Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

„A Falco elveszítette egy nagyon jó szezonját, amelynek a végére biztos, hogy feltehettük volna a koronát”

Tudta, hogy Gasper Okorn segítője korábban az ománi válogatottnál is dolgozott? Egy hónap múlva érkezik Luka Konakov.:

:

36 éves, csendes, visszahúzódó, szerény, ugyanakkor rendkívül közvetlen és mindig mosolygós. Szrecsko Szekulovics „fedezte fel”, Váradi Kornél távozása után került Szombathelyre. Gasper Okorn „megörökölte”, de a szlovén tréner többször is elmondta, maximálisan megbízik benne, egyértelműen jobbkezeként tekint a magyarul és angolul is kiválóan beszélő szakemberre, aki nemcsak kollégája, hanem jó barátja is lett időközben.

Bár másodedzőként sohasem vágyott arra, hogy fürödjön a rivaldafényben, pillanatok alatt a Falco szurkolók egyik nagy kedvencévé vált, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy dalba foglalták a nevét.

A szombathelyi klub újbóli felemelkedéséből egyértelműen főszerepet vállalt, a sikerek egyik letéteményese: Milos Konakov.

Milos Konakov (fotó: fiba.com)

– Hétévesen kezdtem el kosárlabdázni, játékosként a szerb másodosztályig jutottam, és amikor már láttam, hogy ez lesz számomra a maximum, elkezdtem edzőnek tanulni. Ennek már tizenkét éve. Szerbiában fiatal, utánpótlás csapatokkal kezdtem, aztán harmad- és negyedosztályban felnőtt csapatokat is irányítottam, illetve, mielőtt Szombathelyre érkeztem, az ománi válogatott stábjában is dolgoztam egy évig.

– Hogy került kapcsolatba Szrecsko Szekuloviccsal?

– 2017 júliusában Baján voltam egy nyári felkészítő táborban, ott találkoztunk először, egy közös barátunk révén kerültünk kapcsolatba egymással. Szrecsko akkor másodedzőt keresett, elég sokat beszélgettünk, illetve dolgoztunk is együtt a campen. Amikor véget ért a tábor, megkérdezte, hogy lenne-e kedvem együtt dolgozni vele a Falcónál? Egy hónappal később pedig már Szombathelyen voltam… Természetesen a mai napig jó kapcsolatban vagyunk, nyugodtan mondhatom, hogy barátok lettünk.

– Hogy érzi magát Szombathelyen?

– Előzetesen nem sokat tudtam a városról, csak amit az interneten találtam. Azt nagyon hamar leszűrtem, hogy ez a város él-hal a kosárlabdáért, együtt mozognak az emberek a Falcóval. Ez az atmoszféra tényleg leírhatatlan, eszméletlen. A város számomra tökéletes, se nem túl nagy, se nem túl kicsi, jó földrajzi fekvése van, mindent megtalál az ember, amire szüksége van a kis szabadidejében – ez nem sokszor fordul elő. A családom is nagyon szeret ott élni, a fiam idén már Szombathelyen járt óvodába, és már el is kezdett magyarul tanulni.

– Milyen a közös munka Gasper Okornnal?

– Edzőnek lenni a legjobb munka a világon. Gasper egy olyan edző, aki a legapróbb részletekre is odafigyel, szeret minden egyes mozaikkockát összerakni. Ehhez nyilván idő kell. Sokat elemzünk és sokat beszélgetünk, hogy az edzéseken mindent be tudjunk gyakorolni, hogy aztán élesben minden kiválóan működjön. Nagyon szeretek vele dolgozni.

Tökéletes az összhang (fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint)

– Milyen volt az elmúlt két és fél éve a Falcónál?

– Mielőtt ide jöttem, sokan mondták, hogy a Falco az egyik legnagyobb csapat Magyarországon, most már én is kijelenthetem, hogy ez tényleg így is van. Rengeteg tapasztalatot szereztem, persze ez nem véletlen, hiszen négyszer is a döntőig jutottunk, egy alkalommal sikerült felérnünk a csúcsra, illetve emellett kétszer szerepeltünk a FIBA Europe Cup-sorozatban, egyszer pedig a Bajnokok Ligájában. Rengeteg jó játékossal, edzővel, válogatott kosarasokkal dolgozhattam együtt.

– Mit szólt ahhoz, hogy idejekorán véget ért a 2019/20-as szezon?

– Az első pillanatban még meglepett a döntés, mert azt hittem, hogy lesz egy kis szünet, aztán folytatni tudjuk a munkánkat, de most már őszintén azt kell, hogy mondjam, ez volt a legjobb és legkorrektebb döntés, ami születhetett, hiszen jelenleg az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságban legyen, és egészséges maradjon. Aztán majd jön egy új szezon, egy új kihívás, egy új esély.

– Azért mégiscsak fájó lehetett, hogy nem tudták megvédeni a címüket. Ráadásul idén akár a hőn áhított Magyar Kupára is lett volna esélyük…

– A Falco egészen extra volt az idei szezonban. Elképesztő menetelésünk volt a Bajnokok Ligájában, ahol csak egy kis szerencse kellett volna ahhoz, hogy újonc létünkre bejussunk a legjobb tizenhat közé. A magyar bajnokságot az elsőtől az utolsó fordulóig vezettük, mindössze három vereségünk volt, erre is csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó… Nagyszerű csapatunk volt, mindenki komolyan dolgozott, egységesek voltunk, minden a terveink szerint haladt, és biztos vagyok benne, hogy meg is őriztük volna az első helyünket a play offig. Persze a sportban bármi megtörténhet, de úgy érzem, a Falco elveszítette egy nagyon jó szezonját, amelynek a végére biztos, hogy feltehettük volna a koronát.

Áprilisban bővül a Konakov-család (fotó: fiba.com)

– Mivel tölti az idejét Szerbiában? Egyáltalán milyen most a helyzet az önök országában? Meséljen egy kicsit a hétköznapjairól…

– Nem egyszerű a helyzet, a vírus-fertőzöttek száma napról napra nő, az országunkban pedig ezzel egy időben folyamatosan változnak a szabályok. Meghatározták, hogy mikor lehet elhagyni az otthonunkat, és azt is, hogy ki mehet el. Mivel a feleségem jelenleg állapotos, most minden nagyon nehéz nekünk. Már felkészültünk a pici érkezésére, megvettünk mindent, amire szükségünk lehet. A napi rutinom úgy néz ki, hogy sokat játszunk és tanulunk Filip fiammal, este nézünk valami filmet, aztán, amikor mindenki lefekszik aludni, én dolgozom egy kicsit, a kosárlabdával és a Falco új szezonjával foglalkozom. Folyamatosan kattog az agyam, és ötletelek.

– Mi a tervük Okornnal? Mekkora esély van egyben tartani az idei Falcót? Egyáltalán szeretnék?

– Napi kapcsolatban állunk Gasperrel, sokat beszélgetünk, de elég korai lenne most még bármit is mondani a következő szezonról. Jelenleg muszáj várnunk, mert most még sok minden bizonytalan, de aki ismer minket, az tudja, hogy a filozófiánk nem fog sokat változni. Kis változtatások persze mindig vannak, majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

– A következő szezonban még biztosan Gasper Okorn másodedzője lesz. És aztán? Nem szeretné kipróbálni magát vezetőedzőként?

– A következő már a negyedik szezonom lesz a Falcónál, a negyedik másodedzőként Magyarországon. Elégedett vagyok azzal, amit ezek az évek adtak nekem, meglátjuk, mi lesz a Falco terve, de biztos vagyok abban, hogy a jövőben szeretném majd kipróbálni magam vezetőedzőként is. Ha erre egyszer majd a Falcónál lesz esélyem, akkor én leszek a világ legboldogabb embere. De most azért vagyok itt, hogy mindenben segítsek a vezetőedzőnek és a klubnak. Lépésről lépésre haladunk.

A jövőben szeretné kipróbálni magát vezetőedzőként is (fotó: fiba.com)

– Említette, hogy érkezik a következő Konakov. Mikorra várják a második fiút?

– A tervek szerint április 28-ra van kiírva. Még négy hét, és jön Luka. Nagyon boldog vagyok, mert augusztustól már együtt lehetünk Szombathelyen, és remélhetőleg Filip is folytatni tudja az óvodát. Addig is annyit szeretnék elmondani, mindenki maradjon otthon, maradjon biztonságban, most ez a legfontosabb, ez kell ahhoz, hogy minél hamarabb újra találkozhassunk. Hajrá Falco!

Címlapfotó: Nyugat.hu

HIRDETÉS

44 hozzászólás

44
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
VinceCarter.15JR.BeniteznazolMarillionMAFCdrukker Recent comment authors
VinceCarter.15
Olvasó

A kupát kivagom papirból és bearanyfoliázom otthon.Mert megérdemeltük volna.
Nagyfalcooo!

wiley
Olvasó

Jól van ricsikerúzs! ?‍♂️

nazol
Olvasó

Van egy olyan szabály a fociban példálul, hogy ha a csatár a kapura tör, kicselezi a kapust és az üres kapu felé gurítja a labdát… de egy néző beszalad a pálya széléről és még a gólvonal előtt kivágja a labdát a picsába, akkor az nem gól. Persze, 99.99% hogy begurult volna, igen, de mégsem. Nagyjából ez a hasonlat jut eszembe a Falco várható idei bajnoki címével kapcsolatban. Majdnem 100% hogy nyertek volna, de mi van ha például sérülés hullám jön? Vagy betegség hullám? Vagy bármi baleset? Ez sport, akkor van vége, ha lepereg az utolsó másodperc is. Itt nem pergett… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Cece óta a baleset szó hallatán összerezzen az ember….

MAFCdrukker
Olvasó

Ha nem lenne elég nyomott és ellenséges a hangulat, leírom a BB1-esek előtt: ELMARAD AZ OLIMPIA, HIVATALOS! A NOB megállapodott a japán miniszterelnökkel!

És sajnos nem ez lesz a legnagyobb bánatunk a következő hónapokban!

ÖSSZEFOGÁS!!!

Figyelmetekbe ajánlom a Szurkolók Magyarországért facebook-oldalt.

Kitartást mindenkinek!

MAFCdrukker
Olvasó

Legkésőbn jövő nyárig pótolják, ha addig sikerül megállítani a koronát.

Motoros
Olvasó

Sírjatok még zsellérek????
Az örök kupalúzerek????

Motoros????

2lee14
Olvasó

Szánalmas vagy senki nem kíváncsi rád fogd már fel. Vagy lehet nincs mivel felfogni…..

BL menetelés
Olvasó

Előbújt a “nagy” sárvári ingatlanos.Azt csiripelik a CINEGÉK hogy folyik valami eljárás ellened hogy áll az ügy? Mesélj

donnarumma
Olvasó

-Háló!? Van valaki a vonalban?

Homokos?️?️?️
Nézegesd a tabellát?
Te örök paraszt

Marillion
Olvasó

Gratulálok te fajbarom….még ezekben az elkeserítő mindennapokban is ezeken a dolgokon kattog az agyad…neked ez fontosabb mindennél??? Tudod van az a pont amikor a gumikutyát nem érdekli hogy mit nyertünk meg vagy mit nem…..tapsolj a vírusnak elintézte az egész világot….

Chikán Sándor
Olvasó

Bravó bravó bravó FALCÓ.MKOSZ egy nagy nagy TETÜ hogy 18 forduló után nem hirdetett bajnokot!!!! Ez az elnökség a KUKÁBA való.Becstelen döntés volt.

donnarumma
Olvasó

1, Falco-Vulcano Energia KC

Idén is ezt nézhettük, nézhetjük még …

Heindrich
Olvasó

Persze persze

Rouge
Olvasó

Magyar Kupa?

Hát majd jövőre.

(Ja, hogy már tavaly is ezt írtam…
meg már előtte is…:):)

2lee14
Olvasó

Majd jövőre a gratulációd írhatod!

donnarumma
Olvasó

“A kutya ugat a karaván halad”

wiley
Olvasó

Ez nem ugat,ez vonyít… ?

Rouge
Olvasó

“A kupa ugrott a karantén marad”

Bozic
Olvasó

Jol van, hagyjatok ruzsocskat. Bizonyara ez mar a bekettyozas elso jele. A pont az i-re az lesz, amikor megtudja, hogy Voja hova igazol jovore 🙂
(Nem, nem Falco.)

Downtown
Vendég
Downtown

respect, hogy megtanult magyarul.

Kendeffy Botond
Olvasó

Nem a Falco a szívem csücske, nagyon nem. De ezzel az interjúval semmi baj nincs, és Konakov egy kosárlabdáért élő-haló pasas.

Az a kérdés meg, hogy ki lett volna a bajnok, kissé akadémiai jellegű…

Beniben
Olvasó

Már szánalmas ez a sok sajnálkozó cikk! Szerintem inkább örüljön mindenki, hogy lyuk van a seggén ebben a helyzetben és mondjon hálát Istennek, hogy ha egészségben átvészeli ezt az időszakot!

donnarumma
Olvasó

Hát igen..vannak ilyen emberek is..aki örül,megelégedik azzal ami van,hogy lyuk van a seggén….
Szerencsére vagyunk páran,akik ennél többre vágyunk.

kobee77
Olvasó

Mire? Egy kis koronára? te idióta. Benibennek nem volt más mondanivalója. Esetleg nem hallottad még ezt a mondást vagy csak hülye vagy.

donnarumma
Olvasó

Miért ne lehetne más véleményem?
Miért kell ezért itt kötekedned?
Te csak örülj annak hogy van lyuk a seggeden!Idióta

kinemugral
Olvasó

haha, szóvicc no-vicc

WSreborn
Olvasó

Senki nem örül ennek a döntésnek, és legfőképp a kialakult helyzetnek. Most mindenki azzal foglalkozzon hogy az egészségére vigyáz. Tudom hogy nem vagyok / leszek népszerű a szombathelyiek körében, de mivel nem is célom így ismét leírom a véleményemet: bizonyos értelemben igazságos a sors, mert a Falco nyert tavaly egy bajnoki címet amit nem érdemelt meg, most pedig nem nyert meg egyet amit megérdemelt volna. Ennyi….
Remélem jövőre újra beleszólunk a dolgokba!

donnarumma
Olvasó

Miért is? mert Te azt mondod?
Veretlenül megnyerték a rájátszást! Söpréssel..
Egyértelműen a legjobbak voltak.

Milo
Olvasó

Ez nem igaz. Abszolút megérdemelte a Falco a tavalyi bajnoki címet. Inkább úgy fogalmaznék, hogy amit a sors odaadott nekik tavaly a mi sok sérülésünkkel, azt most duplán elvette tőlük.

Rolex
Olvasó

Mi az a kupagyőzelem?
❤️?
Jó egészséget mindenkinek!
🙂

ldd
Olvasó

tudod, …
COVID-19, így hívják a FALCO 2020-as tarolását …

donnarumma
Olvasó

Mindenki maradjon otthon!
Söprüket osztottunk,lehet rakarítani?

Vince.Carter15
Olvasó

Szerintem a Körmend lett volna a bajnok. Vagy az Ase. A Deac pedig a Magyar Kupa győztes. Nem érdemeltük volna meg, az újonctól is kikaptunk. Csak a Falco.

ldd
Olvasó

Vince.Carter15
Nemértek veled egyet…
A Jászberényt hagyjuk …
A Szeged, Szekuval, nagyon jött fel …
Ne feledd! a Kaposvárt a maga a Mágus vitte volna 8-ba …és adöntőbe …
A görög csodát csinált Sopronba …
A zetések kiverik, ha nem jutnak a döntőig …
stb. ..
igazából csak a szolnoknak meg a körmendnek fájt, hogy így lett …

ez már történelem .. válts inkább egy izgalmas pornó csatornára …

wiley
Olvasó

Ldd! Ez csak ricsikefiú! Ne is foglalkozz vele!

ldd
Olvasó

tudom…
de ezekben a vészterhes időkben, mindenkit meg kell becsülni …

különben magamnak írok, magamnak válaszolok …

Viggiano
Olvasó

Van még valaki Szombathelyen, akiről nem készült cikk az elmúlt napokban? Tudom, hogy szombathelyi a portál, de ez már túlzás!

drszepkaroly
Olvasó

MI VAGYUNK A BAJNOKOK!!

wiley
Olvasó

Valaki kényszerít,hogy elolvasd? ?‍♂️ Én se olvasok olyan cikket,ami nem érdekel.

Viggiano
Olvasó

wiley, ugyanúgy megjegyezném ha csak soproni hírek lennének az oldalon! Ez tudtommal egy magyar kosárlabda hírportál és nem a szombathelyi városi hírekkel kapcsolatos! De részemről lezárom a dolgot, nem is tudom minek írtam hozzá…

wiley
Olvasó

Felőlem tele lehetne körmendi,soproni,pécsi vagy bármilyen cikkekkel,akkor se zavarna. Ha nem érdekel,nem olvasom el.

Gézuka
Olvasó

fejezzétek már be a rinyálást

2lee14
Olvasó

Gézuka te most nem rinyálsz éppen? ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés