Connect with us

Bajnokság

A harmadik negyedben megalapozta, a negyedikben bebiztosította a győzelmét a Falco

A félidőben még csak egy ponttal mentek a sárga-feketék.

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64-90 (18-20, 16-15, 16-21, 14-34)

Bajnokság, 6. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Farkas G., Minár L.

ZTE: Duren 15/6, Delas 9, Bonifert 3/3, Vuko 16/6, Glenn 4. Cserék: Simon 5, Plézer 2, Völgyi -, Polster -, Szabó 10/3, Szalay -, Csuti -.

Falco: Anderson 6/3, Benke 11/3, Doktor 6/6, Milosevics 5/3, Searcy 18. Cserék: Váradi 19/9, Perl 14, Kovács 5, Lake 6, Dancsecs -.

Pontosan egy hónappal ezelőtt, november 3-án a Lublin elleni győztes BL-meccsen lépett utoljára pályára a Falco KC Szombathely, mely eddig mindössze két bajnoki találkozót játszhatott le a vírushelyzet következtében – mindkettőt októberben. A ZTE más utat járt be, a kék-fehérek november 11-én tudták csak megkezdeni a bajnokságot, s három hazai meccset tudtak eddig lejátszani.

A hétfői Alba Fehérvár elleni vereség után okosabb játékot várt csapatától Ante Nazor, s bízott abban, hogy vállával bajlódó csere-irányítója, Simon Kristóf mellett Polster Attila is visszatér a pályára – ez így is lett, mindkét játékos bevethető volt. A Falconál nem volt egyszerű a helyzet, hiszen hiába tréningezhetett már valamennyi játékos a hét elején, heten még sportorvosi engedélyre vártak. A tüzetes orvosi vizsgálatokat követően kedden aztán szinte valamennyien zöld utat kaptak, így Gasper Okorn számára Evan Bruinsma kivételével a teljes rotáció rendelkezésre állhatott.

Searcy két ziccerére Duren hármasa és középtávolija volt a válasz, pontgazdagon indult a találkozó. Anderson és Doktor távoli dobásai után már 12-7-re vezetett a vasi csapat, ám érkezett Tonko Vuko és egy szép betöréssel és hármassal máris ismét tapadt a ZTE. Searcy nagyon élt a palánkok alatt, a sárga-feketék 16 pontjából 8 fűződött a nevéhez. A 7. percben, 14-20-as állásnál időt kért Ante Nazor, s a fejmosás után Szabó Zsolt 2+1-es akciójával ismét közelebb került ellenfeléhez a Zalaegerszeg.

Tonko Vuko végül 16 ponttal zárt. Fotó: Bálizs Zsuzsa

18-20-ról folytatódott a játék, a ZTE pedig nagyon magára talált. Simon Kristóf kapta meg a karmesteri pálcát, Ante Delas egyenlített, majd Vuko lerohanásból szerzett ziccerével vezetett a ZTE. Sőt, Simon Kristóf ziccere és ráadás büntetője után már 25-20 állt az eredményjelzőn. 11-0-ás zalai rohanást állított meg Váradi Benedek, a Falco csapatkapitánya, 6 perces sárga-fekete kosárcsendet követően. Jól védekeztek a kék-fehérek ebben a periódusban, a Falcon pedig nagyon érződött még a hosszú kihagyás. Az egykori ZTE játékos, Kovács Benedek 2+1-es akciójával egyenlített a vasi csapat. Ismét Váradi talált be, ezúttal távolról, majd Benke Szilárd büntetői következtek. Ám mielőtt elhúzhattak volna kicsit jobban a szombathelyiek, Glenn szerzett egy kosarat Milosevicsen keresztül, s a ráadás büntetőt is helyére küldte. Kiegyenlített játék folyt a pályán, Vuko mellett Duren is ponterősen játszott. A félidő végén volt néhány érdekes játékvezető fújás, egypontos Falco-előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok. Az első húsz percben mindkét csapat hadilábon állt a triplákkal, 11-11 próbálkozásból a hazaiak kétszer, a vendégek háromszor találtak be mindössze.

A félidőig partiban volt a ZTE. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Duren hármasa és Bonifert Bendegúz önfeláldozó vetődése jelezte, hogy a ZTE komolyan gondolja, hogy a jóval erősebb keretű Falcot nagy küzdelemre kényszeríti. Searcy villanásai után időt kért Nazor, ám Delas két hármast is elrontott, az őt fogó Benke Szilárd pedig megszerezte első akciókosarát. 5 perc után talált be újra a ZTE, Vuko révén, majd a betegségből visszatérő Perl Zoltán szép betörése után 8 ponttal léptek meg a vendégek. Jött azonban Bonifert, aki egy szép saroktriplával köszönt be, majd Perlt szerelték és a lerohanásból Szabó szerzett ziccert. Egy büntető után két pontra zárkóztak a kék-fehérek, ám a negyed végi rohanó játékból a vasiak kerültek ki győztesen. 50-56-al zárult a 3. negyed.

Az utolsó tíz percben a Falco megmutatta, mit jelent keretének mélysége. Az első percben még tudta tartani a lépést a ZTE, aztán Perl zsákolása után volt először tízpontos a különbség, majd Váradi triplája után érte el a 15-öt. Kovács Benedek szerzett ismét egy szép kosarat, ezzel már 23 volt közte. Az utolsó percekben a zalaiaknál csak a fiatal magyar játékosok voltak a pályán, Ante Nazor Csuti Kornélnak és Szalay Domonkosnak is lehetőséget adott. 64-90 lett a vége, a Falco remekül használta ki, hogy az utolsó negyedre a ZTE fejben elfáradt, a koncentráció már nem volt olyan, mint az első 30 percben.

A negyedik negyedben robbantott a Falco. Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szabó Zsolt ismét jól szállt be, ezúttal 10 pontig és 7 lepattanóig jutott; de eladott labdái ellenére Tonko Vuko is nagyot melózott. Ante Delas nagyon rosszul dobott távolról ezen ez estén, ami Benke Szilárd védőmunkáját is dicséri. A ZTE sokat javult hétfői játékához képest, ám a talán legerősebb keretű magyar gárda még Bruinsma hiányában is túl nagy falatnak bizonyult. Lepattanóban és a festékben is sokkal erősebb volt a vendégcsapat, ezt pedig a dupla-dupláig jutó Searcy révén remekül ki is használták. Kyan Anderson tanári módon irányítva 12 asszisztig jutott; de Váradi, Benke és Perl is biztatóan tért vissza betegsége után, ami jó előjel a jövő heti BL-meccs előtt.

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

HIRDETÉS

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
MásikVégétFújdMegChikán SándorZTE szurkolópiros710321SárgaPárna Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

Azért látszódott az egy hónapos kihagyás és az egyebek.Ez egy jó felvezető meccs volt! Oroszlányban ez kevés lesz de természstesen sokkal jobbak leszünk!!!! Irány a győzelemért!!! Hajrá Falcó!!!!!

SárgaPárna
Olvasó

Minden csapat erre számíthat tőlünk! Csak szopatunk!!!!!!!!!!!!

piros710321
Olvasó

te szerencsétlen kis hülye! Rájöttél, hogy nem reagáltál a Falco írás alá? Körmendi cikk alá, 2 percen belül oda böfögtél, ide 5 óra kellett! Mert te soha nem is voltál Falco drukker, te csak egy szerencsétlen kis pöcs vagy, aki kegyvesztett lett Körmenden!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Csak nehogy nálad is ERESZCSATORNA legyen a vége ! 😉 😀

Tomi
Olvasó

Az új légiós mellett remélem Völgyi már egy percet sem játszik.

ZTE szurkoló
Olvasó

Szerintem nem emiatt az egy fiatal miatt ment el a meccs…
Már nem egy poszt alatt láttam, hogy kispécizted magadnak…
Szégyelld magad, ha ZTE szurkoló vagy!

Tomi
Olvasó

Persze hogy nem csak miatta, az egész csapat harmatgyenge. Ha ez a Falco 100%-os állapotban lett volna, akkor csak rajtuk múlt volna, hogy 30 vagy 50 pont lesz a végén közte.
Völgyinek nem lenne szabad az A csoportban játszania, főleg nem 10-20 perceket. Próbálkozik szegény, de ez nem az ő szintje. Momentuma sincsen a pályán. Kb. az Olasz Ádámhoz lehetne hasonlítani.

Milenko
Olvasó

Ez a Zete-keret nagyon gyenge! A két horvát még csak-csak elmegy, de ők sem extrák. Egy valamit is akaró csapatban (értsd: legjobb 8) max 3-4. számú légiósok lehetnének. A két amerikai meg az sem. Őket feltétlenül cserélni kéne, még időben. Ahogy Antonit is, ha nem tud pályára lépni. Azt ugyanis a vak is látja, hogy minden a légiósokon fog múlni, mivel a magyar játékosok nagyrésze terített betli. Szabó ennyi idősen még rendben van, de a többi? Sokszor borzalom az összes. Bonifert tesz még hozzá néha-néha valamit, de a többi felejtős. Ha őket Nazor akarta, akkor bizony a fő felelős ő… Olvass tovább »

GCkosar
Olvasó

Nem tudom, nem lett-e volna bölcsebb döntés Kovácsnak erre a szezonra hazaigazolni a Zetébe, valószínűleg komolyabb mennyiségű játékpercet kapna a felnőtt mezőnyben…lehetett volna akár win-win szituáció

torma
Olvasó

Én abban bizom,hogy Nazor lemond,ez lenne az egyik legnagyobb karácsonyi ajándék.A légiósokből legalább hármat cserélni kell.A tavalyi csapat-amit Nazor nem kedvelt igazán,-most dobogós helyen állna ebben a helyzetben…..

zetekosarak
Olvasó

Hát, csak a statisztikát figyeltem, a MindigFossal nem foglalkozom. Ezek alapján qrva gyenge légiósaink vannak, főleg centerposzton van baj. Kevés dobott pont, gyenge lepattanózás. A két amrikaitól többet vártam. A magyar fiatalokról egyenlőre nem mondok semmit, de kiváncsi lennék, hogy a bajnokság közepén lesz-e valamelyikükből értékesebb játékos, sikerül-e legalább egy játékost beépíteni a csapatba. Kicsit szomorú lettem, de akkor is: Hajrá Zete!

bluewhitezte
Olvasó

Nem tudom a “Társadalmi” elnökség milyen munkát végez Stárics Úrral egyetemben, de ha hozunk egy Csohaderovicsot kezdünk hasonlítani a legmélyebb időszakainkra!Balaicz Úr a sportcsarnok látványterv bemutatója helyett keressen egy kosárlabdához értő közeget akik már tettek le valamit az asztalra ebben a szakmában, mert ez már SZÉGYENLETES!Nem gondoltam volna, hogy Bencze Tomi ekkora űrt hagy maga után.

hopehely
Olvasó

144-82 a VAL pontok aránya.A FALCO felhozó meccse tetszetősre sikerült!
Bencze sem volt már az igazi, de ez a Nazor, meg a légiósai?
Stárics Úr, meg Társadalmi Elnökség…tartsatok már egy “vének tanácsa” ülést!
Találjatok ki valami OKOSAT!

donnarumma
Olvasó

Végig gyengén játszottunk, a Zte viszont csak a feléig-utána qrva gyengén…
Persze nem lehetett csúcsformát várni, a küzdés meg megvolt és a sima győzelem is, szóval a dícséret jár a srácoknak!
Searcy-Anderson páros jól működött-kb.ennyi

Mendez
Olvasó

Searcy nyáron vissza akart vonulni.
Ehhez képest majdnem jobban tolja, mint Reddic.

donnarumma
Olvasó

Anderson rengetegszer hozta kihagyhatatlan ziccerbe!Persze ott is kell lenni! Motiváltabb mint Reddic volt ezeken a meccseken…azert várjuk meg a BL ben milyen mutatói lesznek-ahol Reddic odatette magát…

agyas
Olvasó

Én a páros magasztalásával megvárnám a Novgorod és a Zaragosa meccset.

Masterson
Olvasó

A bajnokság második leggyengébb csapata vagyunk. Ennyi. Azt azért látni kell, hogy idén(és a válság miatt, ki tudja hány évig…) krva nehéz, főleg vidéki csapatoknak pénzhez jutni, azt pedig tudjuk, hogy kis pénz, kis foci… Nem lepődnék meg, ha több csapat be se tudná fejezni a bajnokságot. Aki itt csodát vár Zegen, álmodozik. A küzdelem viszont elvárható! Minden meccs végén lealáznak minket. Ezen jó lenne változtatni! Azért persze, CsakaZete! Jönnek még szebb idők! Béke!

Csippa
Olvasó

Minden csapat vidéki A-csopban és sok helyen van sok pénz. A többi stimmel.

Masterson
Olvasó

Igaz el is felejtettem 🙂

*Z*T*E*
Olvasó

Az irányítónk 1 gólpasszt adott egész meccsen! A centerünk nem tud elzárni! 2-2 játékot se játszani se olvasni nem tudjuk védekezésben! ÉS Nazor meg jön azzal h 30 percig jók voltunk Bullshit! Végig gyengék voltunk azért volt X mert a Falco is nagyon gyenge volt ma!

FalcoParádé
Olvasó

Mint kés a vajban!!! 💪👊👏
Ment a 26-os busz!!! 💛🖤

Tomi
Olvasó

Milyen jó hogy Bencze el lett üldözve igaz? A horvát sztár edző most megmutatja, hogy milyen a horvát mentalitás. Ha a játékhoz hülye is, üvölteni azt kétségtelenül tud.
Meg a fiatal tehetségeket is jól kiszúrja. Ott van pl. Völgyi egy dolga volt azon kívül hogy meglegyen az 5 ember a pályán, akkor is fél méterről kettővel dobta mellé.
Az kell a ZTE-nek hogy kiessenek, aztán talán eltakarodik a sok ingyenélő, ha nem lesz még ennyi pénz sem.

Pbask
Olvasó

Elöször is nagy-nagy köszönet a mindigonak aki nem csak közvetítéshez analfabéta, még bankáártyáról való vásárlást sem tudják megoldani,így sok szurkoló elesett mai mérközéstől,holott kifizette a kért összeget! (4 emberről tudni,de van az több is ) NAGY-NAGY gratula! Nem fejlődés van,visszaesés, visszanézni se lehet adást,teljesképernyőből kilép az ember,az adás véget is ér, stb,MKOSZ meg ezekre bízta munkát, B csoportosok meg élvezhetik youtubeon a sokkal jobb minőségű meccseket. Köszi mindenkinek,aki ezt szétbaszta. Mondtam mindenki nem fog játszani, Evant el is találtam. Az lett volna a csoda, ha igen. Zozó jó volt, nem tudom a májsztro miért nem akarta játszatni nem hiszem ezen… Olvass tovább »

Sajka
Olvasó

Én néztem ezen a semmit nem érő mindigfoson a meccset. 😀 Hááát…. nagyon gyenge meccs volt. Rengeteg hiba, eladott labdák tömkelege mindkét csapatnál, de az ZTE látványosan esett össze az utolsó negyedben és már csak reklamálgattak, ezért voltak a technikaik.A Falcó sem volt jó, csak az utolsó negyedben már nem volt semmiféle ellenállás az egerszegieknél és így lazán behúzták. Egy rossz idény eleji edzőmeccs hangulata volt az egésznek, A ZTE-nek nincsenek cseréi, van négy nagyon átlagos légiósa, egy öregedő és lassú Szabója, egy téglákat dobáló Simonja és semmi extrát nem tudó pár fiatalja. Szerencséjük, hogy van idén egy Jászberény, mert… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Távol álljon tőlem, hogy az MKOSZ közvetítési rendszerét védjem, de azt hiszem, megtaláltam a meccsek felvételeit. A Hunbasket youtube-felhasználónév alatt általában 1-2 nap késéssel feltöltve visszanézhető sok meccs, hogy az összes-e, azt nem tudom.

Pbask
Olvasó

Ezer köszi! Remélem akkor vissza tudom nézni majd a napokban 🙂 Több mint a semmi..

Buborka
Olvasó

Én már néztem vissza meccset ebben az idényben a mindigfoson. Ezt is le tudom játszani, úgyhogy ha rendben lesz az előfizetésed, meg tudod majd nézni.

Sajka
Olvasó

Hol lehet visszanézni a mindigon?? Előfizető vagyok (jobb híján) de nekem még nem sikerült.
Hol kell keresgélni?? Megköszönném!

Buborka
Olvasó

A keresőbe írd be, hogy Falco, és a 3. találat a tegnapi meccs.

Sajka
Olvasó

Köszi! Kipróbálom…

wiley
Olvasó

Nincs fent minden meccs…

Sajka
Olvasó

Pár meccs van csak fenn a mostani idényből, szóval az sem megoldás. Általában azok vannak fenn, amelyet a tévé adott. A sima mindfofos meccsek nincsenek fenn, szóval kurva nagy gáz, hogy ebben a helyzetben nincs helyi adás a meccsekről, amely elfogadható minőségű és mindenki számára elérhető lenne.

MAFCdrukker
Olvasó

Valóban nincs fent az összes, sőt, kevesebb, mint a fele van meg. Egyben olyan soknak tűnt, meg a legutóbbi felvétel a Pécs-Sopron volt, amit a Mindigo közvetített. De most, hogy lejjebb görgettem és a feltöltési dátumokat is néztem, látom, hogy ez csupán alamizsna a szövetség részéről.

*Z*T*E*
Olvasó

Szánalmas!!! Ennek a bandának k*rva nagy szerencséje van h zártkapus meccsek vannak! A két amerikaiból ennyi elég volt! Ahogy a bohóc Nazorból is! Ez a keret pedig még a b csoportba se lenne feljutó! 26! ponttal kikapni ettől a Falcotól kurva nagy szégyen! Semmit nem mutattak a mai meccsen amitől hanyatt kellett volna esni…

Pbask
Olvasó

Nekem is úgy tűnt,hogy ma a magyarjaink voltak csak kiemelkedőek. Ennyi idő után az lett volna a csoda,ha nyerünk,ami persze sikerült. Én első félidő után szoros meccset vizionáltam,sőt esélyt láttam rá,elkapjátok a grabancunkat. Meg is lepett a végeredmény.

*Z*T*E*
Olvasó

Searcy és az irányítótok volt extra vagy a mi 2-2 védekezésünk volt katasztrófa! (mindkettő igaz egy kicsit) Benke+Perl magukhoz képest átlag alatt játszottak!
Grat a győzelemhez!

Pbask
Olvasó

Köszi nektek pedig sok sikert az elkövetkezendő meccseitekhez!
Én tavaly Nazort jó edzőnek láttam,de lehet pillanatnyi volt,és jó impulzust adott az akkori csapatnak Bencze cseréje,idén nem tudom mi történik felétek.

Dennis
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez, főleg annak fényében, hogy tegnap még 4 felnőtt játékosnak volt csak sportorvosi engedélye…..
Remélem Oroszlányban szorosabb lesz a vége.
Hajrá OSE!

Pbask
Olvasó

Remélem azt a meccset sikerül már látni,de szerintem abszolút benne van abban a meccsben a hazai győzelem..Csak ne utolsó másodpercben dobott triplával okozzatok infarktust 😀
Nehezebb falat lesz,és két jól védekező csapat csatája lesz. Simán meglephettek minket,ahogy olvastam/láttam messze vagyunk csúcsformától és sok beteg,kiesett edzés ezt magával hordozza.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés