Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Debrecen nyerte az idegek harcát, ott lehet a Magyar Kupán

Óriásit küzdött a tartalékos Kecskemét, de elfáradt a hosszabbításra.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - DEAC-Tungsram h.u.: 85-94 (24-21, 18-24, 17-12, 23-25, 3-12)

Bajnokság, 13. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Győrffy P., Söjtöry T. (Farkas Z.)

Kecskemét: Pollard 15, Jaramaz 20/12, Milutinovics 12/6, Dramicsanin 13/3, Kiss 6. Cserék: Lukács -, Wittmann 11/3, Fazekas 8, Ivkovic -, Botka -, Tóth B. -.

Debrecen: Kerpel-Fronius -, Thames 17/9, Drenovac 15, Kovács -, Aska 18. Cserék: Hagins 6, Neuwirth 9/9, Polyák 3, Dzeletovics 21/9, Tóth Á. 5.

Abban a tudatban lépett pályára a legutóbb a Falco hazai veretlenségét elvevő Debrecen, hogy ha legyőzi a Kecskemétet, bejut a Magyar Kupába.

Drenovac forgatta be az emberét a legelső támadás során, de Dramicsanin és Milutinovics révén hat pont érkezett válaszként (6-2). Ideig-óráig tudott szépíteni a Debrecen, viszont nagyon könnyedén jutott el a gyűrűig a Kecskemét, Milutinovics valósággal lubickolt, Jorgosz Vovorasz pedig kénytelen volt időt kérni (15-6). Jót tett a kis szünet a vendégeknek, fokozatosan kezdték ledolgozni a hátrányukat, Thames középtávolija után már 15-11 volt az állás. Stabilizálni tudta a játékát a hazai együttes, ám jött Neuwirth hármasa a sarokból, majd Dzeletovics zsákolása, egy pontra csökkent a KTE előnye. Az utolsó percben megint kezdtek ellépni a kecskemétiek, zárásként azonban Hagins még a helyére tett egy dudaszós duplát. 24-21.

Neuwirth megint a sarokból talált be, hamar kiegyenlített a Debrecen a második negyed elején és bár Fazekas hozzá tudott tenni kettőt a kecskeméti pontokhoz, Thames triplája is beakadt, vezetett a DEAC-Tungsram (26-27). Kevés kosár esett a következő percekben, minimálisan a vendégek jártak előrébb, Aska 2+1-es akciójával pedig már ötre növelték a különbséget (28-33). Neuwirth már a harmadik távoliját értékesítette amikor jött Pollard duplája és Dramicsanin visszatett támadólepattanója (34-36). A folytatásban a játék képét illetően nem történt változás, folyamatosan ott loholt a Debrecen nyakán a hazai gárda. 42-45.

A fordulás után megint volt egy ellépési kísérlete a DEAC-Tungsramnak, ahonnan visszakapaszkodott a KTE (50-55). Pollard szépen osztotta le Kissnek a labdát, háromra csökkent a differencia. A gólpassza után kosarat is dobott a hazai irányító, már csak egy volt közte, amikor jött Drenovac betörése (54-57). Sokáig megállt itt az eredmény, a patthelyzetről végül Fazekas közelije mozdította el a feleket (56-57). Egy jól kivédekezett támadás után Wittmann nagy hármast dobott, visszavette a vezetést a Kecskemét, több kosár pedig nem esett már a negyedben. 59-57.

Jaramaz távolija nyitotta a záró játékrészt, Thames azonnal válaszolt, szintén triplából. Aska egyenlíteni is tudott, majd Dzeletovics hármasával már újra a vendégek vezettek, ráadásul Polyák is eredményes tudott lenni (62-67). Milutinovics fontos távolit küldött a helyére, Aska viszont megint jól oldott meg egy helyzetet. Felváltva jöttek a kosarak ebben a periódusban, nem adta könnyen magát a Kecskemét (70-71). Hagins csak egy büntetőt dobott be a kettőből, Fazekas újra kiegyenlítette az állást, négy perc maradt. 74-74-nél, két perccel az órán a Kecskemét támadhatott, Wittmann pedig egy 2+1-es akciót csinált, ezzel előnybe hozva az övéit. Thames gyorsan szépített, de Wittmanntól egyből jött a válasz (79-76). Aska is faulttal együtt volt eredményes, az utolsó másfél percre 79-79-ről fordultak a csapatok. Kivédekezte a hazai akciót a DEAC, Aska pedig már a tizennyolcadik pontját szerezte, időt kért Forray Gábor, 43 másodperc maradt (79-81). Pollardnak ütöttek oda, aki mindkét büntetőjét értékesítette, de egy támadásra még volt lehetősége a debrecenieknek (81-81). Jaramaz hamar faultolt, Hagins viszont csak egyet dobott be, így a kecskemétiek kezébe került a találkozó sorsa, 18 másodperccel az órán (81-82). Pollard harcolt ki egy faultot hárommal a vége előtt, de ő is csak az egyiket értékesítette (82-82). Hagins nehéz hármasa nem ment be, jöhetett a hosszabbítás. 82-82.

Közel egy perc gólcsend után Dzeletovics büntetőzött hibátlanul, aztán Thames dobott egy távoli duplát, kezdett meglépni a Debrecen (82-86). Továbbra sem tudott betalálni a KTE, ráadásul Tóth is hozzá tudott tenni kettőt, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A DEAC-Tungsram nyerte az idegek harcát, ezzel pedig biztosította a helyét a Magyar Kupában. 85-94.

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PbaskdballSzimbaNagy András4eventeVB365 Recent comment authors
Szimba
Olvasó

Kurva gyenge ez a Debrecen,de az élcsapatok kisegítették,hogy meglegyen a legjobb 8 a magyar kupához!

dball
Olvasó

Ez egy kicsit merész volt 😀

4eventeVB365
Olvasó

Tartalékos , tartalékos, bravúr lett volna , nem sok esélyünk volt … más edző miért nem sírja tele a sajtót, amikor kőkemény mindössze egy , magyar szinten gyenge légiós hiányzik a csapatból . Ez teljesen mindennapos dolog, miért kell ezt ennyiszer kiemelni ?

garcia
Olvasó

Fofó csak megalázta a három fiatalt azzal, hogy beküldte őket 12 másodpercre lefuttatni az órát a végén.

Kiskokas
Olvasó

Majdnem sima zárás leválások miatt kikaptunk.

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Debrecennek! Egy Pollarddal jobbak voltak… Gyönyörűen kiveszi már egy ideje Wittmannt is a játékból…. Adjunk neki egy külön labdát, másikat a csapatnak, talán legközelebb nyerünk!

Dallas
Olvasó

Hát.. inkább még a meccs utáni stressz beszél belőled ,szerintem idén baromi sokat köszönhettek neki ,ez a meccs meg így alakult.

redmiller
Olvasó

Önző, nem először! Elhagyja a labdákat, egy – egyezik észnélkül… Legalábbis az utolsó két meccsen nagyon, de előtte is volt rá példa….

Kinney, Thompson, “Pancake” Thomas alá játszotta csapatnak, ha kellett!

Nagy András
Olvasó

Pont azóta nem tud játszani mióta a Fofó van?! Kérlek mesélj még…

redmiller
Olvasó

Felkészülési meccseken többen kifogásolták a szurkolótársak közül, de azt nem láttam! Viszont Kornél alatt is láttam nem egy esetben!
Én a meccseink 90-95%-át látom…

Pbask
Olvasó

Red, szerintem Pollard nélkül ugyanúgy a langyos vízben lennétek valahol a középmezőnyben, az hogy így álltok, MAGASAN neki lehet köszönni, bajnokság egyik legjobb PG/SG légiósa Parsons-al egyetemben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés