Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Nehezen, de győzött az ASE

A harmadik etapot elszúrta a Jászberény.

Atomerőmű SE

Atomerőmű SE – Jászberényi KSE 77–62 (18-17, 19-14, 24-13, 16-18)

Bajnokság, 3. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Csabai-Kaskötő Brigitta, Ádám József (dr. Páli Kálmán)

Paks: Evans 16/6, Harris 8/6, Faust 11/6, Coleman 13/6, Lóránt 15. Csere: Valerio-Bodon 3/3, Szalai 2, Jackson 9/3, Kis R. -

JKSE: Staten 18/3, Mészáros M. 4, Miller 8/6, Alekszandrov 10/3, Pantelics 6. Csere: Brbaklics 2, Peringer 8, Marinkovics 6, Ruják B. -

Eilinsgfeld János és Kovács Ákos sérülése miatt mindössze kilenc bevehető játékossal fogadta az Atomerőmű SE a bajnokságot két vereséggel kezdő Jászberényi KSE együttesét, igaz, Kovács azért leült a kispadra, de nem állt be. A meccsen bárkinek volt lehetősége vért adni, ezzel lehetett segíteni a leukémiával küzdő magyar válogatott játékosnak, Gereben Líviának. A véradóknak a paksiak ingyenes belépést biztosítanak a Körmend elleni hazai mérkőzésre.

Mészáros Máté kosarával és vendégvezetéssel indult a bajnoki, majd Lóránt és Coleman duplájával, illetve Harris triplájával 7-2-re húztak el a hazaiak. Hullámzott az első negyed, ezt jelzi, hogy innen 7-11-re alakult az állás, amely után 18-13-ra ismét a paksiak vezettek. A fordulatok végén a keretet alaposan forgató ASE 18-17-re megnyerte az első negyedet.

A másodikat a jászberényi Miller triplája nyitotta, Alekszandrov közelijével pedig már 20-25 állt az eredményjelzőn, a játékrész közepén azonban Lóránt kosara után újra döntetlen lett, majd 29-25-re megint a paksiaknál volt az előny. Fordulatosan alakult a találkozó, amelynek félidejében 37-31-re vezettek a hazaiak. A Paksnál Lóránt 10, a Jászberényben Staten 13 pontnál járt ekkor csapata legeredményesebbjeként.

A harmadik negyedet őrületes rohanással kezdte az ASE, sorozatban 13 pontot szórtak be. Evans és Coleman triplával, Jackson két duplával járult ehhez hozzá, ezzel 50-31-re alakult az eredmény, és tizenöt perccel a vége előtt szinte el is dőlt a mérkőzés. Triplaeső következett: Miller, Faust, Staten, Faust volt a sorrend, így csak az eredmény változott 56-37-re, a különbség maradt 19 pont. A negyed végén 61-44-nél szusszanhattak egyet a csapatok.

Az utolsó tíz percben számottevően nem csökkent a csapatok közötti különbség, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a paksiak sikere. A vége 77-62-es hazai győzelem. A mezőny legeredményesebb játékosa Juwan Staten lett 18 ponttal.

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Artur Doki24esTudodkihp12Ironikus Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Kiemelném Valerio-Bodon hasznos játékát,a 20 perc alatti 6 VAL és 3 pont sajnos nem érzékelteti hűen a teljesítményét,de nagyon megbízható és stabil volt,2 sapkát is kiszabott és Pantelictől sem ijedt meg mikor az neki akart menni
Ellenben sajnos Raul,egy kb leszúrt bot kategória,18 perc alatt a kezébe esett 2 pattanó,gyűrűre veszélytelen,ellenben kaptunk róla vagy 10-12 pontot
A felkészülési meccsek alatt és egy hete Fehérváron is sokkal jobb volt.

Csapatilag pénteken több kell majd a Körmend ellen,mint egy jó negyed…
Sajnos csak 3 forduló ment le,de már 4 súlyos sérültünk van…
…és nem csodálkoznék egy újabb légiós cserén…

24es
Vendég
24es

Jackson játéka több,mint bíztató, és nem egyszeri szerencsés alkalomnak tűnik. Lelkes, hihetetlen érzékkel nyúl a labdákért,erőszakos, pont ez kellett. Ezek a légiósok tudnak stabilan 35 percet játszani, szóval Kacsával kiegészülve megfoghatjuk pénteken a Körmendet.

Paks II
Olvasó

Tisztelt szerkesztő úr ez minden volt csak nehéz győzelem nem .Az új igazolásunk jónak tűnik,ahogy láttam védekezésben elég jó de ez csak az első meccse volt. Gratulálok mindkét csapatnak.

greyeminent
Olvasó

Na, össze is jött a “mesterhármas”. Nem baj, majd a jövő héten otthon a Pécs ellen…. Ja, nem…. HAHAHAHA

Ironikus
Olvasó

Te mekkora kretén vagy ??

Tudodki
Olvasó

Neked egyébként mi bajod van? Mi nem sikerült az életedben? Van egy tippem ki vagy, nem a Dagadt Feri?

greyeminent
Olvasó

Nem tudjátok véletlenül, hogy ki a tök utolsó 3 forduló után? -))))))

hp12
Olvasó

A Szeged. Egyébként a Szolnok és a Sopron is csak nekünk köszönheti, hogy most nem 0-3-al áll !

gulyasszabolcs00
Olvasó

A 20 magyar pontnak örülök, másnak nem nagyon.
Gratula Paks! További sok sikert, már csak Coleman miatt is!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés