Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Már a négy közé jutás a tét a másodosztályban: a Cegléd és a Nyíregyháza is nyerni tudott a fővárosban

A PVSK és BKG simán győzött hazai pályán.:

:

A MAFC és a Vasas egyaránt elvesztette pályaelőnyét a negyeddöntő első mérkőzésén.

A Hepp Kupa-győztes, első kiemelt PVSK már az első percekben jelentős előnyt épített ki a TF ellen, a nagyszünetre pedig el is dőlt a mérkőzés (60-29), a második félidőben valamelyest kozmetikázni tudtak a Tehetséges Fiatalok az eredményen. Jóval nagyobb izgalmakat hozott a Nyíregyháza újbudai vendégjátéka: a Kék Cápák a 6. perctől kezdve vezettek a reguláris szezonban csupán négy vereséget szenvedett műegyetemisták ellen, a piros-feketék többször felzárkóztak, de a szabolcsiak remek támadójátékuknak köszönhetően, edzőjük korai kiállítása ellenére minden rohamot visszavertek, így hazai pályán a négy közé jutásért játszhatnak vasárnap. A Vasas sem tudta megvédeni hazai pályáját, a pontszegény csatában döntő volt, hogy a Cegléd sokkal jobban dobott mezőnyből (33%-51%). A BKG kereken százig jutott és simán verte a Fótot ideiglenes hazai pályáján, az 50%-kal triplázó Kosok kezdőötösének minden tagja eljutott 11 pontig.

A párharcok második mérkőzésére egységesen vasárnap kerül sor.

NB I. B, Piros-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Pécsi VSK-Veolia – TF-Budapest 101-81 (29-15, 31-14, 17-30, 24-22)

PVSK: Halász 5/3, Frank 23/15, Antóni 12, Bíró 8/3, Mokánszki 5/3. Cs: Németh A. 14/12, Horti 13/3, Molnár M. 10, Micsovics 4, Radó 4, Plézer 3/3, Harka -.

TF: Szántó D. 13/3, Lőrincze -, Gémes 3, Szanyi 2, Anda 13. Cs: Dancsecs 30/15, Karosi 11, Kelenföldi 9/3, Simon -, Farkas D. -, Tömösváry -, Varga A. -.

Szrecsko Szekulovics: Gratulálok a csapatomnak. 1-0 ide. Kicsit keserű szájízzel maradtunk, nem vagyok elégedett azzal, ahogy a második félidőben teljesítettünk. Nem koncentráltunk, sok labdát adtunk el. Amit felépítettünk az első félidőre, abból sokat romboltunk a másodikra. Nem szeretem ezt, javítjuk a hibáinkat, vasárnap kemény mérkőzésre számítok. Köszönöm a közönségnek a szurkolást!

Nagy Bálint: Nagyon jó flow-ban lévő PVSK-hoz érkeztünk, akik a Hepp Kupa győzelem lendületében voltak. Hagytunk is minden lehetőséget nekik, az első félidő 60 kapott pontja nem a mi keménységünket mutatta. Aztán a második félidőre már lehet, hogy a vasárnapi mérkőzésre pihentetett a PVSK, de azt gondolom, hogy tudtunk nekik némi fájdalmat okozni ezzel a játékrésszel. Mást nem ígérhetek, minthogy ezzel a félidei teljesítménnyel várjuk őket a második fordulóban és gratulálok nekik az első győzelemhez.

A mérkőzés visszanézhető a PVSK – Pécsi Vasutas Sportkör YouTube-csatornán.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a PVSK javára.

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 62-72 (21-21, 10-23, 18-8, 13-20)

Vasas: Takács 15/3, Cseh 4, Fekete V. 11/6, Pleesz Á. 2, Olasz 9. Cs: Bagó 9, Farkas D. 5/3, Rosta 5, Kelemen 2, Filipovic I. -.

CKE: Herendic 10/3, Dragasevics 8/3, Kertész -, Csaba 20/6, Csorvási 4 (+11 lepattanó). Cs: Horváth M. 12/12, Velkey J. 9/3, Zsók 8, Horváth Ád. 1, Várbíró -, Fodor -, Berkics -.

Stephen Arigbabu: Gratulálok a Ceglédnek! Elveszítettük a hazai pálya előnyét, ezért most néhány dolgon módosítunk, hiszen az a célunk, hogy a párharcot visszahozzuk Budapestre. Számunkra döntő lesz a vasárnapi meccs, amit már alig várunk.

Sértő Ádám: Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! 1-0, de ez egyelőre nem jelent semmit. Nem az jut tovább, aki megnyeri az elsőt, hanem az, aki előbb nyer kettőt. Vasárnap folytatjuk!

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a CKE javára.

Újbuda MAFC – Hübner Nyíregyháza BS 93-101 (23-26, 29-34, 17-16, 24-24)

MAFC: Polgárdy 28/6, Pintér 3/3, Archibald 35/12, Bordács 15 (+14 lepattanó), Pápai 3. Cs: Biber 6, Buzás 3/3, Katona -, Misek -, Komma -.

Nyíregyháza: Bus 20/6, Végső 6/3, Ervin 29/9 (+10 kiharcolt fault), Bonifert 15/3, Tarján 7. Cs: Glatz 9/9, Nagy S. 9/6, Völgyi 6, Szobi -.

Lakits András: Gratulálok a Nyíregyházának! 101 kapott ponttal semmit nem lehet nyerni.

Mohácsi Máté: Nagyon örülök, hogy győzni tudtunk egy ilyen végletekig kiélezett mérkőzésen. Én a csapatpadról léptem előre másodedzővé Merim kiállítása után, én még talán nem is éltem át ilyet, hogy egy csapat már a második negyedben elveszíti a vezetőedzőjét. A csapat viszont akkora tartásról adott tanúbizonyságot, ami párját ritkítja, hiszen nemhogy nem engedtük magunkra a MAFC-ot, de talán még növelni is tudtuk a különbséget. A jó dobószázalék mellett az egymásért való küzdést emelném ki, a csapatkapitánytól az utolsó cseréig, aki pályára se lépett, a masszőrtől az ügyvezetőig és a technikai személyzetig mindenki egy célért harcolt. Ennek köszönhető, hogy meg tudtuk verni a liga legjobban lepattanózó csapatát, ami magáért beszél. Végtelenül büszke vagyok a csapatomra! Az első mérkőzést mi nyertük, de ez még semmit nem jelent, a vasárnapi kétszer ilyen nehéz lesz, mert a MAFC mindent fel fog tenni egy lapra, de most már nem lehet más a célunk, mint bejutni a négybe!

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Nyíregyháza javára.

BKG PRIMA Akadémia – Phoenix-MT Fót 100-78 (28-19, 24-18, 28-22, 20-19)

BKG: Nagy Be. 13/9, Nagy Bo. 32/12 (+10 gólpassz), Büki 19/15, Newman 11, Nshimba 11. Cs: Halász 6, Csomós 5/3, Galambos 3, Bartos -, Edelényi -.

Fót: Kinney 16, Tichov 16/12, Richter 3/3, Markovics 4, Juhos 25. Cs: Szabó N. 7/3, Tóth Z. 4/3, Varga B. 2, Udemezue 1, Kékesi -, Békési -.

A mérkőzés visszanézhető a 24eskörzetTV YouTube-csatornán.

Dr. Nagy Ágoston: Félúton vagyunk. Erre számítottam, hogy a dobóink a csapat élére állnak és a többiek is megtalálják a szerepüket, mert a közös cél ott van előttünk.

Surmann Péter: Ezen a szinten energia nélkül lejátszani egy mérkőzést megengedhetetlen. Ki fogjuk elemezni a hibáinkat. Azon leszünk hogy vasárnap kiharcoljuk annak lehetőségét hogy még visszatérjünk Szigetszentmiklósra. Köszönjük a szurkolóink helyszíni támogatását, szükségünk lesz rájuk vasárnap is.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a BKG javára.

Fotó: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HoppácskaSebuettamogahKoopsLaposvár Recent comment authors
Sebu
Olvasó

Hajrá Nyíregy! Nagyon szerettem oda meccsre járni!

Hoppácska
Olvasó

Hajrá!

Koops
Olvasó

Nagy pesti csapatokkal mi van? Húzzanak bele kicsit már! ????

Laposvár
Olvasó

Kipukkadnak a végére a pesti úrinépek? 🙂 A végén még lehet majd Nyíregyre utazgatni 🙂

ettamogah
Olvasó

Jó lenne, de sajna ők sem gondolják komolyan

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés