Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A harmadik negyedben eldöntötte a Nyíregyháza

A nagyszünetig jól tartotta magát a TF.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – TF-BP 88-69 (18-23, 17-11, 30-18, 23-17)

Piros-csoport, 12. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Gál J., Földi L., Drenyovszki D. (Bogárdi J.)

Nyíregyháza: Ubilla 23/12, Vaskó -, Bazsó 13/9, Szobi 5/3, Tóth 12. Cserék: Bus 16/3, Mohácsi 3, Mokánszki 16/3, Czinger -.

TF: Somogyfoki 14/12, Kutrovich 2, Kerkai 17, Karosi 15/3, Timkó 14. Cserék: Rozs -, Szántó -, Nagy 7/6.

A hétvégén a veretlenségét a Honvéd ellen elveszítő Nyíregyháza az eddig 5-5-el álló TF-BP csapatát fogadta.

Remek formában kezdték a találkozót a vendégek, Somogyfoki távolról, míg Karosi és Timkó bentről hozták megbízhatóan a pontokat, így a negyed felénél 16-9-es TF vezetésnél volt kénytelen időt kérni Siska János vezetőedző. Ez sem lassította le a vendégeket, Kerkai 2+1-es akciójával már a tízet is átlépte a különbség. A padról beállva Bus és Mohácsi új lendületet itt a hazaiak játékába, akik a játékrész végére visszakapaszkodtak. 18-23.

A második játékrészt is jobban kezdte a TF, a támadó és a védőoldalon sem találta a ritmust a Nyíregyháza. Ubilla beállása után sikerült rendezni a sorokat a hazaiaknak és egy 8-1-es futással hamar feljöttek az ellenfelükre. A légiós vezérletével a vezetést is átvette a nagyszünetre a Nyíregyháza, szinte minden kosárban benne volt az irányító. 35-34.

A fordulás után zónára váltottak a hazaiak, ami be is jött, sikerült huzamosabb ideig a fővárosiak előtt járniuk. Igaz, a 3-4 pontos előny még nem volt garancia semmire. Egy TF időkérést követően még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Blue Sharks, Ubilla már négyből négy triplánál járt, miközben a védekezés továbbra is jól működött (59-50). Sok eladott labda jellemezte ebben az időszakban Kerkaiék játékát, a hibákat pedig könyörtelenül használták ki a nyíregyháziak, a különbség pedig egyre csak nőtt és nőtt. 65-52.

A záró etap már nem tartogatott izgalmakat, próbálkozott becsülettel a TF, de a Nyíregyháza innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. 88-69.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszDennisLuffanatArtur Doki Recent comment authors
Luffanat
Olvasó

Néztem a meccset, később párhuzamosan a többivel. A Nyíregyháza vezére egyértelműen Ubilla, ha megcsillant kicsi remény a TF-nek, akkor azonnal dobott egy-két kosarat. Azért ne feledjük ebből a keretből többen is A csoportban játszottak nemrég, és Ubilla és Tóth G. nem is epizódszerepet. Mohácsiról szándékosan nem beszélek, a tegnapi meccse botrányos volt. Ha pályán volt könnyű faultot kapott, de azért mindenért reklamált. Vagy nem kellene erőltetni a játékot, vagy visszavenni. Minden idők egyik leggyengébb ZTE-jének csapatában kezdőnek lenni azért nem olyan dolog, amitől el kell szállni. (Bár az idei ZTE is kezd arra a szintre lesüllyedni, de az más téma.)

Dennis
Olvasó

Moha tavaly még az OSE-ban pattogtatott, átlagosnál kicsit jobb színvonalon, aztán ment Nyíregyre.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

@Luffanat, a Zetében nem csak kezdő volt, de csk is. Az meg csak külön adalék, hogy amikor a tavalyi szezonban vertük az Egerszeget idegenben, a hazai b-közép felhívta Mohát a lelátóra pacsira, puszira. 😉
Aztán nálunk is kapitány lett. Nem véletlenül. Beírtál egy gyengébb meccse után, miközben az eddig lejátszottak alapján szinte mindig kulcsember volt. Objektív vagy. Ja, nem.

Artur Doki
Olvasó

Semmi bajom a Nyír1-el,de kicsit túlzásnak érzem a sulykolásukat.
Minden meccs előtt beharangozó,minden meccsről A csoport “szintű” tudósítás…
Gondolok itt arra,hogy ha a többi B csoportos csapathoz viszonyítom a dolgot.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés