Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC spanyol légiósa nagyon boldog, hogy belevágott egy új kalandba

Pedig sokáig az sem volt biztos, hogy egyáltalán elhagyja hazáját Lluis Costa Martinez.:

:

Lluis Costa Martinez a nyáron érkezett a DEAC csapatához és egyből háromból három győzelemhez segítette az együttest. A spanyol irányítónak ez az első szezonja légiósként, így elmondása szerint még szoknia kell a légkört. A BB1.hu-nak adott interjújában többek között szó esett még Magyarországról, Kovács Adriánról, illetve a gárda legnagyobb erősségéről is.

– Háromból három győzelemmel kezdték a szezont. Gondolta volna, hogy ilyen jó lesz a start? 

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy így jött össze az első három meccsünk. Persze előfordul az ilyen, ettől függetlenül mindig nagy eredmény, főleg, ha sok új játékos érkezik egy csapathoz. Az előszezonban kellőképpen összeálltunk a rajtra és ez szerencsére ki is ütközött. 

– Miért választotta Magyarországot, és miért pont Debrecent? 

– Nem volt egyszerű. Sokáig az sem volt biztos, hogy elhagyom Spanyolországot. Tavaly a Betis kötelékében játszottam, de csak kölcsönben. Volt róla szó, hogy meghosszabbítjuk a szerződésem, de úgy döntöttem, hogy inkább nyitottabb leszek és új kihívások után nézek a karrieremet és az életemet tekintve egyaránt. Kovács Adrián több évet eltöltött Spanyolországban, ahonnan már ismertek engem, majd felhívtak és felajánlották, hogy csatlakozzak. Több napon keresztül beszéltünk, mire eldöntöttem, hogy kipróbálom a magyar bajnokságot, ami új kaland, új kihívás a számomra. 

– Szeret itt élni? 

– Nagyon boldog vagyok itt. Hiába jön a tél és rövidülnek a nappalok, még ez sem szegi a kedvem. Szeretek a csapattal lenni, különösen, amikor együtt utazunk valahová, vagy közös programokat csinálunk. 

– Mi a célja a szezonban?

– Mivel ez az első évem, hogy külföldön játszom, ezért a szezon első felében meg kell, hogy szokjam az országot, a légiós életet, a játékvezetést, a másmilyen kultúrát. A kosárlabda stílus is más egy kicsit, még akkor is, ha az edzőnk amolyan spanyol filozófiát szeretne játszani a csapattal. Ezt mind meg kell szoknom, utána pedig minél jobban szeretnék játszani és irányítóként a csapatomat is arra sarkallni, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Csapatként szeretnénk rájátszásba kerülni, titkos vágyam pedig az első négy. 

– Mi lehet a DEAC erőssége, illetve gyengesége az idei szezonban? 

– Az erősségünk az egyértelműen az lehet, hogy nagyon sok minőségi játékosunk van, akiket be lehet állítani meccs közben. A magyarok is remek kosárlabdázók. Ez lehet a legnagyobb támaszunk, hogy szinte bárki pontot tud szerezni bármikor, vagy ha kell, akkor labdát vezetni, betörni. Az ellenfél nem tud csak 1-2 játékost kivenni a mérkőzésből. Hosszú padunk van, ami azt jelenti, hogy akár 40 percen keresztül is a legmagasabb szinten tudunk játszani, mert nincs különbség a csereként érkező, illetve a kezdőjátékosok között. A gyengeségünk pedig pont ez lehet. Nem szeretném azt mondani, hogy ez nem jó, de sokszor visszafelé is elsülhet, hogy ennyi jó játékosnak kell lehetőséget adni. Ilyenkor előfordulhat az, hogy hiába játszol remekül, van aki még jobb nálad és olyankor többet kell a padon ülnöd, mint ahogy azt szeretnéd, mert neki is lehetőséget kell adni. Ez kizökkenthet a ritmusból, de még mindig sokkal jobb, ha ilyen kellemes gondokkal kell megküzdenünk, mintha 5-6 fős rotációnk lenne. 

Fotó: deac.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bossesy Recent comment authors
Bossesy
Olvasó

Még nem láttam játszani, de ha valamiért nem jönne be neki a kosárlabda, Havas Jon, azaz Kit Harrington dublőrként (kicsit hosszabb hajjal) még új horizontok nyílhatnak előtte 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés