Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A harmadik negyedben robbantva nyert a ZTE

A fordulás után teljesen összeomlott az addig remekül kosárlabdázó Kaposvár.

Zalakerámia ZTE KK – Kometa Kaposvári KK 81-77 (17-23, 18-21, 28-8, 18-25)

Bajnokság 5. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, Goda László, Makrai Márton (Forrai Sámuel)

ZTE: Trice 21/6, O'Reilly 12/3, Polster 6/6, Smith 5, Ostojic 11. Cserék: Szalay -, Németh 2, Rakicevic 15/3, Keller 6/3, Zsíros 3/3, Csuti -.

KKK: Aris 8, Halmai 2, Griffin 14/6, Gabric 21/9, Hughes 23/3. Cserék: Krnjajski 2, Paár 7/3, Bogdán -, Hendlein -.

Két egyforma csapat mérte össze erejét Zalaegerszegen szombaton este. Négy meccs után 2-2-vel áll a ZTE KK, de ugyanilyen mérleggel bír a szombati ellenfél Kaposvár is, akik szintén hullámzó teljesítményt nyújtanak. A címvédő Falco idegenbeli legyőzése után Oroszlányban szenvedtek 21 pontos vereséget, amiért nyilván szerették volna kárpótolni szurkolóikat. A ZTE célja sem lehetett más, mint a győzelem, hiszen rendkívül kiegyenlített a bajnokság és már most hatalmas harc folyik a play-off helyekért, melyekért a két szomszédvár várhatóan riválisként érkezik.

Németh Ákos meggyógyult mandula-gyulladásából, így ismét teljes kerettel állhatott ki a Zalaegerszeg, de az oroszlányi két kiállítás ellenére is mindenki Ivan Rudez rendelkezésére állhatott.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szép számú közönség előtt léptek pályára a csapatok, Kaposvárról is érkezett közel 50 szimpatizáns, hazai oldalon pedig a Honvéd meccsre kilátogatók közül sokan a csarnokban folytatták a szurkolást. Polster triplájával nyitott a ZTE, ám a KKKK légiósai révén gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. A negyed derekán kezdett magához térni a hazai csapat, ám Paár triplájával gyorsan egyenlített a Kaposvár, majd 23-17-re a negyedet is megnyerte.

Meglehetősen pontatlanul és rengeteg hibával folytatták Némethék a találkozót, az ifjú titán Paár Márk mint kés a vajon tört át a ZTE meglehetősen szellős védelmén… Gyorsan meg is lett a közte tíz, Krasovec mester kénytelen volt időt kérni, ám a szakadék csak tovább mélyült a két csapat között. Lepattanókban hatalmas volt a különbség, a Kaposvár pedig jól sáfárkodott a lecsorgó labdák nyújtotta előnnyel. Halmai egy támadólepattanót tett fel szemfülesen, s ezzel már 33-19-re vezetettek Hendleinék – ez volt a legnagyobb különbség a találkozón. Sokkal hatékonyabban dolgozott a festékben is a vendégcsapat, főként Hughes révén, aki jól értékesítette a megítélt büntetőket is. Keller és Polster hármasai jelentettek némi gyógyírt a zalai drukkereknek, ám Gabric és Aris révén félidőre 9 pontot megőrzött előnyéből Ivan Rudez gárdája.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

44-35-ös kaposvári vezetésről indult a harmadik negyed, a ZTE pedig kezdett felébredni Csipkerózsika álmából. Szerzett labdák utáni gyors lerohanásoknak köszönhetően 6-0-al indítottak Kellerék, sőt, O’Reilly hátradőlős triplájánál Aris faultolt, a sértett pedig a büntetőt is bedobta – hosszú idő után újra a ZTE-nél volt az előny. Beragadt a Kaposvár, Rakicevic harcolt nagyot a palánk alatt és szerzett szép kosarat. O’Reilly, majd Zsíros Péter is bevágott egy-egy trojkát, tombolt is a lelátó népe, hiszen már 9 ponttal lógott meg a Zalaegerszeg. Hatalmas változás állt be a játék képében, 28-8-ra nyerte ezt a tíz percet a ZTE, 63-52 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Griffin szép saroktriplája jelezte, hogy a somogyiak nem adták fel, majd a következő támadásnál ismét beköszönt távolról az amerikai. Mielőtt meleg lett volna a pite, Rakicevic szerzett okos ziccert, majd Németh is megszerezte első pontjait. Ismét a ZTE remek napot kifogó szerb légiósa következett: csodaszép hármast küldött a helyére, 11-re hízott a zalai fór. Aki viszont hátradőlni akart volna hazai részről, korán tette: a KKK nem adta fel, Gabric hármasa jelezte, hogy messze nincs még vége. Időkérés után a ZTE támadásából nem született kosár, ám Heindlein távolija után a Kaposvár támadópattanót szerzett, majd a mezőny legponterősebb játékosa, Hughes csont nélkül be is dobta a labdát a 6,75-ösön túlról. 78-69-ről egy perc alatt 8 pontot szerzett a vendégcsapat, újra nyílt lett a találkozó. Hatalmas izgalmakat hozott a végjáték, Gabric ellen némi tanakodás és videózás után szándékos faultot ítéltek Praksch Péterék. Trice mindkét büntetőt bedobta, majd Hughes faultolt, Ostojic pedig egy büntetőt a helyére küldött. 81-77-re így a ZTE nyerte a kétarcú félidőket hozó mérkőzést: az első játékrészben a Kaposvár, a másodikban a ZTE volt sokkal jobb, ám jobb hajrájával Rakicevic, Trice és Ostojic vezérletével a ZTE megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot. Hughes ismét izmos dupla-duplát ért el (23 pont, 10 lepattanó, 6 kiharcolt fault), Gabric és Griffin is fontos kosarakat szerzett, ám egy hajszálnyival jobb csapat teljesítményt nyújtott a második félidőben magára találó és jobban támadó ZTE.

Fotók: Bálizs Zsuzsa44 hozzászólás

44
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
Balu11PumukliMike21Erika75GCkosar Recent comment authors
Pumukli
Olvasó

Mi,magyarok tényleg ennyire szeretjük az anerikai street ballt?

Mike21
Olvasó

Gratulálok zegiek a győzelemhez! Köszönet a képekért Bálizs Zsuzsának! Nem szeretek a szürkékkel foglalkozni, de azért a faultarányra, büntetők számára, a meg nem adott visszajátszásra, a kihagyott alley-oop utáni labdára ki kellene külön is térni, vissza kellene nézni(em). Nem értem miért nem használjuk, kérjük ki a a videót, ezek közül több is visszanézhető, ráadásul kulcsszituációk az utolsó negyedben. A szándékosról nem is beszélve, ahol egyik Szurkolótársamat idézem az esélyt se adták meg. Az összes kétes szituból rosszul jöttünk ki. Nem voltunk teljes kerettel, se Csorvási, se Puska Bence nem játszott. Hogy lehet, hogy az eddigi 3 vesztes meccsen, mindig van… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

A szurkolói ankét cseng vissza a fülemben, amikor Rudez azt mondta, hogy akár meccseket is veszíthetünk, de a fiatalok játszani fognak. De 4 magyar értékelhetetlen játéka 1 légióssal, az milyen ötös? A 3. negyedet mozizta, semmit nem tudott érdemben hozzátenni. És az, hogy Gabric 3-4 perc játék után megfullad, nekem értelmezhetetlen. Milyen speciális erőnléti edzés megy? Jó a csapatkohézió, csak mindenki beszarik, mentálisan elgyengül. Ez a vezér hiánya, én azt hiszem ez a legfontosabb. Én ezzel kezdeném a sort. Flegmatikus, gátlástalan spíler kell, ha ezt Åris nem tudja, akkor ő a fék. Amúgy, sztem egyformán látjuk a világot, csak én… Olvass tovább »

Mike21
Olvasó

Semmi gond, sok mindenben egyetértünk, köszi a pluszt, tőlem is kaptál, a korábbi hsz-edre is. 🙂 Tomának nem 4-ben kéne birkóznia, ott felőrlik, 3-asban +3, 4-esben -11, neki dobnia kell, 3-asban, ki kell rá is dolgozni figurákat, ahogy Szebára is, őt tehermentesítjük a labdás nyomás, zárások alól, más hozza fel a labdát, indítsa a játékokat, ő pedig labda nélkül mozogjon, üres dobóhelyzetet keressen. A 2. félidőben jóval kevesebb volt a labda nélküli mozgás, üres elzárás, felállt védelemmel szemben szenvedtünk, nekünk futni, rohanni kellene, gyors indítás, könnyű kosarak, de zegiek ezt teljesen elvették, feljavultak védekezésben a 2. félidőben, jól sikerült nekik… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Így, így!
Tomát nagyon megviselte, pedig azt csinálta amit kellett.

Kosárstat oldalban nagy meló van, le a kalappal!

Alulu
Olvasó

Egyértelműen el lett csalva. Nem is kérdés.

heraklith
Olvasó

Szóba sem jöhetett az esély megadása. Az aktiluális szabályok szerint sportszerűtlen volt a fault. Videózás után nem volt ez kérdés sem, az összes ilyet befújják már évek óta. Az a Kaposvár saját problémája, hogy ezt a meccs végén játszották el és így nem maradt esély.
Nem véletlenül lett sportszerűtlen fault a neve és nem szándékos. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Lehet úgy szándékosan faultolni hogy az ne legyen sportszerűtlen. Az ellenfél visszahúzása nem ez a kategória és nyilván az sem változtat a helyzeten, ha ezt valaki (akár játékos, akár szurkoló) nem érti.

Mike21
Olvasó

Könnyedén átsiklottál, hogy DG-nél volt fault csatoltam a képet, amit nem fújtak be, tehát az egész okfejtésed hibás, téves. Ajánlom a meccsfelvétel visszanézését.
“Lehet úgy szándékosan faultolni hogy az ne legyen sportszerűtlen.”
Pontosan ez történt DG-nél és Tománál is a végjátékban.
Toma szted “visszahúzása”
comment image

heraklith
Olvasó

Köszi a képet, gyönyörűen látszik rajta a sportszerűtlen fault, de vissza is néztem. Az is csoda, hogy videóztak, teljesen nyilvánvaló volt.Köze sem volt a lábdához, Grabic szimplán visszahúzta Trice-t, ezt fújták be.
Nyilván érthető az elfogultságotok, de ez semmit sem változtat a lényegen.

Mike21
Olvasó

DG taktikai faultjára megint nem reagáltál, ami a kiinduló pont, csak azt ugye nem lehet videózni, ami idézlek teljesen nyilvánvaló.
Így van, taktikai fault -1-nél.
Toma keresztbe nyúlt a labdáért, miért ne lett volna köze hozzá, visszarántás nem volt, Trice még le is rázta magáról a kezét és továbbvitte a labdát, ha itt visszarántják rendesen, akkor a mozgása is megtört volna.
Lezártam, remélem hasonló fújást (hazai) kapunk, vendégszektor elfogultságára is kíváncsi leszek, és legalább 5 ponttal nyerünk az egymás elleni miatt. 🙂

Erika75
Olvasó

Polster kellemes meglepetes volt, ha kis munkat tenne bele meg a vegen jatekos valna belole. Ostojic vagy nagyon olcso, vagy valakinek a valakije. 😀

zterulez
Olvasó

5 meccs után szerintem: Rakicevic a legjobb játékosunk. A pálya mindként oldalán rendre jól teljesít, tud dobni, van passzjátéka, odaér a lepattanókért, tud labdát szerezni. Jó mentalitása van. O’Reilly és Smith esetében mindkettőről ugyanaz a véleményem: van bennük potenciál, de még valami hiányzik. Sokat hibáznak. Főleg Smithnél hiányolom a dominanciát, ma különösen gyenge volt. Ostojic a leggyengébb légiósunk képességeket tekintve, de nagyon melós játékos és nagy küzdő. Az első félidőben megették a palánk alatt, a második félidőben már jobb volt. Sajnos nincs igazi cseréje. Trice cseréjén elgondolkodnék. Csapdajátékosnak tartom. Első ránézésre nem hoz rossz statokat (bár múltkor volt egy 0/7… Olvass tovább »

GCkosar
Olvasó

Tisztelet a véleményednek, de a magam részéről túl negatívnak tartom, figyelembe véve, hogy milyen szezonok után vagyunk és tekintettel arra, hogy 3-2-vel állunk és a két vereségnél is pariban voltunk, sőt, a Körmend ellen a kezünkben volt a meccs (nem csak) szerintem.
Jó anyagnak tartom a csapatot, szurkolok neki.
Hajrá ZTE!

heraklith
Olvasó

Az Ostojicról írtak kivételével egyetértek. Ő azért tűnik gyengének, mert egyelőre nem kapja meg a jó ladlbdákat. Gondolj pl Drungilasra! Azon kívül hogy nagy harcos volt, semmiben sem volt jó, de Ubilla majdnem 20 pontos játékost csinált belőle. Ostojic hiába jó játékos ha nem kapja meg a labdákat. Tegnap a harmadik negyedben már többször megtalálták és elkezdett rendes zárasokat is adni. Szerintem ebben lehet komoly javulás. Ostojic is harcos és van esze a játékhoz. Ha a két kisemberrel kicsit összecsiszolódnak, akkor ő nagyon jó lehet. A szezonunk szerintem Triceon és O’Reillyn múlik. A képessége megvan mindkettőnek, de egyik sem vérbeli… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Még annyi, hogy az 5 meccs alatt eddig Ostojic a “legértékésebb” (VAL) ZTE játékos.
Ami még bizakodásra adhat okot, hogy mind az 5 legiósunknak kétszamjegyű pontátlaga van eddig.

zterulez
Olvasó

Én nem azt mondtam, hogy értéktelen, amit Ostojic csinál. Sőt! Küzdeni akarása, harcossága példa értékű. Ütni vágni a palánk alatt teljesen jó. Azt állítom, hogy nincs igazi cseréje a csapatban, szóval ha leül nehéz pótolni, talán Csuti lehetne hosszabb távon, de neki még rengeteget kell fejlődnie. A másik állításom, hogy a légiósaink közül neki van a legszűkebb fegyvertára. Dobása pl egyáltalán nincs. Egyelőre ez inkább aggódó figyelem a részemről, semmi több. Egyébiránt szerintem egész jól rajtolt a csapat, van reális esély a jó szereplésre.

KPSVRKK
Olvasó

Tisztázódott pár dolog ma este. A fiatal kontingensünk- még Puska játéka nélkül is jobb mint az Egerszegé. Ez volt a pozitívum. 4 es poszton ( Roli) 1 rádobás 0 pont. A 4 felnőtt magyar játékosunk közül Roli tud hasznos lenni ha jó napja van, ma is leszedett 10.lep, Borisz változó, Csóri már sokat nem alakít, Bogdán idén 0. Gabric 20 percnél többet képtelen normális szinten játszani, jelen fizikai állapotában. Ma is majdnem összehozta a technikai-sportszerűtlen kombót. Hughes jó, de egyedül van. Griffin átvette az irányítást és szereti a heroballt, csak hát nem egy Price. Årist szerintem a menegere nem tudta… Olvass tovább »

AllenIverson
Olvasó

Új játékosra ne számíts szerintem.Többek közt ezert is játszhatnak ilyen sokat a fiatalok,mert gondolom velük akarjuk ” pótolni” az 5. légióst

KPSVRKK
Olvasó

Ahhoz, hogy előrébb jussunk ezek a változások kellenek szerintem.
A Kométa a kosár többszörösét költi bringasportra és elkötelezettek a kosár irányában is.
Jól megy a szekér, majd meglátjuk, hamar.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Teljessen egyetértek veled és Mikeval mindenben, a fiatalokat nem bántani akartam azzal amit írtam csak nekem is az az 5 ős verte ki a biztosítékot amit te írtál ….Az utolsó 16 mp pedig valóban a világon ilyet nem láttam hogy egy ilyen tudatos idő állító falutért szándékost adjanak és elvegyék teljessen az esélyt ez gusztustalan volt !
Hajrá Kométa vasárnap mindenképp kötelező a győzelem !

AllenIverson
Olvasó

Hát azt hittem ez az idei ev mas lesz,ez az ev lesz amire évek óta várunk…hát nem ez lesz az nagyon úgy néz ki. Sajnálom nagyon mert nagy reményeket fűztem a csapathoz,de már a paks ellen brutálmákkal nyertünk Aztán jött egy olyan ose ellen 20 pontos zakó ,ahol az ose elő meccsét bukta egy hullafos Honvwd ellen.Már akkor gondoltam hogy a zte elpicsáz minket úgy is lett. Ez a dán irányítógyerek meccsek óta betli.Boris ha nem hoz önmagához kepest extrát akkor bucsu.Igazából irányító nelkül játszunk,mert hogy Aris messze van egy jó irányítótól az tény.Én zavarnám haza az első géppel Csalódott… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Ezt hogy sikerült elbukni ? Mínusz 20 egy negyedben ?

Kék-Fehér
Olvasó

Újabb fontos ès èrtèkes győzelem! Hajrá ZETE!

heraklith
Olvasó

1. Valaki szóljon Krasovecnek, hogy egyszerre nem lehet fent Zsíros és Csuti a két magas poszton (az első negyedben sem), ahogy egy u23-as mellett sem lehet 2 magyar fent az első félidőben. Ezt már többször eljátszotta és mindig legalább -10 lett belőle 2-3 perc alatt, aztán futni kell az eredmeny után. Ma is ez volt. Túl nagy lyuk nálunk az u23. Van 5 legiós, nekik 30 percet birniuk kell. A második félidőben már lehet őket jobban forgatni a 3 magyarral. Ezzel nem is szokott gond lenni. 2. Nem hiszem el, hogy nem lehet Polsztert megtanítani védekezni, meg a rendes lábmunkára.… Olvass tovább »

Balu11
Olvasó

A 2. ponthoz hozzáfűzném hogy arról nem a Polster tehet hogy az ellenfél irányítóját kell fognia, már nem az első alkalommal. Neki nem ez a posztja.

heraklith
Olvasó

Amikor irányítót kell fognia, akkor az egy váltás eredménye. Direktbe soha nem fogja az ellenfél irányítóját, de ahogy írtam sajnos teljesen mindegy, hogy alacsonyabb vagy hasonló poszton játszó van vele szemben, mert ha közel megy, akkor szinte bárki megveri. Ennyi idősen az alacsonyabb játékosokat is le kellene tudnia lábon követni.

MKE181
Olvasó

kérjük vissza Fekete tanár urat a kaposvári legendát akinek az irányítása alatt mindent megnyertünk! Ő egy igazi makulátlan legenda

Kaposkosár KKK
Olvasó

Barom Àllat

MKE181
Olvasó

okos légy fijjam

AllenIverson
Olvasó

persze h kerjük vele 5-0 val állnánk
de nem a mi javunkra

KKK72
Olvasó

A harmadik negyed számomra egy talány marad, mint az OSE elleni vereség is.

Answer
Olvasó

Az a baj hogy idén is elhittétek hogy van egy jó csapatunk,de nincs.

bbzte
Olvasó

Győzelmet sosem kell magyarázni! Grat a csapatnak!

kapaca
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez, de ez nézhetetlen streetball.
Az elsőszámú “irányítónknak” nem volt gólpassza!

HajraKapos
Olvasó

Amióta Griffin itt van, Aris és Borisz is egy nagy nulla. Van 3 irányítónk és a bedobónk irányítja a csapatot?!? Hughes-nak is mondják már meg, hogy center létére ne ő hozza fel a labdát!!! Egyszerűen hihetetlen ez a csapat, valami rohadtul nincs rendben a szerepekkel. Ki kell mondani, hogy ez (most) egy rossz csapat, és sürgősen valamit lépni kell, mert csak süllyedünk a béka segg alá.

Alulu
Olvasó

Nincs edző

AllenIverson
Olvasó

sajnos lassan én is ezt látom

Kaposkosár KKK
Olvasó

Játszanak a fiatalok de -10 nèl 3 fiatallal soha nem nyerünk …

KKK72
Olvasó

Ne már a fiatalokra fogd a vereséget !

Kaposkosár KKK
Olvasó

Nem ezt mondtam

Pojaca
Olvasó

Fontos győzelem! Grat.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

A csapatunk számomra továbbra is egy nagy talány! Nem kritizálok, mert csak fölbosszantom magam… A játékvezetést sem minősítem, hisz azt nem is lehet. (De nem amiatt kaptunk ki, csak magunkat okolhatjuk!) Mit is mondhatnék? Gratulálok a Zetének a győzelemhez!

Rubik75
Olvasó

Szörnyű!!!!3 negyed munkáját 1 rossz negyeddel tönkre tette a csapat.

hullahopp
Olvasó

Így elkúrni… Az egy dolog, hogy dob 21 pontot Gabric, de hogy meccsenként minimum 50-et kapunk miatta (nem róla), az is fix. Én ilyen lassú élvonalbeli kosárlabdázót még nem láttam, gyakorlatilag egy birodalmi lépegető körbefutná, mire megfordul. Én nem tudom, hogy a leigazolásánál mi volt a koncepció, de azért az elég beszédes, ha egyetlen egy játékos miatt az egész csapatnak zónáznia kell minden meccsen, ami vagy bejön, vagy nem – hát most (se) rohadtul nem jött be.

Grat a Zetének.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés