Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A harmadik negyedben hagyta állva a DEAC-Tungsram a PVSK-t

A kiegyenlített első félidő után egyértelmű debreceni fölény mutatkozott.

DEAC-Tungsram - Pécsi VSK-VEOLIA 102-79 (16-22, 28-22, 32-13, 26-22)

Bajnokság, 15. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Benczur T., dr. Mészáros B., Nyilas I. (Gorka Sz.)

DEAC-Tungsram: Hagins 13/6, Neuwirth 9/9, Thames 18/12, Aska 3, Dzeletovics 31/3. Csere: Udemezue -, Kerpel-Fronius 5/3, Polyák 10/6, Tóth 10, Valerio-Bodon 3/3.

Pécsi VSK-VEOLIA: Gordon 19/6, Bíró 10/6, Brkics 7, Illés 11/6, Goldring -. Csere: Haynes-Jones 7, Ivosev 20/6, Meleg -, Doktor 3/3, Farkas 2.

Brkics és Gordon egy-egy duplájával a mérkőzés elején a PVSK került előnybe. A DEAC első találatát Neuwirth hárompontosa jelentette. Az első szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok, kiélezett periódust láthattunk. Hazai oldalon több kisebb pontatlanság csúszott a gépezetbe. Az első szakaszban végül hat eladott labdát rögzítettek a statisztikai lapra. Nem véletlen, hogy a negyed felénél 10-9-es pécsi vezetésnél Jorgosz Vovorasz időt kért. Visszatérve a pályára is a vendégeknél maradt az előny, jellemzően 1-3 ponttal járt előrébb a PVSK. Hagins triplájával 16-16-nál egyenlített a DEAC. Innen azonban Farkas, Brkics és a visszatérő Haynes-Jones révén újra a vendégek vezettek. 10 perc után 22-16 állt az eredményjelzőn.

A második negyed Doktor triplájával indult, amivel 25-16-ra módosította az állást. A debreceniek Hagins 3+1-es megoldásával vettek új lendületet. Nem telt el két és fél perc, amikor Tóth és Thames 25-24-re felhozta a házigazdát. A pécsiek kosárcsendjét Ivosev sikeres távoli kísérlete törte meg, amikor azonban Neuwirth hármasa és Dzeletovics ziccere célt ért, 30-28-nál már a debrecenieknél volt az előny. Utoljára a mérkőzés legelején 7-6-nál vezetett a DEAC. Ekkor még öt perc volt a nagyszünetig. Mindkét csapat bátran vállalkozott távolról. Illés és Thames be is talált ilyen helyzetből. Összességében azonban egyik fél sem tudta megszilárdítani az előnyét. A debreceni oldalon 35-31-nél és 37-33-nál megnyílt erre az esély. Innen azonban 38-37-re fordított a PVSK. A félidő hajráját sikeres triplák határozták meg. Dzeletovics hármasával 40-38-ra újra a DEAC ment. A pécsiektől – az első 20 percben 12 pontot szerző – Gordon és Biró is betalált távolról, de az ekkor már 15. pontját jegyző Dzeletovics és Thames révén egyenlített a házigazda. A félidőben 44-44-es állást rögzíthettünk.

Thames és Ivosev kosárváltása vezette fel a harmadik szakaszt. 47-47 után a DEAC került fölénybe. Nem telt el három perc, amikor 8-0-s futással 55-47-re szakadtak el a hazaiak. Dzeletovics, Aska és Thames voltak ezen sorozat pontszerzői. A PVSK Ivosev és Gordon villanásaival igyekezett zárkózni, de a játék képe egyre nagyobb debreceni fölényt mutatott. Ez pedig hamarosan a számszerű eredményben is megmutatkozott. Polyák öt pontját követően 64-53-nál először lépte át a 10 egységet a differencia. A DEAC a fölényét 64-53 után Dzeletovics büntetőivel és a harmadik triplakísérletét is gond nélkül értékesítő Thames sikeres távoli dobásával erősítette meg. Amikor pedig Polyák második triplája célt ért, 72-53-nál már a 20 pontot ostromolta a differencia. Az utolsó két percbe érve 74-53-nál pedig ezt át is lépte. A negyed végjátékában érdemben nem változott a mérkőzés képe. 30 perc után 76-57-re ment a DEAC.

A hazaiak támadójátékát dicséri, hogy a harmadik negyedben a 18 mezőnykísérletükből 13-at értékesítettek. Egy ilyen erős szakaszt követően a záró etap elejét kicsit töredezettebb játék jellemezte. Tóth és Kerpel-Fronius találataival azonban 20 pont környékén stabilizálta előnyét a DEAC. Nem volt kérdés a győztes kiléte. A PVSK 85-68-nál majd Bíró triplája után 87-71-nél tudott szépíteni. Thames azonban a negyedik triplakísérleténél sem hibázott, így 90-71-nél visszaállította csapata magabiztos előnyét. Dzeletovics 29. pontja pedig azt jelentette, hogy 92-71-nél ismét 20 egység felett járt a differencia. A hajrába fordulva könnyedén bontotta meg a pécsi védelmet a házigazda és gyorsan születtek a találatok. Valerio-Bodon hármasával lépte át a 100 szerzett pontot a DEAC, mely összesen a 26 triplakísérletéből 14-et értékesített. A hajrában faragott a hátrányán a PVSK, így alakult ki a 102-79-es végeredmény

Kép forrása: DEAC Facebook

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
wolfyKiskokasdeacfan7Vadkakasdbrcnfn Recent comment authors
wolfy
Olvasó

Úgy tűnik az új edző tényleg összerántotta őket! Bele tud nyúlni a meccsekbe és fejben is egyben vannak a srácok!
Hajrá Deac csak így tovább!!!

Kiskokas
Olvasó

Èrdekes csapat a Pècs első fèlidőben teljesen jòk voltak. Szerintem a keretük sem rossz. Mindkèt csapatból talán a legfontosabb játèkos hiányzott. Palánk alatt az első fèlidőben voltak gondok.

deacfan7
Olvasó

Zsinórban a 4. és végre a fiatalok is lehetőseget kapnak rendszeresen! Ilyen külföldi eddzőt érdemes idehozni!
Hajrá Deac Hajrá Magyar kosárlabda!!!

Vadkakas
Olvasó

Magabiztos 2. félidő, gratulálok. Szép zárás az év végére. 2022-ben pedig még tovább nyomni!
Pécsieknek biztonságos utat hazafelé.

De hol van Drenovac? Lemaradtam erről.

Hajrá DEAC!

dbrcnfn
Olvasó

Beteg. Hogy nélküle is nyerni tudtunk, extra öröm.

Vadkakas
Olvasó

kösz, jobbulást!

dbrcnfn
Olvasó

Első félidő végén még aggódtam kicsit, de a vége szép lett.
Úgy tűnik, végre sikerült egy olyan edzőt találnunk, aki rendet tud tenni a fejekben, ha kell…

Bravó fiúk! Hajrá DEAC!

És BÚÉK minden kosárszeretőnek!
?? ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés