Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

A DVTK lesz a Sopron ellenfele

Izgalmas, fordulatos meccsen maradt alul a PEAC.

PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK Miskolc 81–87 (16–20, 23–24, 27–19, 15–24)

Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntő,
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 150 néző
V.: Cziffra Cs., Papp P., Nagy V. (Schäffer B.)

PEAC: Vanloo 6/3, Simon 19/9, Tetemondova 5/3, Brewer 21/3, Imovbioh 24/3. Csere: Wentzel -, Gémes-Sarok 4, Ruják 2.

DVTK: Medgyessy 6/3, Putnina 17, Walker-Kimbrough 20/3, Skoric 15/9, Mokango 16. Csere: Szücs R. 6, Zele 2, Kiss -, Kányási 5/3, Szabó -.

Nem maradtunk izgalmak nélkül késő este sem, jó meccset játszott egymással a PEAC és a DVTK. Bekezdtek a csapatok, az elején számolatlanul próbálkoztak távolról a játékosok, több-kevesebb sikerrel. A fordulatos első negyed után 16-20 volt az állás.

Lépéselőnybe került a folytatásban a Miskolc, 18-25-nél időt kért Meszlényi Róbert. Hiába, egyszerűen nem működött a pécsiek védekezése, a különbség elérte a tízet is. A hajrára aztán feljavult, és kozmetikázott az eredményen a PEAC, 39-44-es állással ért véget az első félidő.

Simon vette vállára a csapatát, előbb egyenlített, majd fordított is a baranyai együttes. Kizökkent a ritmusból a Diósgyőr, ekkor már jórészt a pécsiek irányították a játékot. Persze semmi sem dőlt el, hiszen nem szakadtak le Mokangóék sem, 66-63-ról indult a záró felvonás.

Beragadt a Pécs, 13-2-es szériával fordított a DVTK, ettől aztán extázisba jött a szurkolótáboruk. Sokat kapkodtak és egyénieskedtek a végén a pécsiek, rossz megoldásokat hoztak támadásban, védekezésben pedig ismét kiengedtek. A Miskolc minden hibájukat könyörtelenül megbüntetett, és egy izgalmas meccsen bejutott a legjobb négy közé.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés