Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Falco maradt veretlen, a Kaposvár pedig nyeretlen

Nagyot küzdöttek a vendégek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK 81-74 (15-16, 19-19, 28-20, 19-19)

Bajnokság, 3. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2620 néző
V.: app Péter, Török R., Kulcsár T. (Schäffer B.)

Falco: Hooker 12/6, Benke 11/3, Bíró -, Washington 6, Reddic 10. Csere: Krivacsevics -, Perl 14, Váradi 8, Lake 6, Filipovity 14/12.

Kaposvár: Davis 19/6, Norfleet 18/6, Ponjavics 3/3, Hendlein 2, Dramicsanin 14/9. Csere: Lalic 15, Baki -, Krnjajski 3/3, Bogdán -.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, közel két percet kellett várni, mire Reddic elsőként betalált, de az egyik büntetőjét még ő is elrontotta. Dramicsanin egy hármassal fordított. A harmadik percben elcserélte magát Fekete Ádám (Hendlein helyére Lalic állt be), öt légiós került a pályára, így a szabályok értelmében technikait kapott a vendég kispad. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed után 15-16 volt az állás, köszönhetően Norfleet dudaszós hármasának.

fotó: ugytudjuk.hu/Bonyhádi Zoltán

Az ex-szombathelyi légiós nagyon motiváltan játszott, büntetőkkel növelte tovább csapata előnyét, Okorn másfél perc után időt kért. Hiába, 10-0-val kezdett a KKK, nagyon gyenge százalékkal dobott a Falco, ráadásul három perc után 5-0 volt a faultarány. Benke törte meg a hosszú hazai kosárcsendet. Perl és Filipovity kosaraival aztán elkezdett zárkózni a bajnok, a tizenötödik percben, 22-28-nál meg is szakította a játékot Fekete Ádám. Egyre csak közeledett a Falco, 31-31-nél Benke egy zsákolással egyenlített, Hooker kosarával pedig hosszú idő után fordult a kocka, így ismét időt kért Fekete. Nem adták fel a kékek, a félidőre előnnyel is mentek (34-35).

A fordulás után Davis talált be először, ziccerből, majd Washington zsákolt egy nagyot. A második félidőre átért Zalaegerszegről Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány is. 38-39-nél Ponjavics követett el sportszerűtlen hibát Benkével szemben, majd nem sokkal később is ugyanez volt a leosztás Davis és a megiramodó Hooker találkozásakor. Mielőtt még elment volna tízzel a Falco, Dramicsanin gyorsan bevágott két hármast (55-52). 62-55-ről indult a záró felvonás.

Davis tizennegyedik, Perl tizenkettedik pontját jegyezte. Perl szép szólója után Fekete időt kért, 66-57 volt az állás. Lake közelijével először vezetett tíz fölött a címvédő. A vendégektől Ponjavics a 34. percben kiszállt. A hátralévő időben újabb fordulat már nem jött, a Falco ha nehezen is, de felőrölte a nagyot küzdő és jól játszó kaposváriakat, így továbbra is hibátlan a bajnokságban.

Fotó: ugytudjuk.hu/Bonyhádi Zoltán

HIRDETÉS

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
Kareem Abdul-JabbarHagyadmár...MarillionBajuszkiralyValvano Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“A Falco maradt veretlen, a Kaposvár pedig nyeretlen”
Veretlen, vagy nyeretlen … tökmindegy,
mindenki zsebében landolt a zsozsó.
Ez a lényeg.
Szó sincs siker-orientáltságról, vagyis arról, hogy az kapjon jutalmat, aki megdolgozott érte.
Langyos víz, partot mos :))

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Kaposvári szurkolóként nem örülök, hogy lassan benne van már a 0:4, a zsozsót viszont érdemtelenül többen zsebre vágják rendületlenül.
Eszébe se jut a kaposvári szamurájoknak a harakiri.
Pedig a kezdetek kezdetén micsoda dérrel-durral jelentettek be valamilyen igazságosabb költségvetést. Azért található itt jó pár léhűtő a pénz széttrancsírozásában, jócskán a hatalmon lévő helyi politika is benne van.
Nem így lett beharangozva, és ez szégyen.

Bajuszkiraly
Olvasó

Ivkovics választotta a gyenge légiósokat Kaposvárra, de Fekete Ádámot Szita Károly erőltette.
Sztojan Ádámot nem tartja edzőnek, és majd amikor eredményt akar, akkor ő maga ül a padra, vagy hozza Forrayt.

Hagyadmár...
Olvasó

Na mert aztán Forray jobb edző… Fekete is mehetne isten hírével most már!

Valvano
Olvasó

Szerintem ha Ivkovics Egerszegen marad, akkor nyerünk. 😏 Vagy ha csak fele ennyi labdát adunk el, és annak a felét be is dobjuk, akkor is nyerünk. Vagy ha Norfleetet időben lecseréljük, talán akkor is. Vagy ha megtanulunk időt kérni, amikor kellene-ami már-már azt sejtetné, hogy nyerni akarunk-, talán akkor is nyerünk. Vagy ha 10 pontos hátránynál, 3-4 perccel a vége előtt az irányítók nem a félpályánál pumpálnák a labdát, talán az is azt az illúziót keltené, hogy szeretnénk nyerni. De nem… 🤔 Vagy ha én is bérletet vennék, hogy hetente agybajt kapják a tö.etlenkedéstől. De nem. Tuti, hogy nem! (Ádám!… Olvass tovább »

Tom72
Olvasó

Profi ligában amatőr edző. Kár ezt másképp magyarázni.

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Azt hiszem a mai meccs után ez a legtöbb jó, ami elmondható. Jó a csapat, de csak annyira, amennyit abból a pályára tesz. Amikor a tizenötödik percben közel tíz pontos hátránynál a csapat összesen kilenc val értéken állt, akkor kicsit boszankodtam. Nagy öröm a BL, meg az is, hogy sok jó játékos van, de attól még talán lehetne jól játszani. Egerszeg ellen egy rossz negyed volt, ma csak egy jó. Én jobban örülnék egy szerény, szorgalmas, koncentrált csapatnak, mint egyénieskedő, túltengő önbizalomú, szétszórt játékot mutatónak. Tudom szezon eleje, meg a héten volt már egy meccs,… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

Meg hozzá kell tenni ehhez még azt is hogy Okorn is jól benézte a légiósokat! Okorn: Fokozatosan építjük fel a szezonra a csapatot! DE MEDDIG?!

Aramis
Vendég
Aramis

Ez a meccs a Falconak a kötelező győzelem kategória volt.
A szerdai, Dijon elleni meccs miatt a körítés mellékes volt.
Ennyit erről.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a vendégeknek,nagyon szervezettek voltak.
Ahogy vártuk, a Kaposváriak jobban bírták a kemény védekezést,mint Papp…valaki elkaphatná már végre…
A győzelem a lényeg-gyerünk tovább

Justice
Olvasó

19 eladott labdával nem lehet meccset nyerni sajnos…és Ádámmal sem…
Továbbra is hajrá Kaposvár !!

Bezse
Olvasó

Baki , Ponjavic kuka. 3as poszt teljesen lyukas. A 2 használhatatlan helyett kellene valaki.

J.R.Benitez
Olvasó

Finoman fogalmazva nem toltuk túl ezt a meccset…. Voltak jó pillanataink de ez még kezdeti stádium. Tetszik az irány, leszünk mi ennél sokkal jobbak is! De egy apró észrevétel ami nem tetszik! Ha BL-ben Zozóval akarunk védelmet bontani, akkor szenvedni fogunk. Kaposvár szívós volt, de ha egy csapatnak ez a legjobb tulajdonsága, az nem túl szívderítő. Sok sikert nekik! FALCO!

KPSVRKK
Olvasó

Nem ezt a meccset kellett megnyerni, de ezt most meg lehetett volna.
Sosem bíróztam de a második félidőben mindenért faultot fújtak ránk, de mi alig kaptunk, mintha valami hirtelen megváltozott volna. Meglátták Sztojant, vagy mi a franc?!
A vereség ellenére gratulálok a csapatnak nagyot küzdöttek!
Ádámnak nem gratulálok az elcseszett cseréhez.

Baki (0 pont, -3 VAL) szomorú látvány a pályán.

Ezzel a játékkal sok csapatot meg tudunk verni, pl az előző 2 meccs is meg lehetett volna.

A következő meglesz!!!

Rubik75
Olvasó

Csapat ma jobban teljesített de most már ez kevés úgy,hogy már a többi csapat is elkezdett nyerni.Két helyen mindenképp változtatni kell,egyik Baki mert bár mennyire is bírom a fejét,ez nem szimpàtián múlik,hogy idén is nullán hozzá le a meccseit.Szóval helyette kell egy jó hármas.A másik Ádám,már tavaly is mennie kellett volna,de most idén azt hiszem nem szabad tovább várni.Csak szurkoló vagyok de nem láttam,hogy a játékosokat tudná motiválni.Azt sem értem,hogy miért van ilyen kevés rádobásunk.Vissza néztem az elmúlt 3 fordulót a legkevesebb kosárba Dobó csapatok között vagyunk.De lehet,hogy a legkevesebbet mi dobtunk rá.Pedig csak pár ponttal kaptunk ki mindhárom meccsen.Lehet… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Ezt most komolyan írtad???
Minden negyedben 3 perc után dobhattatok már! Esélyünk nem volt az agresszív védekezésre 35 percen keresztül..Na mindegy, ezen nem is akarok vitatkozni,felesleges mert szerintem egy másodpercig nem volt esélyetek a győzelemre..
Azzal viszont egyetértek,hogy ezzel a játékkal,sok helyen nyerni fogtok

ldd
Olvasó

A Kaposvár egyre jobban beleérik a “Szimpatikus vesztes” szerepébe.
Örömteli hogy B.Beni pályára került.
Okorn rotációja egy sz@r… volt ma.

MKE181
Olvasó

Bravo Mo

kobee77
Olvasó

A Falco még az idén elkezd védekezni?
Ha szezon végéig működik a “csak dobjuk túl” az ellenfelet taktika, akkor rendben van, úgy is lehet.

pbask
Vendég
pbask

lol

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

😂

Bozic
Olvasó

Baaazz. A 3. Forduloban mar szamonkeritek a vedekezest? Amig a BL megy, addig ez lesz. Ha vedekezes kell, akkor nyomja a csapat. Lasd a romanok es lettek ellen.

WSreborn
Olvasó

Láttad a Falco eddigi meccseit???

kobee77
Olvasó

Kicsit nézzetek meg jobban azt a defensivet. Értem én hogy offensivebe első a csapat, de amíg az elváltásokkal is gondok vannak, nincs miről beszélni

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés