Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Fóttal és a MAFC-cal lett teljes az elődöntő mezőnye

A lila-fehérek Szigetszentmiklóson, az újbudaiak a Nyíregyháza ellen nyertek sorsdöntő meccset.:

:

A Megyeri Tigrisek és a műegyetemisták is 0-1-ről fordították meg negyeddöntős párharcukat.

A 28-ból 15 távoli kísérletét értékesítő fóti gárda az elejétől kezdve kézben tartotta a mérkőzést a BKG otthonában, már húsz ponttal is vezettek, és kilenc egységnél nem engedték magukhoz közelebb riválisukat a negyedik negyedben, így történetük során először jutottak a legjobb négy közé a Piros-csoportban. Jóval fordulatosabban alakult a MAFC és a Nyíregyháza összecsapása, az első félidőben nem alakult ki nagyobb különbség, a nagyszünet után elléptek tízzel a Kék Cápák, ám akárcsak három napja a Continental Arénában, ezúttal is nagyot hajrázott, és a mérkőzéssel együtt a párharcot is megfordította Lakits András együttese.

A Fót az alapszakaszgyőztes PVSK-val, a MAFC pedig a Vasast pályahátrányból kiejtő Cegléddel mérkőzik majd meg a fináléba jutásért – érdekesség, hogy a sorozatok történetében először ugyanaz a négy csapat jutott be a Hepp Kupa és a Piros-csoport elődöntőjébe.

NB I. B, Piros-csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzések

BKG PRIMA Akadémia – Phoenix-MT Fót 94-106 (22-32, 22-26, 23-26, 27-22)

BKG: Nagy Be. 14/6, Nagy Bo. 34/9 (+13 lepattanó), Büki 8/6, Newman 10, Nshimba 14. Cs: Galambos 11, Szeleczki 3, Halász -, Edelényi -, Bartos -, Csomós -.

Fót: Kinney 19/3, Tóth Z. 11/9, Udemezue -, Markovics 26/18, Juhos 20 (+11 lepattanó). Cs: Tichov 26/15, Richter 3, Szabó N. -, Kékesi -.

Dr. Nagy Ágoston: Nem sikerült úgy védekeznünk, mint ahogyan azt elterveztük. Sajnos ennyi kapott ponttal nem lehet meccset nyerni. Köszönjük a szurkolást!

Surmann Péter: A szezon legfontosabb meccsén az egyik legjobb teljesítményt ma hozták a játékosok. Elfogynak a szavak rájuk már tényleg, elképesztő amit letettek az asztalra. Gratulálok és óriási elismerés illeti meg testvéremet, aki egy kiválóan felkészített, remek csapatot rakott össze idénre. Játékosok mentális erősségéről mindent elmond, hogy az első, jóformán kilátástalan meccset követően 80 percet képesek voltak nagyon magas koncentrációban kosárlabdázni és 0-1-ről 2-1-re megfordítani a párharcot. Szeretném megköszönni szurkolóinknak, hogy a munkanap ellenére ilyen sokan eljöttek a helyszínre és gyakorlatilag hazai pályát teremtettek nekünk. Most még megünnepeljük ezt a csodaszép eredményt, utána pedig már a PVSK együttesére indul a felkészülés. Egy biztos. Nem feltartott kézzel fogunk annak a párharcnak nekimenni.

A mérkőzés visszanézhető a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Fót javára.

Újbuda MAFC – Hübner Nyíregyháza BS 89-81 (24-28, 25-20, 16-19, 24-14)

MAFC: Polgárdy 7/3, Pintér 2, Archibald 17/3, Bordács 24, Pápai 7. Cs: Komma 11, Buzás 7/3, Kovács 7, Biber 6, Katona 1.

Nyíregyháza: Bus 11/6, Végső 7/3, Ervin 25/9, Bonifert 16/6, Tarján 7. Cs: Nagy S. 4/3, Völgyi 4, Geiger 4, Glatz 3/3.

Lakits András: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz! Nagyon nehéz párharc volt, de úgy érzem, hogy a második meccs felénél el tudtunk kezdeni felülkerekedni az addig nagyon jól játszó Nyíregyházán és kijött a rotációbeli különbség, valamint az elvégzett munkánknak köszönhető fizikai fölényünk. Bízom benne, hogy hosszú távon profitálni tudunk abból, hogy végletekig kiélezett negyeddöntőt játszottunk, ma végig csapatként működtünk, akkor is, amikor tízpontos hátrányban voltunk, sikerült megtalálni azt az ötöst, amivel képesek voltunk átvenni a meccs irányítását, majd remekül lemenedzselni a végjátékot. Rendkívül büszke vagyok, mert a rotációban hátrébb lévő emberek tudtak vezérré előlépni, hiszem, hogy ez nagyon jól fog jönni a későbbiekben, eddigi vezéreink tehermentesítésével még komplexebb csapattá válhatunk. Gratulálok a Nyíregyházának is, nagyon megnehezítették a dolgunkat. Készülünk a következő feladatra, két nap múlva kezdődik a Cegléd elleni elődöntő, úgyhogy nincs sok idő a pihenésre és az ünneplésre. Végezetül szeretném megköszönni a fantasztikus szurkolást mindazoknak, akik ma kilátogattak a Gabányiba, de különösen az Akadémia játékosainak, miattuk érdemes ezt az egészet csinálni.

Merim Mehmedovics: Tudtuk, hogy ez nagyon nehéz mérkőzés lesz, a második meccsen nagyobb esélyünk volt a továbbjutásra, mint ma, de ott sajnos nem sikerült lezárni ezt a párharcot. Egy kiváló MAFC otthonában játszottunk, úgy gondolom, hogy a hangulat és a játék színvonala is kimagaslott a B-csoportból. Harcoltunk, amíg tudtunk, a vége felé kicsit elfáradt a csapat, mint mindig, ezúttal is a magassági fölény volt a MAFC legnagyobb fegyvere, végül ez döntött. Gratulálok mindkét csapatnak, sok sikert kívánok a MAFC-nak!

A mérkőzés visszanézhető a MAFC Kosárlabda YouTube-csatornán.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1 a MAFC javára.

Fotó: Phoenix-MT Fót

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oroszlanyi Banyasz Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Látom, dr. Nagy Ágoston továbbra sem tudja azt mondani egy vesztes meccs/párharc után, hogy gratulálok az ellenfélnek, jobbak voltak, sok sikert a továbbiakban.
Rettenetesen gőgös ez a faszi, és közben lubickol a másodosztály jótékony félhomályában, annak minden előnyével. Az egyébként tehetséges fiait meg ledegradálta egy állandó másodosztályú (közép)szintre.
Undorító.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés