Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Budafok nyerte a Hepp-kupát

A bronzérmes a házigazda Cegléd lett.

  •   

Budafok - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 89-64 (20-16, 24-15, 26-15, 19-18)

Hepp-kupa, döntő
Cegléd, Gál József Sportcsarnok

Budafok: Varga 8, Lados 13, Kovács 14/12, Puszta 14/3, Horváth 10. Csere: Mészáros 9/9, Kiss 3/3, Siklós -, Jilling 6/6, Fehér 10/3, Dormán -, Tóth 2.

Veszprém: McCall 14/6, Madár 4/3, Füzi 6, Völgyi 15/3, Czirbus 7. Csere: Szabó 14/6, Verasztó -, Medve 4.

Elérkezett a Hepp-kupa fináléja, amelyet a Cegléd-Baja bronzmérkőzés előzött meg, a házigazdák szerezték meg végül a harmadik helyet.

Völgyi triplája nyitotta meg a döntőt, majd két közelivel fordított a Budafok, sőt, egy újabb szerzett labdát követően 7-3-volt az állás a piros mezeseknek. Gyorsan egyenlített a Veszprém, de Horváth egyből válaszolt. Sok hiba jellemezte a mérkőzés ezen szakaszát, aztán az egyik oldalon Kovács, a másikon Füzi talált be. Völgyi büntetői újra az egyenlítést jelentették, de két egymást követő triplával magához ragadta az előnyt a Budafok a negyed végére. 20-16.

A második játékrészt is Völgyi nyitotta, ezúttal egy duplával, majd egy 5-0-ás futást követően már a Veszprém vezetett, Varga büntetőből egalizált. Madár hármasa után időt is kért a Budafok, feljavult a fehér-mezesek játéka. Jót tett a kis pihenő a piros-feketéknek, hamar feljöttek egy pontra, majd újra sok hiba csúszott a játékba. Többperces gólcsend után Fehér kosarával átvette a vezetést a Budafok. Fehér Csaba rá is érzett a kosárszerzés ízére, egy triplát és egy duplát is a helyére küldött, elment hattal a csapata (35-29). Tovább meneteltek a budafokiak, Lados ziccere után már tizenegy volt közte, ami a nagyszünetre tizenháromra hízott. 44-31.

A fordulás után tovább növelte az előnyét a Budafok, már tizenöt pont volt az előnye, majd még ötöt rápakolva már húsz volt közte (53-33). McCall és Madár pontjaival zárkóztak a veszprémiek, aztán Völgyi tört be szépen, jött is az időkérés (53-38). Kovács és Lados volt ezúttal eredményes, Füzi válaszolt, de megint érkezett egy Kovács-tripla. Próbálkozott becsülettel a veszprémi alakulat, de szinte mindenre volt válasza a budafokiaknak. 70-46.

Kovács Soma süllyesztett el egy trojkát a záró etap első támadásából, McCall válaszolt. A továbbiakban sem tudott feljebb kúszni a Veszprém, így szinte végig vezetve, megérdemelten nyerte meg a Budafok a Hepp-kupát. A győztes gárdából mindenképp kiemelendő Kovács Soma, aki volt csapata ellen ért el majdnem tripla-duplát (14/12 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz). 89-64.

Fotó: veszpremkosar.hu

  •   
17 hozzászólás

17
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
MAFCdrukkerSajkaBombitaGézukaNagy Ivó Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Mafcosként gratulálok a Budafoknak, a budapesti kosárlabda feltámasztásához 2 csapat kell. Aztán majd 29-én eldől, ki az úr a fővárosban.

Bombita
Olvasó

Gratuláció a budafoki CSAPATNAK! Egyedüli idegenlégiós nélküli csapatként érték el ezt a történelmi sikert, teljesen megérdemelten!
Tulajdonképpen tekinthetők Magyar Kupa győztesnek is, hiszen a Pakson es a Falcon kívül az NB1 A-ban a külföldiek produkálják a jatékpercek 75 illetve a VAL pontok 80 százalékát, mindezt 86%-ban külföldi edzőkkel!!!!

MKOSZ ÉRESZTŐ!!!!

Sajka
Olvasó

Gratuláció jár a Budafoknak, de el ne élvezz… 🙂 Azért a Magyar Kupa eléggé messze van még Budafoktól.

MAFCdrukker
Olvasó

Kéne egy légióskorlát az A-ba is! Már úgy értem, hogy 3 vagy 4, nem ilyen nevetségesek, mint amik most vannak.

Bezse
Olvasó

Budafokban játszik Lados Erik, 2000es születésű, de talán sose volt válogatott a sok protekciós évfolyam társa mellett

Gézuka
Olvasó

Voltak még így egy páran, csak ők sajnos kihullottak és befejezeték vagy valami megyeiben nyomulnak.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

NAgyon örülök,hogy a döntőt a Budafok nyerte, gratulálok nekik!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Az aktuális Hepp-kupa győztes még soha nem tudta megnyerni a bajnokságot. Idén ez kijelenthető az ezüstérmesről is. 🙂
Naményi, meddig húzod még?

redmiller
Olvasó

Bocsi, Kecskemét megnyerte mindkettőt 2013-ban

Nagy Ivó
Olvasó

Azért a bajnokságban a veszprém pályára léphet még? Megengeded?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Igen.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Lakonikus tömörség…

MAFCdrukker
Olvasó

Nem lehet ezt így kijelenteni, egyrészt minden sorozat megszakad egyszer, másrészt nagyon kiszámíthatatlan a bajnokság. De azért a budafoki szárnyalásnak szerintem is nemsokára vége lesz, ellentétben a veszprémi vergődéssel.

Dennis
Olvasó

Gratulálok a Budafok csapatának, nagyon sima győzelmet arattak a veszprémi zsoldosok ellen.

redmiller
Olvasó

Az egykor NB1/A-ban játszó veszpremi játékosok nagyon nem vitézkedtek… Jobb csapat volt a Budafok, pedig a tegnapi Baja-Veszprém meccs alapján nem ezt vártam… Jobb volt a két csapat, mint a Budafok – Cegléd meccsen….
A Bajából Jakab még mindig többet ér, mint sok kiegészítő magyar az A-ban…

Nagy Ivó
Olvasó

Ezek alapjan aki a kosárlabdázásért pénzt kap, mind zsoldos. Ezek szerint a te csapatodban csak olyanok vannak, akik nem pézért játszanak. Melyik ez a csapat?

Dennis
Olvasó

Az én értelmezésem szerint az a zsoldos aki első sorban a pénzért, vagy a jobb egyéni statért játszik a többi nem igazán érdekli, ellentétben a budafokiakat akik egymásért, a csapatért és a városért küzdöttek. A Hepp Kupa döntőn is látható volt a különbség, küzdőszellemben, harcosságban, alázatban ég és föld volt a Budafok javára. Nagy Ivó te ezt úgysem értheted, ezek a veszprémi srácok egyéni képességek alapján 20-30 ponttal jobbak a mezőnynél, de a pályán a meccs közben a fenti dolgok kiegyenlítik a különbségeket. Naményi pajtásodat üdvözlöm és jobbulást kívánok neki.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés