Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A fordulatok meccse volt: újabb idegenbeli Szolnok győzelem

Hazai pályán kapott ki a Sopron.

Sopron KC - Szolnoki Olajbányász 72-79 ( 21-21, 21-14, 15-20, 15-25)

Bajnokság, 10. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Benczur T., Tóth C., Söjtöry T.

Sopron KC: Jackson 5/3, Thompson 6, Werner -,Jogéla 11, Padgett 16. Cserék: Fazekas 12/12, Supola 5/3, Bagó -, Boriszov 14/3., Takács 3., Sitku -.

Szolnoki Olajbányász: Warner 18/6, Kovács 10/3, Rudner 2, Subotic 10/3, Cakarun 13. Cserék: Zsiros -, Pallai 6/6, Badzim 9/9, Juhos 8/3, Pongó 3/3, Taiwo -.

Brutálisan bekezdett a Szolnok, Subotic és Warner kosaraival három perc alatt tíz ponttal léptek meg. Úgy lett 2-15, hogy dobást sem hibáztak. A Sopron teljesen beragadt a rajtrácson, nagyon meglepte a hazaiakat az Olaj feszes védekezése, határozottsága. Jogéla duplájával és Fazekas triplájával zárkózott a Sopron, de Warner gyorsan lehűtötte a kedélyeket, maradt a tíz közte. A negyed második felére összeszedte magát Kostas Flevarakisz együttese. Jogéla és Boriszov kosaraival négy pontra feljöttek, időt kért az Olaj. Pongó eladott labdájával és Padgett kosaraival folytatódott a találkozó, egyre olvadt a vendékek előnye. A negyed csattanóját Jackson szolgáltatta, az ő kosarával fordított a Sopron. 21-20.

Padgett kosaraival indult a második negyed, majd Fazekas is hintett egy triplát. Badzim is szórt egy triplát, de erre azonnal válaszolt Supola. Jó mérkőzést játszottak a csapatok. Rudner és Warner rázta meg magát, döntetlen közelbe ért a Szolnok. 30-28-as állásnál fagyott be az eredmény, mindkét csapat pont nélkül fejezett be több támadást is. Jackson hármasa vetett véget a gólcsendnek, majd Thompson büntetőzött hibátlanul, hármat is dobhatott. 36-28-as állásnál Gasper Potocnik kért időt. Kovács Péter pontjaival folytatódott a találkozó. A negyed vége azonban ismét a hazaiaké. 42.-34.

Warner kosaraival kezdte meg a felzárkózást a Szolnok, Négy perc alatt kettőre olvadt a hazai előny.  45-43-as állásnál ismét “megálltak” a csapatok, hosszú gólcsend következett. Olaj-kosár törte meg a csendet, Pongó triplájával át is vették a vezetést. Boriszov és Badzem pillanatai jöttek, felváltva találtak be. Elképesztő taktikai csata folyt a pályán, mindkét együttes győzni akart és ezért rengeteget is tett. 57-54.

A harmadik negyedben nagyon feljavult a Szolnok játéka, többen is nagyon jól kosárlabdáztak a vendégeknél. A Sopron fáradni látszott, rossz hatékonysággal dobtak. Három perccel a vége előtt már 11 ponttal vezettek Kovács Péterék. Időkéréssel próbálkozott a Sopron. Padgett egy zsákolással jelezte, hogy nem adták még fel a meccset, de ekkor már csak két perc volt hátra, a Szolnok pedig van annyira jó formában, hogy innen már nem veszítette el a találkozót. 72-79.

 

54 hozzászólás

54
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
27 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
Tom67ójajjVadaszVulcanoDallas Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Thompson teljesítménye nulla, de az igazi hibás az edző, aki ilyen teljesítménnyel 32 percet játszat egy játékost! Amúgy Flevarakisznak ez már a sokadik nyerhető meccse amit egyszerűen elcserélt és azért lett belőle vereség!

ójajj
Olvasó

Nem jó a Szolnok játèka, de eredményes? Ez mièrt van? A válasz egyszerű, ezt délszlàv kosárlabdának hívják… Van 3 jugo játékos + 1 edző + mellé egy nem túl ponterős, de egységes, alázatos magyar mag. Szerintetek mit kellene játszani nekünk?

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Szolnokiakat kerdezem, mivel nem neztem a meccseiteket, hohy Pongoval mi van? Amennyire emlekszem elozo csaoataiba stabil teljesitmenyt nyujtott, Szolnokon meg nem tul kiemelkedok a szamai?! Nincs meg a hekye vagy mas problema van

Milo
Olvasó

Pongó az egyik legjobb játékosunk, de magasan a legjobb magyarunk. Elképesztő melót tol a védekezésbe, emellett irányítja a csapatot. Ez nem az a csapat, ahol neki 10pont felett kell átlagolnia, éppen elég ha az üres hármasokat bedobálja és betörésekből szépen osztogat.

Modus operandi
Olvasó

Teljesen igazad van!

HAJRÁ OLAJ!

Dallas
Olvasó

A jó “öreg” Budimir a legjobb példa,itt fontos de mégis csak cserejátékos-légiós volt(micsoda keret volt),a Pécsbe meg 20-25 pontos ikon,nem mindegy hogy rá játszanak 3 ból 1 figurát és neki kell dobni,vagy van még mellette 4-5 jó vagy jobb játékos,teljesen bejön a játéka én kevesebbet vártam Pongotól,pozitiv csalódás .)

Vadasz
Olvasó

Jobb számokat hoz Máté, mint a korábbi éveiben, ha ugyanannyi időre vetíted ki a mutatóit. Azért van a különbség amit látsz, hogy most nem 30, hanem 20 perceket játszik.
Szóval nincs vele probléma és a szurkolók is szeretik. 🙂

Zsarkov
Olvasó

Ez a csapat mentálisan nagyon erős, biztos lesz hullámvölgyünk, de ez megnyugtató…, első 8-ból még megyünk Körmendre, meg a kompóthoz, illetve otthon lesz még egy Falco, Körmend és Szeged…, a többit – ha akarunk valami komolyat- hozni kell…, szerintem 4-5 vereséggel az 1-2. helyről indulhatunk a playoffra.., egy dolog már most látszik, bárkit és bárhol képesek vagyunk legyőzni.., CSAK AZ OLAJ!

Józsipapa
Olvasó

Nagy gratuláció a FIÚKNAK !!!! Nagyon hektikus meccs volt. Megint álom kezdés,(2:15) majd jött a leblokkolás.(16:17 Csinált egy 14:2 – es rohamot a Sopron.) A II. negyedben sok hibával játszott mindkét csapat, és ebből a Sopron jött ki jobban. (42:34 A III.negyed elején az Olaj csinált egy 3:12-esrohamot, és feljött 57:54-re a negyed végére.Míg a két negyedben 21-21 pontot dobott a Sopron addig a III. csak 15-15 pontot engedett a Olaj. Az utolsó 5 perc az Olajé volt, tartotta a 10 pont körüli eredményt. Szerintem egy közepes iramú mérkőzés volt; a végét jobban bírta az Olaj. Voltak hibák gyengébb teljítmények,kihagyott… Olvass tovább »

zetomee
Olvasó

Voltak meccsek amiket csak a légiósaink nyertek meg, voltak amit a kispad, vagy az ezdői döntések. Ma dícsérni csak Milost és az új cenyát lehet(végre lesz majd bent védekezés is!) és Fazekas Csabit. Jogi és Bernard sokat tett a közösbe eddig, ma nem ment, van ilyen. Én inkább arra hajlok, hogy a szolnoki védekezés tette őket ennyire gyengére ma. Jackson talány nekem 4-5 meccs óta. Viszont ma Kostasnak is fel kéne tenni a kezét, hogy benne voltam én is, de ő nem ilyen. Nem tudom mi értelme a szakmai triónak ha semmibe veszi Bors és Stefi tanácsait. gratulálok a vendég… Olvass tovább »

Brooklyn
Olvasó

Gratulálok az M4sportnak a ma esti műsorához! Meg a szövetségnek, meg mindenkinek akin múlt, hogy egy ilyen +előfizetős élvezhetetlen netes közvetítésen lehet csak követni a meccseket, néhány elszórt kivétellel! Az egyik vezető szolgáltató legnagyobb csomagját fizettem elő, hogy minél több sportcsatornám legyen, de magyar kosárlabdát így sem nézhetek! És szerettessem meg a gyerekemmel így a sportágat!
Hajrá Olaj!

Marillion
Olvasó

Egész közvetítés alatt (legalább is nálam) szakadozott/akadozott a kép/hang! Ezt már a tegnapi megjegyzésemben is előre vetítettem ! “Nem csalódtam”…Akiknek ebben az egészben szerepük van hogy ez igy mehet az idők végezetéig azokat olyan súlyos pénzbüntetéssel kellene súlytani hogy belegebedjenek…Gratulálok Szolnokra jó kis csapatuk van! A Sopron meg ma olyan volt mint mi pár napja hazai pályán…se tüz se csúszok mászok sem semmi…oda is lett a hazai pálya…ez ellen az Olaj ellen mindenki igy fog járni aki nem veszi őket komolyabban !

Modus operandi
Olvasó

Hatalmas gratuláció a CSAPATNAK! Nem hittem volna, de megtörtént!! Ez igen szép munka volt!

CSAK AZ OLAJKA!!!

Rouge
Olvasó

Három évvel ezelőtt, amikor utoljára bajnokok lettünk, akkor nem tudtunk győzni Sopronban, igaz hogy csak egy ponttal, de kikaptunk, pedig akkor bombaerős csapatunk volt (Perry, Voja, Ford, Milo, Andrics). Szépen játszottunk, de kikaptunk. Most hiába vezetett félidőben 8 ponttal a Sopron, ahogy bekezdtünk a legerősebb ötössel (4 légiós és Pongó), látszott, hogy itt ma csak mi győzhetünk…egyszerűen fel sem merült bennem, hogy veszíthetünk… Lehet, hogy látszólag a Falco vagy az Alba kezdőötöse ugyanilyen jó (vagy egyesek szerint jobb), de a védekezésük meg sem közelíti a mi csapatunkét. Márpedig ez a lényeg. Ha a védekezést tekintve továbbra is lépéselőnyben leszünk, és… Olvass tovább »

Modus operandi
Olvasó

Költői kérdésem: vajon meddig jutott volna el az Olaj hajdanán, ha nem Dragan az edző? Hanem…
Még belegondolni is…

Skcforever
Olvasó

Ha már kiemelted a mondatomat, akkor reagálnék: a Szolnok jelenleg a legjobban védekező csapat a bajnokságban, ehhez kétség sem fér. De -8ról simán csináltunk +8at, és nem rajtatok múlt, hogy nem mentünk 10 fölé. Mindezt úgy, hogy a légiósaink 1 kivétel nélkül mind katasztrófák voltak, volt aki a védekezésetek miatt, volt aki egyáltalán nem amiatt. Ráadásul a támadó játékotok nektek is sokszor akadozott. A “nem játszottatok valami fényesen” mondatom így összességében értettem. Ha jól játszotok, ma szerintem egy 20assal mentek el tőlünk. Természetesen ez semmit nem vesz el a győzelmetek értékéből, teljesen megérdemeltétek, sok sikert a továbbiakban!

Pbask
Olvasó

Egyetértek, talán tavalyi Falcot tudnám mondani példának ahol vagy az ellenfél volt szar,vagy mi játszottunk szarul. Az embereknek kevésbé feltünő egy jó védekezés,mint egy jó támadás, és ez miatt hajlamos lekicsinyíteni a csapatot(vagy az ellenfélt ,vagy a sajátot,nálunk is megy a hang ezt a Sopront nem tudtuk megverni,3 légiósuknak most nem ment annyira..Ja,kérem szépen védekezni is kellett volna.) Egy-két Albásnak nem tetszik a stílusom, és ha ellenük van szó,szerintük a Szolnok valogába bújok és szippantok egyet,pedig erről szó sincs. Egész egyszerűen szimpatikus a csapatotok,és elismerően nyilatkozok arról a védekezésről,amit beletesztek,ez az idei bajnokságban egyedülálló. Remélem ha döntőre kerül a sor… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Egy Falcó szurkolótól ilyet hallani?Hogy szimpatikus a csapatunk?Szinte hihetetlen.Köszönjük,nagyon korrekt volt a hozzászólásod.Lehet így is.Nem mindig csak a rosszat látni.

Modus operandi
Olvasó

Mindenkit kérek, hogy lépjék át sz@ros párna böfögését, mint a kutyaszart.

milanka487
Olvasó

Óriási gratula a csapatomnak!
Jó kezdés, mégjobb befejezés!!
Óriási gratuláció jár a Kovács Peti,Cakarun,Warner triónak!
Továbbá nagyon tetszett Juhos Levi játéka is!!
Hajrá Olaj!❤️?

SárgaPárna
Olvasó

Szolnok most nagyon elhiszi, de nem most kell jónak lenni…

WSreborn
Olvasó

Te csak tudod, ti a formaidőzítés mesterei vagytok, számos bajnoki és kupadöntőtök tanúskodik minderről…..de mivel nem vagy Falco szurkoló csak egy hsz generátor így bizonyára ez téged hidegen hagy…

SárgaPárna
Olvasó

gyagya…

Nanate
Olvasó

Megmondtam neked, hogy nálatok nyerünk ugye? És azt is megmondtam, hogy idén vagy jövöre a helyetekre kerültök! Középmezöny vagy Nb2! Na ehhez tartsd magad párnácska!

Vulcano
Olvasó

Párna életében nem volt Falco szurkoló. Légyszíves ne azonosítsátok őt a csapatunkkal. A Szolnok győzelméhez meg gratula. Nekünk még fejben és védekezésben helyre kell tennünk magunkat aztán a rájátszásban pikáns meccseknek nézhetünk elébe.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Bajban voltam egy pillanatig. Látom a cikkhez tartozó képet. Szemből Milo. Egyből eszembe jutott, hogy miért nem cserélik már frissre. Erre meglátom Pongót. Akkor friss!!! Ja akkor Subotic. Ne kezdjetek öregedni…
Gratulálok a csapatnak. Szenzációsak

Olajheart2
Olvasó

Nagyon jó kezdés! Jó második félidő!! Mindenki hozzátett! Mindig valaki előlépett és lendített a csapaton! Jó védekezés 2. Félidőben! Szép volt fiúk! Fontos győzelem! Szeretem ezt a csapatot sztárok nélküli dolgos CSAPAT! Csak az OLAJ ❤? Kovács Petinek külön gratulálok 100%-hoz! Szép volt Peti!

darius96
Olvasó

Eddig mindig az volt a kifogás egy új játékos érkezése utáni vereségnél, hogy nem volt idő beépíteni, még “bele kell jönnie”. Kíváncsian várom, hogy most mi lesz a kifogás így, hogy új centerünk volt a csapat legjobbja. Egyébként ha valaki jó, az már az első meccsen megmutatkozik.
Gratula a Szolnoknak!

G.
Olvasó

Így igaz. Meg ha valakinek nem megy a játék nem kell erőltetni.4ik negyedet meg talán nem Vityaval meg Takival kell elkezdeni…Fazekas meg szinte végig ülte a második félidőt…

nazol
Olvasó

Nem is tudok mást mondani: folytassa Olaj!

Piffinger
Olvasó

Csak így tovább!!!
Kár, hogy ezt a nagyon együtt lévő csapatot nem láthatjuk élőben…
HAJRÁ OLAJ!!!

MAFCdrukker
Olvasó

Ne adjátok, ne adjuk fel! Nyilván nem ez dönt, de ki tudja, lehet, hogy a fejesek is olvassák a kommenteket és ha úgy látják, hogy beletörődünk, nem változtatnak. Igenis ki szeretnék menni minél előbb csapataink meccsére és szerintem vannak még így egy páran!

atom00
Olvasó

Érthetetlen volt Fazekas mellőzése a második félidőben! Gratulálok a Szolnoknak

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratula Szolnokra,tökéletes második félidő megérdemelt győzelem ….

Heindrich
Olvasó

Csak az OLAJ!!! Szeged , Sopron, Deac hazai elég erős, aki ott nyer az jelent valamit. Szép volt fiúk!

moldi56
Olvasó

Óriási gratuláció a fiúknak.Tudtam hogy vissza jövünk a meccsbe,mert ez a csapat más,képesek meghalni a pályán.A magyarok közül Kovács és Juhos nagyot játszott és persze Warner.CSAK AZ OLAJ!

Pbask
Olvasó

Egészen elképesztő ahogy az Olaj lefojtja a kisembereket védekezésben,az egy dolog dobni se tudnak,de teljesen megzavarodnak,frusztrálttá teszik a játékosokat, és idegességből meggondolatlan dolgokat cselekszenek a pályán. Ma ezt láttam Thompsonon is,mint múlt héten Beninél láttam,de Jackson se volt a helyzet magaslatán.Magyarok is szépen hozzátettek..Gratula!

Ugyanakkor itt a görbe tükör nekünk,hogy ezt a Sopront hogy lehet megverni..Nos így.

Meg aztán meglett a magyar bajndokságban a soproni Shaq 😀

Sajka
Olvasó

Jó meccs volt. Amíg bírta erővel a Sopron, addig egál körüli volt, de az utolsó negyed egyértelmeűen a Szolnoké volt. Potocnik jó forgatja a csapatot, a végére pihenteti a kulcsjátékosokat, akik aztán el is döntik a meccset.

szolnokbasket
Olvasó

Ezt ismét Potocniknak adom!
Dragan képtelen lett volna megfordîtani a meccsett.
Cakarun fantasztikus küzdő, meghalna a pályán a győzelemért!
Bravó fiúk!
(Azé a kinti dobásokra ne legyünk büszkék)

szolnokbasket
Olvasó

Borisov-nak is jár a gratuláció!

Skcforever
Olvasó

Kostas mester ezt érzésem szerint nagyon elmeccselte. Az 1 dolog, hogy 2 amcsi meg Jogi hatalmas betli volt ma, de az, hogy ennyit játszottak az a mester döntése volt. Ráadásul a faultokat is akkor kezdjük beütni, mikor már meglépett a Szolnok? Borzalmas volt ez a második félidei játék, hozzáállás, edzői döntések. Gratulálok a Szolnoknak, második félidőben kevesebbet hibáztak, megérdemelten nyertek, pedig (javítsatok ki ha tévedek) ők se játszottak valami fényesen. Remélem ez a 2 hazai zakó helyre rak minket, kicsit olyan érzése van az embernek, hogy a Falco elleni siker a fejünkbe szállt. Gyerünk fiúk, hajrá SKC!!

SopronKCfan
Olvasó

Igazat adok, csúnyán elmeccselte ezt most Kostas. Értem én, hogy Fazekas fiatal, de 4/4 triplát dobott 14 perc alatt. Simán játszhatott volna az utolsó negyedben. Ennél csak jobb lett volna.

Pbask
Olvasó

Én megértem az edzőtöket miért jegelte. A legtöbb fiatal -így Csabi is- nem komplex játékos, és csak tripladobásra képes. De ha ellenfél vezet,kell valaki aki betör,helyzetbe hozza a társakat,kioszt..Erre Fazekas nem képes,megkapja labdát,bedobja, de ezzel nem lehet nyerni.
Kivéve ha Keller Ivánnak hívják az illetőt 😀

Szimba
Olvasó

Fazekas akkor megy be amikor akar, csak nem lehet neki, ezt hidd el, mert a pontjai nagy részét korábban betörésekből szerezte!Ja és amikor lecserélték a Szeged ellen egál volt, most pedig vezettünk! Nézd meg a +- mutatót és akkor láthatod!!

G.
Olvasó

Nagyon jól látod még talán a 4ik negyedet nem Takival meg Wernerel kelleni kezdeni.Thompson helyett meg simán játszhatott volna Fazekas

G.
Olvasó

Sajnos ezt elnezte a mester.na meg a 4ik negyedet Takival meg Wernerel kezdeni. Fazekast meg a második félidőben szinte végig ültetni..Thompson jó játékos de ha ennyire betlizik le kell tudni cserélni.

Sajka
Olvasó

Gyanítom, hogy az edző azért hagyja fent a betliző kulcsjátékosait, mert ők bármikor elkaphatják a fonalat, a képességük megvan. Az, hogy közben egészen a meccs végéig sem kapták el a ritmust, az már egy más kérdés. Supola, Werner és Takács biztos nem fordította volna meg az állást a végén. Fazekas meg már kidobta magát és lehet, hogy csak téglákat hajigált volna az utolsó negyedben.

Pbask
Olvasó

Kb egyre gondoltunk szerintem:)

Skcforever
Olvasó

Kovács se egy meccs hozó játékos (pontokra értem) mégis megcsinálta, Csabi is miért ne csinálhatta volna meg, ennél a Thompson előadásnál is csak jobb lett volna, de ha mégse, senki se szólt volna 1 rossz szót se, látva mit művelt ma Thompson ? ráadásul Borisovot is csak akkor hozta vissza mikor már elment a hajó, pedig Jogi is amit ma csinált… mindegy,sok nagy győzelmet köszönhetünk a görögnek, nekem ez ma így tűnt, hogy rajta is múlt, de megyünk tovább 🙂

Szimba
Olvasó

A jóindulatú hozzászólás,remélem Pbaskal együtt írtad! Irigy bukott játékosok lehettek, akikből korábban hülyét csinált a pályán!

Borbély Lajos
Olvasó

Azért nagyon erös a Szolnok cseresora (is).

SopronKCfan
Olvasó

Thompson nem tudom ma hol járt, Jackson meccsek óta betli. Ez már nem fér bele. Padgett pedig nagy fogás. Magyarjaink jól játszottak végre. Ha a két kisember nem betlizik, megvan a meccs… Megint egy olyan meccs, ami nagyon fog hiányozni a végén.
Gratulálok a Szolnoknak.
SKC!

skc-brasil
Olvasó

Agyatlan légiósokkal nem lehet meccset nyerni max az alsóházba! 4.negyed elejét meg szolnokról köszönik Kostasnak… Onnan már sima volt!

darius96
Olvasó

Az a baj, hogy ez már a sokadik ilyen meccs sajnos. Minden évben ez van.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés