Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

A finnektől is kikapott a magyar válogatott

A második negyedben léptek meg Valtonenék.

Magyarország - Finnország 72-89 (19-19, 12-22, 25-24, 16-24)

Nissay Cup, nemzetközi felkészülési torna
Japán, Naha
V.: Ozawa, Tsutomu, Hosoda

Magyarország: Pongó 6, Vojvoda 11/3, Ferencz 20/18, Allen 5, Horti 4. Cserék: Váradi 5, Perl 3/3, Lukács 1, Eilingsfeld 7, Golomán -, Szabó 4, Fazekas 6/6.

Finnország: Jarvi -, Jantunen 10/6, Nkamhoua 8, Kantonen 7/3, Valtonen 22/3. Cserék: Nikkarinen 9/3, Jaakkola 2, Maxhuni 4, Hopkins 8/6, Grandison 6, Dolenc 4, Raitanen 9/6.

Az olimpiai felkészülésük finisébe érkező japánok elleni vereséggel kezdte a Nissay Kupát a magyar férfi kosárlabda válogatott. A nyári összetartást a kupával elkezdő magyar csapat számára persze nem is az volt a cél, hogy a győzelmet hajszolja, hanem a világbajnoki selejtezőkkel induló, majd az őszi Európa-bajnoksággal záruló következő évadra szeretne Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ütős, jó csapatot összerakni.

A torna második ellenfeleként a fiatal, fizikális kosárlabdát játszó finn válogatott várt a mieinkre. A finnek is előrébb tartanak a felkészülésben, ők már edzőmeccsel a tarsolyukban érkeztek Okinawa szigetére, így várható volt, hogy erőltetni fogják a gyors és kemény játékot.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Jobban kezdtük a mérkőzést, Ferencz Csaba tripláival egészen a negyed feléig vezettünk. Ekkor egy eladott labda után ziccert dobhatott a finn csapat, amivel átvették a vezetést (11-12). Rendkívül agresszíven, gyors lábmunkával védekeztek az északiak, igyekeztek csírájában elfojtani a magyar támadásokat. Sztojan Ivkovics sűrű cserékkel próbált tűzben tartani mindenkit. Vojvoda hármasával vissza is vette a vezetést a magyar csapat, ám a finnek kosárra kosárral válaszoltak, így kiegyenlített lett a játék (19-19).

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Magyar büntetővel és finn triplával indult a második negyed. Raitanen gól jó plusz faultos akciójával kezdtek meglépni a finnek (20-25). Megtorpant a mieink játéka, öt perc alatt Váradi büntetője volt a csapat egyetlen pontja a játékrészben, ezt pedig ki is használták a finnek (20-30).

A fordulás után teljesen kiegyenlített lett a játék, a finnek továbbra is erőltették betöréseiket, csak most ezúttal feljavult a mieink védekezése, így sokkal kevesebb tiszta dobóhelyzete akadt Nikkarinéknak a kiosztásokból. Vojvodáék a negyed második felére feljavultak az ellenfél palánkja alatt is, s Ferencz Csaba két triplájával öt pontra megközelítették az északiakat (53-58).

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

A negyed végéhez érve büntetőkből újra elhúzott az ellenfél, így a záró tízperc előtt csak egyet sikerült faragni a hátrányból (56-65).

A remekül kosarazó Ferencz Csaba hatodik triplájával indult a záró felvonás, sajnos a válasz is három pontot ért a túloldalon. Érdemben nem változott a játék képe, a finnek őrizték előnyüket, s egy-egy triplával sikeresen verték vissza a magyar felzárkózási kísérleteket.

Jarviék jól használtak ki a bő kétperces magyar kosárcsendet, aminek köszönhetően növelték előnyüket. Így a mérkőzést, ha a játék képét nézve kicsit túlzó különbséggel is, de a finnek nyerték.

Kiemelt kép: Pókász Endre/MKOSZ
Forrás: Hunbasket

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
SzhelYRózsabimbóMarillionholapenzemDallas Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Japánban a helyzet változatlan!
Gondoljatok bele,-ha nincs Fepu!

Marillion
Olvasó

Gratuláció Ferencz Csabinak…honnan ez az energia…még még még Fepu! Stojan tedd csipőre a kezed,nézz körbe,vakard a fejed,reklamálj…ennyí vagy te!

holapenzem
Olvasó

Golomán extra játékos! De nem ebben a fantasztikus Stojan-rendszerben fogja ezt bebizonyítani… sajnos
2 percenként le-fel cserélgetni…

Dallas
Olvasó

Az egy Finn srác jól lebarnult sarkiróka prém vadászat közbe 🙂 Anno Trottert nem Finnországból igazoltuk? mintha…

donnarumma
Olvasó

Bravo Fepu!
És Körmenden egy ilyen”csuklót”nem használnak ki rendesen-már évek óta…..

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Ivkovics Sztojan: – Ezúttal Keller Ákoson kívül mindenki pályára lépett, a fiúk megosztoztak a perceken. Alapvetően az első és a harmadik negyedben játszottunk a megszokott rotációnkkal, akkor rendben is voltunk, de nyilvánvalóan az a célunk, hogy mindenki kapjon lehetőséget – akinek eddig kevesebb jutott, annak nehezebben megy. A finneken látszott, hogy hetek óta edzenek és készülnek, sok meccs van már mögöttük a nyáron, ugyanakkor mi is megkapjuk a saját válaszainkat arra, amire szeretnénk. Nagyon agresszív, brutális védekezéssel találkoztunk, ez elég fura szabályértelmezéssel párosult. Nagyon korrektül vezették a mérkőzést a játékvezetők, ám a fizikailag erősebb csapat járt jobban az ítéleteikkel. A… Olvass tovább »

SzhelY
Olvasó

Banyek a strandon is lehet élvezni a kosárlabdát nem ilyen.messze ezek már nagyon magvas gondolatok tisztelt edző überreferens

red-black01
Olvasó

Kicsit nem figyelünk, aztán valami japán csapat kivásárolja Feput a szerződéséből?

PL
Olvasó

Bravo Fepu!
20/18 az szép.
Ha rajta kívül még 2 ember elkapta volna a fonalat, akkor nyert meccs.
De sajnos ezt a meccset nem láttam, így véleményt nem írok.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés