Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Cegléd a Hepp Kupa idei bronzérmese

Mindkét oldalon sok lehetőséget kaptak a fiatalok.

Újbuda MAFC - Ceglédi KE 85-90 (20-26, 23-12, 21-27, 21-25)

Hepp Kupa, bronzmeccs
Budapest, BOK Sportcsarnok
Vezette: Dr. Németh Patrik, Dr. Popgyákunik Balázs, Csák Máté Károly (Vághy Tamás János)

MAFC: Polgárdy 4, Pintér 17, Archibald 10/6, Bordács 2, Pápai 11. Cs: Katona 14/9, Buzás 12/6, Komma 7, Matejovics 5, Molnár T. 3/3, Misek -.

CKE: Herendic 14/6, Dragasevics 22/15, Kertész 2, Csaba 6, Csorvási 4. Cs: Velkey J. 12/6, Horváth M. 12/6, Fodor 5/3, Horváth Ád. 5/3, Zsók 4, Várbíró 1, Berkics 1.

A Hepp Kupa idei bronzmérkőzését az elődöntőben a Fót ellen meglepő vereséget szenvedő Újbuda MAFC és a PVSK ellen szoros csatát elveszítő Ceglédi KE játszotta.

Eleinte fej-fej mellett haladtak a felek, Amorie Archibald vezérletével 17-12-es előnybe kerültek az újbudaiak a 7. percben, de a negyed utolsó tíz pontját a CKE szerezte, főleg az első játékrészben elsüllyesztett öt hárompontosuknak köszönhetően hat ponttal megnyerték ezt az etapot a sárga-kékek (20-26).

Vélhetően a jövő csütörtökön kezdődő bajnoki rájátszást szem előtt tartva mindkét vezetőedző több kulcsemberét pihentette a második negyedben, ceglédi oldalon egyszerre négy U20-as játékos is pályán volt, míg az újbudaiaknál három fiatal játszott együtt. A piros-feketék játszottak jobban szokatlan összeállításban, a ceglédiek hosszú perceken át nem dobtak mezőnykosarat (43-38).

A nagyszünet után itt is, ott is visszatért néhány kulcsember, Csorvási Milán és Veljko Dragasevics révén egy 13-4-es futással fordított a Cegléd, de a MAFC nem hagyta magát, izgalmas záró felvonásra volt kilátás (64-65).

Így is lett, a 33. percben fordítottak a műegyetemisták, de remekül céloztak kintről, két és fél perccel a vége előtt már 84-77-re vezettek a Sértő-tanítványok. A piros-feketék nem adták fel, Katona Bence fontos kosarakat dobott, 17 másodperccel az órán hárompontos hátrányban támadhattak a XI. kerületiek, ám ezúttal nem talált be kintről a MAFC hátvédje, így 2020 után ismét a Ceglédé lett a bronzérem a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában (85-90).

Lakits András: Gratulálok a Ceglédnek a győzelemhez! Két csalódott csapat játszott ma délelőtt, mindkét együttes próbálta már a jövő csütörtöki playoff-kezdésre gondolva pihentetni a kulcsembereit, ebből mi jöttünk ki egy kicsit rosszabbul, nem játszottunk olyan jól. Végig egál meccs volt, volt egy három-négy perces rossz periódusunk, amely alatt nagyobb előnyt tudott kiépíteni a Cegléd, innen már nem tudtunk visszajönni. Örülök, hogy mindkét oldalon sok lehetőséget kaptak a fiatalok, ezáltal ők is tudtak fejlődni egy kicsit. Mi már félig a jövő heti mérkőzéseinkre próbálunk fókuszálni, ezért kaptak pihenőt meghatározó játékosaink. Nagyon nehéz párharc előtt állunk, de mindent megteszünk, hogy a bajnokságban elérjük a célunkat – ez a kupában a hétvégén nem sikerült.

Sértő Ádám: Először is gratulálok a játékosaimnak a bronzérem megszerzéséhez! Szerintem fontos és jó dolog, hogy győzelemmel tudunk belemenni a negyeddöntőbe. Lakits Andrással mindketten bő rotációt forgattunk, mindenkinek lehetőséget adtunk, ez természetesen annak is köszönhető, hogy csütörtökön már mindkét csapat elkezdi a bajnoki rájátszást. Rövid az idő, sok a meccs, amennyire lehet, igyekszünk tehermentesíteni a kulcsjátékosainkat. Örülök, mert jó energiával játszottunk, a mérkőzés nagy részében vezettünk és úgy érzem, hogy dominálni is tudtunk, ami mindenképpen öröm egy MAFC ellen.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés