Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC nem bízta a véletlenre, könnyedén verte a Pécset

Kovács Adrián együttese a negyedik helyen zárta az alapszakaszt.

DEAC - Pécsi VSK-VEOLIA 96-80 (26-16, 24-17, 24-26, 22-21)

24. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
V.: Benczur T., Györfy R., Sörlei A. (Farkas Z.)

DEAC: Moody 12/12, Somogyi 10/3, Polyák 8/6, Hines 4, Tóth 16. Csere: Guyton 16/6, Moore 3/3, Molnár D. 3/3, Molnár M. 4, Drenovac 20/12, Asszu -.

PVSK: Ruják 11, Funderburk 17/6, Carev -, Budimir 8, Brkic 17. Csere: Demeter 4, Krivacevic 7, Hőgye 3, Lewis 10, Dragasevic 3/3.

Kaposvári veresége után mindenképpen javítani szeretett volna a DEAC, már csak azért is, mert egy győzelem akár még az alapszakasz harmadik helyét is jelenthette volna a hajdúságiak számára.

Hamar nekiestek egymásnak a csapatok. Brkic szerezte meg a vezetést a vendégeknek, Tóth azonban hamar egyenlített. Funderburk hármasával újra a Vasútnál volt az előny, aztán megint a debreceni center volt eredményes (4-5). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Tóth Ádám remekül kezdett, csapata első 7 pontját ő szerezte (3/3 dupla, 1/1 büntető), igaz addig más nem is próbálkozott a hazaiaknál. Aztán kisvártatva Hines és Somogyi is csatlakozott mellé, kezdett meglépni a DEAC, a hatodik percben 19-11 állt a táblán. Az olló csak még nagyobbra nyílt az első negyed hajrájára, Molnár kosara után már kétszámjegyű volt a differencia (24-14). Egészen extrán, több mint 70 %-os pontossággal céloztak a debreceniek, persze ehhez sokszor asszisztált a gyenge pécsi védekezés is. A lényegi dolgok nem változtak az első felvonás végére, belefért még egy Krivacsevics-dupla és Drenovac büntetői, a papírformának megfelelően magabiztos előnnyel várhatta az első, kisebb pihenőt a DEAC.

Guyton kosarára 6-0-val válaszolt a PVSK, jelezve ezzel, hogy még semmi sem dőlt el. Nem adták fel a baranyaiak, becsülettel küzdöttek, 32-26-nál Kovács Adrián kért időt. Használt is a timeout, új erőre kapott a DEAC, és megint állva hagyta ellenfelét. Nem sokkal később, 41-29-nél már Alekszicsnek kellett lépnie az asztal felé. Újabb fordulat azonban már nem következett, a szünetben 50-33 volt az állás.

Lewis 2+1-es akciójával nyitott a PVSK a szünet után, amit aztán Brkic is lekopírozott, Fundenburk közelijével pedig aztán alig egy perc alatt tízen belülre olvadt a különbség (50-41). Még időben megrázta magát a DEAC, a folytatásban igazából kosárra kosár volt a válasz, így visszaállt minden a régi kerékvágásba, és ezzel a záró felvonás előttre már el is dőltek a lényegi kérdések (74-59).

Az utolsó tíz percet már “szép csendben” lejátszották a csapatok. A DEAC megérdemelt győzelmével negyedik helyen zárta az alapszakaszt.

Fotó: DEAC Facebook oldala

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BlizzardKiskokasKussoljdagired-black01KD Recent comment authors
Blizzard
Olvasó

Ezt írtam a múltkor, a kaposvári motiválatlanságnak nagy ára lehet.
Most sem szakadtak meg a srácok.
A Körmend ellen kétszeri, többszörös hosszabbításos vereségek nagyon hiányoznak most.
Na, de innen szép nyerni. Alba aztán Szolnok.

Kiskokas
Olvasó

Ajaj nem lesz egyszerű, az Alba kiszámíthatatlan. Keretre azért erősebb az Asétól.

Kussoljdagi
Olvasó

Kedves BB1, a Szeged nyert így neki 18 győzelme van, a Debrecennek ezzel 17. Szerintem az a csapat végez előrébb akinek több győzeleme van. De javítsatok ki ha rosszul tudom!

red-black01
Olvasó

Alcím.
Utolsó mondat.
Gratulálok 🙂

KD
Olvasó

Talán inkább 4. helyen zárt a Deac, mivel a Szeged is nyert.

gulyasszabolcs00
Olvasó

“Kovács Adrián együttese a harmadik helyen zárta az alapszakaszt.”

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés