Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC maradt versenyben a play-offért

Az utolsó negyedre elfogyott a ZTE.

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 100-79 (23-10, 24-30, 27-25, 26-14)

Középházi középszakasz, 9. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Tőzsér D. K., Fodor A. (Farkas J.)

DEAC: Velkey 5/3, Manigat 15/9, Borisov 25/15, Ivosev 13/3, Amigo 23/3. Csere: Kozák -, Tóth B. -, Kósa -, Omenaka -, Opre -, Polyák 15/6, Bognár 4.

ZTE: Ware 20/9, Thompson 12, Green 5/3, Szabó Zs. 12/6, Agafonov 17/3. Csere: Bagó 6, Durázi 2, Farkas -, Gulyás 5/3, Kis R. -, Doktor -.

A középházi középszakasz 9. fordulójában a DEAC és a ZTE találkozott. Mindkét csapatnak élet-halál volt a mérkőzés, hiszen megvolt még a matematikai esélye a legjobb nyolcra.

Noha 4-0-val indított a ZTE, az első negyed mégis a debreceniekről szólt. Egy 10-0-s sorozattal fordított a DEAC, és innentől a saját kezébe vette az irányítást. A zalaiaknak megállt a támadójátéka, míg a hazaiak Borisov vezérletével a hajrában is domináltak. Így sikerült tizenhárom pontos előnyre szert tenniük (23-10).

Már tizenhat ponttal is előrébb tartottak a hajdúságiak, ám négy perc alatt közelebb lopakodott a ZTE. A kék-fehérek Green triplája után 31-23-ra jöttek fel, újra szoros lett a meccs. Borisov továbbra is nagyon aktív volt, így ennél közelebb nem tudtak kerülni Bencze Tamás tanítványai. Végül tíz ponton belül maradt a ZTE, köszönhetően Ware triplájának és Agafonov büntetőinek (47-40).

A harmadik negyedben kezdett meleg lenni a helyzet a Debrecennek, 55-53-nál már csak két pontnyi volt a távolság a két csapat között. Az egyenlítés már nem jött össze a Bencze-legénységnek, időben kapcsolt még a DEAC, így a záró negyed előtt kilenc pont lett a különbség (74-65).

Az utolsó játékrészre azonban nem maradt nyitott kérdés, a Zalaegerszeg teljesen elfogyott. A DEAC ellenállhatatlanul kosárlabdázott, a századik pont sem maradt el, amikor Amigo dobott be egy triplát. A hazaiak magabiztosan nyertek, és ezzel továbbra is versenyben vannak a legjobb nyolcért, míg a zalaiaknak a matematikai esélye is elszállt (100-79).

Fotó: hunbasket.hu

46 hozzászólás

46
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
MásikVégétFújdMegTomika2Borbély LajosZeg19Setback Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Nézzük a “tabellaszomszéd” csapatokat! Szerintem a Debrecen, Pécs, Paks, Alba jóval nagyobb keretből gazdálkodik (hiába sírja időnként Csirke tele a sajtót!), a Kaposvár, Sopron Jászberény talán hasonlóból. Berénynek jól sikerült az alapszakasza, ezért kilóg most ebből a mezőnyből. A tabella nagyjából tükrözi is ezt. A többiről meg lehet álmodozni…bebizonyosodott, hogy a mai légiósszabály mellett értelmetlen dolog fiatalokkal felvenni a versenyt a sok légióst és kész játékosokat foglalkoztató csapatokkal, különösen akkor, ha a fiatalok beérésükkor mennek a “nagyokhoz” vagy egyesek soha nem lesznek A csoportos szintűek. Tavaly a Sopronnak volt gyalázatos szezonja, idén az ALBA-nak és ZTE-nek. Valakinek kell 10..11-nek is… Olvass tovább »

Manó
Olvasó

Egy bizonyos Facebook-posztra szeretnék reagálni! Kedves …! Attól, hogy “sokan” tudják, mi az igazság (én nem tudom), az a pár ezer szurkoló -akiknek a kosármeccsre járás jelenti a szórakozàst, kikapcsolódást – még nem lesz kevésbé csalódott! Azt ugye senki nem várja el, hogy tapsoljunk egy ilyen teljesítményhez, ígéretek ide vagy oda!? Merem mindezt úgy leírni, hogy soha nem szidtam vagy hibáztattam Edzőt, Ügyvezetőt, egyéb szakmai stábtagot! Hisz’ ugyanezeknek az Embereknek köszönhetjük az imádott bronzérmet is! De ezt a lefelé tendáló szériát valahogy meg kell szakítani, és sajnos a labdát vagy a csarnokot nem lehet lecserélni, ezért marad a személyi változás!… Olvass tovább »

Setback
Vendég
Setback

Egyszerűen csak arról szól a dolog, hogy felvállaltátok idény elején, hogy lesz bőven fiatal a keretben. Volt is dicséret ez miatt sokfelől. Ha nem lennének, akkor jönnének a károgók, hogy a fiatalok miért nem játszanak. Soha senkinek nem lesz jó. Mindenki azt akarja, hogy saját nevelés legyen a pályán, legyen sok fiatal, ne legyen sok külföldi és persze a bajnokságban legyen jó eredmény. Egyszer látnám, hogy egy csapat célja a bent maradás, sok fiatallal és 3 év múlva legyenek komolyabb célok a tehetségek fiatalok megtartása mellett, akik persze meccsrutint szereznek a legfelső osztályban. Egyszer látnék egy ilyet.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Egy bizonyos facebook posztra miért nem a facebookon reagálsz névvel?

Manó
Olvasó

Először úgy akartam! De nem szerettem volna egy akkora sárdobálás közepébe csöppeni, amiből nem lehet normàlis hangvételben kievickélni! Annyit nem ér az egész szerintem, hogy emberek egymàs torkának essenek a véleménykülönbség miatt! A lényegen sajnos úgysem változtatna… Ha nem szimpatikus a hozzáállásom, sajnálom!

kinemugral
Olvasó

Ne szidjátok már Bencze Tamást!
Bronzéremkor nem csittegtetek itt…
Nem az ő hibája…

Zeg19
Olvasó

Mikor volt már a bronz!!!És az óta mi történt!Azóta mit tett le az asztalra semmit!!!!!
Az a kérdés te miért véded! Ha most a felsőházba vagy a rájátszásban lennénk senki nem szidná,senki nem várja el tőle hogy váltsa meg a világot ezzel a szar kerettel meg hogy legyenek elsők vagy akár dobogósok is de az,hogy a 10hely abban igen is a Tamás nyakig bent van!A keretet meg a játékosokat ő válogatta össze!Ez lett belőle
Ne mond már ez nem az ő hibája!!!!

HaleLuka
Olvasó

Remélem így már a Zte nem teszi oda magát 100%-osan az utolsó meccsen. Így egy Egerszegi győzelemmel meglenne az skc 8. helye.
Aztán utána playoff-ban ZTE szurkolokat várjuk segiteni szurkolni Körmendre?.
Hajrá Sopron!

SopronKCfan
Olvasó

Legyen igazad! Hajrá Sopron!

Megmondo
Olvasó

Én pedig remelem hogy odateszi még utoljara ebben a szezonban hazai palyan magat a zte, nekik szurkolok, nem az skc ellen csak hogy még izgalmadabb legyen a vége a középháznak és persze hogy jó meccset láthassunk

Zeg
Olvasó

Sajnos ez már szóra sem érdemes…:(

lakers24
Olvasó

Nem értem amúgy a ZTE szurkolók felháborodását. Ezzel a kerettel nem is lehetett reális elvárás a playoff.

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Ezt a keretet Bencze állította össze és a vezetőség minimum a 8ba jutást tűzte ki! Viszlát!

KF1962
Olvasó

Fél igazság… Bencze állította össze,a rendelkezésére álló összegből!

Zeg19
Olvasó

Rendelkezésre álló pénz!!!!Miről beszélsz????
Ide hozogattak ilyen Gliebov féléket hogy abból is hasznot huzzanak egyesek!Meg hogy nem tudták a Fuller képességeit mikor idejozták alacsonyabb mint akit akartak na neeee!Menjenek a pi..ába akkor minek hozták ide ez hülye duma nem tudták persze!!!Ezekre a szarra való embekerke ment el a pénz csak hogy egyesek megtömjék a zsebüket a jutalékukból!Renbelkezéste álló pénz a ló..szt!!!!!
Elbaszták már az elején nincs mit szépíteni ezen!!!
8-ik hely hát elég szomorú hogy ez volt a cél.Elmehet mind a pi..ába!!!

lujo
Olvasó

Február közepéig stabilan az 5. helyen voltunk. Volt egy olyan ígéret, ha félidőben a 8-ban vagyunk hoznak még egy embert. Ha ez megtörtént volna, akkor most nincs miről beszélni. MEGTISZTULÁST!!!

ZTE ZOLI
Olvasó

Ez a beszéd!??

Fenyő
Vendég
Fenyő

Gratulálok Bencze és Stárics!TAKARODJATOK!!!

Zeg19
Olvasó

Ennyi!!!!

Zeg19
Olvasó

Vizót ismered???? :):):):):)):):):):)

Fenyő
Vendég
Fenyő

:):):):):):):)

Zeg19
Olvasó

ZTE KK is egy pénzmosoda tuti a KisBandi kezeli a pénzüket nem:):):):):):):):):):):):)

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Bencze Tamás Good bye!!!!! Gasper Potocnik Come Here!!!

gabor77
Olvasó

Gratulálok Bencze Tominak és csapatának ehez a kurva gyenge szezonhoz!!!
Menjetek a p…ába!!! Konélka Te is!!!

Manó
Olvasó

Szép volt Fiúk!!!…. ja nem…

lujo
Olvasó

Nem maradt más, minthogy bízzunk egy sikeresebb következő szezonban. Hajrá ZTE!

ZTE ZOLI
Olvasó

Mindig csak ez marad! Elég uncsi!

lujo
Olvasó

Sajnos…

SopronKCfan
Olvasó

Sajnálom a ZTEt… Ennél sokkal többre voltak hivatottak. Valaki vázolná, hogy hogy juthatunk PlayOffba?

Kinter for president
Olvasó

Úgy, ha nyertek Egerszegen és a Debrecen nem nyer Kecskeméten.

Tom67
Olvasó

Ha a Debrecen szerdán kikap Kecskeméten akkor mi már mindenképp bent vagyunk, még akkor is ha kikapunk Zalaegerszegen. Ha valami csoda folytán nyerne a Debrecen Kecskeméten akkor nekünk is nyerni kell Zalaegerszegen és úgy szintén mi jutunk be. A Debrecen már csak úgy juthat be ha ők nyernek és mi kikapunk.

Kinter for president
Olvasó

Egymás elleniben jobb a DEAC, úgyhogy ha ugyanazt az eredményt érik el, mint ti, 8-ban vannak.

zetomee
Olvasó

Soproni szempontból:
Alapszakasz: +10
Sopron 102-85 Debrecen 104-97
Középszakasz:-7
Debrecen 81-91 Sopron 82-99
Szerintem mind a 4 meccset számolják, nem csak a középszakaszt, így 3 ponttal jobbak vagyunk a Deacnál. De ha valaki tudja a tutit, mondja el, mert engem is érdekel.

Kinter for president
Olvasó

Csak a középszakasz számít.

redmiller
Olvasó

Tévedsz! Olvasd el a versenykiírást! Idén minden meccs számít!

zetomee
Olvasó

Redmiller én megkerestem: versenykiírás 7.2.
Középház: Alapszakasz 6-10. helyezett csapatok
Az Alapszakasz 6-10. helyezett csapatai körmérkőzéses rendszerben játszanak, pályaválasztói joggal,
oda-visszavágó alapon (2X4=8 mérkőzés).
 A csapatok az Alapszakaszban elért összes eredményeiket viszik tovább a Középszakaszba.
 Amennyiben a Középszakasz után a csapatok között holtverseny alakulna ki, akkor annak
számításakor az Alapszakaszban és a Középszakaszban lejátszott mérkőzések eredményeit
kell figyelembe venni.

SopronKCfan
Olvasó

Köszi szépen! Akkor jó esélyünk van 🙂

Tom67
Olvasó

Nem! Mi vagyunk a jobbak egymás elleniben, úgyhogy akkor mi vagyunk benn.

Kinter for president
Olvasó

Valóban:) Tavaly még nem számított az alapszakaszbeli két meccs. Erről a változásról úgy lemaradtam, mint a ZTE a play-offról ?

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Én azért nem venném biztosra ,hogy ez a Sopron nyer Egerszegen sokkal inkább valoszinűbb nálam a Deac győzelme Kecskeméten.

SopronKCfan
Olvasó

Tudjuk, tudjuk. A nagy tippmixes ??

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Igen jól sejted emögött is mocskos anyagi célok állnak :D.De a fél fizumat plusszba össze rakom havonta ugyhogy azért nagy baj nincs.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Tartalékolj, mert szeptemberben kezdünk a kispadon ! Én már néztem kenguru jelmezt neked! 😉

Tom67
Olvasó

Simán leadja a ZTE a meccset nekünk, úgyhogy teljesen mindegy mit csinál a DEAC Kecskeméten.

Kék-Fehér
Olvasó

A fagyosszentek -21-et hoztak nekünk Debrecenbe.

ZTE ZOLI
Olvasó

Köszönjük ezt a belekakilok játékot! KURVA GYENGE!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés