Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC nyerte a szomszédvári rangadót

Hiába a változtatások a nyíregyházi keretben, esélye sem volt Darko Radulovics csapatának.

HÜBNER Nyíregyháza BS - DEAC 75-96 (14-27, 17-28, 25-25, 19-16)

Bajnokság, 15. forduló
Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnoka
V.: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Györfy Rúben (dr. Gincsai János Péter)

Nyíregyháza: Perry 20/3, Kass 10/6, Szobi 2, Pipiras 12/3, Williams 8. Csere: Copes 8, Kiss B. 6/6, Bazsó 7, Fazekas -, Dickerson 2.

DEAC: Scott 6, Polyák 9/9, Drenovac 19, Kovács Ák. 6, J. Taylor 18. Csere: Sagodi 3/3, Balázsi 2, Kenéz -, Neuwirth 2, Govens 2, Tóth Á. 11, Mócsán 18/12.

Szomszédvári rangadót rendeztek Nyíregyházán, ahol takarékossági szempontokat figyelembe véve a Zrínyi Ilona Gimnázium tornatermében fogadták az egy győzelemmel az utolsó helyen álló nyírségiek a DEAC csapatát. A meccsel kapcsolatban nehezen lehetett megjósolni, hogy mire lehet majd számítani a nyíregyháziaktól, hiszen a téli szünet alatt a keretükben két változás is történt: visszatért Pipiras, valamint leigazolták Copes-t a palánk alá. A hajdúságiaknál is történt játékoscsere, Gumbs helyére a korábbi magyar válogatott Govens érkezett.

Taylor három pontjával indult a meccs, amit Pipiras rögtön egalizált távolról. Perry pontjainak köszönhetően 10-6-ig még a nyíregyháziak vezettek, majd Tóth Ádámnak és Drenovacnak köszönhetően megfordította a meccset a Debrecen. A 8. percben még 14-18 volt az állás, ám ezt követően a vendégek futottak egy 9-0-s sorozatot, így tisztes előnyt építettek ki a a folytatásra (14-27).

A folytatásban sem sikerült magához térnie a Nyíregyházának, a különbség egyre inkább csak nőtt. A 15. percben Polyák hárompontosát követően már közel húszpontos volt a differencia a felek között. A nyíregyházi nevelésű hátvédnek köszönhetően 23-44-nél már ez is összejött. Hiába dobott Kass is triplát, a vendégek rögtön válaszoltak, a különbség pedig nem akart csökkenni. A félidőben 24 ponttal tartottak előrébb (31-55).

Polyák triplájával indult a második félidő, majd Scott kettesét követően már közel harmincpontos volt a vendégek fórja. Ennek ellenére a Nyíregyháza összekapta magát és Pipiras vezérletével sikerült egy egál negyedet játszania. Hiába került vissza a húszpontos lőtávolság környékére a hazai együttes, a fontos pillanatokban Drenovac vagy Mócsán betalált a vendégek részéről. A debreceniek vezetését semmi nem veszélyeztette (56-80).

Ahogy arra számítani lehetett, az utolsó negyed már csak formalitás volt. Az első három percben a DEAC nyomatékosította, hogy a hazaiaknak esélye sem lehet ezen az estén. A végén Perry és Bazsó még valamelyest kozmetikázott az eredményen, aminek köszönhetően a negyedet is megnyerte a HÜBNER. A meccs győztesének kilétéhez azonban kétség sem férhetett, simán nyertek a vendégek (75-96).

Fotó: hunbasket.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Henderson Recent comment authors
Henderson
Olvasó

Mikor lesz ebből vajon csapat? Játékoscserék, az edzőnek már volt ideje dolgozni is… Azt vártam, hogy legalább képesek leszünk egy szorosabb meccset játszani a nem túl acélos Debrecennel, hát esélyünk sem volt. Honvéd közben ismét nyert.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés