Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Falco kidolgozott egy akciótervet, amivel “megmentenék” az idei bajnokságot

Gasper Okorn állítja, ha nem lépnek a csapatok az egész magyar kosárlabda veszélybe kerül.:

:

Drámai hangvételű levelet juttatott el a BB1.hu szerkesztőségéhez a Falco KC Szombathely, amit a csapat szlovén sikeredzője, Gasper Okorn jegyez. A levelet változtatás nélkül közöljük.

Gasper Okorn, a Falco KC Szombathely vezetőedzőjének közleménye:

Már többször leültünk és beszélgettünk arról, milyen hatásai lehetnek a vírusnak a bajnokságra, a felkészülésre. Az utóbbi napok történései után, úgy érzem, beszélnünk kell nyíltan, hogy amerre most halad a bajnokság, az nagyon nem jó irány. Konkrétan VESZÉLYBEN VAN! A csapatoknak, a vezetőknek, beleértve a Falcot és engem is, mindannyiunk feladata, hogy megmentsük a szezont. Már nem beszélhetünk leegyeztetett időpontokról, az októberben kiadott „Bajnoki műsor” óráról – órára változik meg. Jelenleg több az elhalasztott mérkőzés, mint a lejátszott. Ez így nem mehet tovább.

Már a szezon előtt többször felmerült az edzők, csapatok között, hogy hamarabb kéne kezdeni a bajnokságot. Nem akartunk várni októberig, hanem nyár végén – közepén már útjára indítottuk volna ligát. Sajnos akkor nem hallgatták meg a kérésünket, felszólalásunkat, így most itt tartunk. Holnap kezdődik az ötödik a forduló és a Falco Szeged elleni összecsapása lesz a 14. mérkőzése az egész szezonnak. Már most 22 elhalasztott mérkőzésnél járunk, ami a jövő heti fordulókkal csak növekedni fog. Ez az a rossz irány amiről beszéltem, az egész liga kezdi elveszíteni a szabályozottságát, tervezhetőségét. Teljes káosz van. Több csapat, mint például Mi még el sem kezdte a bajnokságot, vannak olyan csapatok, akik már játszottak, de most épp karanténban vannak és akár 4-6 hétig szünetel számukra a bajnokság. Van egy harmadik csoport, akik pedig egészségesek és játszanának, de épp nincs kivel.

Nem fogok mutogatni, nem is akarok senkit hibáztatni, mert ez nem az én dolgom, ez a múlt, most a jelenen, a jövőn kell dolgozni, gondolkozni, de ezért TENNI KELL.
Több európai pontvadászat el sem kezdődött vagy egy – két forduló után lefújták az egészet. Rengeteg ilyen példa van a környező országokban, lásd Belgium, Csehország, Izrael, Románia. Ezt nem lehet elkerülni, ezért senki sem okolható, viszont mindegyik bajnokságnak volt A, B, C terve a vírus kezelésére. Én úgy látom, hogy a magyar bajnokságnak nincs B, vagy C terve és ezen kell változtatni. Az első feladatunk, hogy stabilizáljuk a ligát, utána pedig egy olyan megoldást kell találni, ami mind a 14 csapatnak ugyanolyan feltételeket biztosít a bajnokság lejátszására.

A Falconál nem mi akarunk lenni a legokosabbak, a megmondók, de úgy éreztük, hogy itt az idő, hogy valami történjen, és változtassunk a jelenlegi helyzeten. Leültünk és dolgoztunk több megoldáson, több terven. Az utóbbi két napban több dokumentumot is elküldtünk a bajnokság többi csapatának, hogy együtt haladjunk tovább. Várjuk a válaszokat és a hozzászólásokat. Nem azt mondjuk, hogy ez a legjobb opció, de legalább próbálkozunk. 14 csapat van, nem tehetjük meg, hogy mind a 14-en ülünk a saját irodánkban és várunk a csodára. Tenni kell valamit, közösen a bajnokság, csapatok, a szurkolók érdekében. A 2020-21-es bajnokságot a csapatok közösen tudják megmenteni, szükségünk van egymásra. Úgy érzem a megoldásért mindenkinek tennie kell, és mindenkinek el kell fogadni a változtatásokat és egységesen kiállni a közös ügyért. Most már felesleges arról beszélni, hogy ez csak egy-két csapat ügye, csak egy – két csapatot érint ez a helyzet. Nem, ez az egész magyar kosárlabdát érintő szituáció, ezért van szükség arra, hogy csapatok egymás mellé álljanak és tegyenek azért, hogy megmentsék a magyar kosárlabdát. Minden bajnokság próbálja túlélni a vírushelyzet okozta nehézségeket és itt Magyarországon is meg kell tennünk mindent, hogy normális keretek között menjen le ez kiírás. Korábban is mondtam már, még egy ugyanilyen bajnokság nem lesz. Ki kell találnunk több tervet, opciót, amivel biztosítani tudjuk bajnokság menetét.

Az első, elküldött dokumentumban egyből leszögeztük, hogy a legfontosabb az egészség megóvása és nem akarunk ellent mondani a kormány intézkedéseinek. A jelenlegi helyzeten, annyit változtatnánk, hogy aki pozitív tesztet produkál, az igenis menjen 10 napos karanténba és ha utána negatív a tesztje, akkor egyből térhessen vissza a csapathoz, ne vonják be 4, vagy akár 6 hétre a játékjogát. A csapat többi tagja, akik negatív tesztet produkálnak és nincsenek tüneteik, Ő Nekik pedig ne kelljen karanténba vonulniuk. Ezekkel a változtatásokkal lehetőséget biztosítana a szövetség arra, hogy rugalmasabban menjen a bajnokság a csapatoknak egészséges, tünetmentes játékosokkal ne kelljen otthon ülniük. Természetesen ezen lehet változtatni, ezek mind ötletek, amik mind kompromisszum képesek, de beszélni kell róluk. A 4-6 hetes játékengedély bevonások lehetetlenné teszik a bajnokság egészséges lebonyolítását, elsősorban ezen szeretnénk változtatni. Ez az első módosítási javaslat, amit jeleztünk a csapatok felé.

A második kezdeményezés a sorsolás, lebonyolítás újra tervezését készíti elő. A fentiekben már említettem, hogy rengeteg mérkőzés, számszerűen 22 maradt el, ami csak nőni fog a következő napokban. A hírek alapján nagyjából a következő hétre már 40 elhalasztott mérkőzés lesz, amik különböző fordulókat érintenek. A bajnokság ilyen korai szakaszában ez egyenlő a káosszal. Ezen változtatni szeretnénk. Az egyik lehetőség, hogy a bajnokság kezdetét eltolnánk október 24-re, vagy 28-ra. Ez lenne a kezdőidőpontja a szezonnak és akik már lejátszották az első fordulót korábban, Ő nekik ez a forduló szabad hétvége lenne. Azok a csapatok, akik most hosszabb időre kidőltek – Debrecen, Szolnok, Alba – ők is kapnának így néhány plusz hetet, ezért nem csúszik annyira el a sorsolásuk. A kisebb szüneteket, amikor ezek a csapatok nem tudnak játszani, akkor ki lehet használni az első, vagy épp a második forduló elmaradt mérkőzéseit. Tartalék napokat is kijelöltünk, az elhalasztott mérkőzések pótlására, hogy ne legyen keveredés. Mi ezt az újra gondolt sorsolást elkészítettük és ezt továbbítottuk a csapatok felé. Ez működőképes lehet, viszont tudjuk, hogy ez a helyzet nehezedni fog, mert a téllel komolyabb megbetegedések várhatóak és mindenki január, február környékére várja a tetőzést.

Ezt mi is számításba vettük és a napokban erre is ki kell gondolni valamit. Ez már a második lépése az akciótervnek, mert az első lépés a fixálása a bajnokságnak a sorsolás újra gondolása. Felkészülünk a legrosszabb forgatókönyvre, a betegség tetőzésére egy konferencia jellegű lebonyolítási tervvel. A 14 csapatot két 7-7 csapatos Kelet – Nyugat konferenciába sorolnánk. Két rövid buborék alatt eldöntenénk a 4-4 legjobb csapatot, akikkel folytatni lehet a bajnokságot. Ha arra a szituáció javul, akkor rendesen mehet tovább a szezon.

A fenti kettő kezdeményezéssel úgy érezzük, hogy rendes keretek közt folytatódhatna a 2020-21-es bajnoki szezon és minden csapat hasonló kondíciók között tud versengeni. Jelen kiírás szerint az első 13 forduló után alakulna ki az a 8 csapat, akik részt vehetnek a Magyar Kupán. Nincs pontos információnk arról, hogy mi történik akkor, ha valamelyik csapat le tud játszani 13 mérkőzést, míg valaki csak 4 mérkőzésnél fog tartani a mostani szituációnak köszönhetően. Itt nem a saját csapatunkat féltem, hanem mind a 14 klubot, akiket érint ez a helyzet. A Magyar Kupára is dolgoztunk ki egy tervet, amit továbbítani fogunk a csapatoknak.

A terv érinti a 14 elsőosztályú és 2 másodosztályú csapatot. A tavalyi állást vennénk alapul, mert akkor 21 mérkőzést lejátszottak egységesen a csapatok. Sokkal többet, mint idén, és a győzelmi – vereség arány alapján osztanánk be ezt a 16 csapatot 4 darab négyes csoportba. Az 1.-16.-8.-9.; 2.-15.-7.-10. helyezettek lennének egy-egy csoport és ehhez a hasonlóan a többiek. Egy hétvége alatt meg lenne az összes csoportban egy elődöntő és döntő lebonyolításban a négy továbbjutó csapat, akikkel meg lehetne rendezni a Magyar Kupa 4-es döntőt. Így minden csapat ugyanabból helyzetből indulna és biztosítanánk az egyenlő esélyeket.

Mi elkezdtünk valamit, de ehhez az egész liga, mind a 14 csapat kell, hogy működőképes legyen. A döntéseket minél hamarabb meg kell hozni, mert a szituáció csak rosszabb lesz és egységes kiállás, szövetség kell a csapatok részéről. Egy irányba kell húznunk, mert a magyar bajnokság színvonala került veszélybe, ami az utóbbi években folyamatosan emelkedett. Ebben a szituációban már nem számít a nemzetiség, csak a közös cél. Mi, akik a magyar kosárlabdában dolgozunk, mind érintettek vagyunk egytől – egyig. A mi közös célunk megmenteni a liga lebonyolítását, mert a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Ha ugyanígy a saját érdekeinket nézzük, mint eddig az fejetlenséghez vezet. A következmények nem biztatóak. Azt tudjuk, hogy ebben a helyzetben nem sport, nem is a kosárlabda a legfontosabb, hanem az emberek egészsége. Egy idő után viszont mindenkinél felmerül majd a kérdés, hogy ki fog fizetni azért, hogy a csapatok csak edzenek, de nem játszanak. Ez tarthatatlan állapot, és itt most nem pesszimista, hanem realista vagyok. Mi el akarjuk végezni a munkánkat, nemcsak megkapni a pénzt. Egyenlő esélyeket akarunk teremteni! Tenni szeretnénk ezért és nemcsak beszélni, ezért írtuk össze ezeket a javaslatokat. Lehet, hogy nem a legjobbak, de legalább elkezdtünk valamit és küzdeni kell a vírushelyzet ellen!

72 hozzászólás

72
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
48 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
29 Comment authors
EwingRózsabimbóWSrebornBezseBazinga Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Bízzuk Okorn professzorra, igaz akkor egy egészséges játékos nem marad, rövid idő múlva. Hajrá!

Godemperor
Olvasó

Ezt indokold meg légyszíves! Mitől lenne több beteg? Semmitől.
Nem mellesleg akkor az egész országban nem maradna, mivel az átlag emberekre ez vonatkozik.

WSreborn
Olvasó

Szerintem jók Okorn javaslatai, az MKOSZ pedig hülyék gyülekezete. Ennyi dilettáns barmot…..az összes bohócot el kellene takarítani a picsába.
Ez lesz abból ha valahol sógor koma jó barát alapon semmihez nem értő seggnyalók ülnek szakemberek és üzletemberek helyett…

Bazinga
Olvasó

Kaptam az ívet egyesektől mikor leírtam, a szezonkezdetekor, hogy nem lesz értelme a körülmények ismeretében elkezdeni a bajnokságot. Sajnos bejött.

BL menetelés
Olvasó

Mi van fotós cenzuráztok?

gyógyegér
Vendég
gyógyegér

Pont pár napja írta a szurkoló srác a cikkben, hogy ha ez a szezon se megy le, megvan az esélye, hogy nem éli túl a sportág. Nyilván képletesen értette, és éhány klubra gondolt.Egyedül Rouge fő okos legyintett, hogy mekkora hülyeség ez. Akkor most ki a hülye kispajtás? Mindenki,Okorn is, vagy lehet, hogy csak te?

Rouge
Olvasó

Csak én, gyogyi, csak én vagyok a hülye.

Ha ez a szezon nem megy le,
akkor nem éli túl a sportág.
Soha többet nem lesz kosárlabda.

Kihal mint a dinoszauruszok.

(Ne felejtsd el holnap korán ébresztő,
ideje aludni, különben Ratched főnővér mérges lesz…kakukk.)

gyógyegér
Vendég
gyógyegér

Nem szó szerint van értve.Nem érted, mert egyrészt nem értheted, másrészt meg nem is akarod érteni.Még szerencse, hogy neked sincs beleszólásod ebbe az egészbe, mert te tuti más irányba húznál. Csak azért is. Nehogy véletlen elismerd, másnak volt igaza, nem neked. Hagyjuk….

Vadkakas
Olvasó

Végre vki próbálkozik rendesebb mederbe terelni ezt a sz.rt ami megy, mert az MKOSZ láthatóan fogalmatlan mit is kellene tenni ebben a helyzetben..
Nagy respect Okorn-nak!
Csak nehogy a sok nagytudású MKOSZ visszalőjön, hogy majd ők tudják mit kell tenni….és marad ez a fejetlenség.

Bármilyen tervezett, szervezett megoldás jó, csak legyenek meccsek.

Egy kérdőjel csak: “ne vonják be 4, vagy akár 6 hétre a játékjogát” – azért ebben egy sportorvosi, szakorvosi ámen jó lenne.

Hajrá DEAC!

Redbid
Olvasó

Úgy látszik Körmendről csak Szombathelyig hallatszottak el a “buborékkal” kapcsolatos elképzeléseim alapjai, (bár én 3 csoportot gondoltam el) amivel a bajnoki rajt előtti héten “közutálatnak örvendettem” a lájkokat tekintve. 🙂
De sajnos bekövetkezett amikről írtam, és már most az elején ott vagyunk a szakadék szélén!

A szép szavak itt mit sem érnek, mert ez esetben üres duma, hogy “a bajnokságnak mennie kell mert veszélyben a kosárlabda’, de sajna az is beigazolódott, nem, hogy B vagy C,
semmilyen terv sincs!!

Zsarkov
Olvasó

Sokan, sokfélét javasolnak, csak a MKOSZ kussol…, szolnokiként azt kell mondanom, hogy ennyi dilettáns, tesze-tosza, buta embert egy rakáson még nem láttam…, de itt is a kontraszelekció működik, mint az élet sok más területén…, Feri egy lojális pàrtkatona, de vezetői-; problémamegoldó-; és szervező képesség nulla sajnos…, ő megmaradt az általános iskolai tornatanàr szinten, annak minden előnyével és korlátjával

Bezse
Olvasó

Meg a vén qvák

Gecse J. Márió
Olvasó

Nem kell variálni, a MKOSZ teljesen világosan lefektette a szabályokat, ha másképp nem megy, hát akkor majd bevetnek valami bugyborékot!

bakiba
Vendég
bakiba

Ezt nyilván házon belül egyeztette a Falco mert nem gondolom, hogy Okorn körbeküldte (angolul?) az összes csapatnak. De ez nem baj. Az ötletek nem rosszak, kiindulási pontoknak jók. Az eddig lejátszott meccseket nem bolygatnám. Nem venném pl a Szeged győzelmeit. Alapvetően a probléma onnan indult, hogy a szövetség elnézte az Alba megoldását. Ezután bekerültek egy spirálba és nem tudtak kijönni ebből, mert komoly presztízs veszteség lett volna. Az egészség a legfontosabb, de ne gondoljuk, hogy a lényegesen értékesebb külföldi játékosok orvosai hülyék. Nyilván nem engednék játszani senkit, ha veszélyes. Itthon is lemehet kardiológushoz minden sportoló, lehet terheléses EKG-t csinálni, stb.… Olvass tovább »

Bombita
Olvasó

Lehet másként gondolni Okorn egyes javaslatait, az viszont tiszteletet érdemlő, ahogy kiállt a magyar kosárlabda érdekében.
Sajnos az MKOSZ a passzivitásával és határozatlanságával bizalomvesztést okozott mind a klubcsapatok, mind pedig a szurkolók irányában, pedig elvileg értük vannak. Ideje felébredni és lépéseket tenni!!!
Remélem elkezdődik ezzel egy olyan folyamat, közös gondolkodás, amely eredményeként megmenthető még az idény!

Egyébként nagyon “furcsállom”, hogy a vírus valamilyen rejtélyes okból csak az NB1 A-s csapatok játékosait támadja meg, és eddig egy NB1-B-s meccs sem maradt el.
Lehet, hogy azért, mert ott magyarok játszanak és nem külföldiek?:))

Pbask
Olvasó

Vagy ott nem presztizs kérdést csinálnak a bajnokságból még egy ilyen helyzetben is… Jó példa erre az Alba.

MAFCdrukker
Olvasó

Sajnos maradt már el B csoportos meccs is, a Honvéd meg nem játszott bajnokit. Gyanús, hogy Covid van a háttérben, ugyanakkor a Hepp Kupában már bemutatkoztak – hogy az ott pályára lépők a legerősebb idei piros-fehér keretet jelentik-e, azt nem tudom.
De ettől függetlenül sokkal kevésbé jelentős a halasztások száma a második vonalban, ennek oka sok minden lehet, én legalábbis nem tudom, mi a magyarázata.

balldontlie
Olvasó

Szégyen, hogy egy még csak nem is magyar edzőnek kell megfogalmazni ilyen dolgokat, míg a szövetség fejesei és a sport meghatározó alakjai a fejüket a seggükbe dugva nézik ezt a bohózatot…

Pbask
Olvasó

Ennyi….Szégyen.
Nektek most így hozzád füzően is hatalmas respect.

Tomi
Olvasó

Külföldiként nem tart a retorziótól. Elmegy legfeljebb másik bajnokságba. A többi nem akar messzebb kerülni a húsos fazéktól.

Rouge
Olvasó

Mr. Okorn: “… A jelenlegi helyzeten, annyit változtatnánk, hogy aki pozitív tesztet produkál, az igenis menjen 10 napos karanténba és ha utána negatív a tesztje, akkor egyből térhessen vissza a csapathoz, ne vonják be 4, vagy akár 6 hétre a játékjogát…” https://qubit.hu/2020/06/11/a-covid-19-et-tunetmentesen-atveszelo-sportolok-fokozott-vizsgalatara-figyelmeztetnek-a-sportorvosok : “… a COVID-19 okozta szívizom-károsodást a kórházban kezelt betegek mintegy ötödénél diagnosztizáltak, ám a fertőzésen enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen átesett egyéneknél nem ismert a károsodás mértéke és aránya sem. Mint írják, szintén ismeretlen a csendes szívizomgyulladás előfordulásának gyakorisága is, márpedig ez az élsportolóknál egyedülálló kockázatokat rejthet az edzések és a versenyek folytatásakor…” Szerintem orvosi témában inkább ne… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

De figyelj Rouge,ez külföldön bevett szokás,nem történt semmi probléma. NHL, Cristiano Ronaldo eset, F1, és még sorolhatnám.

Rouge
Olvasó

“… Tóth Bendegúz 22 éves válogatott szabadfogású birkózó június 4-én szabadtéri edzés közben rosszul lett. Birkózótársai a helyszínen elkezdték szakszerűen újraéleszteni, ezt folytatták a kiérkező mentőegységek, aztán a Honvédkórházba szállították, ahol azonban hiába küzdöttek összesen mintegy másfél órán át az életéért, már nem tudták megmenteni.

Az élsportoló édesapja több helyen is azt nyilatkozta, hogy a februárban Rómában rendezett Európa-bajnokság után vírusfertőzésre utaló tünetei miatt fiánál három koronavírus-tesztet is végeztek, amelyek közül az első pozitív, a másik kettő negatív eredményt mutatott..”

Pbask
Olvasó

Szerintem ilyen eseteket elvétve találnánk influenzáról is. Az igazat megvallva,és ahogy látom,nem ez az alap. Most mindent erre fognak rá. Pedig hány focistának állt le edzés közben a szíve? Akkor Covid sem volt.

Rouge
Olvasó

Szerintem egy szakma van,
amihez egyikünk sem ért,
sem Te, sem én és sem Mr. Okorn…
és ez az orvosi szakma…

Szerintem ne szóljunk bele és ne gyakoroljunk nyomást a sportorvosokra.

Ezért tesz nagy felelőtlenségről tanúbizonyságot Mr Okorn nyilatkozata.

crazybasket
Olvasó

Nézz körbe a világban, persze a mi kis hazánkban minden más itt mindenki máshogy betegszik meg mint pl spanyolországban…itt más a vírus is…hála Isten azok vannak kevesebben itt, akik NEM a te fajta rettegésedben élik napjaikat! Te akkor mi a fenét javasolnál ha károgni tudsz, írd le azt is légyszi?! Ne legyen semmi bajnokság és üljünk otthon bezárkózva a híradókra hagyatkozva? Hagyjuk már….. linkelhetsz akármit nem fogom megnézni, csak ezt hagyom itt és itt le is tudtam ezt a vonalat amit te képviselsz az üggyel kapcsolatban! A játékosoknak persze megadnám a lehetőséget, ha nem akar játszani nem kell, de akkor… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Én már leírtam amit javasolnék:

November végéig szarakodás lesz, addig az élsportolók nagy része várhatóan átfertőződik.

Az MKOSZ helyében viszont most egyértelművé tenném:
december elseje után minden csapat csak egyszer kérhetne halasztást PCR teszttel IGAZOLTAN pozitív esetben.
Egyetlen egyszer.

Különben még jobban szét fog csúszni a bajnokság és rendszerszintű visszaélések lesznek.

Viszont a klubokat kötelezném arra,
hogy a felnőtt keret két, egymástól elkülönített hatos csoportban edzzen
(ifikkel kiegészítve),
így kvázi két buborék lenne;
ha az egyikben találnának pozitív esetet,
a másik buborék még ki tudna állni a bajnokin az ifikkel kiegészítve.
(Ennek egyébként lenne egy olyan járulékos előnye is, hogy az ifik a nagyokkal edzhetnek,
ami az ő fejlődésük szempontjából nem elhanyagolható előny…)

Rouge
Olvasó

Ezenkívül elkezdtem volna a bajnokságot augusztus elején.
És idén, ha rajtam múlna, nem lenne kieső.

Redbid
Olvasó

Ők megtehetik mert sokan vannak, meg amúgy is hallhatatlanok 🙂 De ha ismered őket akkor azt is tudod, hogy azért nem hülyék, ha úgy van átszabják a feltételeket is! Nem olvastad, hallottad a 24éves a Magya Kupa négyes döntőre készülő vízilabdázó srác által elmondottakat? Ő is játszani akart csak az élet közbeszólt! Csapattesztelésen pozitív lett, karantén tünetmentesen, majd annak lejártakor egyetlen tünetként éles szúró mellkasi fájdalom, és onnan 3napon belül jutott el az életveszélyes állapotig! Mint kiderült a covid szövődményeként a kétoldali tüdőembólián át a kétoldali tüdőgyulladásig, 3hetet az intenzíven töltve! 5hétig adott pozitív mintát! Még mindig nem tud 500m-t… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

“.,, Ők megtehetik mert sokan vannak, meg amúgy is hallhatatlanok .,”

Inkább az a helyzet az NFL-nél,
hogy a játékosok döntő többsége afroamerikai, és az NFL az a sportág,
amiben a legtöbb pénz forog.
Csak a tévés bevételekből éves szinten tíz milliárdos bevétel van. Dollárban.

És azért a kurva sok pénzért
megéri kockáztatni a négerek egészségét/életét…ez ott nem kérdés.

Godemperor
Olvasó

Oké, ez is egy vélemény. Akár még igaz is lehet, bár akkor rajtunk kívül a világ összes orvosa dilettánsok gyülekezete lenne. Viszont a tök egészségesen 10 napig otthon csücsülő, 2-3 meccset is halasztó teljes csapat is orvosilag igazolt?

A végére még egy költői kérdés. Ha ezt nem Okorn nyilatkozza, akkor is baromságnak tartanád?

Rouge
Olvasó

Én csak annyit mondok, hogy ez egy orvosszakmai kérdés, amibe nekünk laikusoknak (Mr Okornt is beleértve) nincs, nem lehet beleszólásunk.
És főleg nem gyakorolhatunk nyomást rájuk.

De visszakérdezek: szerinted szükség van-e a sportorvosi rendszerre, szükség van-e orvosokra?

És ha a válaszod igen, akkor a következő a kérdésem: szerinted az orvosszakmai kérdésekhez nem értő edzők beleszólhatnak-e az orvosok munkájába?

Godemperor
Olvasó

Kicsit túlliheged. Természetesen ne kockáztassuk senki életét, de ahogy már írta valaki, ez egy önvédelem a magyar orvosok részéről.
Még egyszer megkérdezem. A világ összes orvosa hülye, csak a magyarok tudják a tutit?
Ha annyira aggódnak, végezzenek sűrűbben vizsgálatokat a gyógyult játékosokon. Ja hogy úgy egyszerűbb, ha eltiltom 4-6 hétre? Ez mondjuk tény.
Karanténnal detto. Tesztelik a kontaktokat? Lófaszt, bevágják karanténba oszt jónapot. Aztán utána még meg is magyarázzák. Mondjuk azt épeszű ember nem hiszi el.
Made in Hungary.

Rouge
Olvasó

“.. Kicsit túlliheged..”

Aha, biztos.

Mint amikor azt mondtam még augusztusban, hogy ebben a kaotikus szezonban ilyen hosszú kihagyás után fokozott a sérülésveszély.

Szerinted akkor is túllihegtem…sőt, le is hülyéztél…aztán milyen érdekes:
Mr Okorn is ugyanezt mondta…

Erről ennyit. Léptem.

Godemperor
Olvasó

Kérdése(i)mre még mindig nem válaszoltál. Viszont arra emlékszel, hogy mit írtam három hónapja (én mondjuk nem, de biztos igazad van). Nem semmi fickó vagy!
Azt amúgy kétlem hogy lehülyéztelek volna, szerintem keversz valakivel.

Rouge
Olvasó

Nézd, ahogy erről a COVID-19-ről gondolkodsz (meg arról, ami ezzel kapcsolatban itthon folyik) azzal én teljes mértékben egyetértek, a fórumozók közül Te látod a legjobban ezt az egész sztorit (természetesen csak utánam :);). Nos, a kérdésedre a válaszom: ott, ahol nagyon sok pénz van (F1, NFL stb), ott a pénz felülírja az orvosszakmai kérdéseket. Azokban az országokban és sportágakban ahol kevesebb pénz forog, ott pedig jobban figyelnek a koronavírus lehetséges orvosi szövődményeire… idézem Mr Okornt: “… Több európai pontvadászat el sem kezdődött vagy egy – két forduló után lefújták az egészet. Rengeteg ilyen példa van a környező országokban, lásd Belgium,… Olvass tovább »

Godemperor
Olvasó

Engem nem is a pozitív esetek zavarnak, hanem a karantén. Ez egyértelműen politikai kérdés. Nem nagyon akaródzik megfelelő mennyiségben tesztelni, mert akkor több lesz a fertőzött. Meg amúgy sincs rá kapacitás. Erre kitalálták, hogy negatív teszttel se szabadulsz. Több tízezer ember van karanténban tíz napig, holott a töredékük fertőzött csak. Ezek az emberek mind kiesnek a munkából, nem csak a sportolók. De egye fene, nem akarják erre a pénzt költeni. De mi a fészkes francért nem lehet saját pénzen ezt megtenni? Eddig (szeptember 21 előtt) miért lehetett?

Master1
Olvasó

Pont te akarod megmondani, hogy ki/milyen témában ne szólaljon meg???
Polihisztorként állítod be magad és azt mutatatod te mindenhez értesz, ennek ellenére a tudásod ott megáll hogy egy-két cikket elolvasol naponta, és ezekből ,remek’ következtetéseket vonsz le, amiket sajnos itt megosztasz másokkal is.
Mr. rouge, inkább semmilyen témában se nyilatkozz!???

BL menetelés
Olvasó

De kurva okos vagy te buckalakó! Ezen nem lehet csodálkozni mert már a Balkánhoz tartoztok!

MAFCdrukker
Olvasó

Ez most tényleg muszáj volt, nehogy már ne legyen egy széthúzó, mocskolódó komment sem most, amikor össze kell fogni szeretett sportágunkért!

Ewing
Olvasó

Te meg egy faszszopó paraszt!!! Na, jobb így?

BL menetelés
Olvasó

Kurva okos vagy buckalakó! Ezen nem lehet csodálkozni mert már a Balkánhoz tartoztok!

Rouge
Olvasó

Arra emlékszel még a tanulmányaidból
(ha volt olyan),
hogy a Kárpát-medence területe
(benne Szolnok és Szombathely)
egy földrajzi egység?

nyolcmegnyolc
Olvasó

Szerintem nincs is jelentősége, hogy igaza vagy nincs. Szerintem igen. A lényeg, hohy valaki végre lép(ne).
A baráti körömből az ugyik Fradista kézis csaj repül holnap Bukarestbe a CSM ellen. Pont aztbeszéltük a szüleivel, hogy pld a Neagu két héttel késôbb lett beteg, mint a Fradi játékosok. Ő vasárnap játszhat, a Fradisták meg nem.
Vicces helyzet

Ewing
Olvasó

Pedig Magyarországon a Fradi és a fradisták is külön kaszt…?

Torcida
Olvasó

Utálom a filkót,de most nagyot nőttek a szememben!
Gasper nagyon szimpatikus!
Már nekünk is játszani kéne! Albáról nem is beszélek!
HAJRÁ!

Nap Pali
Olvasó

“A jelenlegi helyzeten, annyit változtatnánk, hogy aki pozitív tesztet produkál, az igenis menjen 10 napos karanténba és ha utána negatív a tesztje, akkor egyből térhessen vissza a csapathoz, ne vonják be 4, vagy akár 6 hétre a játékjogát.”

Ennél a pontnál nem is olvastam tovább ezt a sok sületlenséget.
Valamit tenni kell, de nem emberek egészségének az árán. Az nem véletlen, hogy valakinek bevonják 6 hétre a sportorvosiját.

Tenni kell valamit, mert rossz irányba halad a magyar kosárlabda, de nem az a megoldás, hogy fertőző betegeket és/vagy szövődményekkel küzdő sportolókat küldünk a pályára.

Pbask
Olvasó

Fociban müködik(BL pl?) Külföldön mükődik?
Nálunk miért is nem?

Godemperor
Olvasó

Azért ami kishazánkban működik, az a tapasztalataim szerint nem feltétlenül indokolt.
Természetesen az egészség az első, meg orvos sem vagyok, de pl. az F1-ben is Perez ahogy megkapta a negatív tesztet már vezetett is. Pedig gondolom ott komolyabb orvosok vannak mint itt.
A karanténból lehetetlen szabadulás is a kormány baromsága, mert nincs elég tesztkapacitás. Legalább azt tennék lehetővé, hogy aki privátban megcsináltatja, az hadd szabaduljon.
Tiszta röhej, hogy aki bizonyítottan pozitív volt, az teszt nélkül szabadul 10 nap múlva (még simán fertőzhet), aki meg csak kontakt az negatív teszttel se tud.

MAFCdrukker
Olvasó

Maximálisan egyetértek, szerintem jó javaslatok! De még ha nem is azok, a semminél jobbak. Hajrá magyar kosárlabda!

Falcobb
Olvasó

Nyugat-keleti csoportok is működhetnek.

A buborékhoz annyit szólnék hozzá, hogy szerintem nézők előtt is meg lehet oldani a buborékot, mivel néhány méter kihagyásával úgysincs kontakt a játékosok-nézők között.
Nyugati csoport esetén szívesebben megyek le néha mondjuk az Albához, vagy szívesebben jön egy soproni hozzánk, mint hogy egyáltalán ne lássuk a csapatainkat.

crazybasket
Olvasó

Teljesen jogos és remek reakció ez a helyzetre! Le a kalappal Mester, végre valaki erényesen kiállt és tenni akar valamit, nem pedig a langyos vízben evickél! Eddig is nagyra tartottam, de ismét nőtt a szememben! Köszönjük Gasper! Várjuk a választ az MKOSZ részéről és a többi csapattól! ??

Pbask
Olvasó

+1
Remélem a Falconál sokáig itt marad. Eleje nem indult jól neki, de egy maximalista,sportágot szívén viselő emberről van szó,aki ismeri a játék csínját-bínját.Ezért is szeretne valamit tenni.

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Valakinek az asztalra kell csapni,mert az MKOSZ tervezete mélyaltatásban tartja a kosár labdát!És senki se tudja mikor lehet felébreszteni!Bulik zárt térben maszk nélkül 23:00ig simán megy itt heti tesztek sportorvosi kényszerkarantén… 4-6hét…Kíváncsi vagyok a többi csapat reagálására.

Leklibajsza
Olvasó

Buborék??
Remélem Setback nem olvassa ezt a cikket.???

Setback
Vendég
Setback

Én már a neved is elfelejtettem,viszont bocs azért, hogy azóta is ezen rágódsz.:)Te az egész bajnokságot buborékban akartad,mert ha az NBA megoldotta mi is meg fogjuk.Okorn rövid időszakról beszél.Olvasd el sokszor az orbitális baromságaidat és olvasd el ezt a cikket.Talán látni fogod a különbségeket.(felesleges válaszolnod,nem vitázok megmondó fotelhuszárokkal,ezért nem is fogok legörgetni újra:)

Leklibajsza
Olvasó

“Ami a bajnokságot megmentheti: buborék.” Ennnyit írtam.??????
(De köszönöm, hogy legörgettél)

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Az Magyar Kupás lebonyolítás ismerős, mintha írtam volna pár napja. Annyi különbséggel, hogy csoport esetén is sorsolást mondtam, nem előre kiszámoltam, hogy ki lenne a kedvező ellenfél.

Amúgy egy későbbi, jól szervezett kupa, mikor már minden csapat teljes kerettel lehet, többet ér idén, mint ez a felforgatott bajnokság, ami jelen esetben a szerencsén múlik.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, ez nagyon egybevág a te ötleteddel. Már akkor is támogattam, most meg, hogy realitása van, még inkább támogatom. És az most lényegtelen, hogy részt vennénk ebben a kupában, ha helyettünk a Veszprémet tennék be, akkor is támogatnám.

Tomi
Olvasó

Igazad van Okorn Papa!

Hányinger ami a magyar kosárlabdában folyik. A szövetség a legszánalmasabb,aztán a sok semmittevő az összes csapat élén, akik csak a pénzt számolják következmények nélkül. Egy rothadó belterjes szar ez az egész… Nincs egy diplomás ember ezek között, aki járt már külföldön és egy minimális ambícióval rendelkezik?
Az is csoda hogy A terv volt egyáltalán… de a mindigfos az legalább világszinvonalú.

A szövetségből kellene ezeket a nagyfejű ingyenélőket legelőször elzavarni a p.csába, aztán az összes többit, aki évtizedek óta nem dolgozott egy percet sem. A 90-es évekből ezek egy lépést sem tettek előre.

Pbask
Olvasó

A legnagyobb szégyen erre dilettáns bandára nézve,hogy egy klubnak az edzőjének kell felemelnie a hangját..
Mondjuk a Mindigfost is letolták a torkunkon,jót tejelt a biznisz,ennyihez értenek,máshoz nem,Más országban pedig youtubeon összes meccs ingyen online nézhető élőben,asszem belgáknál.Végig nézik ahogy szétesik az idei idényünk. Pécs,OSE így is nagy szarban van,de több más csapat is megsínylette a tavaszt.
Semmire való csürhe. Okorn szerint előbb akarták volna inditani a ligát(Rouge is ezt tanácsolta),de nem hallgatták meg a kéréseiket.
ENNYIHEZ ÉRTETEK TÖKETLEN BANDA? TULAJDONKÉPP MIÉRT IS MERESZTITEK A SEGGETEKET?

MAFCdrukker
Olvasó

Mi pl. versenyképes, bajnokaspiráns csapatból amatőr utánpótlásklub lettünk…

Pbask
Olvasó

Erről beszélek,ahogy olvasom Garai amit tud megtesz a klubért,ami becsülendő.
Ha most ezt az ámokfutást folytatja pár csapat,jövőre mi lesz akár veletek is?
Nem fogja fel senki,hogy a szeretett sportágunk jövője a cél most? Kamuzások,bujkálások helyett összefogás kell.

Bezse
Olvasó

És még az utánpótlás nevelés sem megy. Nem látom azt a rengeteg gyereket az nb1-ben…., hiába jut be minden korosztály az országos döntőbe 1-2 magas , erős játékának köszönhetően

Tomi
Olvasó

Ez a mindigfos a legnagyobb fejlesztésük az elmúlt 20 évből, közben milliárdos tao pénzeket tapsolnak el…

MAFCdrukker
Olvasó

Pl. a MindiGora fordított pénzeket el lehetett volna osztani a csapatok között aszerint, hogy ki mennyit bukott tavasszal a járvány miatt.
Azt hiszem, lenne légiósunk…
De tesztekre is fordíthatták volna az illetékesek ezt a nem kicsi összeget. Mondjuk más kérdés, hogy valószínűleg a nagyja zseb(ek)be jutott, nem kamerákat és a feladatra alkalmas embereket fizettek belőle, mert akkor már lenne kommentátor, lenne mindenhol a tényleges eredményt és játékidőt mutató eredményjelző, és követné a kép az akciókat.

Godemperor
Olvasó

HD kamera ja. Mondom, idén még nem néztem, de a tavalyi kamerák képe az valami iszonyat volt, az “automata” rendszertől eltekintve is, pedig az is megérne egy misét. De eleve kurva alacsony sávszéllel is ment, ekkora bitrate-tel sima SD adások mennek. Aztán csoda ha tiszta blokkos meg homály az egész?

Pbask
Olvasó

Le a kalappal!
Én is ezt mondom,valamit tennünk kell!
De ezen nem az MKOSZnak kellett volna dolgoznia? Elnézik ahol pár csapat a csőd szélére sodródik?
Szégyen..
A levél után abban biztos vagyok,ha lesz is nálunk 3-4 beteg,és letellik a 10 nap(mint a Körmendnél),mi nem bujunk ki a meccs alól,mint egyes csapatok ugye..

Pbask
Olvasó

Aki mínuszol,az elnézi ezt a jelenlegi állapotot?
Baszki,utáljatok minket,letojom,de ez a kosárlabdáról szól,nem rólunk,az MKOSZ töketlenkedéséről,és a csapatok önző húzásairól,amit bármit megtehetnek büntetlenül,de pl a Körmend 4 beteggel a karantén lejárta után mégis kiáll! Még ennyi meccs sem lenne. Csak ez mennyivel korrekt velük szemben az előbb említett csapatoktól?

Godemperor
Olvasó

Gyanítom az utolsó bekezdésednek szólnak a mínuszok.
Okorn nyilatkozata teljesen korrekt, és elgondolkodtató is egyben. Remélem az MKOSZ is ezt teszi (elgondolkozik), ha már egyszer ők egy normális tervet nem bírtak összehozni.
A Mindigós hablattyal együtt. Bár eddig még nem néztem, de a visszajelzések nem épp pozitívak. A bérletesek kedvezményes előfizetését meg már tavaly is bedobták. Akkor sem lett semmi belőle, meg idén sem lesz, a nyakam rá.

Pbask
Olvasó

Igazad van,egész egyszerűen Okornt ismerem annyira,hogy ha lesz is betegünk,annyi mint az Albánál,nem bújunk ki,ő is érzi és a nyilatkozataiból is lejön a kosárlabda szeretete,tisztelete. Nyakamat rámerném tenni,ha ez okozta a mínuszokat. Körmendet ezért tartom most sokra. Ők felismerték..Pár csapatnak nem ártana,ha Szalay homokba dugja fejét és végignézi az ámokfutást..

Ewing
Olvasó

A hűséges Fidesz-csicska évek óta már nem csak a szolnoki, hanem az országos levegőt is rontja. Semmirevaló szardarab….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés