Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A félidő után robbantott és már háromnál jár a Kaposvár

Diggs remek játékkal mutatkozott be a somogyiaknál.

MVM-OSE Lions – Kaposvári KK 74-83 (18-12, 19-22, 12-29, 25-20)

Bajnokság, 16. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Török Róbert, Sörlei Attila (Forrai Sámuel)

Oroszlány: Ihring 24/9, Tóth 3, Parrish 12/3, Minchev 17, Burns 12/6. Cserék: Miliszavljevics 2, Ruják 2, Carev -, Garamvölgyi 2, Molnár -.

Kaposvár: Hilliard 6, Plézer 4/3, Price 15/9, Hendlein -, Martin 17. Cserék: Krnjajszki 8/6, Puska -, Ford 16/3, Diggs 17/9, Bogdán -, Csorvási -.

Sokáig nem találtak be a felek, végül Minchev állhatott a vonal mögé, aki kettőből kettőt is bedobott, ezután pedig beindult a hazai henger, meg sem álltak 9-0-ig a piros-feketék, amikor Nikola Lazics időt kért. Túlságosan ez sem hatotta meg az oroszlányiakat, pár perc elteltével már 16-1 állt az eredményjelzőn. Több, mint hét perc telt el, amikor a somogyiak megszerezték az első mezőnykosarukat, ami egy Plézer tripla volt a sarokból, kisvártatva pedig Ford csinált egy 2+1-es akciót (16-7). A kék-fehéreknél pályára lépett az új igazolás, Diggs is, miközben megmaradt a 8-10 pontos differencia a felek között, ami a negyed végére hatra olvadt. 18-12.

A kezdeti remeklés után nem találták a ritmust a hazaiak, Krnjajszki hármasával mínusz tizenöt után már csak egy pont volt a hátránya a kaposváriaknak, Sebastjan Krasovec kénytelen volt időt kérni (18-17). A kis szünet után Ford is betalált, a találkozón először a somogyiak átvették a vezetést (18-19). Két és fél perc elteltével megszületett az első oroszlányi kosár is ebben a tíz percben, hogy aztán Ihring csináljon egy hárompontos akciót, 2+1-es felosztásban (23-19). Innen még visszajött egyre a KKK, de egy 5-0-ás hazai futás után időt kellett kérnie a vendégeknek (28-22). Újfent az oroszlányiak irányították a mérkőzést, megint gödörbe került a Kaposvár (34-26). A hátralevő időben egy darabig nem nagyon változott a játék képe, de a végére háromra fel tudták küzdeni magukat a kék-fehérek. 37-34.

Price közelije indította a második félidőt, de ezután sokat hibáztak az együttesek. Ihring és Parrish is távolról talált be, megint kezdett meglépni az MVM-OSE Lions, de Price elkapta a fonalat, nem hagyta leszakadni az övéit (45-43). Kiélezett volt a találkozó, Martin 2+1-esével megint a somogyiakhoz került a vezetés (49-51). Miliszavljevics sportszerűtlen hibája után hétre hízott a vendég előny, amit Diggs egy visszalépős tempóval tovább tudott növelni (49-58). Egy eladott labda után Fordnak ütöttek oda, ő pedig jól is célzott, a mérkőzésen először kétszámjegyű kaposvári vezetés volt a táblán, ráadásul a negyed vége előtt Diggs még egy távoli triplát is a helyére küldött. 49-63.

Ihring vezérletével visszajöttek hamar tízen belülre a hazaiak, de Price hármassal válaszolni tudott (54-66). Diggs is távolról talált be, kezdett nyílni az olló a csapatok között (56-71). Price újabb távolit dobott, a különbség már alulról súrolta a húszat, amikor Minchev állhatott a vonal mögé (56-74). Csak az egyik ment be, de nem sokra rá Parrish zsákolhatott, megkezdett egy utolsó nagy felzárkózási rohamot az Oroszlány, Nikola Lazics ezt megelőzvén időt kért (59-74). Az Oroszlányra jellemző módon egy pillanatig sem adta fel a hazai csapat, de túl nagy hátrányt kellett volna ledolgoznia. A Kaposvár innentől már jól sáfárkodott a csökkenő előnyével és zsinórban harmadszor győzött. 74-83.

Fotó: delfinek.hu

52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
28 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
KKKfantaCibuláre BucimbungaKaposvariSzurkoloBezselavjaman Recent comment authors
KKKfanta
Olvasó

Lazic mester most kifejezetten jól meccselt! Nagyon tetszett! Mind a cserék mind az időkérések! Gratula neki és a csapatnak.
Szurkolás: ÖRÖM VOLT OTT LENNI!
Minden szempontból. Duplán jó volt vendég szurkolónak lenni 1: mert győzött a csapat 2: meg mert vendégként otthon éreztük magunkat. Ezt már ecsetelték előttem szólók. De nekem is meg kell köszönnöm.
Tisztelet nektek és kitartás csak jobb jöhet, én drukkolok nektek is teljes mértékben.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Megelőzött Mike21; szinte megható módon ecsetelte és köszönte meg az oroszlányi szurkoló barátaink részéről tanúsított fogadtatásunkat! Csak ismételni tudnám elismerő szavait. A végtelen sportbaráti szeretet mellett meg kell köszönjem azt a hatalmas terülj-terülj asztalkát a temérdek finomsággal, étellel-itókával, amivel vártatok, majd búcsúztattatok minket! A meccsről néhány szóban: borzasztóan kezdtünk, semmi sem sikerült. Már kezdtem azt hinni, ez így is marad. Aztán lassan megtörtént a csoda, persze ehhez az ellenfél is kellett, valahogy nagyon leblokkoltak. Mi meg föltámadtunk. Külön öröm volt Diggs remek bemutatkozása! Bíztató jelek a játékban, most már önbizalom is van, jó volna, ha Roli is ismét megtalálná önmagát.… Olvass tovább »

KaposvariSzurkolo
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! 6. helyen vagyunk, személy szerint örülnék ha itt is végeznénk az alapszakasz végén, bár semmi nem lehetetlen, főleg egy ilyen kerettel amink most van. Szeged ellen nyerni kell, utána ASE idegenben majd zsinórban kettő meccs itthon a Pécs és a Nyíregyháza ellen. Ha a következő 4-ből tudnánk hozni hármat akkor az nagyon jó lenne, bár talán Szekszárdon is van esélyünk, remélem jönnek szurkoló társak, én biztosan ott leszek. Diggs egyből jelezte amikor pályára lépett milyen szintet képvisel, védekezése nagyon extra volt. Jelezte a 3 labdaszezésével. Ford végre megmutatta, Hilliardon látszott, hogy még próbálja felvenni a játékot, Szeged… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Tetszett a hozzáállás , voltak érzelmek az arcokon. Tetszett a magyarjaink játéka ( Roli kivételével ) . Tetszett a hosszú rotáció. A harmadik negyedben már mindenki játszott !!! Tetszett, hogy Lazic észrevette: Nimrod teljesen erőtlen ,talán a betegség . Borisz viszont jól nyomta. Tetszett Diggs beilleszkedése, nagyon komoly energiát ad a csapatnak. Hajrá Kapos , a következő meccsen meg KELL verni a Szegedet

HajraKapos
Olvasó

Persons, Cook és Bognár. Ha közülük kettő sikerülne megfogni, akkor nyerhető meccs lesz hazai pályán.

Kováts Imre
Olvasó

Örülök, hogy “Borisz viszont jól nyomta” (nem úgy mint a ZTE ellen, sajnos még igen kiegyensúlyozatlan a játéka, akárcsak a csapaté). Örültem akkor is, amikor ide igazolt és – bár voltak rém gyenge meccsei – Ivkovics bízott benne, áldozott rá,adott neki játékperceket, nem érdekelte, hogy sokan szidták a játékost, így a következő évben “megmentett” bennünket, mert volt akit 23 alattiként játszatni lehetett. Ahogy lentebb valamelyik kommentelő megjegyezte, Paár – aki korosztálya kimagasló játékosa, ráadásul hiányposztos, 3-as – kaphatna több lehetőséget. Ugyanez vonatkozik Puskára is, aki a második félidőre el van felejtve). Sajnos Lazicsot (ma itt, holnap ott) nem érdekli a… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Puska is jól nyomta. Bogdán és ő is faszán védekeztek, ott voltak lábon , törték az elzárásokat ( OSE játékának alapja ) , jó volt látni. Bátran be lehet ill. kell is őket küldeni . Felvehetik a faultokat is és így nem fogy el a csapat a végére. Simán hozzák azt a szintet , mint akármelyik “kiegészítő” játékos más csapatoknál

KPSVRKK
Olvasó

Én is így gondolom és ahogy írtad bírták lábon.
Ezt a váltásos védekezést amit játszottunk-nagyon eredményesen-viszont nem mindenki bírja.
Roli és Csóri jelen állás szerint erre nem képes.
Lazic viszont szépen rotált, hogy mindig legyen friss láb.

lavjaman
Olvasó

Ránézésre nem tűnik rossznak az OSE kerete, szerintem sokkal többre hivatottak. Remélem összeáll náluk valahogy a keret és elindulnak a gödörből. Tudom iszonyatosan nagy túlzás a hasonlat, de a KKK kicsit ilyen Team USA lett. Felmegy az 5 külföldi és kommunikálnak és jól védekeznek. Hendlein, Csorvási, Bogdán se nem lett jobb, se rosszabb játékos. Egyszerűen ha felmegy a 4 külföldi és mellette éljél meg esélytelen. Kilógsz mindig lefelé. Borisz mint kosármagyar tud egyedül nem kilógni onnan. Amúgy az elején Martin botrány gyenge volt, de amúgy őt tartom a legjobb légiósunknak és a végén össze is kapta magát. (Paár 40 pontot… Olvass tovább »

JólnézünkMIKI
Olvasó

Miliszavljevics? Molnár Marcika? Ruják Andriska? Garamvőlgyi?
Beck Feri adott nektek fizetést?
Kosárlabdázni kéne, de addig is szégyelljétek magatok…

elfogult vagyok
Olvasó

Miliszavljevics tavaly Kaposváron játszott! Ismerik, igy ki tudták venni a játékból! A szomorú, hogy ennek ellenére kellet “erőltetnünk, mivel SENKI nem játszott még csak elfogathatóan sem(!), hogy legyen tere a többieknek! Milos legalább hajtott, küzdött!! Ez BECSÜLENDŐ! Sajna 3 játékosunk van, a többi úgy látszik még “vízhordónak” is gyenge!

Hajrá OSE! Jöjjön a szív!!!!!!!!!!

Mike21
Olvasó

Kedves Oroszlányi Barátaink! Szeretném külön megköszönni, hogy 2019 után ismét, immár 2. alkalommal vendégül láttatok, mintha hazamentem volna, és ez Nektek köszönhető, olyan kedves szeretettel, barátsággal fogadtatok, ami példaértékű és sehol máshol nem tapasztalható. Végtelen hála, ökölpacsi, köszönet mindenért. Az, hogy Gubával az Oroszlányi lelátón ökölpacsizhatok, az, hogy a meccs után, integetés, taps mellett nem volt olyan Oroszlányi Szurkoló, aki pár jó szót, kedves mondatot ne mondott volna, az, hogy zárásként, már kocsiban ülve hazaindulva, elénk jött Oroszlányi Szurkolótársatok és kifeszített sállal köszönt el, abban a pillanatban minden benne volt, hogy miről szól ez az egész és ez mindent elmond… Olvass tovább »

AllenIverson
Olvasó

Először is Grat a csapatnak és üdv Oroszlányi barátainknak! Az első 6 perc katasztrófa volt,konkrétan már nekiálltam a telón játszani ami elég ritka meccsnézés közben nálam Aztán jött Boris és a játék teljesen más lett Diggs 3 napja van itt,de ez a srác ma engem meggyőzött.Védekezett,lepattanót szedett,pontokat szerzett,le a kalappal elötte. Jó volt hallani a kaposváriakat,remélem mindenki epségben hazaért Amúgy a végén látszott hogy Boriszból és Martinból sokat kivett a mai meccs,nem is ertettem h Martin miert nem pihent pár percet a vége felé. Viszont h ne csak dícsérjek. Rolival egyszerüen nem tudok ki ekülni.Ma is mintha fent se lett… Olvass tovább »

Kaposkosár KKK
Olvasó

Szép volt fiúk !
Gratula a csapatnak !
Oroszlány hajrá ZTE ellen nektek és aztán is a továbbiakban , találkozunk a közèphàzban !
Mi szombaton nyerjünk Szeged ellen és goo tovább előre !!

KPSVRKK
Olvasó

Örülök, hogy odaértem szurkolni, jó volt Oroszlányon lenni ma. Gratulálok a csapatunknak, nagyott küzdöttek!
18-1 nél Borisz gyakorlatilag kivette a meccsből Ihringet, Ruják nem akart játszani, nagy fordítás volt.
Diggs stabilan remek formában, gyakorlatilag beilleszkedett. Frissességet, dinamizmust hozott a támadásokba.
Hilliardon látszott, hogy még nincs rendben.
Roli egy ideje senkivel sincs partiban. A térde? Vagy ennyi volt?

Ellenív
Olvasó

Én még mérközést Oroszlányban nem hagytam ott,ma ez is bekövetkezett! Veszteni lehet emelt fővel meg térdre esve,mostanság csak térdre esve sikerül.A Kaposvár az első 5 perc után gödörben volt,de mi felsegítettük ugyaneszt eljátszottuk Szolnokon,csak ott a végén.15-20 pontos előnyből kikapni,az már fejben gyenge produkció.Össze kell kapni magát a csapatnak mert így komoly problémák lesznek(vannak).Hajrá Ose!Hajrá Bányász!

elfogult vagyok
Olvasó

Vállaltan elfogult vagyok! Szénporos a vérem (piros-fekete)! De!!!!! HOL A CSAPATUNK?!?!?!?! Ezt most nagyon meg kéne “magyarázni”! Most meg kellene szólalni az Elnöknek! A katasztrofális teljesítményt honorálni KELL! Engem az szomorított el igazán, hogy a meccs végén figyeltem a játékosokat, és CSAK Krasovec, Yordan, Ihring, Milos, és Tóth Bencén lehetett látni, hogy bántja Őket az eredmény! A többiek valahogy nem igen voltak összetörve! Sokan szidták Krasovec mestert, de szerintem nem Ő meccselt rosszul, nem Ő hagyta ki a ziccereket, max. azt kérdezném meg, hogy miért nem tudunk játszani felált védelemmel szemben, nem beszélve az emberfogásról? Gyakorlatilag mindjárt vége az igazolási… Olvass tovább »

theanswer
Olvasó

99%ban biztos vagyok h nem lesz semmiféle nyilatkozat.

Hunever
Olvasó

Sajnos, nincsenek meghatározó magyar játékosaink. Molnár egyik csapatanál sem volt elsőszámú a posztján, itt sem tud maradandót alkotni.

theanswer
Olvasó

Nem tudom neki a sérülése mennyire befolyásoló, de az h 10 perceket játszik számomra kurva szomorú. Így nem is lehet alkotni semmit .

Hunever
Olvasó

Sokáig volt sérült,talán ezért nem játszik többet. De sajnos a kapott időben sem mutat semmi biztatót.

theanswer
Olvasó

Én másképp látom, jól mozog a festékben, és kellene is h ne végig Burns játszon 5öst. Plusz mellőzhetnénk Garamvölgyit is egycsapásra. Nem értem miért játszik 20+perceket amikor deficit mindkét oldalon, MM ennél jóval többet rak le meccsenként, fele annyi játékidővel.

Hunever
Olvasó

Ár-érték arány,Molnárnak többet kellene lerakni az asztalra.

M.oro
Olvasó

Mert nem akar. Ő már csak levezet, elbohóhóckodik a zsíros fizetésért.
A vezetőség meg nézi, hogy tartunk egy ilyen embert a semmiért.

theanswer
Olvasó

Ezeket honnan szeded nem tudom 😀 vicces kissé. A minusz pontokból meg látszik mennyire értenek a kosárlabdához. Molnár igen is használható center, nem egy kétbalkezes balfasz, ez tény, meg az is h sérült volt és én például kurvára nem tudom h hány százalékos lehet az állapota, mert nem 10 percezni hoztuk ide 1 gurigáért hanem hogy kezdő cenyó legyen . Így ha a sérülése miatt nem bevethető úgy ahogy számoltak vele az a kisebb gond. Ha pedig a hozzálással lenne baj, akkor bevallom h tévedtem . Bár nem ezt látom benne. Mindenesetre mindkettőre a vezetőségnek kéne gyógyszert találni .

elfogult vagyok
Olvasó

Molnár lett az idei év “Bíró Olivére” hatalmas csalódás negatív teljesítmény!!

Bradley79
Olvasó

Hát ez rohadt gyenge volt! Most már sokadszor. A kispadon szinte senki, aki hozzá tudott volna tenni bármit a mai játékhoz (is) . Ha a playout a cél, akkor jó az irány. Ruják, Molnár, Carev, Garamvölgyi mit keresnek még itt? Ilyen támogatóval ez volt csak a felső polcon? Semmi játék csak keressük az üres embereket, ha még igen, akkor nem tudjuk befejezni 24 alatt sem. Ma az első 5 perc szép volt (16 pont), de utána semmi.
Ha ezek után a vezetőség nem lép, akkor jövőre szerintem megint B csoport.

M.oro
Olvasó

Így van a Magyar játékosaink sajnos meccsről meccsre hozzák a harmatgyenge szintet. Rujáknak volt 1-2 jobb meccse aztán ennyi. Küzdőszellem 0.

theanswer
Olvasó

Hála van a bajnokságban egy Zete, de azért jobb lesz odafigyelni. Mindenesetre nem a kiesést kellene elkerülni ezzel a kerettel.

Bradley79
Olvasó

Az baj, hogy ezzel a játékkal a ZTE is felmossa velünk a padlót!

HajraKapos
Olvasó

Jól van Quincy, maradhatsz. 😛 😀
Az első 6 perc után fogtam a fejem, hogy ez már megint mi, aztán jött Ford!
Nem megyek most bele elemzésbe, csak annyit mondok, hogy szép munka volt fiúk. Gratulálok a győzelemhez.
OSE! Kívánom, hogy kerüljetek ki a gödörből, és térjetek vissza a középmezőnybe.
Hajrá Kaposvár!

Rubik75
Olvasó

Szép győzelem volt.Sokat szidott Ford is ma jobb formáját hozta,Diggs nem nagyon hibázott,Price és Martin hozta magát,Hillard ma betli.A magyar mag szokásos.Sajnos Roli 0 volt ma (is),remélem azért mert sérült és nem azért mert totál kiégett lett.

Skcforever
Olvasó

Nekem hatalmas csalódás az Ose. 5be vártam őket. Grat Kaposvárra, idén Diggs kétszer nyert Oroszlányban😀

Kaposkosár KKK
Olvasó

Köszönjük nektek diggs it !

theanswer
Olvasó

Meccstől függetlenül Ruják elköltözhetne máshova, nem siratnám meg.

Mary
Olvasó

Azért ennyi büntetőt kihagyni meg is bosszulhatja magát.
Hajrá KKK!

Csippa
Olvasó

Azért most már kijelenthető, h az Ose nagy bajban van top 5-6os költségvetéssel…

Namár
Olvasó

Belenyúltál a bilibe,lenyaltad és megállapítottad az Ose költségvetését.Nem vagyok Ose fan,de bődületes baromságot írtál.
Ez mellett gratuláció Kaposvárra,jókor jót igazoltak.Úgy látszik a 2. helyért és a playout elkerüléséért is szoros küzedelmek lesznek.

Csippa
Olvasó

Jah, semlegesként biztos valaki ilyet ír 😂
Am igazolások alapján nem nehéz kikövetkezetni, lásd a többi hozzászólást, ki, hova várta az Oset. Ugye te sem gondolod komolyan, h mindenki a két szép szemükért igazolt oda 😉

Namár
Olvasó

Komolyan abból állítasz sorrendet,hogy itt pár kommentelő melyik csapatot ki-hova várta?Ehhez hozzátetted ki-mennyiért igazolt (ezt is csak úgy belőtted) és kikövetkeztetted az 5-6-os költségvetést.Vicces ember vagy te.De inkább szomorú,hogy komolyan is gondolod ezt a blődséget.És nem mellékesen egy teljes költségvetés nem törvényszerűen van egyenes arányosságban van a fizetési kerettel.

Csippa
Olvasó

És még mindig semmi közöd az osehoz, látszik is, h rajtad kívül itt mindenki hülye 😂

Hunever
Olvasó

Szerényebb az a költségvetés, hidd el.

Csippa
Olvasó

Ha jól számolom, most az Ose ezzel a 12.. tavaly fele ennyiből is sokkal jobban álltak, de nem vitatkozom. Ruják, Molnár sztem együtt többe kerülnek, mint a tavalyi magyar mag, a légiósok is magasabb polcról lettek véve bőven. Ettől függetlenül lehet, h nincs igazam, de Te legalább normális hangnemben írtál, ezt becsülöm 😉

Sipho
Olvasó

Sajnos, most már mèlyen bele kellene nyúlni az OSE szerkezetèbe. Ha ìgy folytatódik kiesès szèlère kerülünk.Grt.Kaposvárnak!

Sajka
Olvasó

Az Oroszlány eléggé mélyrepülésben van. A szolnoki demoralizáló módon elvesztett meccs után, mintha elpárolgott volna az önbizalmuk és igen mély gödörbe kerültek. Most is komoly előny után bukták el a meccset.

Namár
Olvasó

Mert előtte bődületes pozitív szériában volt az Ose?

Sajka
Olvasó

Ez igaz, de azért most az elmúlt 6 meccsből ötször kikapott az OSE.

Namár
Olvasó

Lefordítom: arra céloztam nem a Szolnoknál kezdődött a negatív széria….

SopronKCfan
Olvasó

Bravó Diggs!
Grat Kaposvárra!

Kováts Imre
Olvasó

Bravó, ez igen!

Sztolle
Olvasó

Diggs? Lehet….

Mary
Olvasó

Bízzunk benne, hogy nem csak egy felvillanás volt!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés