Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC sem jelentett akadályt a Sopronnak

Zsinórban kilencedik győzelmüket is megszerezték a soproniak.

Sopron KC - DEAC Tungsram 100-75 (29-15, 24-25, 36-15, 11-20)

Bajnokság, 18. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, Török Róbert, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)

Sopron: McGill 28/12, Myers 19/9, Sitku -, Q. Ford 17/9, Montgomery 11. Csere: Werner -, Borisov 10, Takács 3/3, Fazekas 5/3, Halász 7/3.

Debrecen: Hagins 9/9, Thames 13/9, Valerio 5/3, Drenovac 17, Aska 11. Csere: Polyák 4/3, Tóth Á. 12, Kerpel-Fronius G. -, Dzeletovics 4, Balázsi -.

Nagy mérkőzésre volt kilátás Sopronban, ahol a tabella negyedik helyén álló, zsinórban nyolc meccset behúzó SKC fogadta a harmadik helyezett Debrecent.

Valerio triplájával vette kezdetét a találkozó, de mint később kiderült, ekkor vezetett először és utoljára a Debrecen. A Sopron már az első negyedben begyújtotta a rakétákat. 13-10-ig még szoros volt a találkozó, majd McGill vezérletével egyre jobban meglépett a Sopron. Előbb tíz ponttal vezettek a hazaiak, majd Fazekas távoliját követően már tizenhárom volt közte. Erre még Thames válaszolt a büntetővonalról, de McGill duplájával zárult a negyed (29-15).

A második negyed elején Borisov pillanatai következtek, majd Myers is beszállt a pontgyártásba. Ekkor már tizenkilenccel tartottak előrébb a soproniak. A hazaiaknál minden összejött, míg a vendégek sok hibával játszottak. Thames próbálta sikeres távoli dobásaival tartani a lelket a DEAC-ban, de ez egyszer sem törte meg a lendületét a hazai együttesnek. Úgy tűnt, hogy Aska zsákolását követően csak tíz pont lesz a félidőben a különbség a felek között, ám McGill hármasa még szintén célba ért (53-40).

Megalapozta a második félidőt az, hogy 12-1-s rohanással indított a Sopron. A vendégektől Hagins talált be távolról, de erre Myers azonnal válaszolt. Ezután már húsz pont fölött állandósult a felek közötti különbség. De innen is tudott még feljebb kapcsolni a Sopron, amikor Takács és McGill egy-egy triplája után már harminccal is vezettek. Hiába volt még hátra egy játékrész, nem úgy nézett ki, hogy a DEAC fordítani tud ezen az estén (89-55).

A folytatásban sikerült némileg szépítenie a DEAC-nak, de ez csak annak volt köszönhető, hogy mindkét oldalon szerepet kaptak azok is, akik korábban kevesebb lehetőséghez jutottak. A végeredményen kívül az egyetlen nyitott kérdés csak az maradt, hogy ki szerzi a hazaiak századik pontját. Végül Borisov révén ezt is elérte az SKC, és zsinórban kilencedik győzelmét húzta be, ezzel megelőzve a Debrecent a tabellán (100-75).

Fotó: hunbasket.hu

72 hozzászólás

72
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
34 Comment threads
38 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
PojacaZvezdaGézukaArtur DokiRouge Recent comment authors
Zvezda
Olvasó

ez igen!!

Gézuka
Olvasó

Jókora gödörben van a DEAC sajnos. Ez az új edző eddig elég nagy mellényúlás, vagy a játékosok nem jönnek ki egymással.

True12333
Olvasó

Mindig az edző a rossz?
Ennyi kényelmes játékost szinte sehol sem látni, nincs vér, nincs vezér, bármikor összeomlanak ha nincs jó dobószázalák.A sz@r szerződések meg védik a gyengén teljesítő játékosokat.
Drenovacon kivül senki nem hozza a korábbi mutatóit, bár ő meg ezzel meg is bontja a csapategységet, bár a csapategység itt erős kifejezés. Nézz meg egy bármely másik csapatot, ott van öröm van bú, itt meg elfolytva elkendőzve minden.

Artur Doki
Olvasó

Gratula Sopronba,szépen hasítanak…

Rouge
Olvasó

Ford volt a legutóbbi bajnokcsapatunk egyik legfontosabb játékosa :
3-as poszton játszattuk,
és amellett hogy jól dobott, ő hozta a legtöbb lepattanót.

Most a DEAC ellen 13 lepattanó,
dobásmutató 7/8 mezőnyből…
és vezeti a lepattanó listát.

Nem tudom kinek jutott az eszébe Sopronban,
de nagy fogás volt.

GRATULA Sopronba!

Milo
Olvasó

Sok mindenkinek eszébe jutott szerintem. De egyedül a Sopron merte bevállalni oltás nélkül… Azt szezon előtt is tudni lehetett, hogy a játéka telitalálat, viszont nem tudom, hogy rá mi vonatkozna, ha véletlen covidos lenne. Neki több időre vennék el a sportorvosiját, vagy sem? Erről tud valaki valamit? Egyedül ez az egy lehet a hátulütője, mert játék alapján top3 a posztján.

Rouge
Olvasó

Ha covidos lenne, akkor a sportorvosi szempontjából mindegy,
hogy előzőleg volt-e oltva (ugyanolyan kardiológiai kivizsgálás- EKG, szív ultrahang -szükséges).

Viszont minden mérkőzés előtt 2 napon belüli negatív antigén tesztet kell bemutatnia.

Bencur2021
Olvasó

Elképesztő amit a Sopron művel! Grat!

Rózsabimbó
Olvasó

Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék,
akinek a szeme kék.

SzhelY
Olvasó

hát eddig a sopron a bajnokság meglepetéscsapata,iszonyú nagy harc lessz a döntőbe jutásért mert jelenleg a falcot sem lehet kilyelenteni top1nek

ejjha
Olvasó

Én pedig kilyelentem, hogy igenis a Szombathej a fő eséjes. :D:D:D

ejjha
Olvasó

Aki erre dislike-ot nyomott annak totálisan nincs humorérzéke.:D

Pojaca
Olvasó

Ijen hejesen irni tudo emberkék vanak szombathejen elynye elynye mint a másik ö betüs koléga és ön uram.

True12333
Olvasó

Amúgy valaki tudja, hogy a deac mitől qrvagyenge, qrvagyenge?
Magyarok leamortizálódtak, Drenovac pörög de nem kedvelik, újak elromlottak érkezésük után jó hamar…egy csoport játékos, de nem csapat… mi folyik ott ???

qkuruc
Olvasó

Kostas elé azonnal szerződéshosszabbítási ajánlatot tenni,ne kövessük el azt a hibát,mint év elején…Ezek a számok több mint beszédesek.
SKC!!!!!

MAFCdrukker
Olvasó

Elképesztő, amit Kosztasszal művel az SKC, bravó! Jó volt látni a teltházat Sopronban is. Én a helyükben nem sajnálnám a kupát, hiába lehet nagy élmény játékosnak, szurkolónak, mert így azalatt még jobban össze lehet rakni a csapatot, kemény lesz azért az alapszakasz hajrája mindenkinek, szerintem ilyen nüanszok is dönthetnek a felsőházba kerülésről (amire a ’14/15-ös szezon óta nem volt példa a Hűség városában), ahonnan már az elődöntőt sem olyan nehéz elérni. A DEAC viszont nekem kicsit csalódás, ezzel a csapattal/háttérrel én simán négybe vártam őket, ez még teljesülhet, de most nem erre látszik nagyobb esély.

Kiskokas
Olvasó

Katasztròfa 3 csapat tuti jobb tőlünk de lehet 4.

nemKalman
Olvasó

És hol van Juhos? 🤦🏻‍♂️

Gézuka
Olvasó

jó szokásához híven biztos a gyengélkedőn mert megszúrta az ujját fogpiszkálóval

HajraKapos
Olvasó

“Mi folyik itt Sopronban?!?” Elképesztő, gratulálok! 🙂

mindenkisoproni
Olvasó

Nagyon nagy gratula ismét a csapatnak es Kostasnak!!!!Ez a széria akarmelyik bajnokságba egy figyelemre méltó sorozat,de klubunk egyik legnagyobb sikersorozata,az biztos!!Lehet akarmit mondani,de Ricky kivetelevel ez a keret volt a szezon elején is!Ennyit számit egy jó (hozzáértő) és szimpatikus edző,akiért a játékosok kiteszik a szívűket lelküket a pályán és élvezik a játékot!!Szezon elején a lefikázott centerünket es öncélu Teyvont hogy felhozta a görög es egyseges jatekot mutatva a csapat erősségei lettek ők is!ennyit számít ha van kémia az edző es jatekosok kozott!!erre báne alkalmatlan volt,de időbe jött a görög csoda!akarmi is lesz a folytatásba,ezeket a sikereket már senki nem Veheti… Olvass tovább »

JólnézünkMIKI
Olvasó

Becsky Berényi, Kovács Adrián, Topics után hozott egy görög másodedzőt, aki “vakon” van?
Mandics meg ez a Lekly gyerek, gyenge szintén!
Tóth Ádámmal mi van? Beteg? Sérült?

Csippa
Olvasó

Lelki egy élősködő, de jól el van, ennyi. Becsky meg túl jó hiszemu a játékosokkal, nem mindig az edző a rossz…

zetomee
Olvasó

91-57-nél a hazai dobószázalék 70% volt. Zseniális játék volt ma.
Voltunk mi idén a 13.helyen is. Mindent helyén kell kezelni, ezt a mai napot megünnepelni, hétfőtől meg dolgozni az újabb győzelemért.
Köszönet az újabb élményért!💙

lujo
Olvasó

Grat Sopronba, már nagyon megérdemelték, hogy jó csapatuk legyen! Szurkolok nekik, hogy éremmel fejezzék be a szezont!

nemKalman
Olvasó

A meccsről annyit, hogy a Deacba vmi nagyon nem volt gömbölyű, Tóth Ádámot saját csapattársai vették ki a játékból, konkrétan nem kapott labdát, Drenovac csak faltra játszott (mondjuk kajálták is a rigók), a két kisfeka meg csak hajigált 0 elképzelés nélkül. Érthetetlen volt a játék amit próbáltak játszani.
Nekünk meg minden sült 🔵⚪️ SKC🏀

Sajka
Olvasó

Vajon hogyan állna most a Sopron, ha nem Dzunics indította volna a szezont??

nemKalman
Olvasó

Elképesztő játék 🙏 Kostas 🙌🏀❤️

Vulcano
Olvasó

Jár a taps💪
Ez a forduló most eléggé a hazai csapatoké volt.

SKC King
Olvasó

Bárki jön Sopronba, az meg fog izzadni a győzelemért. Jó edző, jó csapat! Mi kell még? Ami szintén nem gyenge, hogy a helyezéséhez képest költségvetésben a legkisebbek közé tartozunk.

Aranyalba
Olvasó

Ez miért fontos, hogy kevés vagy sok pénzből jó valaki ? Te tudod a többi csapat költségvetését ? A Tiétek mennyi ? Amikor Milos megsérült hoztatok egy nem gyenge hatodik légióst, ki kellett fizetni Banet és végül megadtátok a nagyobb pénzt Kosztasznak is, amit először nem akart a vezetés . Igaz a magyarjaitok/fiataljaitok valóban olcsóbbak, de a légiósok fizetését én pl megtippelni sem tudom .
Jók vagytok, oszt ennyi.
Egyébként én nem értettem , hogy amikor a goroggel nem tudtatok megegyezni , Simonék miért nem csaptak le rá ? Hoztak egy lutri szlovént.

Dobey
Olvasó

Gondolom a szlovén olcsóbb volt.

SKC King
Olvasó

Mert nem kis dolog kevesebb pénzből jó csapatot építeni! És lehet! Azért Dzunics jött, mert a görög nem is válaszolt, várt egy jobb ajánlatot, ami elmaradt. Aztán sajnos Báne nem úgy dolgozott (közben a görög folyamatosan jelentkezett), ezért jött vissza a görög, de nem sok pénzért. Báne korrekten távozott, úri emberként.

zetomee
Olvasó

Zuhanyhíradó szerint Simon nagyon is akarta hogy a szezont Kostassal kezdjétek, de még sem jött össze. Szerencsénkre..

Csippa
Olvasó

Ez a Sopron brutálba össze van rakva. Jó játékosok, de könyörgöm, ami edző szinten megy Magyarországon, az nem normális. Több száz milliós költségvetések, edzokon spórolnak havi 500 eurót, játékos csilli millió, közben a legfontosabb, ez a legjobb példa..

Csippa
Olvasó

Nincs az az ép eszű ember, aki erre mínuszt nyom, csak játékos lehet…

Csippa
Olvasó

😂

dball
Olvasó

Grat Sopronba, megérdemelten! Hiányoztok majd a kupáról. Nálunk ez már másodszor ilyen pocsék, semmi elképzelés csak unott szenvedés. Az illetékes felelős gondolkozik már hogy a szurkolók elé áll?

JR.Benitez
Olvasó

Gratulálok!!!! Szép teljesítmény, ott lesznek az elején, ebben biztos vagyok. Jó ez a Sopron! Deac nagyon furcsa nekem. Valahogy nem akar eddig kijönni a folyamatos jó teljesítmény. Pedig pénz, és jó keret is van.

Knézy Ernő
Olvasó

Elismerés! Ha így megy ,Vovoras sem marad sokáig .

Marillion
Olvasó

Bitang jól összerakta a szigorával ez a Görög a Sopront! Ez kell! Gratula nektek! Hajrá Nyugat Magyarország! Hajrá Falco!

magister_officiorum
Olvasó

Erődemonstráció! Szép volt, Fiúk! Álláspontom szerint Nyíregyházán meg fogjuk szerezni zsinórban a 10. győzelmünket is.

Rolex
Olvasó

Bravo Sopronba!
Valamit nagyon jól csinálnak most.
Hajrá Olaj!
❤️🖤

Ekpa
Olvasó

Milosnak írjuk be a 10-et. A századikat is ő szállította

Pbask
Olvasó

Azt hiszem megszületett a magyar NB1 ‘greek freak’-je. Durva a kontraszt Báne és közte, persze tudom utóbbi munkáját sérülések is nehezítették,de azért ezt már nem lehet egy csettintéssel elintézni.
Gratulálok a jelenlegi harmadik helyért, szerintem bennetek van a potenciál,hogy ezt meg is tudjátok tartani a középszakaszig!

Emőkefan
Olvasó

Ameddig a légiósok nem sérülnek le – nem kivánom -addig megy a szekér. Azt azért nézzék vissza a soproni szurkolók, hogy azok a légiósok, akik 35 perceket játszanak az alapszakaszban meg a középszakaszban a végére lesérülnek. Ez törvényszerű. Nézzétek meg az elmúlt pár év statisztikáját! Hangsúlyozom nem kivánom senkinek sem!!

Skcforever
Olvasó

A helyzet az, hogy nálunk nem játszanak 35 percet a légiósok 🙂 épp ez az erősségünk, hogy a papíron gyenge magyar magunk a bajnokság egyik legerősebb magyar magja lett, így a légiósok meccseken belül is tudnak pihenni. A legerősebb fegyverünk pedig, hogy minden meccsen van 1 magyar aki helyettesít egy légióst akinek nem megy. Ettől fogva pedig ha ez a kémia megmarad, sérülés esetén is megleszünk.

Emőkefan
Olvasó

ezt most komolyan gondolod, hogy nálatok van a legerősebb magyar mag? Általában a pontok 15%-át dobják. Még a mögöttetek levő Kecsó, Oroszlány, Szegednél is jobbak a magyar százalékok. A debreceni magyarok is többet dobtak ma. Annyival vagytok jobbak, hogy nagyon belenyúltatok a fekákba. Az edzőtök meg a szigorával elérte, hogy alárendeljék magukat a csapatnak. A recept a magyar bajnokságba:Vegyél egy jó, szigorú edzőt meg 5 jó fekát

Dobey
Olvasó

Meg egy Milost!

Emőkefan
Olvasó

igaz!

Skcforever
Olvasó

Nem írtam, hogy nálunk van a legjobb magyar mag, olvass kicsit jobban 🙂 azt írtam nálunk van az egyik legjobb. És lehet, hogy nem dobnak több pontot, mint az ellenfél magyarjai (mondjuk azért már jó párszor előfordult, de mindegy) csakhogy ez a játék nem csak a pontokról szól.

Emőkefan
Olvasó

hát a kosárlabda Te is tudod, hogy a pontokról szól! Miről szólna ha nem a dobott kosarakról.

Skcforever
Olvasó

Jézus😀 hagyjuk is

darius96
Olvasó

Emőkefan légyszíves mutass egy csapatot a Falcon kívül, ahogy a magyarok adják a csapat gerincét és a légiósok csak kiegészítő szerepet töltenek be. Szólj ha megvan, várok türelmesen!

Emőkefan
Olvasó

Amit írtál azt nem vitatja senki. Ez megy legalább 10 éve a bajnokságban. Én azt tettem szóvá amit az SKCforever írt “papíron gyenge magyar magunk a bajnokság egyik legerősebb magyar magja lett” Nézz utána van legalább 5 csapat, ahol a magyar mag több pontott hoz ÁTLAGBAN mint a ti magyar magotok. A jó szereplés a nagyon jól összeválogatott fekáknak szól + a kiváló edzőnek, aki szigorával kézben tartja a légiósokat.

zetomee
Olvasó

Emőkefan én megkerestem a lejátszott percek rangsorát, amely így néz ki:

1.Persons/Szeged/_37,44
2.Johnson/Nyíregyháza/_35,88
3.Bryce/Nyíregyháza/_35,06
4.Pollard/Kecskemét/_34,77
5.Martin/Kaposvár/_34,56
6.Hilliard/Kaposvár/_34,05
7.Brown/ASE/_32,78
8.Milutinovic/Kecskemét/_32,06
9.Barnett/ZTE/_32,00
10.Cook/Szeged/_31,89
11.Haynes-Jones/Pécs/_31,88
12.Ihring/OSE/_31,50
13.Bryson/Pécs/_31,31
14.Pryce/Kaposvár/_31,19
15.Stokes/Körmend/_30,94
16.Thames/Deac/_30,89

Soproni légiósok listája:
17.Rickey McGill_30,50
18.Quincy Ford_30,20
30.Teyvon Myers_29,17
43.EJ Montgomery_27,06

Azt hiszem magáért beszél a lista, nem biztos hogy a mi légiósaink vannak a legtöbbet a parketten.
De a kockázat természetesen a végére hozza magával a kisebb-nagyobb sérüléseket.

Rózsabimbó
Olvasó

A listádon egy szolnoki légiós sincs, következésképpen az Olaj magyar játékosai viszik előre a csapatot. Vagy mégsem?

zetomee
Olvasó

Subotic 28,5
Cakarun 26,5
Badzim 26,2
Cummings 25,5 perc.
Ez csak edzőtök rotálásának a mutatója. Hidd el jó csapatotok van, csak az utóbbi időben valami megtört. Messze még a bajnokság vége.

csak.az.skc
Olvasó

Ez elképesztő!! Nem is tudok mit mondani, csak hogy szép volt fiúk, köszönjük!!
Hajrá Sopron! SKC

Suns
Olvasó

Kicsit sajnálom, hogy ez a Sopron nem lesz ott a kupában. A felsőházi középszakasz viszont már tuti meglesz. Komoly csapat na!

Pbask
Olvasó

Én is sajnálom. Úgy vagyok velük,mint a tavalyi Szegeddel, ha nem velük játszunk, tudok drukkolni nekik, és jó őket nézni, az ember azt kívánja jussanak minél messzebb.

Milo
Olvasó

Én örülök neki, hogy nem lesznek ott. Nem szívesen kerülnék velük össze, főleg ebben a formában. Persze idén úgy tűnik legalább 3, de akár 7-8 meccsünk is lehet még egymás ellen.

Skcforever
Olvasó

A kupa színvonalát szerintem emelnénk, de hát Bane és a sérülések másképp gondolták😀 Ez van, idén is csak külsős szurkolóként nézzük majd, sok sikert mindenki másnak.

Milo
Olvasó

Ja igen persze az lemaradt, egyértelműen emelnétek a színvonalat. Ha a Kecskemét helyett ti lennének ott, akkor nagy eséllyel az elődöntő sem lenne annyira egyértelműnek tűnő, mint amennyire most tűnik akár a Körmendnek, akár nekünk.

Marillion
Olvasó

Ott lenne a helyetek a kupa legjobb 8 között! Viszont ha nem a Falco az aktuális ellenfél akkor Hajrá Sopron! A Soproni csajoknak eddig is szúrkolója voltam a női Nb1 ben és a nemzetköziben is.

Skcforever
Olvasó

Hát ez mészárlás volt. És ebben a nagyon erős, kiegyensúlyozott bajnokságban zsinórban 9 győzelem, ebből 5 győzelem a tabella elején lévő csapatok ellen. Nem szeretnék elszállni, de azthiszem kijelenthetjük, hogy a legjobb formában lévő csapatként bejelentkeztünk a dobogóra, vagy akár többre. Persze a földön kell maradni, mert innentől sok idegenbeli meccs jön, de ez a CSAPAT egészen elképesztő, és ez a menetelés a klub legnagyobb eredményei közé tartozik. Szép volt srácok! SKC!!

Marillion
Olvasó

Ezt a magam nevében mondva öröm látni Szombathelyiként is! Bizony ez már nem a véletlenek széria kategóriája! Amit meg kell tapsolni azt meg kell!

Skcforever
Olvasó

Köszönjük!

KD
Olvasó

Gratula nektek, de azért megjegyzem, hogy a rájátszás más kávéház, ott fizikailag is birni kell a kétnaponkénti meccselést.

Skcforever
Olvasó

Én is megjegyezném, hogy ebbe pont ti fáradtatok bele. Nálunk pedig minden meccsen más lép elő, így jelenleg 10 használható emberünk van. Ez a menetelésünk kulcsa.

KD
Olvasó

Azért a BL-t ne hasonlitsd össze a magyar bajnoksággal tempóban, védekezésben+ utazás. Természetesen megsüvelendö a sorozatotok, de nem mindegy, hogy hetente játszol egy meccset, vagy pedig kettö- háromnaponta. Az idö majd ugyis választ ad a felvetésemre. A középszakasz is választ ad már a kérdésre, ha bejuttok. Én drukkolok Nektek, a Körmenddel együtt 3 nyugat-magyarországi csapat lehetne ott.😀

Skcforever
Olvasó

Az biztos, hogy hangulatos kis felsőház lenne a Falco Szolnok Körmend Sopron Deac ötös😀 remélem ott leszünk

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés