Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A félidő után felőrölte a Sopront a Szeged

Az első húsz percben még jól tartották magukat a tartalékos vendégek.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC 100-83 (21-21, 26-24, 24-16, 29-22)

Bajnokság, 2. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Papp P., Ádám J., Makrai M. (Bogárdi J.)

Szeged: Persons 31/15, Cook 14/3, Szatmári -, Bognár 16, Filipovic 4. Cserék: Polányi -, Keller 10/6, Kerpel-Fronius 4, Mayer -, Balogh 8, Hunt 5, Alston 8.

Sopron: Myers 29/6, Diggs 15/12, Ford 13, Sitku 8, Montgomery 17. Cserék: Csendes -, Schöll -, Werner 1.

Rendkívül tartalékosan látogatott a Szeged otthonába a Sopron csapata, míg Szrecsko Szekulovics együttese egyre jobban kezdett formába lendülni a találkozót megelőzően.

A soproniak kezdtek jobban, Myers és Montgomery kosaraival 4-0-val nyitották a mérkőzést, a túloldalon Filipovic szerezte a Szeged első pontjait, majd Bognár egalizált (4-4). Myers a triplavonalon túlról is eredményes tudott lenni, de erre is volt válasza a hazaiaknak. Kifogott egy jobb periódust az SKC, többek között Sitku ponterős játékának köszönhetően már a tízet is elérte a különbség (8-18). Szrecsko Szekulovics időkérését követően lendületesebbé vált a szegediek játéka és a negyed végére ki is egyenlítettek. 21-21.

A második felvonásban ott folytatta a Szedeák, ahol az elsőt abbahagyta és fokozatosan kezdett ellépni az ellenfelétől (27-23). Nem rogyott meg a Sopron, ezúttal Braniszlav Dzunics együttese került fölénybe, amely Montgomery és Myers játékára támaszkodva a vezetést is visszavette (27-30). Sok labdát adtak el a hazaiak, Myers zsákolása után megint nyolcra hízott a soproni előny, Balogh szépített (31-37). Persons remekül játszott a szegedieknél és hozzá kezdett fellépni Bognár is, ezzel visszajött kettőre a Szedeák, két és fél perccel a nagyszünet előtt (39-41). A hátralevő időben egyik fél sem tudott újítani, kétpontos szegedi előnnyel mentek félidőre a csapatok. 47-45.

A fordulás után is fej-fej mellett haladtak a felek, a kérdés csak az volt, vajon ki tudja-e bírni a jóval kisebb rotációval dolgozó Sopron a szegedi rohamokat. Huzamosabb ideig nem tudtak a gyűrűbe találni a vendégek, míg hazai oldalon Bognár és Cook is jól célzott, 55-51-re módosult az eredmény. Amikor kezdett volna jobban elhúzni a Szedeák, akkor érkezett Diggs hármasa a sarokból, semmi sem dőlt még el a harmadik negyed derekára (57-54). Innen viszont három hazai pont érkezett, hattal ment el a Szedeák. Myers két büntetővel szépített, majd egy triplát is elsüllyesztett, újra csak egy labdányi volt a differencia (60-59). Cook talált utat a gyűrűig, ám Montgomery egyből zsákolt az ellentámadásból. Az utolsó percekben sokat hibáztak a soproniak, amiket rendre kihasznált a Szeged, ráadásul Persons távoli hármasa is a gyűrűbe hullott az utolsó másodpercben, villámgyorsan lépett meg tízzel a hazai együttes. 71-61.

Myers próbálta tartani a lelket az övéiben, a záró felvonás elején már 27 pontnál járt, ám sokkal több lábon álltak a hazaiak, akik magabiztosan őrizték előnyüket (79-69). Próbálkozott becsülettel a Sopron KC, de a kulcsjátékosok kezdtek egyre jobban fáradni, míg a többet rotáló szegediek egyre jobban kihasználták a fizikai fölényüket. Innen már nem volt visszaút, a végére magabiztos előnyt harcolt ki a Szedeák együttese, amely így megszerezte a harmadik győzelmét a bajnokságban. 100-83.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Artur DokiCsakaSopronTomeeeeeeBaszketbollnemKalman Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

A hazaiak úgy jutottak el 100ig,hogy Alston és Hunt ma is nagyot ment,8 illetve 5 pont
Meglepődnék ha Szegeden fejeznék be a szezont,bár a fene tudja…

nemKalman
Olvasó

Bane OUT✌️

CsakaSopron
Olvasó

Kezd saskabaréba torkollank az egész. Lassan azt várom hogy elém mint szurkoló elé tegyék le a szerződést hogy legalább a padon meglegyünk annyian hogy kiálhassunk… Az meg mindent elmond a játékképünkről hogy 40 perc alatt sikerült összerakni 12 darab gólpasszt… 12!!!!!! Érdekes, amikor megnyertük a hazai meccseket kis híján Halász Ákos egymaga osztott ennyit. Nem szóltak a srácoknak illetve Bánénak hogy a kosárlabda csapatsport???? Minden meccsen az első 4-5 percben még valami figura szerű mozgást láthatunk, még csak-csak jár a labda. Na de utána. 2-2 vagy Teyvon srác 1-1 és dobás. Akkor minek vagyunk fent 5 en? Érthetetlen számomra. Werner… Olvass tovább »

Tomeeeeee
Olvasó

Mi kell ahoz, hogy kirúgják ezt a majmot? Kinyírja a fél csapatot utána meg azzal takarózik,, hogy nem tudunk rendesen edzeni és, hogy ilyen összeállításban ez ennyire elég.. Vezetőség nem látjátok, hogy semmi elképzelés a támadásban a védekezés is pocsék és ha még fel is épülnek a sérültek annyira túlhajt mindenkit, hogy utána megint le fog sérülni egy csomó játékos! Amúgy meg elég gáz, hogy ha a Borisov 36 évesen nem rázza meg magát azon a két meccsen akkor most nyeretlenül csücsülnénk az utolsó helyen… Uraim ha nincs pénz edző cserére akkor miért nem próbálhatja meg a Bors Miki a… Olvass tovább »

SopronKCfan
Olvasó

Pont ez jutott eszembe, hogy Bors Miki meccselt tavaly az Olaj ellen és egy rossz mozdulata nem volt. Én is megnézném Őt.

nemKalman
Olvasó

El nem tudom képzelni, hogy ki látott fantáziát Dzunics mesterben, évek óta minden csapatával betlizik, mindenhol ugyanolyan ész nélküli streetball-al, szar védekezéssel, a meccselése meg U16-ba is gyenge lenne. Ezt még megpúpozta, hogy lesérült mellette 2 hónap alatt 7 játékos! Gratulálok ehhez! ??

SopronKCfan
Olvasó

És akkor állandóan a magyarokkal üvölt. Nem először.

Baszketboll
Olvasó

Fehérváron is ezt csinálta. Leüvöltötte a magyarok fejét a padon azért, mert vmelyik légiós hülyeséget csinált a pályán. Aztán amikor lecserélte a légióst, akkor azzal meg puszi-pacsi volt…??

SopronKCfan
Olvasó

Sorozatban az ötödik. Streetball, nulla védekezés. Mit lehet erre mondani? Kérjük az időpontot a playoutra.
Grat a Szegednek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés