Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC jogi vizsgálatot indított Somogyi átigazolásával kapcsolatban

A San Pablo Burgos ma jelentette be a játékos megszerzését.:

:

A San Pablo Burgos ma jelentette be, hogy leigazolta a magyar válogatott játékosát, Somogyi Ádámot. A játékos korábbi klubja közleményben reagált a klubváltásra.

A DEAC közleménye:

A mai napon a spanyol első osztályban szereplő San Pablo Burgos hivatalos honlapján jelentette be Somogyi Ádám leigazolását.

A játékosnak a 2021-22-es szezonra is élő szerződése volt csapatunkkal, ám top ligába való igazolás esetén június 10-ig kiléphetett szerződéséből, és ingyen távozhatott. Ugyan egy nappal a határidő lejárta előtt a játékos írásban jelezte a DEAC vezetősége felé a külföldre igazolás szándékát, szerződtetéséről a mai napig nem érkezett hivatalos megkeresés egyesületünk irányába.

A klub nem kíván akadályt gördíteni a játékos távozása elé, és természetesen sok sikert kíván Somogyi Ádám külföldi karrierjéhez, ugyanakkor a távozási szándék jelzése és az eligazolásának körülményei kapcsán jogi vizsgálatot indított.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
murphyRedbidLeklibajszaXeroDudi Recent comment authors
Leklibajsza
Olvasó

Ha valakit ebben az esetben perelhetnek az csakis Somogyi lehet. A Burgos ebben az ügyben nem perelhető.
A peresített jog a szerződés jogellenes megszüntetése miatti kártérítés.

Redbid
Olvasó

Így van, hiszen leírják, hogy nem gördítenek akadályt a távozása elé. 🙂
Vagyis fizesse csak meg valaki (mondjuk aki kedvet csinált neki?) azt a kivásárlási árat, ha már “élő” az a szerződés, és ne “trükközzön”?
Esetleg Valerió-Bodon esetében ez az öszeg tervezve lehetett?
Ajaj, a pénz nagy úr, abban nincs könnyű barátság 🙂

Dudi
Olvasó

Sztem más dolgok is a háttérben vannak. Hamarosan kiderül… ??

Aranyalba
Olvasó

Ne legyünk már ilyen naívak. A Burgosban kb. annyi esélye van játszani mint Csorvásinak a Falcoban. A DEAC-nak az szúrja a szemét, hogy a managere talált egy “strómant” akinek segítségével Somogyi visszajöhet a Falcoba. Ezzel a “vezércsellel” kijátszották a szerződés azon pontját, hogy külföldre ingyen igazolhat, hazai csapatnak ki kellene vásárolni. Ezért a DEAC kapaszkodik abba a joghézagba, hogy június 10-ig az új szerződést kellett volna bemutatni vagy elég volt szóban jelezni, hogy távozok.

Godemperor
Olvasó

Valószínűleg így van, viszont ez elég kontraproduktív a DEAC részéről. Legalábbis én kétszer meggondolnám, hogy egy perelgetős csapathoz igazoljak-e.
Persze tudom nem kis pézről van szó, de hosszútávon nem biztos hogy megéri ha most netán sikeres is lesz a jogi herce-hurca.
Tegyük fel, azt mondja a Burgos, hogy jó, akkor nem kell Somogyi. Szerintük ha kényszerből náluk marad, az jobb? Mert kétlem hogy a rebesgetett 15 millát kifizetné bárki is, annyira azért még nem kelendő játékos.

Xero
Olvasó

Szerintem nekik az is megérné, ha nem az ellenfél csapatában játszana. Valószínűnek tartom, hogy a perelést csak azért erőltetik. Bár arra nagyon kíváncsi lennék, hogy mi történt, amiért ennyire el akar onnan jönni Somogyi. Ahogy hírlik, már év közben jelezte, hogy szívesen játszana Szombathelyen.

murphy
Olvasó

Meglepődnék,ha egy Burgos szintű csapatban ilyen strómanok lennének. Még ha a liga utolsó előttijéhez írt volna alá,azt mondom oké,elképzelhető hogy át tudták nyomni valahogy. Nézzük már reálisan,miért érné meg egy spanyol topcsapatnak ilyen hetekig tartó jogi hercehurcát bevállalni,hogy aztán egy év múlva elengedjék!?
Azt se feledjük hogy ismerik kint,nem zsákbamacskát vettek. És spanyolnak minősül,még légióshelyet sem foglal!

Xero
Olvasó

Ez nem strómanság. Ha kölcsön is adnák Magyarországra, akkor is egyszerűen hosszútávon gondolkodnak. Nekik nem kerül semmibe, egy évig fejlődik biztos percekkel, akár bl-ben is játszhat, majd további 2 évre opciós joguk van és tudják használni. Azt azért kétlem, hogy idén beférne a Burgosba, viszont hosszabb távon magukhoz tudnak kötni valakit, akiben látnak fantáziát.. Ez win-win minden szereplőnek (a deac-ot kivéve..)

Blizzard
Olvasó

Valami a tavalyi szezon végén tört meg a klub és közte, mikor le lett parancsolva.
Szerintem jogos a klub törekvése, ilyen esetben fizessenek a spanyolok.

murphy
Olvasó

A spanyolok nem fognak fizetni,a játékengedélyét kiadták,bejelentették a leigazolását. Ha már szerződtetni tudták,akkor átigazolási díjat utólag nem követelhet tőlük senki. Somogyival lesz valószínűleg szkander innentől,kvázi kivásárolhatja magát. Bár utólag ezt is meredeknek érzem,ha egyszer már a spanyolok igazolt játékosa.

Godemperor
Olvasó

Nagyon erőltetett dolog. Megértem a DEAC-ot is, hogy pénzt szeretne látni, de kétlem hogy megalapozott az igény.

Tampa
Olvasó

A DEAC lenyilatkozza hogy nem akarnak akadályt gördíteni a játékos elé de azért sok sikert kívánva feljelentik?

Vadkakas
Olvasó

Faszkalapkodás a klub részéről….
Nem számoltak vele, elmegy. Sok sikert neki továbbra is.
Hagyjunk, mindenki csinálja tovább a dolgát. Fontosabb lenne egy jó hangulatú felkészülés, mint a jogászok és managerek üzengetése…

Hajrá DEAC!

Baszketboll
Olvasó

Nálad a pont. Tavaly Bognár Kristóf, most Somogyi. Előbb-utóbb nem tesz ez jót a DEAC reputációjánk. Még akkor sem, ha persze ez egy üzlet…

Artur Doki
Olvasó

Semmi baj.
Vesznek másikat.
Pénz nem nagyon számít.

Tampa
Olvasó

A DEAC lenyilatkozza hogy nem akarnak akadályt gördíteni a játékos elé de sok sikert kívánva feljelentik?

Dallas
Olvasó

Szólt idöbe ? szólt, akkor mit vizsgálnak.

JR.Benitez
Olvasó

Jaj… Nem szólni kellett volna június 10ig, hanem eligazolni. Ez a kettő azért nagyon nem mindegy….

Milo
Olvasó

Szerinted nem volt vele tisztában a Deac, hogy elfog igazolni? Biztos véletlen vásárolták ki Vincentet Paksról?

Baszketboll
Olvasó

A helyzet az, hogy Somogyinál már Kerpel-Fronius leigazolásakor elszakadt a cérna. Mert őt hozták a posztjára. Vincet meg már csak az után vitték, hogy világos lett, hogy Somogyi menni fog. Persze ez akkor még nem volt publikus.

Dallas
Olvasó

Nem értelek,hát eligazolt nem ? vagy nem mehet az ember új munkahelyre? tudod ö nem a haverokal pattogtat mert jó idö van, ez a munkája 🙂 Nem értem amit leírtál: nem szólni hanem eligazolni ? ez azt jelenti hogy szó nélkül kellett volna eligazolni ? hát abba hogy belekötöttél volna .)
Bocs de tényleg igy jön le amit írtál.

JR.Benitez
Olvasó

Az hogy ő június 10 előtt szólt az semmi jogilag. Még csak megkeresés sem történt, nem leigazolás. Neki június 10ig kellett volna aláirni az új csapatához, ami nem történt meg. Azért az ilyen külföldre igazolhat bizonyos ideig típusú szerződések elég gyakoriak, és nagyrészt egy sablonra épülnek. Hidd el, láttam már ilyen szerződést saját szememmel is mindkét vasi csapatnál.

Senki
Olvasó

Elment külfödre ennyi… Már nyár eleje óta ment a pletyka csak szurkolói körökben,akkor a deac vezetősége nem volt képbe? Dehogynem nem hiába igazoltak a helyére… A slusszpoén hogy sok sikert külfödön de azért perelünk.. 0% esélyt adva hogy valaha is visszamenjen oda….

Godemperor
Olvasó

Bár nem vagyok jogász, én úgy tudom a szóbeli megegyezés is érvényes jogi forma. Ha netán email-ben történt a bejelentés, akkor meg pláne.
Itt most egyértelműen a pénzen variálnak, hiszen tisztában voltak vele hogy megy külföldre.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés