Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Fót és a Cegléd is történelmi bronzéremre hajt

Vasárnap indul a párharc a Piros-csoport 3. helyéért.:

:

Ki tudja feltenni a pontot az i-re a második vonal jelenlegi kiírásának két meglepetéscsapata közül? – ez a kérdés a bronzcsata előtt.

A Megyeri Tigrisek és a Ceglédi KE rivalizálása régóta tart, 2021-ben a Zöld-csoport 3. helyéért, egy évvel később már a B-csoport alsóházának bajnoki címéért játszottak egymással a lila-fehérek és a sárga-kékek – előbb a Tigrisek, utóbb a ceglédiek ünnepelhettek, de mivel a Lilák sikerrel vívták meg a Pápa elleni osztályozót, mindkét csapat feljutott a Piros-csoportba a ’21/22-es idény végén. Az előző kiírásban nem találkoztak a felek a rájátszásban, idén mindkét együttes klubtörténelmet írt a négy közé jutással. Az alapszakaszban Fóton (79-78) és Cegléden (76-96) is Surmann Gábor gárdája nyerte a felek összecsapását, többek között ennek köszönhetően a fótiak zárták előrébb, az 5. helyen a pontvadászatot, míg a CKE a 6. pozíciót szerezte meg, így a Phoenix Sportcsarnokban kerül sor az egyik fél második sikeréig tartó párharc első, illetve adott esetben harmadik összecsapására.

NB I. B, Piros-csoport, bronzcsata

Phoenix-MT Fót – Ceglédi KE

Surmann Gábor (Fót): Egy pár napig még hordoztuk magunkban az elődöntő történéseit,  hiszen alapjába véve nem sokan gondolták azt rólunk – s talán ennyire még mi magunk sem -, hogy ilyen szinten fel fogunk tudni nőni a PVSK-hoz. A pécsi gárda nagyon megszenvedett velünk, amit óriási fegyverténynek tartok a magunk tekintetében. Főleg, ha figyelembe vesszük a párharc közben csapatunkat ért nehézségeinket. A megannyi elismerő üzenet, és a párviadal elvesztése ellenére hozzánk érkező tengernyi gratuláció csak azt bizonyítja, hogy valamit jól csinálunk. Persze nagyon tanulságos lecke is volt ez számunkra. Maximálisam tudjuk, hogy hol és miben hibáztunk, amiből már előre nézve tanulnunk kell, mivel ez már csak történelem. A héten csakis kizárólag az ősi rivális CKE elleni párharcra összpontosítottunk. Amit nem is kell mondanom, hogy meg szeretnénk nyerni, s ezáltal a bronzérmet megszerezni. A két csapat közös történelme még az NB2-es bajnokságra nyúlik vissza, amit pár zöld-csoportos közös év követett, hogy aztán mindkét gárda elmondhassa magáról azt a mindenképpen elismerésre méltó tényt, hogy a második piros-csoportos bajnoki szezonjában éremért játszhat. Ezúton is gratulálok mindkét csapatnak emiatt. Óriási dolog ez. Aki követi együttesünket, az tudja, hogy ez a párosítás mindig óriási felhajtást és izgalmas, parázs mérkőzéseket vonz magával. A hatalmas rivalizálás ellenére ki kell emeljem, hogy jó viszonyt ápol egymással a két klub és a két vezető is. Csapatszinten, valamint játékosok terén is jól ismerjük őket és persze ők is bennünket. Idén már kétszer sikerült legyőzni a ceglédieket. Úgy gondolom, hogy most is sikerült precízen felkészülni belőlük. Játékosaimon érzem a motivációt. Az érem megszerzésének lehetősége, valamint a már említett presztízs miatt is érdemes lesz kilátogatni a mérkőzésekre minden kosárlabdabarátnak. Én egy kiélezett, nagyon fizikális meccset várok, ahol a hazai pályánkat meg kell tudnunk védeni. Csak reménykedni tudok benne, hogy a segítség ehhez érkezni fog szeretett szurkolóinktól és a legutóbbi hazai mérkőzésünk hangulata fog ránk várni, mert az valami varázslatos volt. Markovics letöltötte egymeccses eltiltását, így már rá is számíthatok. A többiek pedig nagy örömömre egészségesek, ami különösen értékes számomra egy ilyen komoly fizikai igénybevételt követően, mint amilyen az elődöntő volt.

Sértő Ádám (CKE): Ahogy elmondtam a MAFC elleni harmadik meccs után, abban a pillanatban akármennyire is szomorúak voltunk, összességében büszkék lehetünk az eddigi teljesítményünkre. Ezt szeretnénk megkoronázni egy bronzéremmel. A csapatom motivált, felkészültünk ellenfelünkből és várjuk a vasárnapi feldobást.

A párharc menetrendje:

  • május 5., vasárnap 18:30, Fót, Phoenix Sportcsarnok
  • május 8., szerda 18:00, Cegléd, Gál József Sportcsarnok

Amennyiben szükséges:

  • május 12., vasárnap 18:30, Fót, Phoenix Sportcsarnok

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés