meccsen nagyobb volt a különbség a javukra, nekünk ezúttal iszonyat gyenge volt a lepattanózásunk, és a kinti dobások is legfőképp az utolsó negyedben ültek. Manigat O pont ezúttal, sajnos ez nem fért bele, és sokkal rosszabb volt a dobószázalék, mint itthon máskor. Az Atomban a kis Kovacs remekül irányított, de a legiósok is ütősnek tűnnek. Nekem nagyon meggyőző ez a csapat. Minden csapatnak lehet rosszabb napja, nem kell temetni a srácokat! Cél idén a középház! DEAC!?

csocsa
Olvasó

Most akkor Williams megérkezett?
HAJRÁ ASE!!!

Dedina
Olvasó

Elég jól elrejtették eddig,van benne potenciál!

german
Olvasó

Dzunics befűzte az oktató filmet, a Deac szakmai stábja reagálni sem tudott a taktikájára.Pedig ezen a szinten a jó stratégia elengedhetetlen feltétele a sikernek. Ma a Paks felkészültebb volt a Deac játékából mint fordítva.

purple
Vendég
purple

Mi volt ebben az oktatás? Hacsak az nem, hogyan szórakozzuk el az utolsó negyedben az előnyünket, egy labdássá téve a meccset..

hp12
Olvasó

Manigat, Polyák ?? Nem túl acélos ez a Debrecen, pláne most Patonay nélkül.

zterulez
Olvasó

Dzunicsra sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ezt a korábban felemás ASE-t ne kapta volna össze. Ha sikerül nekik megkapaszkodni a felsőházban, akkor még kellemetlen meglepetéseket fognak okozni. Sajnos a DEACnál és sok más csapatnál is (köztük ZTE) kezd kijönni a szűk rotációból fakadó hátrány.

Tovább sűrűsödik a mezőny… Hurrá 5 légiósos rendszer…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Jó eredmény.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés