Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Gáspár-Timberlake alley oopot a mai napig emlegetik Egerszegen

Az amerikai légiós nosztalgiázott a tíz évvel ezelőtt történtekről.:

:

HIRDETÉS

Chad Timberlake 2010 februárjában érkezett Zalaegerszegre. A ZTE KK vezetősége szeretett volna még egy légióst soraiban tudni sérülések esetére. Pakson Dzunics Braniszlav nem érezte a csapatba illőnek, Debrecenben pedig anyagi problémák adódtak, így fordulhatott elő, hogy kedden még a ZTE-DEKE meccsen az ellenfél kispadján civilben ült az amerikai kosaras a Városi Sportcsarnokban, csütörtökön késő este viszont már a ZTE játékosaként léphetett be a létesítménybe.

Timberlake jelenleg Svájcban él családjával, továbbra is a kosárlabdával foglalkozik, edzőként.

– Őrült egy szezon volt ez számomra… – emlékezett vissza a ZTE honlapjának Timberlake – 2009 őszén a New Jersey Nets edzőtáborában kezdtem az évet, majd megsérült a bokám és még annak réme is fenyegetett, hogy az egész szezont ki kell hagynom… Végül kaptam egy szerződést Debrecenből, amit csak azért fogadtam el, mert az edző nagyszerű fickó volt. (Fodor Péter, a szerk.) De abban az évben a debreceni csapatnak nagyon rosszul állt anyagilag a szénája, így végül nem is játszottam… Azt mondta, jobbat érdemlek, szólt a ZTE edzőinek, a többi pedig már történelem… Természetesen boldogan csatlakoztam a ligaelsőhöz! Már azon a meccsen láttam, amikor a kispadon ültem Egerszegen, micsoda csapat a ZTE! Nagyon gyorsan beilleszkedtem, roppant kedvesen fogadott mindenki. Alig értem ide, már a Falco ellen játszottunk, rengeteg szurkoló kísért el minket és olyan ünneplést kaptunk, amiből már rögtön tudtam, hogy nagy dolgok várnak ránk még abban a szezonban… Emlékszem, 18:0-val vezette ekkor a bajnokságot a ZTE!

– A csapat sikerének egyik kulcsa az volt, hogy már második éve játszottak együtt – vélekedik Chad. Nekem igazából nem volt nehéz dolgom. Csak fel kellett vennem velük a ritmust, keményed dolgozni és beilleszkedni közéjük. Coach peti (Völgyi Péter, a szerk.) remekül fogta össze a csapatot, nem engedte, hogy lazuljon a fegyelem, muszáj volt összpontosítanunk! Olyan egyensúly volt abban a csapatban, amit azóta sem tapasztaltam sehol. A „veterán” helyiek, Kámi, Trepi és Gáspi remekül passzoltak a légióssorhoz és a fiataloknak is megvolt a szerepük, mindenki tökéletesen illett a puzzle-be. Na és Patonay mester! Ő mindent tudott a szakmáról, a rutinja sokat ért nekünk! Imádtam a srácokkal lógni, rengeteg időt töltöttünk együtt. Bár csak néhány hónapot töltöttem Egerszegen, egy csomó helyen jártam a városban, gyorsan összehaverkodtam fiatalokkal. Az idegenbeli meccsekre is élmény volt az utazás a srácokkal. Baromi jó volt az a tavasz, olyan jó visszaemlékezni rá! – folytatta Timberlake, majd a fehérvári kupadöntő is szóba került.

– Nagyon jól emlékszem arra a hétvégére. Az Alba elleni meccsen szörnyen játszottam. Vacakul éreztem magam és nem tudtam, miben lehetnék a csapat segítségére. Emlékszem, teljesen magam alatt voltam és ekkor jöttek a csapattársaim… Az összes srác velem foglalkozott, hogy lelket öntsenek belém. Alig aludtam valamit aznap éjjel, mert olyan lelkiismeret furdalásom volt az előző napi pocsék teljesítményem miatt – csak négy pontot dobtam… Kiderült, hogy Calvin a háta miatt valószínűleg szinte semmit nem tud majd játszani és tudtam, hogy nagy felelősség hárul majd rám. Megígértem magamnak, hogy még egy olyan bénázás nem fér bele, mint előző nap! Nem indult jól a meccs, de aztán hál Istennek belejöttem és remélem a 18 pontommal tudtam segíteni a csapatnak. Ha jól rémlik, még egy olyan alley-oopot is sikerült összehoznunk Gáspival, amit azóta is emlegetnek Magyarországon. Hihetetlen, hogy tíz éve történt ez és a mai napig előfordul, hogy rám írnak szurkolók és elküldik nekem azt a zsákolást… Abban benne volt az egész csapat előző napi vigasztalása, egyszerűen felemeltek azzal, hogy mellémálltak. Látjátok, ezért nyert meg abban az évben mindent a ZTE!

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
moldi56 Recent comment authors
moldi56
Olvasó

…és utána következtünk mi,vagyis az Olaj.Na az sem volt semmi.

HIRDETÉS


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook