Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A DEAC akár kimagasló teljesítményre is képes lehet ebben a szezonban

Polyák László nagyon bizakodó.

  •   :

:

Kiváló hangulat uralkodott a DEAC kosarasainak öltözőjében hétfő reggel az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban. A jókedv nem a véletlen műve, hiszen a 2019-20-as bajnokság márciusi lefújása óta sokan most találkoztak először egymással – írta a DEAC honlapja.

– Elmondhatatlanul jó érzés, hogy újra láthatjuk egymást, és hogy végre dolgozhatunk – kezdte Kovács Adrián vezetőedző. – A tavalyi szezon váratlan felfüggesztése mindenkiben mély nyomokat hagyott, bennünk pedig különösen, mivel a koronavírus megjelenése remek szériánkat törte derékba. Rengeteget kellett várnunk, de mostantól csak a munkára koncentrálunk, és arra, hogy befejezzük, amit korábban elkezdtünk – mondta a 27 esztendős szakember.

A Debreceni Egyetem gárdájának trénere az új igazolások beépítésére és a felkészülés tervezett menetére is kitért.

– A filozófiánk semmit sem változott, továbbra is célunk, hogy egy stabilan és agresszívan védekező csapat legyünk, erre szeretnénk alapozni. Tudatosan olyan játékosokat szerződtettünk, akik ezen kritériumnak teljes mértékben megfelelnek. Nyilvánvalóan akadnak változtatásra szoruló tényezők is, például meg kell találnunk azokat a szituációkat, amikből az újak is eredményesek tudnak lenni. Az edzőmeccsek erre kitűnő alkalmat szolgáltatnak, amikből ideáig nyolcat kötöttünk le az októberi rajtig. Az elkövetkezendő pár hétben azonban az az elsődleges teendőnk, hogy mindenki megfelelő erőállapotba kerüljön a maratoni hosszúságú szünet után – nyilatkozta a debreceniek mestere.

Az optimistább cívisvárosi drukkerek a klub történetének legsikeresebb szezonját vetítik előre. Erről Polyák László csapatkapitányt kérdeztük, aki – bár egyetértett a keret sosem látott mélységével – óvatosságra intett.

– Benne van a pakliban egy kimagasló szereplés, hiszen adottak a körülmények és minőségi a játékosállomány, viszont ez önmagában nem elég. Minden edzésen száz százalékot kell kihoznunk magunkból, hogy esélyünk legyen elérni a céljainkat. Annyi bizonyos, hogy az egész szakosztály egy irányba evez, mivel szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat – zárta Polyák.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés