Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Budafok és a Veszprém játszik osztályozót a Piros-csoportért

A kuparendszerű párharc első mérkőzését csütörtökön, a Királynék városában rendezik.:

:

Az NB I-es szezon zárásaként a Zöld-csoport ezüstérmese, a Budafok, és a Piros-csoport 13. helyezettje, a Veszprém küzd meg azért, hogy a B-csoport felsőházában kezdhesse a következő idényt.

A két csapat legutóbbi találkozója volt az eddigi legemlékezetesebb mérkőzésük is: 2020. február 16-án a Hepp Kupa döntőjében csaptak össze a felek, a Cegléden rendezett találkozóból a budafokiak kerültek ki győztesen (89-64). Az azóta eltelt több, mint három év sok változást hozott a két klub életében, de a fővárosiakat továbbra is a HK-győztes Károly Máté irányítja, míg a fináléban pályára lépő játékosok közül Fehér Csaba és Siklós Olivér, illetve Madár András és Szabó Péter kaphat szerepet az osztályozónak is – Horváth Ákos pedig 2020-ban még a pályán, ezúttal viszont már az oldalvonal mellett tevékenykedik a veszprémiek kötelékében.

A ’19/20-as kiírás covid-járvány miatti befejezése mindkét felet érzékenyen érintette, a bakonyiak a 3., a XXII: kerületiek az 5. helyen álltak a Pirosban a bajnokság lezárásakor. A piros-feketék olyan nehéz anyagi helyzetbe kerültek a pandémia idején, hogy nem tudták vállalni az NB I-es indulást, piros-csoportos licencük együttműködési megállapodás keretében a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára került. A budafokiaknak második nekifutásra sikerült megnyerniük az NB II-t, idén újoncként közel álltak az alanyi jogon feljutást érő Zöld-csoportos bajnoki cím megszerzéséhez, de végül be kellett érniük a 2. hellyel.

A Veszprém KK 2021-ben a 7., 2022-ben a 8. helyen zárt a második vonalban, a jelenlegi kiírásban azonban hosszú idő után nem a playoff, hanem az alsóházi rájátszás küzdelmeiben voltak érdekeltek az alapszakaszt a tabella utolsó helyén befejező piros-szürkék, akik rendkívül kiélezett küzdelemben harcolták ki a bennmaradás szempontjából az utolsó esélyt jelentő 13. helyezést a Nagykőrössel szemben.

Tavaly rendeztek először osztályozót a B-csoportban, akkor a Megyeri Tigrisek kiharcolták a feljutást a Pápai KC ellen. Azóta nem változott a lebonyolítás: a két mérkőzés összesített pontkülönbsége dönti el, hogy osztályt vált-e a nyáron a két együttes, az odavágót a piros-csoportos gárda otthonában rendezik.

Horváth Ákos (Veszprém): A Budafok csapata a második évben nyerte szinte végig a Zöld csoportot, ráadásul jelentősebb változtatások nélkül a keretében. Összeszokott, kiváló játékerőből álló együttesről van szó tehát. Amerikai légiósuk hozza a fizikai erődemonstrációt, Tursics Krisztián fazonszabása mellett minden kirakós a helyére kerülhet. A MEAFC elleni párharcban épp csak egy hajszálnyival maradtak alul. Egy valamiben biztos vagyok: utolsó vérükig küzdeni fognak a feljutásért. Csalódottak lehetnek, de minden bizonnyal éhesek is a sikerre, talán van némi indulat is bennük, amit pozitív energiába fordíthatnak. Nekünk más lélektanilag a felkészülés, hiszen a Nagykőrös elleni, végletekig kiélezett párharcból győztes élménnyel érkezünk. Abszolút érzem a csapaton, hogy még jobban összekovácsolt minket a siker. Hitet és önbizalmat adott. Kevés ideje van mindkét gárdának a felkészülésre konkrétan az ellenfélből, így nagyon fontos lesz, hogy ki, mennyire lesz éles fejben. Igazi ki-ki meccseket várok, nagy a tét, ennek szellemében készülünk!

Károly Máté (Budafok): Remek szezon van a hátunk mögött, nyilván szerettünk volna bajnokok lenni, de a Miskolc megérdemeltem győzött! Az osztályozon lehetőségünk van a Piros-csoportba feljutni! Az 5 meccses döntőben elfáradtunk, fontos, hogy regenerálódjunk és csak a Veszprém elleni meccsre koncentráljunk! Ha ez sikerült és fejben ott leszünk, akkor sikerrel vehetjük az akadályt!

A párharc menetrendje:

  • június 1., csütörtök 18:00, Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
  • június 6., kedd 18:30, Budapest, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok

Fotó: veszpremkosar.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés