Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A DEAC ellen is nyert, feljött a tabella második helyére a MAFC

A BKG idegenben szorongatta meg az éllovast.:

:

Érvényesült a papírforma a második vonal két vasárnapi mérkőzésén: a MAFC a DEAC, az NKA a BKG ellen erősítette tovább pozícióját.

MAFC – DEAC U23 72-57 (19-11, 21-19, 18-10, 14-17)

MAFC: Tóth 20, Pintér 14/9, Buzás 8, Komma 8, Bordács 11 (+13 lepattanó). Cs: Polgárdy 7/3, Biber 4, Misek -, Matejovics -, Herló -.

DEAC: Kenéz 8, Neuwirth 13/6, Balázsi 7, Kovács 12/3, Fábián 5. Cs: Pollák 10, Várszegi 2, Varga -, Czermann -, Magyari -.

Pontszegény meccsen verte a DEAC-ot, hibátlan januárt zárt a MAFC. A piros-feketék már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és bár nem tudtak nagy előnyt kiépíteni, jó védekezésüknek köszönhetően magabiztosan őrizték vezetésüket. A harmadik negyedben elsősorban a feljavuló Tóthnak köszönhetően tovább nyílt az olló, a hajrában már csak kozmetikázni tudtak a különbségen a gyengén dobó, egyik legponterősebb játékosuk, Gáspár nélkül felálló cívisvárosiak. Bár támadásban szintén nem remekeltek, rendkívül értékes győzelmet arattak a műegyetemisták, hiszen ezzel a PVSK botlását kihasználva a tabella második helyére léptek. A DEAC-nak továbbra sem megy idegenben, ugyanakkor a Gabányiban elfogadható eredmény részükről a tisztes helytállás, 10-7-as mérleggel a 6. helyen állnak.

NKA Pécs – BKG-Prima 102-90 (26-23, 27-15, 19-26, 30-26)

NKA: Kerpel-Fronius 13/6, Kollár 6, Kovács 3, Meleg 19, Djordjevics 23/3. Cs: Benke 12/6, Kazy 7/3, Scherer 11/3, Lados 8/3, Rátvay -.

BKG: Nagy Be. 15/6, Nagy Bo. 18/12, Plézer 16/9, Galambos 10, Lilaj 24. Cs: Halász 7, Szeleczki -.

Remek mérkőzésen nyert az éllovas a nagyot küzdő BKG ellen. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második felvonás derekán aztán robbantott, és a nagyszünetben úgy tűnt, simán hozza a kötelezőt az NKA. A harmadik etapban azonban a vendégek percei következtek, a szigetszentmiklósiak két pontra is visszazárkóztak, de egyenlíteni nem tudtak. A hajrában sokáig tíz pont körül alakult a differencia, két perccel a vége előtt hatra csökkentették hátrányukat a mindössze hét játékost bevető Kosok, ám a fordításra már nem volt esélyük. A remek dobóteljesítmény mellett az ezúttal kicsit gyengébb védőmunka is belefért a pécsieknek, akik immár három ponttal vezetnek legfőbb üldözőik, a MAFC és a PVSK előtt, mérlegük 17-1. A BKG-nak végig volt esélye a bravúrra, minden kezdőjátékos kétszámjegyű ponttal és VAL-mutatóval zárt, kikencedik vereségüket szenvedték el ugyanennyi győzelem mellett. A mérkőzés visszanézhető az alábbi linken: https://www.youtube.com/live/IZiJiYJetpc?feature=share .

Tabella, edzői nyilatkozatok, egyéni statisztikák az alábbi linken: https://hunbasket.hu/bajnoksag/x2223/hun2a .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés