Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

A DEAC is továbbjutott

A ZTE idén sem élte túl az első napot.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK 81–78 (16–20, 28–19, 22–22, 15–17)

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, negyeddöntő,
Győr, Audi Aréna
V.: Földházi T., Tőzsér D., Frányó P. (Várhalmi Zs.)

DEAC: Dugat 26/6, Manigat 5/3, Borisov 4, Ivosev 22/6, Amigo 6. Csere: Bognár 10/3, Polyák 4, Omenaka 2, Velkey 2.

ZTE: Ware 24/9, Doktor 2, Thompson 22/6, Szabó 5, Agafonov 14. Csere: Green 6, Durázi -, Kis -, Bagó 5.

Ivosev triplájával és ziccerével nyitott a DEAC, amire 9-0-val felelt a ZTE, az ötödik percben időt is kért Berényi Sándor. Jött az újabb fordulat, 14-13-nál már a hajdúságiak jártak előbbre (ebből Ivosev tízet vállalt). Az első negyed után 16-20 volt az állás.

Polyák szerzett kosarat faulttal együtt, de a büntető kimaradt. Pillanatok alatt leindította Duráziékat a DEAC, másfél perc után, 20-20-nál időt kért Bencze. Nagyon felgyorsult a játék, viszont a helyzet nem változott, így 30-25-nél megint magához hívta csapatát Bencze. Már tízzel is mentek a fehér mezesek, amikor Velkey sportszerűtlenül faultolta Ware-t. Az amerikai helyére küldte a két büntetőt, majd Polyák hárompontos dobás közben szabálytalankodott szintén Ware-rel szemben. Ez a három kísérlet is sikeres volt, így a Zete megfelezte a különbséget a szünetre (44-39).

Thompson dupláját Dugat hármasa követte. Kettőre megközelítették a zalaiak a DEAC-ot, de Ivosev és Dugat továbbra is megoldhatatlan feladatot jelentett. 57-49-nél megint időt kért Bencze Tamás. Agafonov ma egy kicsit halványabb volt, de Ware és Thompson szállította az extrát, utóbbi 59-59-nél ki is egyenlített. 66-61-ről indult a záró felvonás.

Már majdnem tízzel vezetett a DEAC. Nem volt valami magas a színvonal, inkább a küzdés dominált. Thompson 73-73-nál is egálra mentetett, Agafonov pedig hosszú idő után a ZTE javára fordította az állást. Berényi a negyed derekán időt kért, majd nem sokkal később Amigo és Agafonov kakaskodott a palánk alatt, a videózás után mindkét játékos technikait kapott, az argentin-amerikai center ezzel kipontozódott. Tíz másodperccel később követte őt az ukrán is. Az utolsó percben Bognár kosarával, és 80-78-as állással vágtak neki a csapatok. Mindkét csapat rontott, 2.8 másodperccel a vége előtt kikérte utolsó idejét a DEAC. Bognár büntetőzött, csak az elsőt dobta be, de Thompson közel félpályás kísérlete lejött, így története során először jutott négybe a Debrecen.

Fotó: DEAC Facebook

70 hozzászólás

70
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
48 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
andrászterulezdonnarummaVadkakasNyugat Recent comment authors
Kukker
Olvasó

heraklith te egy nyomorek vagy!

heraklith
Olvasó

Ennyit sikerült kiszenvedni magadból? Akkor most pihenj egy kicsit! Nehogy besz@rj itt nekem!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Bencze se lesz Kupaspecialista… 5.éve elsőkörös kieső… Ha minden más is megy neki de ez nem.

J.R.Benitez
Olvasó

De most legalább nem adták fel! Mondjuk vége előtt kb 2 másodperccel időkérésnél nem próbálta meg a lehetetlent kérni, hanem csak veszekedett meg odébb sétált…. Azért az egy edzőtől elvárható hogy végig bizzon a sikerben akármennyire elment a hajó.

heraklith
Olvasó

Okorntól persze nem várod el, hogy akár csak egy időkérésnél ne úgy viselkedjen, mint aki a zártosztályról szökött ki.
Vagy vele elnézőbb vagy, mert ő nem tudja merre tart?

J.R.Benitez
Olvasó

Egyrészt nem tudom mennyire tünt fel de Benczéről irtam…. Amugy ha gondolod leirom ezredszer. Nem vagyok elájulva Okorntól semmilyen téren!!! Sem viselkedésben sem eredményben sem játékban! De ha mindez tudatos épitkezés és a végén top formában leszünk, személyesen fogok tőle bocsánatot kérni! Na én megirtam mit gondolok Okornról te jössz mit éreztél végén időkérésnél mikor edző nem törődött csapatával. Nézd vissza miről beszélek. FALCO!

heraklith
Olvasó

Ok, majd visszanézem, de jól írtad akkor már csak lehetetlent kérhetett volna. A kezünkben volt a meccs és eladtuk, valószínűleg én jobban ki lettem volna borulva.

J.R.Benitez
Olvasó

Én is. De azért nem mi vagyunk az edzők hanem ő.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Aranyoskám, ezzel a keretetekkel – a szolnoki sérülések miatt is – a kupában a 2., míg a bajniban a 3. hely már óriási kudarc. Ökörnnek ezért alaposan fel kell kötnie a gatyókát…

J.R.Benitez
Olvasó

Kupában képesnek érzem szolnokot döntőbe jutni. Ott bármi lehet. Bajnoki döntő meg messze van. Már keresik légiósokat tuti. Nálunk is lehetnek sérülések. Kupadöntő és bajnoki playoff tavaly? Mi is tartalékosak voltunk végig. Érdekelte olajt? Dehogy. Sőt páran ki is röhögtek minket. Olaj bajnoki döntőn csak Kovács minuszban lesz. Többit pótolják napokon belül. Nekik elég hazaiakat nyerni innentől végig és bajnokok.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Na, és pont ezért írtam azT, hogy a kupában a 2., a bajniban a 3. hely már kudarc nektek. Légy szíves, javíts a pontosságodon, precízségeden!
Nagyon SZERETLEK.

blueball
Olvasó

Szerintem ezt benézted. Berényi időkérésénél ment el Bencze a padtól, mert videót kért. A saját időkérésénél elmondta, hogy mi a teendő. Mondjuk én – bár nem értek hozzá – a büntetőzés után kértem volna időt, mert a másik oldalon indíthattuk volna a támadást. Más kérdés, hogy lett volna-e rá idő.

J.R.Benitez
Olvasó

Nézd vissza kérlek!

blueball
Olvasó

Kedvedért visszanéztem (s jól írtam), most te jössz. 🙂

J.R.Benitez
Olvasó

Kb 2 másodperccel vége előtt időkérés. Bencze elfordul és káromkodik. Tisztán leolvasható mit mond. Kétszer is odébb megy dühösen. Szó sincs itt videózásról.

blueball
Olvasó

Látom te is a Bencze-fóbiások táborát erősíted… 🙂 Nézd vissza és ismét csukd be szemed, s füled mikor a sporik visszanézik az esetet és még a kommentátor is közli ezt.

Pityesz
Olvasó

A DEAC először jutott a 4 közé, de a Debrecen (Vadkakasok) már volt döntős is!!! Mi vertük meg őket a döntőben 2003-ban. Hajrá ASEEEEE!!!! Ja, és gratula a győztesnek!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ráadásul Debrecenben. A 3. helyezettek a Drágaszágaim lettek (utolsó mp-es kosárral), 4. az Olajbányász. A bajnit is a Vadkakasok ellen húztátok be, ha jól emlékszem. A keret bivalyerős volt, de a névválasztás miatt akkoriban az egész ország Debrecenen RÖHÖGÖTT. (mínusz a K. Lali)

Vadkakas
Olvasó

A keretben nagyon sok jó játékos volt éveken át (DEKO, Vadkakasok) – Patrick Lee, Sejo Bukva, Ledon Green, David Toya, Walke, Szendrei, sőt Lóránt P is itt bontogatta a szárnyait – de sajnos nem tudtuk átlépni az árnyékunkat. Minden elismerésem Ráthonyi Tamásé aki rengeteget tett a debreceni kosárlabdáért és sokszor méltatlanul is bántak vele de ő ott, akkor, abban az időben kevés volt. Az utána következő alkesz NBA-s Reid mester sem tudott sokat nyújtani. És még sokáig lehetne ezt ragozni…. A név az valóban gáz, mai napig Debrecenben is sokan röhögnek ezen. SZóval van debreceni kosártörténelem. De ahogyan a város… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Greengo istenem… Majdnem el akarták küldeni mikor megjött mert a gépen összement 5 centit. Aztán hogy szerettük! Emberileg is rendben volt, túl jó gyerek volt amcsi létére. Meg Walke Kari…. Mi van vele vajon? Tudja vki?

andrás
Olvasó

Tavaly Miskolcon edzösködött B csoportban, Debrecenben él, egyébként meg iszonyat jo formában van öregfiú kupákon 😉

zetekosarak
Olvasó

Gratulálok a debrecenieknek! Sajna gyengén dobtuk a hármasokat, meg eladtunk 15 labdát. Ez van.

heraklith
Olvasó

A DEAC-nak ez most nagy lehetőség. Szurkolni fogok nekik. Egylabdás, küzdelmes meccs volt két hasonló kaliberű csapat között. Nüanszokon múlott, ahogy arra számítani lehetett.
Március 20-án vissza kell vágni! Az fontosabb meccs lesz.
Green sajnos nem Harris kaliber lesz, de remélem megtalálja a helyét.

zterulez
Olvasó

Harrisről annyit, hogy amióta visszatért az USA-ba napi kb. 10-20 posztot nyom az instára: rap szövegek dudorászása, beb@szás a haverokkal, pimpelt verda festése, fodrászat, videójátékok, haverok-ismerősök kosaras posztjai. Saját edzés, kosarazás NULLA. Ha jól emlékszem egyszer beszélt arról, hogy meg kell műteni a sérülését majd. YA DIGG… Nagy kár a srácért, egyértelműen nagy talent van benne, főleg a magyar bajnokság szintjén. De az insta fiókja nem egy profi sportoló mentalitásáról árulkodik, aki mondjuk azon dolgozik, hogy mielőbb rendbehozza magát és visszatérjen, mint játékos. Nem akarok minden amerikai fekát ezzel általánosítani, de szerintem eléggé jellemző ez a hozzáállás rájuk. Sok közöttük… Olvass tovább »

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Sajnálatos ez a két Szolnoki sérülés de ez egyben óriási esély a Deacnak a döntöbe jutásra.

bp
Olvasó

Érik a Jászberény – Debrecen kupadöntő :))

Tamás
Olvasó

Uhh, kihordtam a végen vagy ket infarktust, a mindigo közvetítés meg persze, hogy három mp-cel a vege előtt halt meg..Először is gratulalok a csapatomnak, masodsorban az ellenfelnek is, igazan nemes küzdelem volt, biztos voltam benne, hogy egy-ket pont fog dönteni. Amikor 5 perccel a vége előtt ismét kihagytunk három büntetőt, meg eladtuk a labdát kétszer három az egy ellenes szituációban, felsejlett a Falco- meccs vége, örülök, hogy pozitív lett a végkifejlet ezúttal. Külön öröm, hogy úgy nyertünk, hogy Boriszov és Manigat árnyeka volt önmagának, de szerencsére Agafonov sem élete meccsét játszotta. Nálunk ma Dugat ismet zsenialis volt, nemcsak pontgyártásban, de… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Grat a Debrecennek! Csalódott vagyok, meg kellett volna nyerni ezt a meccset. 🙁

lujo
Olvasó

Cseppet sem bánom. Így talán megússzuk sérülés nélkül. Elég szűk lett volna a keret még két meccsre. Hajrá ZTE!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

SZÁZEZRRRRRRRRRRETTTTTTT NYERTEM!!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Beleadhatod a jelzáloghitel-törlesztésbe! 😉

J.R.Benitez
Olvasó

Ne magadból indulj ki

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nem akarok senkit megbántani de jellemző ránk Magyarokra ,hogy valaki nyer egy szép összeget és 13 like mellet 9 “diszlájk” van rajta…

donnarumma
Olvasó

nem az osszeggel van gond,hanem a zete vereseggel..én pl. gratulalok:)

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Köszönöm!

Megyeri 80
Olvasó

Hát mindenféleképpen hatalmas grat a DEAC-nak, minden mutatóban jobbak voltak akarták a győzelmet! Ma nem voltunk csapat, ez látszik a 9db aszisztból is!
Na mostantól koncentráljunk a bajnokságra!
Hajrá ZTE!

heraklith
Olvasó

Majdnem minden mutatóban egy kicsit jobbak voltak. A büntetőzés pl. a miénk volt ? 19/20 (95%) csapat szinten az nem gyenge. Megnéztem, idén a bajnokságban mi dobjuk a legpontosabban a büntetőt. Ez az elmúlt években a legkevésbé sem volt ránk jellemző. Ez mindenképpen pozitívum.

Galigo
Olvasó

Ilyen szoros végjátéknál az utolsó három támadásunk két hármaskísérlet, egy eladott labda… Többet vártam.

ZTE ZOLI
Olvasó

Jó lett volna kicsit játszani!?

Nyugat
Olvasó

Grat a Debrecennek hERAKLITON kívül sajnálok minden egerszegit

Zeg
Olvasó

Mondtam Raulka játszik végünk (VAL -3)…
Éljen Raulka…

gabor77
Olvasó

Kiss Attila a riporter szerint…lehet vele jobban jártunk volna?

Manó
Olvasó

Kis Attila Raul☝?

gabor77
Olvasó

Elnézést.

pbask
Vendég
pbask

Raul kosárlabda szégyene, annyit se tud mint a többi fiatal németh ákos, rudner,bíró,durázi,doktor
percet hogy kaphat az jó kérdés

purple
Vendég
purple

Great Deac!
Kelet-Nyugat 3-1

gabor77
Olvasó

Grat a DEAC-nak jobban akarták a győzelmet és továbbjutást. Mi szokás szerint mehetünk haza…

J.R.Benitez
Olvasó

Grat Debrecenbe! Ez a meccs a zetének a totál betli magyar magon ment el. Ahol nincs lehetőség hibázni megremegnek. Bognár Kristóf egymaga 21 perc alatt több mint dupla VAL-t (19-9) hozott komplett zete magyar maghoz képest Szöszistül. FALCO!

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

Annyira “komplett”, hogy csak egy kezdőemberünk és a legelső (vagy Green érkeztével második számú) cserénk (avagy a 2-3. legjobb magyarunk) hiányzott.

Természetesen jár a gratuláció a Debrecennek.

J.R.Benitez
Olvasó

Ok jogos. Na de Szöszivel együtt értendő. Az meg gáz ha megkukkantod statot. Doktor Durázi Szöszi Bagó és helyi nevelés Kis összesen!!!! 9 val.

heraklith
Olvasó

Az sajnos sokkal nagyobb gáz, így a VB selejtezők előtt, hogy a Falco valóban komplett magyar magja Zozóstól, Benistől, Baltástól összesen 16 VAL-t hozott össze az orrán -száján vérző Paks ellen. Doktor, Durázi, meg Bagó majd belejön, de a Falco válogatott sorától azért jogosan várunk többet, mint a Szombathelyről leselejtezett Bognártól.

J.R.Benitez
Olvasó

Tévedsz. Doktor Durázi Bagó nem jön bele. Ennyi a max. Nem véletlenül nem játszottak komolyabb csapatokban. Vagy kocsma angolt is képtelen megtanulni Benczén kivűl minden edző hülye? Aki ennyi idősen nem meghatározó, az jó eséllyel nem is lesz az. Nem olyan fiatalok ám. Plusz ugye van egy nagy különbség. A mai és holnapi napjuk…. Sokszor leirtam van hova javulnunk. Nem vagyok elolvadva játéktól. De potenciál van.

heraklith
Olvasó

Már Doktornak, Durázinak és Bagónak is voltak jó meccsei. Náluk sokat számít, hogy milyen napot fognak ki. A fejlődésük megkérdőjelezhetetlen. Az lehet, hogy már nem olyan fiatalok, de gyakorlatilag ez az első szezonjuk az élvonalban (amiben játszanak is).
Ők egy nehezebb ellenfél ellen kaptak ki egy egylabdás meccsen. A másik meccsen sajnos nem a válogatott társaikon múlott, hogy sikerült kiszenvedni a mai és a holnapi napot egy kötelező győzelemnek köszönhetően.
Ők már hosszú évek óta megkapják a lehetőséget és nemsokára világbajnoki selejtezőkön kell játszaniuk. Tőlük ez nagyon kevés lesz.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Olyan messze ezért nem is kell visszautaznod az időben, aranyoskám. Doktor Peti bátran és jól játszott a Falkó ellen a tv-s meccsen, nem csak a dobott pontjai miatt (amik szintén nagyon fontosak voltak), de amiatt is, hogy jól helyettesítette a pihenő sztárokat. Ha jól emlékszem, nem a Falkó nyert, bár már így, 60 fölött fel-fel adja néha az ember memóriája, aranyoskáim.

J.R.Benitez
Olvasó

Alapszakasz meccs… Amiből van 26. Az komoly. Kupában aki betlizik kiesik. Betliztek a magyarok, kiestek. Kupa és playoff számit. Többire senki nem emlékszik

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Te aztán osztod itt az észt, rendesen… Mi lesz, ha még meg is szerzitek fennállásotok első kupagyőzelmét is… Nem fog átférni a fejed a nyitott kocsmaajtón. 🙁

J.R.Benitez
Olvasó

Tudnál olvasni nem irnál ilyet IQ ninja! Az én szoludan játszó csapatom még mindig jobb a te csapatodnál! Ja várjunk, neked nincs is olyan…

J.R.Benitez
Olvasó

Meg ha nem voltál matekból felmentett, könnyen kiszámolhatod hogy várható keresztbe verések miatt olajnak elég ha összes hazait hozza és bajnok

olajoshal
Olvasó

Hatalmas küzdelem volt! Gratulálok mind a két csapatnak! A Debrecennek különösen, hiszen először vehetnek részt a kupában! A ZTE-nek pedig nics miért szégyenkeznie, mert ez könnyen lehetett volna fordítva is.
Hajrá Olaj!

Lacataylor
Olvasó

Haaaaa felveszed……,de minek?

blueball
Olvasó

Először is grat DEAC-nak. Sajnos nem bírtuk el, hogy két magas emberünk is átlag alatt teljesített. Nincs semmi baj, bajnokságban meglesz a felsőház! Holnap hajrá JKSE!

falco2008
Vendég
falco2008

GRATULA!

Zeg
Olvasó

Sportot holnap azért ne nyísd ki…ne hogy a Haladás kiessen…

falco2008
Vendég
falco2008

Egyáltalán nem érdekel a foci 🙂 egyetlen szerencséd hogy a mai újságban még nem tudott kiesni a ZTE :)))

gabor77
Olvasó

Mindegy sport nélkül is kiesik…

Bozic
Olvasó

mekkora egy óvodás dumád volt hülyegyerek…

gabor77
Olvasó

Fáj az igazság Horváth Feri megoldja?

Bozic
Olvasó

Mégis kit érdekel egy kosárlabda oldalon a szennyes magyar foci? Amúgy hadd kérdezzelek meg, feljutottatok már? Vagy megint a pofa nagy aztán jön a szezon végi harmadik hely vagy a pofáraesés?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Meg az a mocskos reálmargit

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

SENKIT nem érdekel a fosch magyarfoci.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés