Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC nyerte az “All Star-meccset”

Meglepetésre újra kikapott hazai pályán a ZTE.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 112-114 (25-27, 29-25, 30-29, 28-33)

Bajnokság, 23. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Praksch P., Söjtöry T., Kovács N. (Várhalmi Zs. L.)

ZTE: Ware 24/12, Thompson 31/3, Green 11, Szabó 8/3, Agafonov 18/6. Csere: Bagó 2, Durázi 4, Doktor 6/6, Gulyás 8/6.

DEAC: Dugat 30/12, Manigat 18/15, Borisov 30/9, Ivosev 15/9, Amigo 2. Csere: Polyák 9/3, Omenaka 4, Kósa 6/6, Bognár -, Velkey -.

Lett volna miért kárpótolnia szurkolóit a Debrecennel szemben a ZTE-nek: előbb a bajnokságban szenvedtek vereséget a cívis városban a kék-fehérek, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében diadalmaskodott Berényi Sándor csapata. A mérkőzés ráadásul mindkét csapatnak kulcsfontosságú volt a felsőházba jutás szempontjából.

Jobban kezdett a ZTE, 7-0-ra elhúzott, ám Manigat és Dugat hármasaival visszajött a DEAC. Szabó már második faultjánál járt három perc után, sőt, hamarosan a harmadikat is befújták neki, így a negyed hátralevő részét kénytelen volt a kispadon tölteni a ZTE csapatkapitánya. Agafonov és Thompson is betalált távolról, ám a DEAC-nak mindenre volt válasza, nem utolsósorban remek lepattanózásuknak is köszönhetően. Tizenhatnál érte utol ellenfelét a vendégcsapat, majd a negyed végéig tartotta néhány pontos előnyét. Doktor utolsó másodperces hármasával 25-27-re módosult az állás.

A második negyedet is Doktor-tripla nyitotta, majd Green produkált egy 2+1-es akciót. Dugat elkapta a fonalat: előbb szépen tört be, majd triplát szerzett. Vendégoldalon ő, hazai részről pedig Thompson vitte hátán csapatát. Szabó szerzett hármast, ám Dugat egyből válaszolt. Ekkor már 16 pontnál járt a DEAC irányítója, aki ráadásul nem is rontott dobást.

Rengeteg pont esett, 15 perc után már 42-41 állt az eredményjelzőn. Mindkét csapat centerei faultproblémákkal küzdöttek, így sokat játszottak a cserék is. Bagó ügyesen szállt be, lepattanókat szerzett, blokkolt és egy szép duplát is jegyzett. Gulyás is beköszönt távolról, ezzel négy pontra nőtt a ZTE előnye, ám Borisov saroktriplája és Dugat gyors indításos kosara már debreceni előnyt jelentett. Az utolsó támadásnál Thompson 2+1-es akciót hozott össze, ez pedig hazai vezetést eredményezett.

Milos Borisov ma is extra volt (fotó: Zsu)

54-52-ről folytatódott a játék, Agafonov és Ivosev párbajával. Előbb triplában mérték össze erejüket, majd az ukrán center egy duplát, míg Ivosev újabb hármast szerzett. Szabó megkapta negyedik faultját is, Borisov pedig ismét megmutatta, hogy jó az “öreg” a háznál. Két trojkát hintett. Polyák sem akart lemaradni, ő is bepörkölt két hármast, a sormintát Gulyás törte meg, aki hazai oldalról szerzett két távolit. A dobópárbajban a ZTE előnye tartott ki, ám csak három ponttal vezettek a hazaiak.

Ismét kinti dobásokkal folytatódott a mérkőzés, a csapatok ritkán hibáztak a vonalon túlról, a Debrecen egészen elképesztő százalékkal célzott. A csereként pályára lépő Kósa kétszer is villant, de Ivosev is sikerrel próbálkozott. Az ihletett formában pattogtató Dugat az egész pályán átkígyózva szerzett egy duplát, a magára találó Manigat pedig csapata 16. hármasát is bepörkölte. Bár a 100. pontot Thompson jegyezte, ekkor vezetett utoljára a ZTE. Manigat szinte nem tudott kintről hibázni, egymás után három trojkát ért el, Dugat üres ziccere után pedig a ZTE ötpontos hátrányt kellett volna, hogy ledolgozzon, egy perc alatt. Green és Szabó is 2-2 büntetőt hibázott, majd mindkét egerszegi ki is pontozódott.

A végén Ware-t hárompontos-dobás közben faultolták, a harmadik dobást taktikusan kihagyta az amerikai irányító, a lepattanót meg is szerezte a ZTE, ám Agafonov ziccere fault miatt nem ment be. A második büntetőt szándékosan kihagyta az ukrán center, ám ezt a lepattanót már a Debrecen hozta el, így nem sikerült döntetlenre menteni a meccset.

Borisov, Manigat és Dugat kivégezte a ZTE-t, a DEAC a második félidőben 80 százalékkal dobott kintről, összesen 54 pontot szerzett hárompontosból, ami nem mindennapi teljesítmény. Milos Boriszov tripla-duplája elképesztő volt: 30 pontja mellett 13 lepattanót szorgoskodott össze és 10 kiharcolt faultot harcolt ki. Dugat is extrát hozott: ő is 30 pontot szerzett 10 asszisztja mellett.

Extra támadójáték mellett a debreceniek jobban jöttek ki a végjátékból, s ezúttal mindkét csapathoz sokat tett hozzá a cserepad is. A ZTE fejben nem volt elég jó ezen az estén, és bár riválisai is botlottak, nem tudott élni a lehetőséggel.

 

Szöveg és fotó: Bálizs Zsuzsa

75 hozzászólás

75
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
50 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
Dbrcnmissfortune599sargafeketeZTE ZOLIMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Dbrcn
Olvasó

Bravó DEAC, sokan kritizálják és lenézik a csapatot, meg a szakmai munkát Debrecenben, szerencsére ezekre mindig érkezik egy csattanós válasz. Remélem most már nem lesz több hullámvölgy, és sok-sok ínséges év után, újra playoff meccs lesz az Oláh Gábor utcán.
Hajrá DEAC!

missfortune599
Olvasó

Bernie te söpredék!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajjj, kedveskéim, ez bizony nagyon kellemetlen vereség volt. 🙁
Most már Zalaegerszegen (is) van mire szerénynek lenni!
A Debrecen elkezdett szárnyalni, PuteszEgyetem olajra lépése óta.;)

SárgaPárna
Olvasó

Szaaaaar ZTE!
Na most mindeni komentbe!
SZAAAAAAAAAAAR …………

Bascatbull
Olvasó

Reméljük kielégultél?

Masterson
Olvasó

Tudja valaki mi történt Agafonovval?! Meccsenként 3-4 leppattanót szed egy ideje, és szinte minden meccsen faultgondokkal küzd elég hamar. csak èn vélek összefüggést e között és a gyenge védekezés között?! Hogy tudott ennyire szétesni a játékunk?!

ZTE ZOLI
Olvasó

Na, egy jó kérdés! Válaszokra én is kiváncsi lennék! Amúgy Agafonov játéka messze nem olyan mint volt!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Fáradtság?? Eddig is nagy teher volt a vállán, nem lehet minden meccsen 100 százalékot nyújtani. Most talán egy hullámvölgyben van.

sargafekete
Olvasó

Szerintem csak annyi, hogy túl korán elkényelmesítettétek azzal a jövő évi szerződéssel. Az mondjuk nem kicsit lenne vicces, ha esetleg nem jutnátok rájátszásba, mivel az edzőtöknek is meg van már a szerződése a következő évadra.

Nyugat
Olvasó

Kezd kipukkanni a Zte

Aramis
Vendég
Aramis

Szegény EricCartmen meg holnap egész nap a Dísz téren várja a győzelmet! 😀 😀 😀
Szóljon valaki szerencsétlennek, hogy nem fog jönni! 😀 😀 😀

Trombitás_Frédi
Olvasó

TOMIKAA EZ KÉREM EGY ÚJABB HATALMAS zte BUKFENC VOLT! 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Nem is bukfenc 😀
A DEAC megsemmisítette Mordort! 😀

drszepkaroly
Olvasó

Ha felveszed! 😀 😀 😀 😀 😀

Szép volt DEAC! Egy ország gratulál nektek!

Baszki ez zseniális védekezés volt.

kinemugral
Olvasó

suttyó

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nem tudom eldönteni ,hogy a képen látható zete játékos Borisov szájszagától vagy a szellentésétől vág ilyen fejet?!Egy biztos ez a köcsög Milos szarba nyúlt…

Aramis
Vendég
Aramis

Nem szarba nyúlt, Ő ezt tudja.
Ezért lesz felsőházi csapat a DEAC, ti meg a szokásos futottak még…

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Mi épp ma kicumiztunk 33-al Izraelben…

Szombathelyifaxszerelő
Olvasó

Igazi közönségcsalogató mérkőzés volt, a kosárlabda ünnepe. Látványos, sok pontot hozó ütközet. A végén a több pontot dobó csapat ünnepelhetett. Nem kell csüggedni, egyszer hopp máskor kopp… csak arra vagyok kíváncsi, hogy mikor, ki veszi észre, hogy a király meztelen.

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Baszki mester védekezési taktikája már már Trollfociba illő tiki taka… Tegnap piás gumi véleménye bukott minden téren tippjével együtt. Kalap emelés elmarad egy karakteres vezetőség számonkéréssel kezdené a mesternél a TF SZINTET is alulmúló védekezést…

ztefan
Olvasó

Fuller 25pontot dobott a Sopronban ha ö is marad és Green-nel meglett volna a felsöház!!!

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ez eléggé érdekes eredmény, főleg ezzel a kosáraránnyal. Pedig szurkoltam, hogy a ZTE jusson a felsőházba, de most úgy tűnik, hogy csak nagy bravúrokkal sikerülhet ezután a vereség után.

blueball
Olvasó

Grat DEAC-nak megérdemelték a győzelmet! Bírók szétfújták a meccset (ide-oda), rémgyengén védekeztünk + debreceniek szarba nyúltak. Mentális problémák (is) vannak, ami kiütközik a büntetőzésben (is). Necces lehet a rájátszás is. Éremért viszont úgysem játszunk, a többire meg a kutya sem emlékszik már jövőre. Fiataloknak örülök! Csak a ZETE!

falco2008
Vendég
falco2008

Gratulaaaa!

Lacataylor
Olvasó

JAJJJJJJ Szegény zte! HA FELVESZED……………..

csakazete
Olvasó

Sárga gecik takarodjatok a K….na!!!! Na ki lehet törölni BB1!

2lee14
Olvasó

Na jól van hagyjátok már magatokat. Ha jól szoktam látni ti is előszeretettel irogattok falco cikkek alá.

Aramis
Vendég
Aramis

Most takarodjunk mi, csicska?
Tavaly mit műveltetek itt, miután kiestetek sötétke?
Amilyen az adjonisten…. 😀

falco2008
Vendég
falco2008

Nem lehet a A DEAC cikk alá írni?

bmdbrcn
Vendég
bmdbrcn

Ne foglalkozz vele, hadd sírjon.

bmdbrcn
Vendég
bmdbrcn

Mi a baj, sötét zalai? Kikaptatok?
🙁

kinemugral
Olvasó

na már debrecenben is vannak parasztok?

Aramis
Vendég
Aramis

Nektek mindenki paraszt, aki elkeni a szátokat!
Nem tudtok veszíteni, most mehettek Debrecenbe is csicskulni a Sopronnak 😀

csakazete
Olvasó

Te gyökér sárga szardarab, ti vagytok a hulladékok…. Senki nem parasztozta a Debrecent!

falco2008
Vendég
falco2008

Kettővel fölötted barátom 🙂

csakazete
Olvasó

Asszem az egy kérdés az előtte szólóhoz

bmdbrcn
Vendég
bmdbrcn

Közel sem annyi, mint Zalában…

Muszka7909
Olvasó

Na már ti is sötéteztek?Nem vagytok ti még akkora spílerek kisgyerek,azèrt mert ma szarba nyúltatok ès persze kellett a mi nagyon gyenge vèdekezèsünk is ehhez attól ti még kurva messze vagytok tőlünk, úgyhogy jobban teszed ha befogod a kis pofikádat!!?

Aramis
Vendég
Aramis

Csicska, a DEAC-nak már van egy bronzérme idén, nektek meg az lesz megint amire méltók vagytok, a nagy büdös SEMMI!

Muszka7909
Olvasó

Teee f@szszopó sárga cinege te kit csicskázol le te szerencsètlen, siess át mèg talán itt èred a Debrecenieket ès egyesèvel leszopkodhatod az összeset te agyoniskolázott f@szcimbáló!!??

falco2008
Vendég
falco2008

Ideges a kolléga? 🙂

Aramis
Vendég
Aramis

Yesssss! 😀 😀 😀
Erre vártam csicska, hogy megmutasd nekünk a valódi énedet! 😀
Köszönjük, nagy meglepetés azért nem ért minket! 😀

Muszka7909
Olvasó

Ezt az ènemet csak te tudod kihozni te szardarab!!

falco2008
Vendég
falco2008

Tabellád lesd meg 😉 nem a betűrend miatt vannak előrébb a debreceniek :))

bmdbrcn
Vendég
bmdbrcn

Csipcsirip…ezek a kis gyenge spílerek oda-vissza megvertek titeket, kismadár. 😉

2lee14
Olvasó

Tudjuk hogy most el vagy keseredve és ezt kiken másokon mint rajtunk töltöd ki, persze ez természetes.

2lee14
Olvasó

Sokkal többet nem is várunk tőletek.

Lacataylor
Olvasó

Ez egy igazi F@SZ!

Bascatbull
Olvasó

Először is gratulálok a DEACnak, másodszor pedig ilyen játékkal inkább ne is jussunk még 8ba se… Szörnyű védekezés 0 pedig ennek a játéknak ez az alapja.. Nem az utolsó 2percben kéne észbe kapni, hogy hoppá ha nyerni akarunk küzdeni kell.. Hajrá ZTE!

zterulez
Olvasó

Amikor ráfújnak a bírók az első percekben 3-3 faultot Szabóra és Agafonovra, emiatt szinte az egész meccsen Bagó és társai védekeznek Borisovon, akkor nem kell csodálkozni az eredményen. Nem szoktam bírózni és most sem varrom egy az egyben az ő nyakukba, de ez tipikusan az a meccs, aminek ha megnézed a statjait, akkor azt mondja az ember, hogy hazai pálya volt, viszont az nem mindegy, hogy az egyes faultokat a meccse melyik szakaszában, és kire fújják be a bírók. A másik, ami sajnos most már visszatérő problémánk egész szezonban, az a gyenge perimétervédekezésünk. 18/27 hármast engedélyeztünk a Deacnak, nem egy… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Be merték fújni?? Ejnye…Amúgy Amigóra és Ivosevre is ráfújták…

kinemugral
Olvasó

sárgáknak nincs osztva lap ezen a linken 😉

donnarumma
Olvasó

Sárgák vertek el bennetek?

kinemugral
Olvasó

Sárgák nem vertek el bennünket, max a DEAC:) ti ha jól tudom a két rivális ellen betérdeltetek 😉

donnarumma
Olvasó

DEAC..Színük a fekete-fehér-SÁRGA
Összesítésben mi is simán ütöttünk bennetek? szerintem nézegesd a tabellát?

donnarumma
Olvasó

Ja és Ti már évtizedek óta nem vagytok riválisok?

Muszka7909
Olvasó

?? Ekkora szar dumát már règ hallottam te nagyon buta vagy ès mèg hülye is, ès mèg finoman fogalmaztam, te kis örök második ??

kinemugral
Olvasó

te nem sárga vagy, hanem ezüst, tényleg rosszul írtam 😀

Aramis
Vendég
Aramis

Asszongya a sötét, nem szoktam bírózni.. 😀 😀 😀
Ez nagyon állat 😀 😀 😀

Nyugat
Olvasó

Vártam már,hogy kezdjétek a bírózást.

Vadkakas
Olvasó

Erre egy négyszögletes garast sem adtam volna….
Szép volt fiúk! Hajrá DEAC!

MaszatKamaty
Olvasó

Gratula ennek a remgyenge fszlada zetenek…:) buntetozni meg a jo edes krva anyatok tanult meg. Fszlada banda!!!!!!!

Muszka7909
Olvasó

Mi van maszat, nem bírsz magaddal, rángat a görcs?

kinemugral
Olvasó

és egy ilyen néző elfoglal egy ugyan akkora helyet a csarnokban, mint mondjuk egy szurkoló:) faszládácska

Aramis
Vendég
Aramis

Mega respect Debrecenbe!!!!
Bearanyoztátok az estémet!!! 😀 😀 😀

Muszka7909
Olvasó

Inkább beezüstözték nem???

Aramis
Vendég
Aramis

Igazából mindegy.
Az újonc megsemmisítette a sötéteket.
A lényeg ez.
Mordor a helyére került.

kinemugral
Olvasó

csak nehogy mi nevessünk a végén!

2lee14
Olvasó

Gratula Deac! Dugat,Borisov oktató film lehetett. Szép volt.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Kösz Zete… 330 ezer mínusz. Többet se kell idén játszanom. ???????hogy lehet otthon 114 pontot kapni? Gratula a DEAC-nak egyébként!

kinemugral
Olvasó

papír volt, hogy kikapunk

falco2008
Vendég
falco2008

Karma :)))))

Csapajev
Vendég
Csapajev

A szerencsejáték függést okozhat! 🙂

donnarumma
Olvasó

Attól függ..?

donnarumma
Olvasó

??… gratulálok a DEAC nak,mégis csak sárgák..Milos nagy király!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés