Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC is bejelentette, hogy ki lesz az edzője a következő szezonban

Több játékossal is megállapodtak már.:

:

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a nyolcadik helyen zárta a Tippmix Férfi NB I. A 2023-24-es kiírását, melynek végeztével a klub vezetése elkezdte a jövőévi csapat felépítését. Elsőként Andjelko Mandics vezetőedzővel sikerült megállapodni a folytatásról, munkáját Pethő Ákos és Jávor Barna segítik majd – írja a klub honlapja.

Mint ismert, Mandics 2023 januárjában David Dedek helyét vette át, kinevezését követően a fehér-feketék a hátralévő tíz mérkőzésükből nyolcat megnyertek az alapszakaszban, mellyel sikerült bejutni a rájátszásba, a megszerzett hatodik hely pedig a klub történetének második legjobb szereplése volt. A mögöttünk álló szezonban az ötödik pozícióból kvalifikálta magát a csapat a playoffra, s bár csak egy hajszálon múlt az elődöntőbe jutás, végül a nyolcadik helyen végzett a csapat.

Mandics eddigi segédje, Darko Ivanovics viszont távozik a klubtól, a másodedzői feladatokat a következő szezontól Pethő Ákos látja el, aki a B-csoportos U23-as csapat vezetőedzője is lesz egyben. Az U18-as válogatott szövetségi edzője az előző kiírásban az akadémia junior csapatát irányította, de rendelkezik elsőosztályú tapasztalattal is, hiszen az Alba Fehérvár szakmai stábját korábban két évig erősítette, míg legutóbb az akkor még első osztályú Nyíregyháza vezetőedzője volt.

A stáb harmadik tagja Jávor Barna lesz, aki ebben a szezonban az akadémia U16-os csapatának vezetőedzője, de a 2022-23-as idényben már dolgozott az első csapatnál, kezdetben David Dedek, majd később Mandics munkáját segítette. A DEAC erőnléti edzője az elmúlt évekhez hasonlóan Szabó Róbert lesz.

Andjelko Mandicsnál biztos kezekbe került az első csapat irányítása, és amellett, hogy a klubvezetés elégedett a munkájával, szerettük volna megtartani a folytonosságot, nem volt kérdés, hogy vele szeretnénk haladni a megkezdett úton. Segédje Pethő Ákos lesz, aki egyrészről rendelkezik már élvonalbeli tapasztalattal, másrészről a jövő évi B-csoportos csapat vezetőedzőjeként a fiatalok beépítésében is segíthet, mely továbbra is legfőbb céljaink egyike. A stábbal közösen már megkezdtük a jövőévi keret kialakítását, több, az idei szezonban is minket erősítő játékossal sikerült már megállapodnunk, melyet hamarosan be is jelenhetünk

– mondta a 2024-25-ös szezon szakmai stábjának kialakítása kapcsán Becsky István szakosztályvezető.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
moldi56BBegóniaBuborkaArtoisejjha Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Tudnám értékelni,ha lenne olyan szezon amikor nem a mi játékosainkat szipkáznák el.Csak a rend kedvéért:korábban Tóth Ádám,Polyák László,tavaly Wiliamson,most Pongó Máté.

BBegónia
Olvasó

Szerintem nem rossz edző, bár néha lehetne kevésbé teátrális. Egy szűk magyar magból és nem túl kiegyensúlyozott idegenlégiósokból 1 kosárra volt a 4 közé jutástól. A szűk magyar mag gyakorlatilag Mócsán volt, ami valljuk be édeskevés. Garamvölgyi kiváló kiegészítő, a fiatalok pedig még szintén kiegészítő játékosoknak számítanak. Tadic és Buljevic NBI-es szint alatt, Deon Edwin erősen ingadozó játék, Drenovac és Williamson szerintem extra. De egy edzőnek ilyen kevés minőségi játékost adni, az elég nagy szívatás! Remélem Pongó mellé jön még magyar NBI-es szintű játékos, és még három jó idegenlégiós!

Buborka
Olvasó

Érdekes. Ilyen playoff után nem gondoltam volna, hogy marad az edző.

Artois
Olvasó

Jovore se kell tartani a Deactol.

ejjha
Olvasó

A Deacnál mindig nagy erővel indulnak neki a szezonnak.

Lassa
Olvasó

Égetik a pénzt rendesen….

milanka487
Olvasó

0 eredménnyel.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés