Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

A diósgyőri lányok nyakába került a bronzérem

Egyértelmű fölényben játszottak a miskolciak.

Aluinvent DVTK Miskolc – ZTE NKK 79–59 (20–12, 18–19, 23–13, 18–15)

Killik László Női K&H Magyar Kupa bronzmeccs
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 450 néző
V.: Györffy P. A., Tözsér D., Csabai-Kaskötő B. (Fekete L.)

DVTK: Medgyessy 22/3, Walker-Kimbrough 14/3, Putnina 6, Skoric 6, Mokango 13. Csere: Szabó 5/3, Szücs 2, Kányási 4, Zele 2, Kiss 5, Eperjesi -.

ZTE: Koizar 3, Pusztai 11/3, Maltsi 12/6, Boonstra 7, Parker 2. Csere: Gáspár-Szalay -, Hegedűs-Őri 13/3, Horti 9/3, Benke 2, Kovács G. -, Preisinger -.

Mindkét oldal nagyon fogadkozott, a DVTK és a ZTE is szerette volna megszerezni a bronzérmet a Killik László Női K&H Magyar Kupa helyosztóján. Jó meccsre volt tehát kilátás, nem is kellett csalódnunk.

Villámrajtot vettek a miskolciak, akik 8-0-val kezdtek a sokat kapkodó zalaiak ellen. Hiába kért időt Gáspár Dávid, nem tört meg a Diósgyőr lendülete, a különbség átlépte a tízet is (14-3). Sokáig csak Pusztai és Maltsi tudott hozzászólni a Zetéből, az első negyed 20-12-vel ért véget.

Medgyessy nagyon élt, szórta a pontokat a DVTK irányítója, éppen ő volt az, aki hármasával átlendítette a csapatát a holtponton, Pusztai vezérletével négyig zárkózott ugyanis a ZTE (31-28). A félidőben 38-31 állt a táblán.

A harmadik etap során rápakolt egy tízest előnyére a Miskolc, a végére alakult ki a legnagyobb különbség, úgy tűnt, elfáradtak az egerszegi lányok, mert Medgyessyék többször is lerohanták őket. 51-44-ről indult a negyedik etap.

A DVTK egyértelmű győzelmet aratott (Fotó: Pókász Endre/MKOSZ)

A végére már nem maradt lényegi kérdés, Mokango és Horti javított egy kicsit a statisztikáján, mindkét oldalon lehetőséget kapott az összes játékos, Cziczás László együttese teljesen megérdemelten szerezte meg a bronzérmet.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
csocsaficsi Recent comment authors
csocsa
Olvasó

Gratula a két szimpatikus edző csapatának!

ficsi
Vendég
ficsi

Érem az Érem ! Gratula Laci + Csapat !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés