Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A csapat gerincét ezúttal is megtartotta az NKA Pécs

Kilenc magyar játékos hosszabbította meg a szerződését.:

:

Az A csoportba feljutó NKA Pécs férfi kosárlabdacsapata a legjobbak között is számít azokra a játékosokra, akikkel az utóbbi években elérte céljait, a legutóbbi idényben pedig bajnoki címet nyert az NB I. B Piros csoportjában: a keret nagy része, a csapat gerince együtt maradt.

Az NKA Pécs az elmúlt években is folyamatosan építkezett, együtt tartott egy olyan magyar magot, amellyel egyre magasabb szakmai célokat tűzhetett maga elé. Ennek köszönhetően a 2022/2023-as szezonban megnyerte az NB I. B Piros csoport bajnoki címét, és ezzel feljutott a legjobbak közé, az A csoportba.

Az immár az élvonalra készülő pécsi csapatnál most is az volt cél, hogy megtartsák a csapat gerincét. Amellett, hogy maradt a vezetőedző, Ivica Mavrenski, az előző szezon keretéből kilenc magyar játékos is aláírt a következő idényre.

– Az elmúlt években, ahogy léptünk előre szakmailag, úgy fejlődtek ezzel párhuzamosan a játékosaink is – fogalmazott Csák Magdolna, az NKA Pécs sportigazgatója, a fiú szakág vezetője. – Az eredményeink jelzik, hogy mindenki jó időben volt jó helyen, ellenkező esetben nem érhettük volna el a céljainkat. A fiatal tehetségek mostanra felnőtt játékosokká értek, jól ismerik Akadémiánk rendszerét, hiszen többségük évekig itt játszott. A célunk az volt, hogy az előttünk álló A-csoportos bajnokságra is megtartsuk a csapat gerincét, s miután kilencen maradnak, úgy érzem, elértük, amit szerettünk volna.

A sportvezető hozzátette, a csapatot külföldi játékosokkal fogják megerősíteni.

Folyamatosan tárgyalnak a kiszemeltekkel, egy-két héten belül várhatóan pont kerül a megbeszélések végére, és kialakul az NKA Pécs végleges kerete.

Maradnak: Benke Krisztián, Herger Salamon, Kazy Balázs, Kerpel-Fronius Gáspár, Kollár Bence, Kovács Péter, Lados Erik, Meleg Gergő, Rátgéber Tamás, Scherer Bálint.

Távoznak: Kármán Domonkos, Meszlényi Róbert, Nemanja Djordjevics, Rátvay Balázs, Schmera Gergely.

44 hozzászólás

44
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
24 Comment authors
MotorosO1GPontyJosé "Gyilkos" MendezPL Recent comment authors
José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Amennyiben a púpostól ugyanaz az elvárás lesz a játékvezetők felé, mint a női vonalon, akkor a bíróknak kelleni fog valami személyi védelem. Mert a ffi vonalon vehemensebb szurkolók fogják számonkérni őket! Szimpi kis csapat lesz ez a maffia.

Rámen11-12
Olvasó

Csák Magdolnáék a saját neveléseikkel a B-zöld csoportba jutottak volna nem A-csoportba.
Meleg- Kovács Peti-Kerpel Frónius Gáspár-Djordjevics nem Rátgéber Akadémiai nevelés, a többi meg A-csoportban “vízhordó” kategória!

Ponty
Olvasó

Elárulom, a többi sem!Nézz csak utána! 12 éve van Rátgéber Akadémia, azaz az akkor 10 éves gyerek, aki akkor kezdhetett ott, most 22 éves. Hány olyat találsz, aki ott kezdett és még mindig kosárlabdázik, adj Isten válogatott, vagy A vagy B csoportos játékos lett belőle. Azokat ne soroljuk ide, akik válogatottként érkeztek!

PL
Olvasó

Remélem minél több nka-s cikk lesz.

Engem hidegenhagy a téma, de legalább lehet röhögni pár vergődő mocskolódásán, akik kb 5percenként frissítik az oldalt, hogy odaköpjenek egyet a cikk alá…??

Szánalmas! ?

Rámen11-12
Olvasó

Madagaszkári power forward jön, libanoni center, meg Okada a 172 centis, Forray által lefakezűzőtt japán csodairányító!
Nick Nurse helyett a madagaszkári 155 centis bozót harcos mester, akit Váradi Kornél már kioktatott a kulturált kézfogás szabályairól, a libanoni, centerképzésben különösen jártas edző fogja a Rátgéber Akadémián a szakmai napokat tartani!

zterulez
Olvasó

Ez lesz az a csapat, akiket mindenhol utálni fognak.

Laposvár
Olvasó

Azért a Falco-t nagyon nehéz lesz letaszítani erről a pozícióról 🙂

Vulcano
Olvasó

Hát a legjobbat mindig utálják?
Attól függetelnül a Falco viszi ki a legtöbb szurkolót meccsre és generálja a legtöbb reakciót minden platformon?

zterulez
Olvasó

Pár éve ez még Szolnokon volt így.

PL
Olvasó

Kiviszi a színházi nézőket…akik, ha kikap a csapat, már percekkel a vége előtt lelépnek.. ?

Már csak egy szurkolótábort kellene vennetek, mert az 50 fő nagyon sovány egy megyeszékhelytől… ???

Garantálja a legtöbb reakciót…erre aztán nem lennék nagyképű vulkínó…a dupla meg tripla nickekkel mocskolódókra is legyetek akkor büszkék.

Egyre szánalmasabb vagy, de még mindig nem érted el a alját… ?

Vulcano
Olvasó

Ennél már csak a tradícionális közönség a jobb, akik mihelyt kezd elhúzni a másik csapat kussban ülik végig a meccset, majd mikor már eldőlt és minden mindegy akkor elkezdenek vergődni és úgy visítani mintha bajnoki döntőt nyertek volna?
Az ország legjobb szurkolótábora, pont akkor nem szurkol mikor még megfordítható lenne a meccs?
Elhiszem hogy az 50 fő sovány de ha egyszer annyi fér a tornaterembe?
Mondjuk általában elég az az 50 fő meg egy 10 pontos Falco vezetés, hogy átlényegüljetek színházi
közönséggé?

Motoros
Olvasó

Sajnos sok a Silverhelyi zsírdisznó????, nem fér el több????.
Mi legalább nem megyünk haza a vége előtt 2 percel és nem vádoljuk a saját csapatunkat bundázással????

Center
Olvasó

Nincs ezzel semmi baj, kell a 9 magyar, hosszú a kispad…, viszont a várható kezdő ötösben helyet kapó “nagy testek”, akik az NBA helyett az NKA-t választották:

1. Bojan Kiskavics (203 cm, 108 kg, PM)
2. Marko Macskovics (205 cm, 110 kg, PG)
3. Dejan Dinkovics (208 cm, 120 kg, SF)
4. Dino Bundavics (213 cm, 130 kg, PF)
5. Ivo Pianincs (225 cm, 150 kg, C).

Tudorka
Olvasó

Bizzunk benne, hogy az érkező külföldi kosarasokat egy “erős” sponzor fogja támogatni és nem az állami közösből lesznek fizetve !

Madison
Olvasó

Hát látva ezt a végtelenített, folyamatos, undorító gyűlölködést az NKA irányába, azt hiszem megvan, hogy a következő szezonban kinek fogok még a Körmend és a Szolnok mellett szurkolni! Hajrá NKA!

Vulcano
Olvasó

Akkor így az NKA szurkoló bázisa 25%-al megnő.
4-ről 5 főre.

PL
Olvasó

Hamarosan utolérnek titeket.
Az lesz aztán a szilverhelynek nagy égés.

Vulcano
Olvasó

Látom nagyon magadra vettél valamit, amit mostanában írtam?
Szilverhely pedig még mindig körmend
?⚫3-0?⚫

Motoros
Olvasó

4x????
6x???????
bazsikaaaaa????

Borbély Lajos
Olvasó

Miért igazol egy pénzzel kitömött akadémia egyetlen egy külföldit is Rátgéber Úr? Mennyiben segíti ez a magyar fiatalok fejlődését – ár/érték arányosan vizsgálva?
Valamit biztosan tudnának tanulni tőlük, no de havi tízezer eurókért?

zterulez
Olvasó

Jogos

Vulcano
Olvasó

Már elvonási tüneteim voltak. Végre újabb Rátgéberes cikk.
Legjobb csapat??
Szertünk apu. ❤️Rátgéber

Milivoj
Olvasó

Ha az apámról elnevezett akadémián – ahol anyám a sportigazgató – lehetnék csak A csoportos jatékos, nekem k@rva kínos lenne….

ChampWest?
Olvasó

Családi biznisz az adófizetők pénzéből, beleértve a képünkbe tolt marketinggel
mérhetetlenül gáznak tartom
vajon jövőre a srácok mennyit fognak fejlődni?

vasipasi
Olvasó

Nekem egy kicsit hánynom kell ettől a személyeskedéstől és innentől kezdve az sem érdekel, hogy tartalmilag igazad van-e.
Amúgy Szoboszlai Dominik is az apja akadémiáján focizott, abba kellett volna hagynia?

ChampWest?
Olvasó

Ha ez az egész tetszik neked, ami ott folyik, váljék egészségedre

Vulcano
Olvasó

Majd ha a kis Rágtéber is Euroliga szinten fog játszani akkor lehet erről beszélni. Meg az nem zavar, hogy tehetségesebb srácok nem kapják meg a lehetőséget mert őket nem rátgébernke hívják?

vasipasi
Olvasó

Például kik?

Vulcano
Olvasó

Pl azok akiket félresöpörnek az utánpótlásban. Akik nincsenek 190 cm minimum. Holott a BL tavalyi legjobb irányítója David Holston 167cm…
Vagy szerinted a kis rátgéber és a kis ivkovics nem a nevük miatt vannak ott ahol? Ha tetszik ha nem ez minimum 2 hely minusz azoktól akik jobban megérdemelnék.

Molten
Olvasó

Az összehasonlítás több sebből vérzik. Dominik apjának akadémiája nem kapott állami támogatást a mi pénzünkből. Azért vette ki a Vidiből mert látta, hogy mi történik a fiával egy állami pénzzel kitömött utánpótlás bázisban. Ha annak idején nem tesz így, valószínűleg ma is ott senyvedne a fia. A Főnix Gold összehasonlíthatatlanul sikeresebben dolgozik mint bármely más, magyarországi akadémia.

AlbaCsávók
Olvasó

Teljesen elvonatkoztatva az eredeti kosaras témától, csak erre reagálva:

Azért az igen erős túlzás, hogy Szobi apjáé a Főnix és az is, hogy a Főnix sikeresebb, mint bármelyik akadémia. A 3 “főni” fia jutott ki külföldre és az ottani munka miatt belőlük lettek/lehetnek top játékosok. Összes többi nevelés ugyanúgy megyei osztályokban játszanak, mint például a (nem akadémiai státuszú) Vidiben végzettek.

De persze a két ember sportteljesítményének az összehasonlítása is sértés.

Molten
Olvasó

Bévárdi Zsombor, Szabó Levente, Csoboth Kevin sem sikertelenek, de kétségkívül Szoboszlai (és Bolla) a legsikeresebb. A lényeg, hogy önerőből!

O1G
Olvasó

Bévárdi és Csoboth is fél évet volt kölcsönben a Főnixben, egyáltalán nem helyi nevelés egyiksem.
Szabó Levi pedig 10-13 éves koráig játszott ott, talán (mint Szobi esetében is) többet számított nevelésében a külföldi fejlődés (16-18 éves koráig), mint a Főnix. Csobothról nem is beszélve (Benfica).

Laposvár
Olvasó

Azzal azért kiegészítenélek, hogy egyébként egyáltalán nem ügyetlen gyerekről van szó! Biztos, hogy bármelyik másik up-nál legalább ugyanígy megállná a helyét.
Csak akkor nem tudnál mibe belekötni… 🙂

ChampWest?
Olvasó
Milivoj
Olvasó

Szóval szerinted bárhol kötnének vele profi szerződést és fizetnének azért, hogy ott játszik? Most borítékolom, hogy soha, sehol máshol nem fog játszani, egyszerűen azért, mert a zöld csoportos szintet se üti meg, egy játékelem sincs, amiben átlag feletti lenne…, teljességgel értelmezhetetlen az u20 válogatottbeli szereplése is, ha nem úgy hívnák, ahogy, szerintem egy lelkes amatőrcsapatban nyomhatná esetleg…, és többek között ez az uram-bátyám mentalitás az egész utánpótlás képzés rákfenéje

Jon
Olvasó

Gyerekek, úgy csináltok mintha az egész országban tizenéve nem így menne minden. Sokaknak szerintem a – fényt nem túlságosan adó – utcai lámpák is mondanak valamit…

SopronKCfan
Olvasó

Meszlényi Sopron?

Laposvár
Olvasó

Véleményem szerint (amivel nyilván lehet vitatkozni) Schmera és Meszlényi nagy ígéretek a magyar kosárlabda számára.
Kíváncsian várom hol kötnek ki és hogy ott merre halad majd a fejlődésük!

red-black01
Olvasó

Remélem egyikkel idevele?

Udig
Olvasó

Schmera Körmend. Napokon belül hivatalos lesz.

Nemmindegy?
Olvasó

Körmenden kuka,Sopronban kuka véleményem szerint (amivel nyilván lehet vitatkozni)????

Jon
Olvasó

Kár a MAFC-ért. Nekem az volt az utolsó szimpatikus friss feljutó csapat.

Cibona5
Olvasó

A távozók helyére madagaszkári és libanoni fiatalok fognak érkezni. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés