Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A harmadik negyedben döntött a Kecskemét

Az első félidőben még a Jászberény vezetett.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Jászberényi KSE 96-82 (29-31, 22-23, 28-13, 17-15)

Bajnokság, 11. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 14/9, Thomas 22/6, Djeraszimovics 10/3, Kucsera -,Karahodzsics -. Cserék: Jaramaz 11/9, Lewis 5, Horti 5, Dramicsanin 21/12, Lukács -, Ivkovics -.

Jászberényi KSE: Kinney 8/3, Füzi 12/6, Brbaklics 18/3, Williams 13/6, Primorac 21/9. Cserék: Frank 6/6, Czirbus 2, Filipovic 2, Kovács Á. -.

A Jászberény kezdte jobban a mérkőzést, a negyed közepén 15-11-re is vezetett Patai Benjámin együttese. Mindkét csapat jó százalékkal dobott, igaz a védekezés egyik oldalon sem közelített a tökéleteshez. Thomas az egyik, Primorac a másik oldalon nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az első negyedet végül 31-29-re nyerték a berényiek.

Primorac duplájával indult a második negyed, nehezen tudták tartani a vendégek magasemberét. Williams közelről köszönt be, majd a ráadás büntetőt is bedobta. Dramicsanin triplájával zárkózott a Kecskemét, de Brbaklics egyből dobott egy triplát, amivel ismét hat volt a két csapat között. Továbbra is jól dobott mindkét együttes, Wittmann és Kinney is hármassal köszönt be. A KTE több felzárkózási kísérletét is visszaverte a JKSE, őrizgették nyolc pontos előnyüket. Megnyomta a negyed második felét Váradi Kornél csapata,Thomas pontjaival egyre közelebb kerültek a jászberényi csapathoz. 51-54.

Alapos fejmosást tarthatott a szünetben Váradi Kornél, mert a második félidőre egy egészen más Kecskemét futott ki a pályára. Gyorsan közé került a tíz. Djeraszimovics  szórta a pontokat, míg a másik oldalon már nem ültek úgy a dobások, mint az első félidőben. A Kecskemét más színvonalon kosarazott, nagy előnyt szerzett. 79-67.

Primorac duplájával indult az utolsó negyed, majd sikertelen hármas kísérletek jöttek mindkét oldalon. Dramicsanin tripla nyugtatta a hazaiakat, tíz körül állandósult a kecskeméti előny. Az utolsó öt percben még egy lapáttal rátett a Kecskemét, Dramicsanin és Jaramaz is betalált, eldöntve ezzel a találkozót. A találkozó utolsó periódusában már határozottan jobban játszott a Kecskemét, és megérdemelten nyert. 96-82.

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Lebronz dzsemszTóth LászlóMarko_tropojábólredmillerBoban Recent comment authors
Sajka
Olvasó

Sajnálom a Jászberényt, de alighanem meg kell barátkozni nekik a kieséssel. Nem tudom, hogy mi folyik ott, de gyanítom, hogy valami nagyon nem egyenes.
Kár érte…

Boban
Olvasó

Főleg, ha nem lesz kieső. 🙂

Tóth László
Olvasó

Nagyon jól látod .

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Kar lenne bovutenj az elso osztalyt, amikor van 2-3 egyertelmu b kategorias csapat

jaszberenyikse
Olvasó

Redmiller fóbiájának kezelésére jó volt ez a meccs, másra nemigazán.
El kéne kezdeni védekezni !!!! Ez pedig a csodaedző feladata lenne. Nem láttam a meccset, de stat alapján első félidőben jó volt a rohanás, amíg ültek a dobások, majd amikor el kezdett védekezni a kecsó és a dobás sem ment hirtelen lett -15. Amúgy Coleman-nel nem lesz ez rossz csapat, csak csapatot kéne gyúrni a társaságból. Szép feladat Patai Úr. Hajrá JKSE!

redmiller
Olvasó

Mire???? Ilyen pocsék meccset rég láttam…. Kelet-Nyugat gála jellegű védekezés (bár lehet, hogy ott is több van…) az első félidőben! Észnélküli rohanás és ebbe beleálltunk… Nem is kedvez nekünk, de ez még szórakoztató se volt a sok pont ellenére!
A 3. negyedben volt védekezés és felépített támadásunk!
a 4. negyedben védekeztünk még, de gyakorlatilag görcsös támadásokat vezettünk…

Jobban örültem volna egy októberi meccsnek, mert az tuti színvonalasabb lett volna! Győzelmen és a 3. negyedbeli játékunkon kívül ennek a meccsnek sok értéke nem volt… Szerencs, hogy nem adta a tévé!

Egy szurkoló
Olvasó

Alakul a Szégyen és Gyalázat! Eddig minusz 14…És ez közel sem a jéghegy csúcsa.. Lesz ez még minusz 20 is… Hajrá JKSE!

hp12
Olvasó

Red nyugodtan alhat, végre lejátszottak egy KTE-JKSE meccset 🙂

redmiller
Olvasó

Láttam… Kár volt! Még egy megyei meccsen is jobban szórakoztam volna, mint itt egy félidőn át…

hajraJKSE
Olvasó

Ennyi eladott labdával nem lehet meccset nyerni..

jb17
Olvasó

Ugyanezt akartam irni

nazol
Olvasó

Egyelőre Jászberényben csak azt tudják, hogy mivel nem lehet meccset nyerni.
Tudja valaki, hogy mi volt a legrosszabb alapszakasz mutató valaha a magyar élvonalban?! Csak hogy tudjuk, mit kellene megugrani.

jaszberenyikse
Olvasó

Ha jól emlékszem anno a factum debrecen úgy esett ki, hogy egy meccset nyert egész szezonban. Jelenleg benne van, hogy mi egyet sem fogunk.

MAFCdrukker
Olvasó

Utánakerestem, ők 2-t nyertek az alapszakaszban. A rekordot szerintem a 2008-09-es EtherNet-NTE Hegyvidék tartja, a XII. kerületiek nem nyertek meccset az alapszakaszban. 2011-12-ben a ZTE játszott egy 1-25-ös alapszakaszt, előző évben az SKSE ért el ugyanilyen mutatót, azelőtt a Debreceni Egyetem. A régebbi éveket nem néztem.

Marko_tropojából
Olvasó

Mi csak irígykedünk rájuk. Egyenlőre nincsen meg az a tűz dicső fiainkban, hogy egy 1-25-ös alapszakaszt tudjunk futni. Bravúr lenne, ha mi meg tudnánk verni valakit. Esetleg ha vírusosan az ifi csapatuk lerészegedve jönne el a meccsre, akkkor húszon belülre tudnánk kerülni. De ez egyenlőre csak álom.

MAFCdrukker
Olvasó

Nyugi. Egyrészt a Hegyvidék rekordját (0 győzelem 26 alapszakaszmeccsből) máris abszolváltátok, másrészt most is 20 ponton belül voltatok. De szerintem akár még nyerhettek is meccset, ha Coleman és Katona visszatér.
Ismerős az érzés, kitartást!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés