Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A fáradt PVSK parancsolt megálljt az Atomerőműnek

Esélye sem volt a paksiaknak.

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 85-68 (24-8, 14-18, 22-16, 25-26)

Bajnokság, 24. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Tőzsér D. K., Török R., Györfy R. (Nagy J.)

PVSK: Pongó 10/6, Taylor 17/3, Budimir 6/3, Csirics 26/6, Horti 21. Csere: Wright 2, Demeter 3/3, Bíró -.

ASE: Kovács Ák. 11/6, Faust 10/6, Henton 5/3, Eilingsfeld 8/6, Jevtovics 17. Csere: Ruják 10/3, Horváth K. -, Williams 7.

Alább fagyott a korábbi mérkőzéseken tapasztalt paksi lendület az első negyedben, hiszen tíz perc alatt csupán nyolc pontra volt képes az Atomerőmű. Három és fél perc után Csirics zsákolása után már 11-4-re vezettek a pécsiek. Hamar tíz pont fölé hízott a különbség, a vendégek pedig képtelenek voltak a gyűrűbe találni. Az utolsó percben még Pongó triplája is behullott, így nagy távolság alakult ki a felek között (24-8).

Csirics duplájára jött Eilingsfeld válasza a második negyedben, ekkor lépte át a tíz pontot a Paks. Belejöttek a vendégek a pontszerzésbe, de ez így is csak annyira volt elég, hogy tíz pont körül állandósult a különbség. A negyedet ugyan megnyerte az ASE, de még tizenkét pont volt a hazaiak előnye (38-26).

Elmaradt az Atomerőmű feltámadása, továbbra is a Pécsnél volt a kezdeményes. Csirke Ferenc csapata  magabiztosan vezetett. A paksi támadások nem működtek gördülékenyen, a hazaiak pedig ezt kihasználva ismét egyre nagyobbá tették a különbséget. Tizennyolc lett közte a záró játékrész előtt, így nagy csoda kellett volna a vendégek fordításához (60-42).

Érezve a bajt, elkezdtek hajrázni a tolnaiak, de ez már későinek bizonyult. A negyedet ugyan megnyerték Braniszlav Dzunics tanítványai, de a pécsiek jól gazdálkodtak a korábban megszerzett előnyükkel. Így hiába félt Csirke Ferenc vezetőedző attól, hogy a kilenc napja pályára nem lépő paksiak sokkal frissebbek lesznek, a bajnoki lendület mégis nekik kedvezett (85-68).

Fotó: pvsk-panthers.hu

HIRDETÉS
15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Cadillac Eldorado BroughamderrylKareem Abdul-Jabbarpanther24es Recent comment authors
Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Azt nem értem a paksi “szurkoló”, hogy mi viszi arra, hogy az Eilingsfeldnek dumáljon, mert elmondása szerint rosszul játszik,hanem tetszik akkor cseréljenek helyet és ő menjen oda és védekezzen a “nyugdíjas” Csiricsen (gratula a teljesítményhez) és mutassa meg, hogyan kell. Lehet, hogy csak Pakson van így, ha nyer a csapat mindenki boldog mi van vagyunk az ASE, de ha kikaptunk akkor egy játékosok és az edzőt kezdik hibáztatni, természtesen tisztelet a KIVÉTELNEK!

krapulaksz simon
Olvasó

Kicsit ügyesebbek lettek volna a paksiak, akkor nem lett volna ekkora különbség a végén. Ha pedig sokkal ügyesebbek lettek volna, akar győztesen is hagyhatták volna el a pécsi parkettát.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

A fáradt PVSK … jó cím !!!
Jut eszembe …
Az EB döntőre rápihentek a szerbek, a szlovének nem ismertek fáradságot.
Diadalmaskodtak a szlovének a favorizált (és pihent) szerbek felett :))

derryl
Olvasó

Ezen a címen akadt meg nekem is a szemem. Sajnálom szegényeket, meg kell egy picit dolgozni a lóvéért, három hónap alatt volt egy szerdai meccs is!

krapulaksz simon
Olvasó

Tyírity és Bugyimír sok(k) volt ma a Paks együttesének. Remélem a középszakaszban jobban tudnak alkalmazkodni az ellenfél módosításaira.

24es
Vendég
24es

Az volt a szerencsénk, hogy fáradt volt a Pécs. Henton-Williams páros ismét hozta a szokásost…

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, legfőképp Ciricnek és Bálintnak, akik elképesztően jól játszottak egész meccsen (mondjuk Ciric 10/2 távolija azért szokott jobb is lenni). Csapatszinten kiválóan védekeztünk és a lepattanókat is kontrolálni tudtuk, többet szedtünk mint a Paks, kiemelendő, hogy Pongó és Taylor összesen 16ot szedtek a 41ből, ami azért nem semmi. Hozzátartozik persze a meccs összképéhez, hogy a Paks nem gyakran dob ilyen rosszul távolról, még a tiszta helyzetek is mellémentek, bár ebben mi sem nyújtottunk kiemelkedőt. Ezzel a védekezéssel és küzdéssel még bármi lehet, és ha hárman is tudnak pontot dobni (Taylor, Horti, Ciric), akkor megnyerhetjük a hátralévő két mérkőzésünket… Olvass tovább »

lizapanna
Olvasó

Úgy gondolom, nagyon nagy szívvel és lelkesedéssel megdolgoztunk ezért a győzelemért, szép volt fiúk!

WI
Olvasó

Oké totál megérdemeltük ezt a mai vereséget,de Csirke Fecó nagyon rutinosan telesírtad a sajtót.Kabaré vagy Feri,sose leszel egy élcsapat edzője…

24es
Vendég
24es

Semmi szükség itt Csirke Ferizni… Grat a Pécsnek!

panther
Olvasó

Korrekt, köszönjük !

Sportszerű mérkőzés volt, ma valamivel jobbak voltunk.

Ilyen a sport!

panther
Olvasó

Ha titeket Csibe meccs előtti nyilatkozata félre tud vezetni a mai videózós-elemzős világban, akkor erre nincs más szó, mint hogy lúzerek vagytok! 🙂

Egyébként pedig nem gondolnám, hogy azok lennétek és hogy ez bármit is számított, Báne nyilván nem azt mondta a játékosainak, hogy oké fiúk, ma fél gőzzel is elég lesz, mert fáradtak a pécsiek…

Értem én a frusztráltságodat, persze, de rossz helyen kopogtatsz.

Gondolom azzal van bajod, hogy Csirke olyan védekezést talált ki, ami szemmel láthatóan meglepett titeket. Ennek is nyilván a gonosz sajtó az oka… 🙂

Gondold ezt át még egyszer, hidd el, jobban fogod érezni magad! 🙂

krapulaksz simon
Olvasó

Valami nem stimmelt a mai meccsel…

Paks II
Olvasó

Szégyen volt ez a mai teljesítmény!! Nem hiszem el hogy ezt a meccset nem adták el… A legjobb a ma estében Ruják András teljesítménye!!

panther
Olvasó

Nyilván eladták, és közben arra is ügyeltek, hogy az egymás közötti összevetésben is mi legyünk a jobbak, hátha így sikerül lemaradni a középházi rájátszásról is! 🙂 🙂

Gondolkodj, mielőtt írsz, mindenki jobban járna.

Persze arról is írhattál volna, hogy a 38 éves Csiro bohócot csinált a teljes amerikai kontingensetekből. De ez nyilván fáj…

Ha jól érzékeltem, a meccs végén még a Pécsre látogató paksi szurkolók is megtapsolták, amiért hatalmas respect!

Úgy vélem, te nem voltál közöttük…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés