Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A DEAC is átrohant az újoncon

Nem volt esélye a hazaiaknak.

OSE Lions - DEAC 72-87 (10-23, 18-24, 25-27, 19-13)

Bajnokság, 2. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur T., Tóth C., Minár L. (dr. Gincsai J.)

OSE: Abell 17/6, Washington 10/6, Zsiros 3/3, Rizvic 13/3, Bozsovics 16. Csere: Nshimba -, Demeter 3/3, Illés 7/3, Garamvölgyi 1, Mohácsi 2, Kucsora -.

DEAC: Costa 6, Polyák 4, Borisov 19/3, Bognár 10, Tóth Á. 17. Csere: Manigat 12/12, Armwood 8, Harrison 10, Somogyi -, Gáspár -, Tóth B. 1.

Fergeteges hangulatban kezdték meg a csapatok az OSE Lions – DEAC mérkőzést annak apropóján, hogy az Oroszlány 29 év elteltével léphetett pályára újra az élvonalban hazai környezetben.

Az első momentumok pontatlan támadásokról és jó védekezésekről szóltak, két perc telt el, mire Tóth Ádám megszerezte a találkozó első pontjait. A hazaiak továbbra is idegesen játszottak, ennek köszönhetően Sebastjan Krasovec 5 perc után 2-8-as vendég vezetésnél kért időt. Ez sem törte meg a DEAC lendületét, nemsokára már tíz volt közte. Leginkább Borisov tűnt megállíthatatlannak, aki egymaga 11 pontot szerzett az első negyedben (10-23).

A második felvonás elején sok labdát adtak el a piros-feketék, így a különbség 18-ra duzzadt tizenhárom perc játék után.  Érthető módon újabb hazai időkérés következett. Feltűnő volt, hogy nem kellett megdolgoznia a festékben a kosarakért a Debrecennek, amit az is jól jelez, hogy az első büntetőkísérletükre másfél negyedet kellett várni. A későbbiekben sem változott a játék képe, 28-47-es vendég előnnyel mehettek a nagyszünetre a csapatok.

A fordulás után keményebben futott ki a pályára az OSE, amely Washington vezérletével belátható távolságon belülre került, időt is kért Kovács Adrián. Ezután két triplát is vágott a Debrecen, így esélyt sem adott a felzárkózásra, sőt, tovább növelte előnyét (53-74).

A záró etap derekára nagy nehezen feljött az Oroszlány 14 pontra, de ez volt a maximum, megérdemelten nyert a DEAC.

Fotó: hunbasket.hu

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
Oroszlanyi BanyaszCsapajevturbikadbrcnfnGábor Recent comment authors
Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Baromi nehéz bármit is mondani. Valóban kellene egy shooter, mert Washington kevés még ide is. A MAFC-os Washington jobb választás lett volna, kevesebbért. Vagy egy egészséges Jestin Lewis. Remy fog hozni extrát, ebben biztos vagyok, de 1-2 poszt így is lukas. Szeged, Kecsó, Berény is jobb lesz, mint most, így fel kell kötni a gatyát. Lelátón rendben vagyunk, ezen nem fog múlni semmi, de pontokat onnan nem fogunk szerezni.
(Tóth Ádám szimpatikus volt, lefelé menet feltapsolt a tábornak egy “extra volt, srácok” mondattal.)

Csapajev
Vendég
Csapajev

Ebbe az Oroszlányba, ha benn akarnak maradni, akkor biztos, hogy kell még egy jó légiós, de lehet, hogy Washington helyett is kell majd egy pontfosó. A magyar mag eléggé vékony, így (jó) légiósokkal lehet most már erősíteni. Én szurkolok, hogy bennmaradjanak, de ebben a jelenlegi formában ez nagyon sziszifuszi feladat lesz.

turbika
Olvasó

Irányító(k)nélkül nehéz lesz, Washington gyenge, Illyés majrés.Nincs aki megverje saját emberét és abból kiosztana,hátul meg verik őket,Miló igy sakkmatt helyzetbe van.Remi jó, de nem irányító.

Gábor
Olvasó

Azt gondoltam jobb lesz az Oroszlány(és szurkoltam nekik) de ha megszorítani sem tudták otthon a nem túl erős Debrecent, akkor ebből playout lesz a Szegeddel…🙁

dbrcnfn
Olvasó

Azt nem állítom, hogy már összecsiszolódott volna és maxon pörögne a csapatunk, de hogy “nem túl erős Debrecen”-ről beszéljünk és 2 meccs után máris a playout-ot vizionáljuk az OSE-nak, az picit túlzás.

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Végülis ezt a meccset választottam.A hangulat parádés volt.Még én is Fehérváriként libabörös voltam.Egy gond volt ,hogy a játékosokból görcsöséget hozott ki felszabadultség helyett.Azért az sokat elmond ,hogy 2-15 nél egy palánkos tripla jött az talán egy picit meglökte az Oroszlányt de utánna folytatodott a Debreceni henger.Borisov extra.Tóth Ádi is jó volt de azért sportszerűtlen nélkül képtelen lejátszani egy meccset.A végén ez a “felhájpolt” Somogyi gyerek aki fáradság miatt mondja le a Válogatottat…Két homályra futotta…Grat Debrecenbe!

Trombitás_Frédi
Olvasó

Gratulálok a DEAC-nak! Azt tudja valaki, hogy miért nem volt telt ház?
Abell, Washington: B-csoportos légiósok.
Magyarok? Inkább hagyjuk…
Ez eddig jelen állapotban csont nélküli play out.

bányász
Vendég
bányász

Próbáld meg gyakorolni leírni a “szerintem” szót. Utàna lehet érdemben vitázni. Bár szerintem te inkább csak egy rosszindulatú troll vagy.

Bajuszkiraly
Olvasó

OSE “magyar mag” 3 VAL
OSE “légiósok” 64 VAL
Nagy dolog a MATEMATIKA!?

dball
Olvasó

Milos és Tóth Ádi sem érte ma utol Bozovicot…ezt mondjuk nem gondoltam volna. 😀

Megmondo
Olvasó

Na ez kemeny azert…. 3 val, elkellene gondolkodni ezen..

dball
Olvasó

Szép volt fiúk! Természetesen Oroszlányba is jár a gratuláció, legfőképp a lelátóra! Ma este elsősorban egyértelműen a dobóforma döntött. Nálunk Milos brillírozott, ez már az első negyedben rányomta a bélyegét a játék egészének képére. Végre Zeeky és Harrison is elkezdhette bontogatni a szárnyait. Oroszlánynak nem igazán ültek a kísérletek, másrészt viszont kiosztottak nekünk egy pár igencsak kemény sapkát. A rotációt elnézve nem valószínű, hogy az OSE fog a kieséstől menekülni. Ami minket illet, szerintem beérünk az első ötbe.
Hajrá DEAC!

Osezo
Olvasó

Helló dball, Köszönjük a hozzászólásodat. Sajnos az első és második negyedben elaludtak a mieink
Harmadik negyedben kezdtek el ébredezni, gondolom Seba leb@szta őket a sárga földig. Mohácsi Máténak kicsit le kellene adni, hogy gyorsabb legyen lábbal. Palánk alatt Bozo egyedül kevés lesz. Remy kiosztja Washingtont, hogy jobban figyeljen. Illés meg akkor adjon extra paszt ha mi vezetünk.

dball
Olvasó

Igen, ez az első negyedes 10 pont szembetűnően kevés volt. A második félidő elejét nagyon megnyomta az OSE és talán ez volt az a hirtelen jött extra, már-már szinte talán stresszes lendület, ami kifullasztotta a csapatot a végére. De egyetértek azzal, hogy láttunk néhány látványosnak induló megmozdulást, amiből aztán szépen eladtátok nekünk a labdát.

bányász
Vendég
bányász

A rotáció pont hogy nem csinálja ki a játékosokat a végére. Hm?

dball
Olvasó

Sajnos nem láttam végig a Körmend elleni meccseteket, azt viszont tapasztaltam, hogy itt-ott azért inkább megilletődöttség jelei voltak láthatók, mintsem fáradságé. Ott a végére mennyire hajtotta ki magát a csapat?

bányász
Vendég
bányász

Te a kiesésről írtál, így az én kommentem is a bajnokság egészére érvényes.

dball
Olvasó

Ja, bocsáss meg, félreértettem. Így viszont nem egészen világos a felvetésed. Valószínű, csak én vagyok fáradt, de felteszed mégegyszer a kérdésed átfogalmazva?

bányász
Vendég
bányász

Az előző években rendszeresen láttam, olvastam itt, hogy hosszú a bajnokság, elfàradnak a játékosok, rengeteg sérülés lesz. Sok volt a panaszkodás a fórumon vagy az mkosz vagy a nem rotáló edzők felé. Az, hogy nálunk mindig lesz rotálás (ellenben pár csapattal, ahol már most körvonalazódik az 5+2 vagy 3.) hosszútávon az előnyünkre szolgálhat. Pont a végén kell a legjobbnak lenni ugye. Szegeden 2 játékos 77 percet játszotta Falco ellen 5+2-vel. Falco 9 jàtékos rotálással, max 27 perc idővel. Egy jó Körmend meg egy jó Deac ellen miért legyen fent feleslegesen a pályán bárki sokáig? Ha egy játékos a seggén veszi… Olvass tovább »

dball
Olvasó

Köszönöm! Ahogy ezt olvasom, azt gondolom, nekem is hasonló gondolatok kavarognak a fejemben. Valami ilyesmire gondolok én is veletek kapcsolatban, legalábbis ami a bajnokság további részét illeti. Ami a tegnapi meccsel kapcsolatos, az csak egy személyes meglátás volt. 🙂

ldd
Olvasó

Szimpi volt Krasovec, hogy mindenki pályára került.
Mégiscsak régen volt az utolsó hazai bajnoki…

bányász
Vendég
bányász

Bb1-nek kiadták, hogy ahol lehet megalázó stílusban kell írni az Ose-val kapcsolatban?

Gratulálok a Deacnak. Fognak ők még itt-ott meglepetést okozni a nagyoknak.
Sok hibával jàtszottunk, amikor 10 közelébe érhettünk volna mindig volt baki, az ellenfél meg kegyetlenül kihasználta. Kb. ennyi.
Nem kell leírni minket! Ez a keret szerintem alkalmas a bentmaradás elérésére. Ez a kihirdetett elsődleges célunk ebben az évben.
Hajrá OSE!

dball
Olvasó

Köszi! Nem lesz itt gond, volt egy néhány pillanat, amikor azért ott volt a para, hogy elkezdtek szorongatni bennünket. A BB1 pedig sajnos ilyen. “Aki nem szimpi, azt nem is tiszteljük” alapon játszanak.

sztogram
Olvasó

Ez az Oroszlány qva gyenge csapat. Még finom is volt a cikk. Play out.

dball
Olvasó

Lehet, hogy nem a mezőny legacélosabb csapatáról van szó, de két könnyűnek nem éppen nevezhető meccs után ezt egyelőre mégis nagy könnyelműség kinyilatkoztatni.

Downtown
Vendég
Downtown

A tisztelet akkor is kijarna Nekik!

dball
Olvasó

Ehhez kétség nem férhet!!!

Downtown
Vendég
Downtown

A metropolisz zugfirkaszai ennyit tudnak…..
Lasd tegnapi cikk, amikor Nemeth Akos nyilatkozatabol kiszedtek egy fel mondatot, es ezzel hergeltek a nepet.
Undorito aljas mocskos huzas volt!

redmiller
Olvasó

Sajnos ahogy várható volt, kevés az OSE magyar magja…
🙁

DoktorMVP
Olvasó

Szerintem meg a légióskontingens a kevés/gyenge. Ez nyilván nagyobb probléma.

redmiller
Olvasó

Az könnyebben megoldható!

szurkoló
Olvasó

A bennmaradás a cél.És két erős csapat után látható a javulás de kell erősítés még elférne a keretben egy magyar és egy külföldi.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés