Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“A fehérvári szurkolók a legjobbak, vissza kell szereznünk a bizalmukat”

Luka Markovics eddig mindig szerzett érmet az Albával, most is szeretne dobogóra lépni.:

:

A 25 esztendős bedobó, Luka Markovics három, egyértelműen sikeres, fehérvári szezon után, tavaly szeptemberben szerződött Kaposvárra. Gyorsan alapember lett a somogyi egyletben. Marasztalták, de úgy döntött, visszatér az Albához.

– Örülök, hogy így alakult, a két klub meg tudott állapodni, én is gyorsan megegyeztem az Alba vezetőivel – nyilatkozta Markovics az albakosar.hu-nak. – Úgy gondolom, jó döntés volt a Kaposvári KK-ba igazolni, számítottak rám, igyekeztem jó játékkal meghálálni a bizalmat. Sajnos nem jutottunk a középházba, mi is alul folytattuk, mint a Fehérvár. Nem sokon múlt, a Kecskemét ellen ment el minden, kétszeri hosszabbításban, egy ponttal kikaptunk. Elképesztő pechesek voltunk, én pedig rendkívül csalódott.

Az Albának is egy meccs hiányzott, a két egyesület tehát hasonló utat járt be.

– Természetesen figyeltem a fehérváriak szereplését, szomorú voltam, hogy ez a sikeres, nagy múltú egyesület a 11. helyen zárta a bajnokságot. A Kaposvár is a play off-ba igyekezett, januárig nagyon sok vereséget szenvedtünk, aztán cseréltek 4-5 játékost, elindultunk felfelé, elkaptuk a fonalat, 9 meccset nyertünk zsinórban. Megteremtettük az esélyt, hogy komoly célokért küzdjünk. Az edzővel, Fekete Ádámmal nagyon jól kijöttem, hitt bennem, jó volt a kommunikációja velem és a társakkal. Közel 25 percet kaptam a bizonyításra a meccseken. Még egy évig élt a szerződésem, gondoltam, azt ki is töltöm.

Aztán érkezett az Alba ajánlata.

– Két, másik élcsapat is keresett, de nem sokat gondolkodtam, mit kell választanom. Szerettem Kaposváron kosarazni, a városban imádják a kosárlabdát, mindig telt ház van a meccseken, a szurkolók a gyengébb szereplés ellenére sem fordultak el tőlünk.

Kaposváron időközben átadták az új csarnokot, amelyben Markovics már vendégként lép pályára.

– Májusban volt az avató, amikor mi már befejeztük a szezont. Nagyon szép az új, kaposvári létesítmény, modern aréna, egyszer voltam benne, az átadás előtt. Az Albával majd többször megfordulok benne. Azonban amikor hívott a Fehérvár, nem sokat gondolkodtam. Szabadkán születtem, aztán Szolnokon játszottam egy évet, Pakson másfelet, majd 2015 nyarán érkeztem Fehérvárra. Ez az én városom, itt szeretek élni és sportolni. Amikor az Olajhoz kerültem, 18 éves voltam, döntően az U20-as csapatban számoltak velem, bár szóhoz jutottam a felnőtteknél is, 5-10 percet kaptam a meccseken. Bajnoki és kupaezüstöt szereztünk, ugyanis mindkét fináléban kikaptunk az Albától. A 2013-as fehérvári együttes jobb volt, mint az Olaj. Az Atomerőműben több bizalmat kaptam, bajnoki és kupabronz volt a mérleg, majd elfogadtam a Fehérvár ajánlatát. Minden szempontból kedvezőbb volt, mint a tolnaiak által kínált lehetőség. Továbbá szempont volt, hogy indultunk a FIBA Europe Cup sorozaton. Ez számomra lényeges, egy évvel korábban az ASE gárdájával az Eurochallenge sorozaton szerepeltünk.

Most viszont nem lesz lehetősége kitekinteni a nemzetközi porondra.

– Ez igaz. Azon dolgozunk majd, hogy visszatérjünk, ehhez persze az kell, hogy a bajnokságban ott legyünk az élmezőnyben. Nyilván nagyon jó lenne dobogóra lépni. Remélem, meghatározó együttese leszünk a bajnokságnak. Az itt töltött három idényem során mindig szereztem érmet. 2016 nyarán második helyen zártunk az Olaj KK mögött, az alföldiek 3-1-es összesítéssel lettek bajnokok, jobbak voltak nálunk. Egy évvel később a győri kupadöntőben legyőztük őket, a Falcót pedig a bajnoki fináléban. Tavaly nyáron bronzérmet szereztünk, ez is megfelelt a realitásoknak. A klub szempontjából egyértelműen a 2016-2017-es, két sikerrel záruló szezon volt a legjobb, nekem nem annyira, nem kaptam annyi lehetőséget, amennyit szerettem volna. A győzelmeket annak köszönhettük, hogy nagyon jó szellemű társaság jött össze, kiváló volt a hangulat a pályán, az öltözőben, a drukkerekkel, ez rengeteget jelent. A 2017-18-as idény nagyon rosszul alakult számomra, a vállammal bajlódtam, novembertől egyetlen meccset sem játszottam. Korábban nem voltam sérülékeny, akkor azonban több mint fél évet kénytelen voltam kihagyni. Miután nem javult az állapotom, műtét, majd hosszas rehabilitáció következett. Azóta minden a legnagyobb rendben.

Az Alba kerete folyamatos változásban van, de így is akad olyan, akivel anno együtt szerepelt.

– Csorvási Milánnal egy évet játszottam, örülök, hogy ő is visszatért. A fiatalok közül a Takács ikrekkel gyakran edzettünk, de mérkőzésen nem voltunk együtt a parketten. Remélem, visszatér a korábbi, remek hangulat a csarnokba, sokan lesznek a meccseken és biztatnak bennünket. A fehérvári szurkolók a legjobbak, vissza kell szereznünk a bizalmukat. Várom a szezonkezdést, jó lesz új magamra ölteni az Alba kék-fehér szerelését.

fotó: Zsu

35 hozzászólás

35
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszModus operandiEmőkefanBest2KreMaestro.44 Recent comment authors
derryl
Olvasó

Közben az Olajos cikk eltűnt, erre reagáltam az U20-as cikknél.

Modus operandi
Olvasó

Cenzúra?

KreMaestro.44
Olvasó

Persze, hogy mi vagyunk neki a legjobbak. Ha nem is hangerőben, de velünk bármikor sörözhet, ehet pacalpörköltet vagy akár bulizhat is! Luka nem is oly rég még a fociszurkolókkal közösen szervezett adománygyűjtést. Jah, és szívesen beugrott meccsek után is egy-egy kocsmába az RBD-sekkel. Mi kell még, hogy tényleg mi, fehérvári szurkolók legyünk neki a legjobbak?

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Jó lenne ha rábeszélne az RBD-seket ,hogy jöjjenek néha legalább a nagyobb meccsekre kéne valami igazi hangulat persze az érzés a legfontosabb de kéne egy hangulattal lenne az igazi 😀

KreMaestro.44
Olvasó

De ha nen érdekli őket a kosárlabda, akkor tartson fegyvert a fejükhöz, hogy már pedig ti jöttök az Olaj ellen pl? Eszed annyi mint Simonnak vezetői szerepben…. Megsúgom neked, kézire is elsősorban a szép lányok miatt kezdett el járni az RBD.

derryl
Olvasó

Maestro! Nem akarok álmatlanul forgolódni, de mit jelent az RBD?

KreMaestro.44
Olvasó

Red Blue Devils,de igazából mindenki RBD-nek hívja.

derryl
Olvasó

Köszi.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Hallottál-e a Rocsóról? (légyszi mondd azt, hogy igen, mert nem akarom belinkelni azt a bizonyos dalt…:D )

Emőkefan
Olvasó

A pacalpörkölt meg a sok sör után megint lehet lerugdalni a tükröket.

KPSVRKK
Olvasó

Köszi Luka, sok sikert!
És jó étvágyat!

donnarumma
Olvasó

Jopofa nyilatkozat..semmi baj nincs vele,mit mondana szegény?
Nem kell komolyan venni,ennyi

KovàcsIstvàn
Olvasó

Ez beteg!!! Asszonykórus ……. .. …..!!!!!

Setback
Vendég
Setback

Máskor meg az a bajotok, hogy nincs klubhűség. Szimpatikus nyilatkozat és a Kaposvár felé is teljesen korrekt a hozzáállás.
Az, hogy elfogult a kedvenc csapata szurkolóival kapcsolatban pedig nem érdemel bántó hozzászólást.
Valakik a focit szeretik, mások pedig a kézit, stb. Ahogy a szegedi és a veszprémi kosármeccsek sincsenek tele kéziszurkolókkal, úgy máshol sem várható el, hogy szeressenek egy másik sportágat mégha egy településen is szerepelnek. Persze biztos vannak átfedések.

ldd
Olvasó

Talán az is lehet egy szempont,hogy nálam szerényen 1 meccs kb. 5.000 Ft
Ha van család és ők is mennének akkor …
Nem kevés lóvé …

derryl
Olvasó

Luka volt már orvosi vizsgán?

A fehérvári szurkolók a legjobbak! Ez már rágalmazás!

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Legalább ők a saját városukban laknak nem pestről járnak szurkolni…

derryl
Olvasó

Szerintem minden ember a saját falujában, városában lakik, de hagyjuk!
Mondjuk én speciel Szolnokon.

Hagyadmár...
Olvasó

Mibe a legjobbak??? Pacalfőzésbe???

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Ahhoz képest ,hogy 90 ezerrel többen vagyunk mint a Körmendiek 25-el mint a Szolnokiak és 20-al mint a Szombathelyiek sajnálattal mondom ,hogy ezekhez képest elég gázosak a kosárpályán az “ultráink” kár is tagadni még nekem is esélytelen ebből pozitvan kijönni és hihetetlen erejü tábornak beállitani őket.De van egy RBD-nk rájuk minden FEHÉRVÁRI büszke lehet!

Marillion
Olvasó

Nincs miért pirulni,Szombathelyen meg a Haladás ultrái nem járnak Falco meccsre….mégha a Zte jön akkor sem…De nekem egy magánvéleményem hogy nem is hiányoznak….Ha valaki/k nem érzik magukénak a csapatot akkor nincs miről beszélni…

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Nyilván ezt érezni kell de azért amikor bojkottot hirdettek mind a 7-en akkor arra már kevés a kinos szó…

Best2
Olvasó

Azért ez így nem igaz. Vagyunk páran akik itt is, ott is vagyunk. De sajnos részben és nem elegen. Másik fele meg inkább elmegy falura

pbask
Vendég
pbask

EDKÉHÁNÉD EDKÉHÁNÉD!!!!!!44

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Itt azért lehetett volna egy kis csetepaté ha nem léptek vissza… https://www.youtube.com/watch?v=D4J260OMkUs

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Ja Kobayasi Fehérvári társammal nem tudom mi leheet azóta sem került elő…

pbask
Vendég
pbask

Idegösszeomlással kezelik valamerre.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Jokics bástya legalább te jelentkezz ha vagy. 😀

pbask
Vendég
pbask

Zene tetszik. Valaki ismeri?:D

Aramis
Vendég
Aramis

Ki mire büszke ugye…
Fehérvár erre az agyhalottakból álló RBD-re akik nőket meg gyerekeket ütnek egy labdarúgómeccs keretében.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR

Mikooo volt ilyen?Szerintem azt te kaptad és azt sem tudtad ,hogy fiu vagy e vagy lány…

Aramis
Vendég
Aramis

Akkor üssetek akit csak értek.
És büszkélkedj vele továbbra is.
Fehérvár díszpolgárai! 😀

Tomika2
Vendég
Tomika2

“A fehérvári szurkolók a legjobbak” ???
Ez még a “mindig a következő feladatra koncentrálunk” és a “lépésről lépésre haladunk” kliséknél is röhejesebb.

milanka487
Olvasó

Legjobbak??…Igazi szalonközönség

pbask
Vendég
pbask

#pacalpöriértjöttem

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés