Connect with us
Hirdetés
Hirdetés

Bajnokság

A fordulás után robbantott az Alba

A nagyszünetig jól tartotta magát a Kiss Benedek által húzott Nyíregyháza.

  •   

Alba Fehérvár - HÜBNER Nyíregyháza BS 93-78 (25-20, 21-17, 28-14, 19-17)

Bajnokság, 4. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T. , Söjtöry T. F. , Jakab L. I. (Hartyáni Zs.)

Alba Fehérvár: Stark 3, Mulalics 3/3, Lukács 14/3, Laksa 24/15, Steele 13/3. Cserék: Takács Mi. 3/3, Takács Ma. -, Balsay -, Pongó 13/3, Szabó 4, Omenaka 16.

HÜBNER Nyíregyháza BS:: Johnson 11/3, Kiss 19/15, Bryce 22/3, Pipiras 12/3, Anda -. Cserék: Bus 2, Mokánszki 2, Leday 10.

Az 1-2-vel álló Alba Fehérvárhoz látogatott a 0-3-mas mérleget magáénak tudó újonc Hübner Nyíregyháza BS csapata. A hazaiaknál pályára léphetett már az eddig sérüléssel bajlódó Jonathan Stark is, Vovjoda Dávid azonban továbbra sem volt bevethető.

Hamar megléptek 6-0-ra a találkozó elején a fehérváriak, Kiss Benedek sarokhármasával azonban megakadályozta a nagy futást a Nyíregyháza. Tovább nyomott az Alba, de Kiss Benedek egymaga szórt tizenegy pontot, ezzel kiegyenlítve az eredményt (11-11). Továbbra is remekül tartották magukat a cápák, sőt, Bryce büntetőivel a vezetés is meglett nekik (16-17). Felváltva jöttek a kosarak, de a negyed végéből a hazaiak jöttek ki jobban. 25-20.

A második felvonás elején azért is volt labdája az Albának, hogy meglegyen a közte tíz, végül visszajött ötre a Nyíregyháza (31-26). Sokáig úgy tűnt, hogy állandósul az 5-6 körüli különbség a felek között, majd egy jobb periódusnak – és egy vendég technikai hibának – köszönhetően elment tízzel a Fehérvár (40-30). Egy nyíregyházi időkérést és gyors hét pontot követően újra megkezdték a felzárkózást Pethő Ákos fiai, sőt, a csattanó is az övék volt, a továbbra is extrán kosárlabdázó Kiss kosarával 46-47-tel mehettek a nagyszünetre.

A fordulás után 4-0-val nyitott az Alba, ezzel visszaszerezve a vezetést, Pipiras jó játékával fordított a Blue Sharks (53-54). Innen viszont állva hagyta ellenfelét a Fehérvár, amely egy 12-0-ás futással szakadt el (65-54). Bár a vérzést sikerült elállítania a nyíregyháziaknak, visszajönni nem tudtak a negyed végéig. 74-61.

Ott folytatták a fehérváriak, ahol a harmadikban abbahagyták, tizennyolccal léptek meg Lukácsék (79-61). Faragott a hátrányából a Blue Sharks, időt kért az Alba (81-68). Laksa egy hosszú gólcsendet tört meg a triplájával, a 24. pontját szerezte ezzel (84-68). Küzdöttek becsülettel, de innen már nem volt visszaút a vendégeknek. Az Alba Fehérvár megszerezte második győzelmét a szezonban. 93-78.

Fotó: hunbasket.hu

  •   
12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
törrögszultánBaszketbollDanifejerkosarZsarkov Recent comment authors
törrögszultán
Olvasó

tudósítás szerint, a Nyíregyháza 20 majd a 2. negyedben 17! pontot dobott. Ez, hogy jö össze 47 re??! Valaki vagy nem tud másolni! (eredményjelző/ vagy nyomtatott statisztika alapján) , vagy számolni képtelen. Pedig ez csak számtan, nem matematika!!! – annyi pénzzért, én is irogatnék marhaságokat….

törrögszultán
Olvasó

Tiszavirág életű siker a vezetőség ék…
Akkor lesz itt változás ha Simon- Balássi eltakarodnak, de gyorsan!!
Mulalics, go home!!!

törrögszultán
Olvasó

… a vezetőség számára

Baszketboll
Olvasó

Gratula Benedek, így tovább!👍

Dani
Olvasó

Mulalic nevetséges… Ezért fizetést kapni 😂 Légiósnak borzalmasan gyenge,nemtudok róla pozitívat mondani. Dobálja a hármasokat elég sikertelenül, és azon kívül semmi..
Lukács sokkal jobb nála. De ilyen légióssal semmilyen top4 nem lesz, 33 éves,lassú. Addig még lehet megsérül 2x. Úgysem cserélik mert gyenge a vezetőség. 6ba gondolom a csapatot jelenleg max.

fejerkosar
Olvasó

47 pontot kapni egy 0 győzelemmel álló csapattól egy félidő alatt, az igen veretes teljesítmény. Remélem a vezetőknek tetszett ez a magabiztos győzelem! Minden rendben ,hiszen nyertünk. Simon boldog, Balássy még boldogabb, hiszen itt legalább győzelem volt nem úgy mint a kézilabdában! Siker story!
SZÉGYEN GYALÁZAT SIMON !!

Zsarkov
Olvasó

Vojci sérült, vagy csak nem fér be a keretbe?

fejerkosar
Olvasó

állítólag beteg. De lehet hogy elege van az edzőből. Ki tudja? Simon MINDIG hazudik a csapat körüli dolgokról. Horog meg nem mer leírni semmit, fosik a vezetőktől. Házi tollnok,

Zsarkov
Olvasó

Köszönöm válaszod.

orszagalama
Olvasó

Mulalic-ot tartsuk meg! Most azonnal kínáljuk meg szerződéssel a jövő évre is!Tudtam én hogy Simonnak jó szeme van! Na de a bilibe belelógott a kezem,ezért inkább azt mondom húzzanak mind a ketten a büdös a picsába! Kedves Polgármester Úr! meddig tűrjük még ezt??

Szimba
Olvasó

Most már felháborító a mindigo fos!!!! Nem jön jel a csöves helyről,akkor vonjanak le pontot vagy utalják vissza a pénzünket.2021-ben nincs jel ,egyszerűen felháborító! Ki a kurva anyj…nak a felelősége a folyamatos sikertelen közvetítések,a fos minőség! Foglalkozzon már a BB1 is ezzel a témával!!!!!!!!!!!!!!! Idegbaj!!!!!!!!!!

SZÉKESFEHÉRVÁR
Olvasó

A győzelemhez gratulálok! De máshoz nem tudok! Szörnyű volt! A liga legszarabb csapata ellen 3 negyedben szégyenteljes játékot mutattunk. Gondolom most Simon a győzelem után elégedetten kávézgat és lopja tovább a napot

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés